Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

13

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Маріель з цікавістю розглядала кабінет Тоні Старка. Деревляний стіл стояв майже біля стіни. З одної сторони було велике вікно, а з іншою якась картина. Скільки б років не пройшло, дівчинка як не розбиралася в мистецтві, так і не навчилася.

Тоні Старк сів на свій стілець, відкрив шухляду та дістав пляшку з алкоголем.

— Будеш віскі? — запитав Старк.

— Ні, дякую. Краще не потрібно, — відповіла дівчина відводячи погляд від картини та сідаючи на стілець навпроти генія.

— Як хочеш. А я після важких питань не відмовився б. — Тоні дістав один бокал для себе та закрив шухляду.

Маріель дивилася на генія та навіть не розуміла що їй тепер робити? Як отримати ту роботу, яку вона хоче? Як взагалі подружитися зі Старком? То був ще не герой. Героєм він стане в майбутньому. То була людина, яка постійно пила та розважалася у весь вільний час. То була людина в якої життя складалося з розробки зброї та розваг з випивкою. То був світ який зовсім не подобався дівчині. Проте потрібно було з чогось починати.

— Ну, що сидиш. Мовчиш? — запитав Тоні наливаючи віскі в бокал. — Не хочеться цієї роботи? Якщо щось не подобається, то ти можеш йти. Я тут нікого не тримаю проти його волі.

— Ні, все добре. — Маріель злегка усміхнулася.

— І? — Тоні зробив ковток алкоголю.

Маріель не просто не знала, що робити. Вона взагалі не могла підібрати ніяких слів та не розуміла що від неї хоче геній. Що йому відповісти? Що йому розповісти?

— Розповідай. — Старк пильно дивився на дівчинку, та ще й так, що їй зовсім стало незручно.

— А що саме?

— Все що бажаєш. Тільки знай, що всі офіційні дані я і так знаю. Просто докажи, що мені варто взяти тебе на роботу.

Вразити генія? В її голові було скільки думок, які б вразили генія, проте не факт, що їй взагалі повірять. Цей Старк ще так мало всього знає і мало всім цікавиться. Якби ці думки почув сам Тоні, то він би заперечував це і говорив, що він має великий кругозір.

— Отже, мені потрібно вас вразити? — запитала дівчинка.

— Вразити так, щоб я захотів зробити вас своїм асистентом, — відповів геній.

— Я можу бути чесною з вами для цього? — запитала Маріель.

— Так, — відповів Тоні та випив ще трохи алкоголю.

— І ви не будете сваритися, якщо я буду чесною? — запитала дівчинка.

— Так. — Тоні допив перший бокал з алкоголем.

— І ви не будете викликати поліцію, якщо я буду чесною?

— Уявимо, що не буду, — Тоні відставив пустий бокал.

— Тобто ви мене вислухаєте і нічого не зробите за правду?

— Нічого не буде. Тим паче я не думаю, що ви зможете розповісти мені щось таке, про що я не знаю. — Старк взяв до рук планшет та відкрив файл з всією інформацією на дівчинку. Маріель це побачила та усміхнулася. Все що він бачить там, то все неправда.

— Добре, — сказала Маріель Вест. — Мене звати Маріель Вест.

— Знаю, знаю… Не цікаво.

— І мені 13 років.

Тоні мовчав, тому дівчинка продовжила давати його інформацією, про яку він навіть не знав:

— І я знаю про Джарвіса. Я його спеціально зламала, для того, щоб мене ніхто не перевіряв на вік і щоб мати змогу пройти ваші тести.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь