Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

я готовий вічно бути побіля тебе

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

улюблене місце Хуа Чена в Палаці Блаженства – спальня.

за вартістю оздоблення вона гідна королівських покоїв, але без зайвого пафосу (нехай Хуа Чен і мріє оточити Його Високість усіма багатствами та розкішшю трьох світів, бажання коханого для нього, безперечно, важливіше), так, щоб Се Лянь не згадував про імператорський палац Сяньле, а почував себе тут насправді вдома.

у їхній спальні, звичайно, є ліжко. велике, з шовковою постільною білизною, часом кремового, часом червоного кольору, з невагомим балдахіном, який додає йому затишку та усамітненості, сотнею подушок та різьбленим узголів’ям. на цьому узголів’ї поряд з одягом часто втомлено висить Жое, старанно не звертаючи уваги на те, що відбувається внизу, але все ж таки досі трохи обурюючись у глибині душі, що її господаря торкається хтось крім неї (потім вона довго скаржиться на це Еміну, який , звісно, ​​її розуміє). тут вони не лише обмінюються духовними силами, а й ведуть найщиріші розмови вночі. Се Лянь розповідає Хуа Чену про те, що дізнався за вісімсот років мандрівок: із захопленням — про людей, яких зустрів, з інтересом — про легенди, почуті від них, зі скромною зніяковілістю — про свої подвиги та здобутки, і Хуа Чен завжди слухає з непідробним захопленням, нехай і докладно знає ці легенди з книг і давним-давно увічнив усі подвиги коханого у витворах мистецтва. Се Лянь завжди дивується, коли він просить розповісти про щось: нікому з небожителів його розповіді ніколи не були цікавими. а Хуа Чену хочеться викликати на дуель і, безумовно, перемогти всіх тих, хто зародив у принці навіть думку про те, що він може бути нудним або нецікавим, що його розповіді нікому не потрібні і ніхто його не слухатиме. адже він готовий слухати вічно.

іноді ночами, коли вони нарешті засинають спокійно, Се Ляню сняться кошмари. він схоплюється із придушеним вигуком, тремтячими руками і величезними очима, і його відразу ж обвивають рідні сильні руки, бо Хуа Чен завжди прокидається в ту саму мить. він гладить принца по голові, цілує у волосся і шепоче, що все добре, що він у безпеці, що все скінчилося. Се Лянь нічого не каже, тільки утикається носом у чужі груди і хапається руками за шию, ніби за єдиний порятунок. Хуа Чен не питає, йому це й не потрібно, він знає, що йому сниться — падіння королівства Сяньле, дні, коли він мало не став другим Білим Лихом, гора Тунлу та інші жахливі речі, які тому довелося пережити, коли поряд не було нікого. Хуа Чен досі ненавидить себе за те, що не зміг врятувати свого бога, захистити, прийняти весь цей біль на себе, щоб він не страждав, щоб не прокидався в холодному поту посеред ночі. але тепер він нарешті поруч, і зробить усе, що у його силах.

з кожним роком Се Лянь прокидається ночами все рідше.

ще в їх спальні є різьблена шафа для одягу, де завжди панує страшний безлад, через що (принаймні, це служить відмінним виправданням) Се Лянь часто одягає нижній одяг коханого і ходить по будинку, ніби не помічаючи, що він практично волочиться по підлозі при ходьбі, а через надмірну свободу в плечах і широкий виріз, від різких рухів груди майже непристойно оголюються. у Хуа Чена від цієї картини завжди захоплює дух: хитрі іскри в очах коханого, коли він трясе рукою, щоб вивільнити долоню з занадто довгого рукава і несміливо провести пальцями по тілу свого Сань Лана, дражнячи одним видом оголеного плеча. Хуа Чен дивиться на нього з таким неприкритим захопленням, що той не витримує (але він намагається, щоразу в нього виходить все довше!), здається і зніяковіло опускає погляд:

— Сань Лане, ну… не дивись на мене так…

Хуа Чен посміхається:

– як, Ваша Високосте?

Се Лянь червоніє ще більше. Хуа Чен сміється та притягує його до себе. цілує в волосся, поки той утикається носом у шию. ледве чутно шепоче десь над вухом:

— вибач, геге, у мене не виходить по-іншому дивитись на тебе.

Се Лянь на це тільки щось невиразно бурмоче і заривається в обійми глибше.

іноді вранці Се Лянь виймає купу одягу, довго її розбирає, сортуючи, акуратно відкладає Хуа-Ченівські в стопку, поки той за вказівкою смирно напівлежить, спираючись на подушки. Потім Се Лянь садить його на край ліжка і одягає. Зазвичай Хуа Чен не надає жодної уваги процесу одягання (тільки якщо не хоче вразити геге, звичайно), по клацанню пальців на ньому завжди виникає звичне вбрання, і він не витрачає на це зайвий час та зусилля. але ще за часів буття спадкоємним принцом держави Сяньле, для Се Ляня ранкове вдягання було особливим ритуалом, і допомогти коханому зібратися — прояв турботи та любові для нього, від якого і сам Хуа Чен, якщо бути відвертим, отримує невимовне задоволення. після одягання, сидячи у нього на колінах, принц пропускає волосся чоловіка крізь пальці, переплітає косичку з червоною ниткою і намистиною, нехай вона ніколи і не розплітається самостійно за велінням демона, завжди обов’язково цілує закрите праве око перед тим, як заново надіти пов’язку, а потім цілує і пов’язку. щоразу, коли він це робить, Хуа Чен переповнюється коханням ще більше, ніж зазвичай (хоча, здавалося б, куди ще більше?), перехоплює зап’ястя чоловіка, цілує їх, потім подушечки пальців, і тоді Се Лянь сам тягнеться до його губ, а Хуа Чен майже вмирає вчетверте.

ще в їхній спальні є кілька полиць з їхніми улюбленими книгами, які вони перетягують сюди з домашньої бібліотеки, щоби читати один одному на ніч. найчастіше Се Лянь сидить, спираючись на подушки з пошарпаним томиком якихось легенд чи балад у руках, а Хуа Чен укладає голову йому на коліна, ледве прикриває очі, так що сторонній людині здалося б, що він спить, але Се Лянь знає : він слухає з такою увагою і захопленням, що міг би повторити все прочитане слово в слово. через пару годин, коли сторінки починають перегортатися повільніше, а читаючий голос стає все тихіше, демон зачаровано посміхається, дивлячись на очі принца, що злипаються, піднімається, ніжно бере з чужих рук книгу, укладає його голову собі на груди і, перебираючи пасма чужого волосся пальцями, продовжує читати, поки дихання поряд не стає зовсім тихим, а руки, що обіймають його, остаточно не розслабляються. тоді він закидає книгу назад на полицю, не рухаючись з місця, щоб не дай боже не потривожити сон Його Високості, цілує того у волосся, милується своїм улюбленим витвором мистецтва кілька (десятків) хвилин і зі спокійною душею засинає.

і щоразу, коли, перед тим як заснути, останнє, що він бачить — умиротворену усмішку на цьому обличчі, він думає, що є найщасливішою людиною всіх трьох світів.

іноді Хуа Чен підсовує Його Високості літературу не дуже пристойного змісту, і зовсім не тому, що він потішається над чоловіком, ні! просто коли Се Лянь починає щось підозрювати, на його обличчі з’являється чарівний рум’янець, від якого Хуа Чену, як завжди, вартує велетенських сил розчулено не застогнати, а потім його легенько вдаряють у плече, і зі стогономзвучить тихе «Сань Лан…» — зовсім не зле, по-доброму дорікаюче. тоді Хуа Чен усміхається, вдавано винувато вибачається і великодушно пропонує дочитати за нього, щоб принц надто не бентежився. але Се Лянь не згоден так легко програвати і, долаючи зніяковілість і сором, продовжує читати, все частіше роблячи паузи, щоб зібратися з думками. коли сцени стають зовсім відвертими, він здається, опускає голову і мовчки передає книгу чоловікові. той сміється, обіймає геге і продовжує читати, роблячи свій голос ще більш низьким і хриплим, майже шепоче на вухо, спеціально обдаючи гарячим диханням. зазвичай незадовго після таких читань усі зображення та крихітні статуетки в кімнаті оживають.

ще в їх спальні є картини на стінах, більшу частину яких намалював з чоловіка сам Хуа Чен, а інші були куплені на крихітних сільських ярмарках: вони зображали улюблених богів простих людей, чиї статуї стояли в кожному будинку пліч-о-пліч. на цих картинах червона постать завжди ніжно обіймала білу за талію, дбайливо тримала її на руках або акуратно вела, ледве торкаючись долоні, під червоною парасолькою — повільно, неможливо трепетно ​​й дбайливо, ніби найцінніший скарб чи найкрихішу коштовність.

хоча, «ніби» тут зайве.

на улюбленій картині Хуа Чена зображена сцена весілля, що вони влаштували для народу. Се Лянь на ній такий до неможливості щасливий, і дивиться на нього, на свого Сань Лана, і обіймає його за шию, стоячи під аркою з червоних і білих квітів, а Хуа Чен, його гордий консорт, такий до неможливості закоханий, і обіймає його за талію, і нахиляється за поцілунком. щось ці смертні все ж таки вміють. адже вони такими і були того дня.

і такими є й досі.

ще в їхній спальні є велике вікно, яке виходить на прекрасний сад, який легко конкурував би з усіма, що оточують палаци божеств у новій столиці безсмертних. вікно обрамлене невагомими шторами, а широке підвіконня застелене ковдрою і завалено подушками. тут вони часто сидять вечорами в обіймах, слухаючи спів птахів, що долинає здалеку, і веселі звуки святкувань з Примарного Міста. Хуа Чену ніколи не були близькі демонські галасливі урочистості, він ніколи не почував себе добре в натовпі святкуючих людей і не розумів цього. адже коли в тебе в житті відбувається щось справді щасливе, про це не хочеться кричати, правда? хочеться це щастя притиснути до себе міцніше, щоб, не дай Боже, не вислизнуло, і нікому не показувати, щоб не забрали. хочеться захищати щастя від цього безжального, жорстокого світу, не дозволяти щастю відчувати біль, бо щастя і так надто настраждалось. хочеться гладити щастя по волоссю, цілувати в лоб і обіймати так, щоб щастя нарешті відчуло себе в безпеці, відчуло себе вдома. хочеться зробити щастя таким самим щасливим.

і коли його щастя тепло-тепло посміхається йому, дивлячись знизу вгору, він відчуває, як його серце, яке так давно розучилося битися, знову згадує, як це робити.

ще в їхній спальні є піпа, яка висить на стіні поряд із весільною картиною. часто вечорами Се Лянь дбайливо бере її в руки, як тендітну квітку (Хуа Чен ніколи не перестане захоплюватися тим, як він ставиться до усього, з якою ніжністю, турботою і добротою поводиться з усім живим і неживим, з усім, що пропонує йому цей світ, нехай він стільки разів поранився об нього, нехай цей світ ніколи його і не любив, він завжди готовий простягати свої обпалені, порізані, тремтячі руки, щоб допомогти, щоб віддати останню сорочку комусь, хто потребує її більше, щоб зігріти, коли він сам тремтить від холоду, щоб полегшити чийсь біль, нехай він сам волатиме від порізів. світ штовхав його ногами, всіма силами намагався змусити втратити надію, а він щоразу сплював кров, усміхався, вставав і продовжував у цей світ вірити. а Хуа Чен продовжував вірити в нього, і тепер, якщо світ тільки спробує знову нашкодити Се Ляню, він цього не дозволить. тепер, поруч з Сань Ланом, йому нарешті не буде боляче), ледве торкаючись, ніжно перебирає струни і наспівує щось. рідко — пісні, популярні у народі, про демона, що збирає квіти, і бога, на якого той чекав тисячу років, ті декілька ліричних, без відтінку вульгарності, що присутній в подібних піснях майже завжди; частіше — вигадує щось сам. він тихо-тихо співає: «це несправедливо, те, як сильно я тебе люблю», дивлячись з-під опущених вій, і Хуа Чен вже чудово знає цю пісню, і так само тихо підхоплює «о, як сильно я закоханий у все, що ти робиш, я проведу все своє життя поруч з тобою», а в наступному куплеті Се Лянь співає «це я, це я, тобі не треба прикидатися тим, ким ти не є», і Хуа Чену здається, що він щоразу плакав би на цьому моменті, якби вмів, але він не вміє, тому тільки дивиться на принца нескінченно закоханими очима і ледве чутно шепоче у відповідь «ти точно мене погубиш», повторюючи свою давню фразу, яку Се Лянь безсоромно вставив у цю чортову пісню. іноді принц просить Хуа Чена заспівати щось для нього, і нехай співати в нього виходить не так добре, як у Се Ляня, відмовити він, звичайно, не може. тоді, граючи просту мелодію, він співає про те, що ніяка могила не зможе його стримати, і він все одно приповзе додому до свого геге. той після цього відбирає піпу назад, вішає її на стіну й утикається носом у рідне плече. його обіймають у відповідь, і він відчуває, що вдома. про це буде його наступна пісня.

улюблене місце Хуа Чена в Палаці Блаженства – спальня.

і не тільки тому, що тут вони обмінюються духовними силами.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

6 Коментарі на “я готовий вічно бути побіля тебе



  1. Це надто гарна робота… Канонічна комфортність їхніх стосунків так добре передана у вашому фанфіку, що хочеться плакати…

    Дякую Вам велике за цю роботу і натхнення в подальшому!

     
  2. Божееее(⁠༎ຶ⁠ ⁠෴⁠ ⁠༎ຶ⁠)вони ТАКІ– ТАКІ ХВАЛЯНІ, я не можу💔 дякую мисткині за цей шедевр, я просто ридаю і відчуваю шось між безмежним коханням до цих двох і сумом

     
    1. дякую вам дуже!!! не сумуйте, вони щасливі, це головне. мені дуже приємно, що ви так високо оцінили мою роботу. дякую за відгук! <3