Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Guilty

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

— Він був найкращим другом на всьому білому світі. Упевнений, що ніколи не зможу знайти людину, краще ніж Робін – Дерек стояв за трибуною і промовляв прощальну промову, витираючи сльози.
Робін помер від передозу героїном. Його знайшла я на тусовці три дні тому.

— Найкращі люди йдуть надто рано, — говорив Дерек, дивлячись у натовп, що сидів перед ним, шукаючи очима підтримку. Мабуть, він знайшов її в мені і зупинив свої очі на моїх.
Від цього мені стало ніяково. А що як він знає? Всі ці три дні мені снилися кошмари, де Робін звинувачував мене у смерті. І це правда. Якби не я, він би, напевно, не лежав зараз у труні. Мені не вистачало сміливості розповісти про все Дереку, але зараз я розумію, що довго не протягну якщо буду мовчати. Почуття провини пожирало мене з кожним днем ​​дедалі більше. Мені варто розповісти про все. Нехай від мене відвернуться всі мої друзі, нехай вони будуть мене звинувачувати, але я не більше буду мучитися.
Після прощальної церемонії люди почали розходитися, а я залишилася сидіти на лавці, чекаючи на відхід інших. Я знала Дерека надто добре. Знала, що він залишиться тут, коли всі підуть. Він сидів у першому ряду і дивився на труну порожніми очима.

— Олівія, зараз чи ніколи, — промовила я про себе і підійшла до Дерека, котрий навіть очі на мене не підняв.

– Як це могло статися? – спитав він. Здавалося, ніби він поставив питання у порожнечу.
Я сіла поряд.

— Дереку, я дещо знаю і думаю, що мені варто про це розповісти.
Він з цікавістю глянув на мене і запитливо вигнув ліву брову.
Мені було важко сказати щось. Я почала думати, що дарма все це затіяла. Не просто ось так узяти і в усьому зізнатися, знаючи, що у багатьох людей зміниться до тебе ставлення на гірший бік.

– Пам’ятаєш день народження Зака? Це було місяць тому.

***
Я закрила пальцем одну ніздрю і вдихнула зі столу білу доріжку, під сміх та оплески оточуючих, які були не в кращому стані.
По тілу розлилася хвиля розслаблення і я сіла на крісло, з насолодою відкинувши голову назад.

– Олівії вже вистачить – гиготів Зак, готуючись нюхати наступну стежку.
Музика була дуже гучною, через американську попсу я нічого не могла вловити.

– Ти чуєш?! — я почула знайомий крик біля себе.
Побачила Робіна зі стаканчиком пива, який стояв з мене і з презирством спостерігав як повільно змінюються мої емоції від розслаблення до радості. Робін – мій найкращий друг і він не заохочує мої залежності.

— Чого ти такий злий?

— Скільки разів тобі треба повторити те, що можеш померти від передозу? Хіба тобі не страшно, що ця штука може звести тебе до могили? – дивувався він.

– Мені це в кайф. Я ніби граю зі смертю в наздоганяння, це прикольно – після цього я ліниво посміялася.
Робін стиснув губи і звів брови на переніссі, не розуміючи мене.

– Тобі треба спробувати, щоб зрозуміти, наскільки це кайфово!

— Нізащо в житті, — відмовлявся він.
Я стала ногами на крісло і виявилася вищою за нього на дві голови. Поклала руки йому на плечі і зазирнула в його блакитні очі.

– Робін, ми живемо тільки один раз! Потрібно спробувати все! Адже ти навіть не дізнаєшся, наскільки це кайфово!
І це була моя помилка … я почала переконувати його в тому, щоб він спробував героїн.— Ти з глузду з’їхала, — сказав він.

– Спробуй. Лише один раз.
Робін спостерігав за тим, як Зак знюхав доріжку і після мій друг сказав:

– Я наступний.

***

— Я своїми руками вбила нашого ліпшого друга, підсадивши його на героїн — я дивилася на Дерека. Його рот відкрився через здивування.
Він не засуджував, ні. Хлопець побачив, що я плачу. Дерек обійняв мене настільки міцно, що я вмить усвідомила, що не заслуговую на підтримку.

– Дерек, я вбила Робіна – повторила я.

– Я тебе почув. Ми з тобою впораємося.
У його обіймах я дозволила собі бути слабкою. Почала захлинатися від сліз. Єдиною думкою на той момент було:

“Нарешті я зізналася”

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь