Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

The way the ocean refuses to stop kissing the shoreline

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Автор – mygalfriday (https://archiveofourown.org/users/BrinneyFriday/pseuds/mygalfriday). Те що ви зараз бачите є перекладом. Оригінал знаходиться за посиланням – https://archiveofourown.org/works/920110

Тиша в автомобілі розпалює обстановку, поки Рівер вирулює з однієї на іншу порожню нью-йоркську вулицю на старовинному автомобілі Грейла. Емі, що сидить на задньому сидінні і відчайдушно намагається перестати хвилюватися за чоловіка, щосили намагається злитися з навколишнім оточенням. Не важко зрозуміти, що інші два пасажири машини надто зосереджені одна на одній.

Рівер відмовляється навіть дивитися в бік Доктора, її руки з силою стискають кермо, а зуби щільно стиснуті, вона не зводить погляду з дороги, що тягнеться перед нею. Емі впевнена, що дочка явно в курсі того, що Доктор дивиться на неї, не відриваючись, і виглядає немов цуценя, в покарання викинуте на вулицю і тепер намагається щосили заслужити місце в будинку назад. Вона закушує губу, щоб приховати свою посмішку, тому що він знову смикається на своєму місці і з розпачом дивиться на дружину, та, у свою чергу, це теж помічає. Цікаво, він розуміє те, що Рівер сьогодні простіше потоваришувати з Сонтаранцем, ніж здатися під цими поглядами чоловіка.

Нарешті він відкашлюється, з надією дивлячись на Рівер. Вона навіть не веде бровою. Доктор зітхає і відкидається в кріслі, надувшись. Він дійсно виглядає досить шкода, але Емі не може змусити себе відчувати жалість до нього. Адже щоб не трапилося між ним і Рівер, поки вона шукала Рорі, це призвело до того, що її дочка зламала власне зап’ястя заради Доктора, і не важливо, вилікував він його чи ні, це не стерло з лиця Рівер цей дивний погляд, з яким навіть не впоралися материнські обійми. Доктор – її найкращий друг, але Рівер – її дочка, і Емі не в настрої прощати його.

Рівер до неможливого спокійна, коли вона на величезній швидкості мчить по вологих вулицях, що блищать від дощу, і єдиний спосіб визначити її ставлення до свого чоловіка в даний момент – це побілілі кісточки пальців, що стискають кермо. Або зовсім не звертаючи уваги на це, або наплювавши на все, Доктор несміливо починає:

– Рівер …

– Не зараз! – перериває вона.

Емі кривить губи і піднімає брову. О, насправді все набагато гірше, ніж вона думала. Якби Рорі був тут, то… ні, не можна думати про Рорі прямо зараз. Вона втягує повітря через ніс і відсуває на задній план усі панічні думки. З нею Доктор і Рівер, незважаючи на сварку, вони разом, тому нічого у всьому Всесвіті не може загрожувати Рорі Уїлльямсу. Вона вчепилася за цю думку, як за рятівне коло, і знову повернула свою увагу до драми, що розгортається всередині автомобіля.

Доктор знову дметься, випинає нижню губу і дивиться на свої коліна втраченим поглядом. Рівер вибрала чудову тактику — не дивитись на нього; інакше один погляд у ці великі сумні очі, і все зруйнувалося б. Вона підозрює, що і Рівер в курсі цього, тому жодного разу і не подивилася на Доктора. Емі знає це почуття. Злитися на їхніх хлопчиків — це дуже складне завдання, єдиний спосіб залишитися в люті — це уникати зорового контакту.

На жаль, для Рівер, Доктор не такий простий, щоб просто здатися – ну, відносно довгий час. Зрозумівши, що шкодувати його ніхто не збирається, він розправляє плечі та поправляє метелика. Очі Емі широко розплющуються в тривозі. О, будь напоготові, Рівер.

Він оглядається через своє плече, і Емі швидко спрямовує погляд у вікно поруч з нею, нога відбиває нервовий ритм, а вона вдає, що вкрай зацікавлена ​​в будівлях, що пропливають повз. Дивись, дивись, який чудовий ліхтар! О, а ось яка симпатична калюжа. Емі хмуриться, вважаючи чарівними ці спроби. Але коли він розуміє, що на нього нітрохи не звертають уваги, Доктор нахиляється до переднього сидіння і, недовго повагавшись, підсувається трохи ближче до своєї дружини.

Рівер відразу напружується.

Нервово проковтнувши, Доктор нахиляється повільно, ніби наближаючись до змії, яка могла напасти будь-якої миті, щоб захистити себе, а потім різко сіпається вперед, практично притиснувшись до Рівера. Мовчки захоплюючись його хоробрістю, Емі, повернувшись усім тілом до вікна, не зводить очей з парочки, що з’ясовує свої стосунки, на передньому сидінні. Він дуже довго нічого не говорить, так само як і Рівер, але Доктор сидить, практично притиснувшись до неї, а його щока зачіпає її волосся. Через кілька хвилин Рівер починає розслаблятися, потроху припиняючи стискати кермо з такою силою, оскільки вона звикає до такої близькості Доктора. Вражена тим, що її Доктор у лахмітті знає про шлюб набагато більше, ніж показує, Емі із захопленням спостерігає за його наступними діями.

Ще один погляд на неї, Емі швидко повертається у бік вулиці за вікном, хмурячись у своїх думках.

Задоволений тим, що ніхто не зможе побачити його з такого боку, Доктор знову наближається до дружини і заривається обличчям їй у волосся.

— Пробач, — тихо бурмоче він, збоку схожий на маленького хлопчика, що виправдовується.

– За що? – Рівер все ще відмовляється дивитися на нього.

Доктор робить паузу.

– За те, що був ідіотом.

Через дзеркало заднього виду Емі дивиться на Рівер, що ховає посмішку.

Через дзеркало заднього виду Емі дивиться на Рівер, що ховає посмішку.

– Ну, непогано. Щось більш певне?

Він зітхає, його дихання розвиває завитки біля її вуха.

— За те, що залишив тебе з ангелом… — він ковтає, озвучення цього завдає йому болю, — І за те, що змусив тебе зламати зап’ястя. Рівер, я так…

— Я не гніваюсь за це, — перериває вона його спокійним голосом.

Доктор хмуриться.

– Що? Ні? Чому?

— Тому що не гніваюсь, — Рівер легко знизує плечима, — Отримання травм — це невід’ємна частина шлюбу з тобою.

Доктор заплющує очі, виглядаючи пригніченим і спустошеним, і Емі здається, ніби Рівер знову дала йому ляпас.

– Рівер …

— Я зробила те, що зробила, для того, щоб ти міг повірити, що деякі речі можна змінити, — каже вона м’яко і тихо, ніби намагаючись не дати Емі почути це. — І якби ситуація повторилася, я зробила б все те саме. , не задумуючись.

Доктор хмуриться, виглядаючи похмурим.

— Ти не мусила…

— Можливо, і не винна, але я зробила це і зроблю знову.

Він бурмоче щось собі під ніс, а потім відкидає голову та уважно вивчає її.

— Якщо ти не сердишся через це, тоді… — Доктор різко втягує повітря, очі розширюються, а губи стискаються в тонку лінію. — Якщо ти думаєш, що я вибачатимуся за те, що вилікував твоє зап’ястя, то ти справді психопатка! — сердито шипить він.

Емі здригається.

Рівер, нарешті, повертається, щоб подивитися на нього, у її погляді обурення.

— Це було лише зламане зап’ястя, Доктор! Воно пройшло б! Ти безглуздо витратив…

– Ти не дурість! — перериває він, його голос схожий на низьке гарчання. — І якби ти дозволила мені, то я повернув би тобі всі твої регенерації, що залишилися.

Рівер впивається в нього поглядом. У її синьо-зелених очах хлюпається лють.

– Ти не посмієш!

Доктор у глузуванні піднімає брову.

— І як же ти збираєшся мене зупинити?

– Спойлери, – буквально випльовує вона, і цього разу в слові немає звичайного кокетства, Рівер знову міцно стискає кермо і спрямовує похмурий погляд на дорогу перед собою.

Очевидно, більше не дбаючи про те, чи дивиться на них Емі чи ні, Доктор простягає руку і кладе її поверх нещодавно вилікуваного зап’ястя Рівер. М’яко відриваючи її руку від керма, він підносить її до себе, звертаючись з нею так само ніжно і акуратно, наче вона була все ще зламана і кровоточила. Доктор погладжує великим пальцем по внутрішній стороні її зап’ястя, і навіть із заднього сидіння Емі чує, як Рівер ковтає. Він нахиляє голову і притискається губами до її шкіри, поцілунок настільки ніжний і пробачливий, що Емі відчуває, що в її грудях щось стискується. Це вже зовсім інше беззвучне вибачення за її зап’ястя і за все те, що трапилося, коли Емі йшла з кімнати, але і вона, і Рівер чудово знають, що це не прохання про прощення за зцілення.

Досі тримаючи її зап’ястя, Доктор дивиться на дружину з надією. Рівер зітхає, пом’якшуючи мало не на очах, коли повертається і зустрічає його широкі, вологі зелено-карі очі, що пильно дивляться на неї з обожненням і каяттям.

— Вибач за те, що вдарила тебе, — шепоче вона.

Він ніби починає світитися зсередини, ніби Рівер щойно запропонувала йому довічне постачання рибних паличок із заварним кремом, і Емі дивується – чи є ще такі люди, які так зачаровані своєю дружиною, як зачарований своєю Доктор.

— Ти прощена, люба, — каже він, випускаючи її зап’ястя з рук і ніжно погладжуючи пальцями по кучерявих локонах, — Цілком і повністю.

Рівер киває, очевидно, щосили намагаючись бути невимушеною, і тому повертає погляд до дороги. Доктор нахиляється і цілує її в щоку. Уп’явшись на доказ того, що її дочка перебуває в надійних, люблячих руках, Емі відчуває, що теплота наповнює її зсередини, і вона швидко зморгує непрохані сльози. Вона не могла дати Рівер цього, коли та була дитиною, але тепер у її житті є Доктор, який може зробити це зараз. Незалежно від того, що чекає на неї попереду, дочка Емі — дружина Доктора — буде кохана. Вона буде в безпеці, буде захищена та оточена турботою. Цілком і повністю.

Несподівано, сумуючи за своїм чоловіком більше, ніж будь-коли, Емі з тривогою виглядає з вікна, поки автомобіль не робить черговий різкий поворот, а шини не верещать проти тротуару. Доктор і Рівер схиляються до лобового скла, вивчаючи інформацію в її планшеті, але Емі схоплюється з заднього сидіння і перелазить через Доктора, щоб швидше вийти на вулицю. Поки вона чекає, її погляд приковується до неонової вивіски, що знаходиться на даху будівлі.

Зимовий причал.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь