Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 9

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Його очі, що дивилися на мене, так тремтілии, що дивитися на нього було одне задоволення. Прибравши усмішку з лиця, я зробила серйозний вираз обличчя і заговорила тихим голосом.

 

– Мені треба вказувати на кожну річ? Знаєш, у мене болить горло.

 

Цей вираз переважно використовувався висококласними дворянами. Наприклад, Імперський меч – Герцог Еккарт, який підпорядковується лише королівській сім’ї.

 

– Прошу вибачення, леді!

 

Мабуть, дворецький це теж зрозумів. Він одразу ж упав на коліна, ніби нічого подібного до того, що він твердо стояв навпроти мене, ніколи не відбувалося.

 

– За те, що я припустився помилки через терміновістьк. Будь ласка, вибачте мене…..

 

Вигляд цієї сцени бадьорив. Всі мої емоції, від ранку до денного сну, були перекриті почуттям свіжості. На мить у мене виникла думка, що, можливо, так ставитися до людини старше себе – це занадто, але, незважаючи ні на що, я не дозволяла йому вставати. Мабуть, це тому, що Пенелопа захотіла подивитися на людину, яка ігнорувала її останні 6 років.

 

– ……Не думаю, що буду рада бачити тебе пізніше.

 

Холодно сказала я, дивлячись на дворецького.

 

– Звичайно, я не вважаю, що тільки я так гадаю.

 

Обернувшись до нього спиною, я могла дозволити собі сказати те, що хотіла.

 

– Тому, якщо вам потрібно зробити щось, що стосується мене, відправте когось іншого.

 

– Але леді. Вибір покоївки був не моєю ідеєю.

 

– Так чи ні.

 

Я сухо перервала його.

 

– Я хочу чути від вас лише ці два слова.

 

– …… Так, я зрозумів, леді.

 

Дворецький відповів, насупившись.

 

– Проте, що щодо вечері.

 

– Я не буду, йди.

 

Всім своїм виглядом кажучи, що розмова закінчена, я відвернулась, навіть не глянувши на дворецького, що піднімається з підлоги. Незабаром до мене долинув звук обережних кроків, що віддалялися. Двері зачинилися зовсім не так, як відчинялися. Кімнату знову поглинула темрява. Я одразу відчула приплив занепокоєння, усвідомивши, що зараз зробила. Що, як він повідомить про все Герцогу?

 

– Ну навіть так, що він зможе зробити.

 

Як би там не було, він не здатний нічого вдіяти. У той момент я не могла все влаштувати як слід, але, якби це допомогло зменшити образу Пенелопи, я робила б це знову і знову. До того ж це були просто словесні розбірки. Я не скандалила, нічим не кидалася і не кричала. У грі можна підвищити свою популярність покращуючи відносини з оточуючими вас людьми. Пізніше це допоможе розблокувати всі 5 кінцівок з персонажами. Але я не збиралася робити це як у реальній грі. Оскільки мені не потрібні всі кінцівки, марно витрачати свої нерви на людей, які не мають до мене жодного стосунку.

 

Популярність, чорт. Я і так зайнята спробами зберегти інтереси 5-ти персонажів на тому ж рівні, щоб не померти.

 

Все це можна виконати лише у грі. У житті це дуже важко. Я знову заплющила очі, переставши думати. Настав час повернутися в обійми сну, перерваного дворецьким та кошмаром Пенелопи.

 

***

 

Пенелопа, мабуть, була роботящою людиною, судячи з того, як легко мої очі відкрилися так рано вранці, без допомоги покоївки. Дива які, особливо якщо згадати характер Пенелопи. Я сіла в ліжку і потягнулася. В цей момент у мою кімнату постукали, ніби тільки й чекали, коли я прокинусь. Кілька секунд я сиділа на ліжку і витріщалася на двері. Мені було цікаво, чи є ефект від мого вчорашнього попередження. Коли, не отримуючи від мене відповіді деякий час, двері не відчинили, я знала, що це не дворецький.

 

– Хто це?

 

Я нарешті відкрила рота, щоб перевірити, хто прийшов.

 

– Леді, це Рейна.

 

Головна покоївка. Здається, мій спосіб, який я вчора відчувала, цілком робочий. Результат мене задовольнив

 

– Увійдіть.

 

Двері відчинилися і в кімнату увійшла жінка середнього віку.

 

– Чи добре вам спалося?

 

– Навіщо ви прийшли?

 

– Я прийшла до леді, щоб обрати нову особисту покоївку. У вас є хтось на прикметі?

 

Тут – немає нікого.

 

Я не дала відповіді на запитання головної покоївки. Наче цього чекаючи, вона знову почала говорити. Зрозуміло, наступні слова, які пролунали з її вуст, знову не мали на увазі наявність вибору.

 

– Якщо ні, тоді нова покоївка буде підібрана…

 

– Ким була покоївка, яка обслуговувала мене раніше?

 

– Ви кажете про Емілі?

 

– Ага, Емілі.

 

Зображуючи непідробний інтерес, я запитала:

 

– Її звільнили?

 

– Ні, її не….

 

– Тоді чим вона зараз займається?

 

Її погляд ніби питав, навіщо я влаштовую подібний допит.

 

– Вона була відправлена ​​в пральню на 3 місяці, на покарання за неналежне обслуговування леді.

 

– Це так?

 

– Чому ви….

 

Її маска впевненості тріснула і на обличчі почала з’являтися тривога.

 

‘Схоже, вона щось знає про те, що сталося.’

 

А може, це вона була справжнім ініціатором, що стоїть за цією покоївкою. Залишивши підозри, я спокійно заговорила.

 

– Передайте їй, що вона продовжить бути моєю особистою покоївки.

 

– …..Вибачте?

 

– У мене немає нікого, хто може служити мені прямо зараз, так що це буде незручно. Навіть якщо я виберу одну, вона буде дилетанткою, яку треба вивчати. Тому попередня слуга, яка має досвід роботи, буде кращою.

 

Якби це була Пенелопа, вона не стала б додатково пояснювати це. Однак, оскільки це моє прохання, я вирішила уважніше підійти до цього питання.

 

– Якщо ви мене зрозуміли, я попрошу вас відправити когось. Залишу це завдання вам.

 

Я посміхнулася мовчазній головній покоївці, у якої відвисла щелепа.

 

– Але леді. Другий юний пан покарав цю дитину за жорстоке поводження з леді, так…..

 

– Отже. Ви не можете?

 

– ……

 

Я спитала, перервавши її виправдання. Потім покоївка закрила рота, знову втративши дар мови. Це добре. Минуло вже 2 дні, але люди цього будинку жодного разу не робили те, що я їм говорю відразу. Мені доводиться лаяти їх чи загрожувати.

 

Це завжди так було?

 

У новелі чи фільмі зі званнями та соціальними статусами обов’язково має бути драма з ними. Однак, як ви пам’ятаєте, у нормальному режимі все було не так, люди в замку просто слухали та робили все, що героїня попросить. Я почала дратуватися через це, вже через хвилину після того, як відзначила поліпшення.

 

– Краще б вам робити те, що я вам говорю.

 

Я навіть сказала: “попрошу вас” і “залишу це вам”. Ці фрази зробили мої слова більш довірливими та благаючими. Мені що, справді треба поводитися як Пенелопа?

 

– Я сказала, що це незручно. Коли я говорю привести її сюди, ви приводите її сюди. Чи головна покоївка хоче стати заміною моєї особистої слуги?

 

– Тоді я приведу її, як тільки отримаю дозвіл його світлості, леді.

 

Цим вона заявила, що не підкорятиметься мені до самого кінця. Від безглуздості ситуації було смішно.

 

– Ні, не треба. Я зараз сама піду до батька.

 

Я зрушила з місця.

 

– Заодно, я в усіх подробицях розповім про те, що вчора сталося, а потім запевню його, що я вибачила Емілі.

 

– …….

 

– Де зараз батько?

 

– Л-леді!

 

Очі головної покоївки розширилися, коли вона побачила мою готовність висуватися будь-коли. Учорашня справа була вирішена невеликим покаранням для однієї з покоївок, але якщо я буду втручатись, все може скластися по-іншому. Вона ображала леді. І один із синів герцога став свідком цього.

 

– Його світлість поїхав до королівського палацу раніше.

 

– Що, правда? Тоді, коли він повернеться?

 

– Я приведу Емілі зараз!

 

Головна покоївка говорила злякано, турбуючись, що я шукатиму Герцога.

 

– Я не змогла відразу зрозуміти милосердя леді, через свій вік. Прошу вибачення.

 

Видовище головної покоївки, що схилила голову, викликало почуття не свіжості, а скоріше гіркоти. Я не збиралася піднімати бали популярності, сходячись з оточуючими людьми, але відчуваю, що моя популярність зараз негативна.

 

– Мені варто привести Емілі прямо зараз, леді?

 

Панікуючи, головна покоївка обережно зробила пропозицію.

 

– Сподіваюся, що такого більше не повториться, Рейно.

 

Сказала я їй, думаючи, що мій день уже безнадійно зіпсований.

 

– Іди.

 

***

 

Емілі увійшла до моєї кімнати з тацею у руках. Напевно, головна покоївка сказала їй щось, бо вона прийшла незабаром після того, як Рейна покинула мене.

 

– Л-леді, я підготую до сніданку……

 

Руки Емілі, що викладають їжу переді мною, тремтіли. Здається, вона серйозно постраждала через вчорашнє. Моє шалене поїдання зіпсованої їжі, схоже, вартувало того, бо сьогодні їжа на тарілках виглядала нормально. Свіжий салат і соковитий стейк.

 

Зовнішній вигляд у порядку.

 

У мене не було бажання їсти це, мабуть через моральну травму, спричинену зіпсованою їжею. Я повільно піднесла їжу до рота, пропалюючи поглядом Емілі, що стоїть поряд зі мною. Її погляд не зустрічався з моїм.

 

Нжеве вона відчуває якусь провину?

 

Їй, мабуть, до смерті цікаво, чому я знову обрала її своєю особистою покоївкою. Не розправившись навіть з половиною приготованої для мене їжі, я гукнула Емілі.

 

– Емілі.

 

– Т-та, леді!

 

Перебувавши в глибокому задумі, вона від несподіванки підстрибнула, голосно обізвавшись. Я простягла їй руку.

 

– Дай мені голку.

 

– А? Що.

 

– Голку, якою ти колола мене щоранку.

 

– Ох!

 

За мить, зрозумівши про що я кажу, Емілі відреагувала. Вона різко вдихнула, потім, бліда, опустилася навколішки.

 

– Л-леді! Я-я жалкую! Пробачте мене!

 

Вона вибачалася, б’ючись головою об підлогу.

 

Ну справді. Навіщо вона це робила, якщо потім збиралася вибачатися?

 

Я знущалася і в той же час відчувала огиду, адже я не та людина, якій вона зараз повинна вибачатися. Коли я помітила спробу свого розуму ставитися до неї краще, через страх бути відкинутим усіма, мої уста вимовили слова небезпечно різким голосом.

 

– Хіба головна покоївка тобі не сказала? Я ненавиджу повторювати двічі.

 

– Л-леді…..

 

– Дай мені голку.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь