Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

12 днів до Хеллоуїна. Прибирання у батьківському саду

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Рай Це, – ТеГон звернувся до нього, поки вони вечеряли в дорогому ресторані в центрі Сеула. – Ти зайнятий завтра?
– Особливо ні. У планах були прогулянки магазинами та спуск зарплати. – Він сьорбнув води, запиваючи їжу. – А що?
– Та тут подумав, – ТеГон почухав підборіддя, – батьки звали додому – допомогти зі збиранням у саду…
– Так їдь, – знизав плечима Рай Це, – я знайду собі заняття.
– Ні, я не це мав на увазі, – він зам’явся, – я хотів тебе запросити з собою.
Рай Це поперхнувся і почав відкашливатись, наливаючи соковитим червоним кольором. ТеГон одразу опинився поруч і почав плескати його по спині.
– Ти чого? – злякано, хапаючи Рай Це за руки, спитав ТеГон.
– Знайомство з батьками? – Просипів Рай Це, намагаючись прийти до тями, і витираючи серветкою очі, що почали сльозитися.
– Так, я представлю тебе їм як свого друга.
– Сподіваюся, забувши згадати, що у нас був секс … – Рай Це висмикнув руки з хватки ТеГона і почав нервово потирати зап’ястя.
– Мої батьки хороші люди, вони приймуть тебе з ніжністю.
– І побажанням якнайшвидших онуків та весілля? – Підтиснув губи Рай Це.
– Звісно! – Посмішка осяяла гарне обличчя ТеГона.
– Їх навіть не збентежить те, що ми знайомі лише два чи три дні?
– Ми стільки встигли пережити разом, що вони навіть не відчують стислість нашого знайомства.
– ТеГон, не думаю, що це хороша ідея, щоправда, ми так мало знаємо одне про одного.
– Мама може влаштувати квест, але ми підготуємось? — З надією він знову взяв руки Рай Це. – Нам же все одно потрібно якось розважитися, якщо секс на три дні під забороною.
– І без сексу можна розважатися.
– Так, тож поїдемо до батьків? Мама зробить мієккук навіть раніше, ніж настане твій день народження. Я скажу, що приїду з кимось особливим і вони нам навіть кімнату для ночівлі підготують!
– Твоя взяла, – зітхнув Рай Це. – Все одно краще, ніж забивати шафу зайвим мотлохом.
– Так Так Так! – ТеГон пританцьовував і підвівся з корточок, міцно стискаючи Рай Це в обіймах.
– А тепер дай поїсти, – м’яко спробував відштовхнути потужне тіло ТеГона Рай Це.
Квак вмостився на своє місце навпроти, і не дивлячись на супутника – посміхнувся. Його серце наповнилося дорогоцінним теплом, яке останнім часом почало з’являтися все частіше. Жаль було тільки, що він не відчував запаху своєї омеги.
Усередині себе ТеГон вже повністю надав Рай Це статус «свого», але один дуже важливий момент його бентежив – запаху не було від слова «цілком».
– Рай Це, – обережно зважився він, намагаючись не злякати його та обіцянку відвідати батьків разом, – а який у тебе запах?
Рай Це тільки запхав за щоку соковитий шматочок м’яса, але після запитання його швидко жував.
– Знайшов час для запитань. Я їм! Дай мені насолодитися. – Стіл втомлено рипнув, коли Рай Це потягнув його на себе, – немає в мене запаху. Навіть тічка без запаху і як я цьому радий.
– А ти відчуваєш мій запах?
– Ні, – похитав головою Рай Це. – Не відчуваю.
– А може… Бачиш?
З набитим ротом Рай Це не міг відповісти словами, тільки приклав вказівний палець до свого скроні і кілька разів постукав по голові, намагаючись запитати, чи не хворий на голову ТеГон.
– Ну ні, то ні, – розшифрував код емоцій Квак.
– А в тебе завжди не було запаху?
– Таф, – кімчі вирушило в рот Рай Це.
– А це тобі якось заважає?
– Ніф, – тепер рис.
– Тобі не ставили жодних відхилень у лікарні при народженні?
— Я ніф ф лікафні нафофифся*, — водичка зі склянки почала перетікати в горло демона.
(*Я не в лікарні народився)
– А де? – Зрозумів його ТеГон.
Рай Це знизав плечима. Відповісти в Пекло було б чесно, але приголомшити ТеГона прямо зараз було б незручно. А раптом закотить сцену, і потім шукай кожного присутніх, давай список директору, приймай відмову чи згоду, неси документи в пральню, домовляйся з демоном прибирання, неприємні хлопці, між іншим, отримуй згоду з їхнього управління і чекай, коли всім видалять спогади. Бюрократія, вона і в Пеклі бюрократія. Складно, нудно, простіше промовчати.
– А твої … – ТеГон почав перебирати серветки на столі, – колишні партнери як на це реагували?
– Нормально.Хтось питав, я казав, що на сильних блокаторах, комусь було занадто байдуже, тож нікого це не напружувало. А чому тебе?
«Бо я відчуваю тебе своїм, але не знаю, як ти пахнеш і це дивно!» – кричало все всередині ТеГона.
– Це незвично. Ніколи не зустрічав такого.
– А як ти пахнеш?
ТеГон прикусив губу, згадуючи свій запах:
– Думаю, це: меліса – як базова нота, нижня схожа на запах йодованої солі, такої морської, а верхній – смажений мигдаль? – ТеГон знизав плечима, – точно не знаю, кожен вловлював щось своє … Ось і стало цікаво, як ти відчуваєш.
– А я не відчуваю, – Рай Це посміхнувся і взяв ще шматочок м’яса. – Я відчуваю запах м’яса, яке зараз вирушить мені прямо в рот, – він усміхнувся і навіть трохи облизнувся, перед тим, як відправити їжу до свого рота.
ТеГон усміхнувся, опустивши очі на стіл із їжею.
***
– Давай перевіримо, що ми знаємо одне про одного? – Запропонував ТеГон, поки віз їх у бік батьківського дому, що перебуває за годину їзди від Сеула.
Рай Це кивнув, давлячись сирним корн-догом, від несподіванки питання.
– Ти мене як нареченого везеш, – він дістав вологу серветку і почав витирати куточки губ від жирної паніровки.
ТеГон постарався приховати посмішку:
– Мій улюблений колір?
– Синій. А мій?
– Чорний?
– Ага, – Рай Це знову відкусив шматок від корн-догу.
– Що було на мені під час нашої першої зустрічі?
– Темно, – Рай Це прожував, – темно-сіре кашемірове пальто з домішкою вовни вікунії на дуже нудних базових гудзиках. Потім була блакитна сорочка, яка намокла в туалеті… Штани… Начебто чорні на простому ремені… Так, точно такому нудному, навіть пряжка була похмура.
– Точно, – ТеГон трохи схилився до керма, я навіть і сам не пам’ятаю таких подробиць.
– А я?
– Чорна сорочка, штани та туфлі. До речі, пальто на тобі не було вдягнено. Чому? Ми потім ще пів ночі бовталися Сеулом і ти був без нього. Я тільки зараз про це задумався.
– Мені було жарко.
– Я маю купити тобі цілий гардероб пальта, щоб мій Рай Це не мерз!
– Я не мерзну… – Знизав плечима Рай Це, доїдаючи корн-дог. – Смафно*, до речі. Даремно ти відмовився.
(*Смачно)
– Я радий, що ти отримуєш задоволення.
– Гаразд, тепер, моя черга питань …
***
– Мамо, тату, ми приїхали!
ТеГон припаркував машину біля скромного будинку з сірої цегли, що стоїть за нудним сірим глухим парканом.
– Я думав, твої батьки багатше живуть, – здивувався Рай Це, розглядаючи все довкола.
– Мої батьки дуже просто живуть. Гроші завжди працюють на них, бо вони вміють інвестувати у правильні речі. Нерухомість це круто, але за особистою потрібен догляд, який вимагає багато грошей, тому, рентабельне вкладення добре окупається.На нас вистачало місце тоді, а зараз, коли я переїхав до центру – їм більш ніж просторо, тільки встигай роботу виконувати. Мама навіть часто скаржиться, що не має часу ні сісти, ні книжку почитати. Все прибирають, готують, стирають, чинять.
ТеГон пройшов на територію та обійняв батьків. За Рай Це з шумом зачинилася хвіртка. Він здригнувся. Чи то від пронизливого вітру, що штовхнув двері, що вони зачинилися, чи то від уважних поглядом батьків, які швидко переключили увагу з сина на гостя.
– Батьки, це – Рай Це. Мій близький, – ТеГон витримав драматичну паузу, – друг.
– Стелити вам в одній кімнаті? – Запитала мама.
– Так.
– Ні, – замахав руками Рай Це.
Демони не соромляться, доки зустрічають батьків партнерів. Це так дивно. І незвичайно. І взагалі у Рай Це вперше.
– Квак Мін Сук, – жінка випустила з синів обійми і, підійшовши до Рай Це, простягла руку, – мама ТеГона.
– Рай Це, – потиснув у відповідь.
– Квак Ха Ниль. – Тепер руку тягнув батько ТеГона.
Рай Це виконав усі ввічливості. А потім ще кілька разів вклонився. Для тисячолітнього демона це було заняття не з простих – кланятися перед людьми, які на багато років молодші, але виглядали набагато старшими. Дисонанс у голові Рай Це наростав, але він тримався в руках.
– Якщо вже, ТеГон привів ще одні вільні руки, то допомагатимете нам, Рай Це.
– Я? – Він розгублено обводив очима садок. Його рука мляво уткнулася в груди.
– Так, так, – місіс Квак схопила його за лікоть і потягла до якогось дерева, з якого опадало дрібне листя. – ТеГон, – вона звернулася до сина, – миєш вікна зовні, ти тут найвищий.
– Мін Сук, хіба це має сенс? Ми вже говорили, що це неефективна витрата енергії. – сказав Ха Ниль.
– Нічого, всі мої подружки з гольф-клубу, коли замовляють клінінг завжди в захваті від того, що їм чудово вимивають вікна зовні.
– Це вже не модно, ніхто не миє вікна зовні, – впорався її чоловік. – Вони все одно будуть за два дні брудні.
– Значить ТеГон знову помиє! – Мін Сук уперла руки в боки і суворо подивилася на чоловіка.
– Мамо, де швабра з губкою?
– Біля вуличного каміна! – Мін Сук повернулася до Рай Це, – А ми з вами прибиратимемо листя, а потім тато покосить траву.
– А не можна одразу покосити, тоді й листя перемелиться…
– Ні! – Вона драматично приклала долоні до його грудей. – У нас стара газонокосила, вона може щось одне різати: або листя, або траву. Тому доведеться нам вручну. Цілий тиждень не прибирали. – Вона зітхнула, – нас садовий пилосос зламався, а мені спину щось прихопило, от і вийшло, що листя гора. Поки був пилосос, я і двічі на день тут все чистила, а зараз тут повно роботи.
– Тоді, я змітатиму, а ви складати в мішок?
Вона кивнула, трохи посміхнувшись.
– ТеГон помиє вікна, а тато поки дістане газонокосарку і на підготовлених ділянках – почне.
– Тоді потрібен віник?
– Так, – Мін Сук відійшла за віником, совком та мішком. – Отак і будемо.
Рай Це важко зітхнув:
– А рукавички?
– Ось, – ТеГон, який стояв за спиною матері з повним відром мильної води та довгою шваброю в одній руці, іншою рукою простягав йому дві пари рукавичок. – Другі мамі.
Мін Сук розгорнулася і почала шикати синові, що настав час зайнятися справою.
– Ось так! – Вона натягла садові рукавички. – Приступаємо, Рай Це?
– Ага, – похмуро протягнув він.
Рай Це підняв віник, який Мін Сук кинула в траву перед тим, як одягати рукавички, і підійшов до дерева, яке, здається, не збиралося зупинятись у скиданні листя.
Рай Це зігнувся навпіл і став орудувати віником: широкий мах праворуч – вузький ліворуч. І ще раз.
– Молодець, у вас добре виходить, – похвалила Мін Сук. – Працювали у клінінгу?
– Ні…
– У будь-якому випадку, чудово справляєтесь, – вона потяглася за купкою листя, яке встиг нагрібти Рай Це.- Ви давно з ТеГоном знайомі?
– Третій день, – Рай Це стояв до неї спиною, намагаючись згрібати листя швидше.
– Так мало? – Мін Сук практично ахнула, але встигла себе стримати.
– Так, ми виявились спорідненими душами, – Рай Це залився фарбою і був щасливий, що мама ТеГона цього не бачить.
– Я щаслива, що мій син зміг знайти собі друга до душі. Він давно ні з ким не був у теплих стосунках.
– Я теж, – ні з того, ні з цього, ляпнув Рай Це. – Нині складно знайти когось близького.
Мама мовчки закивала і перетягла на половину повний мішок ближче до Рай Це.
– А скільки вам років?
– Мені? – Глибока зморшка склалася між бровами, коли Рай Це насупився.
Сказати правду було недоречно, але й дозволити собі здаватися молодшим за ТеГона – теж.
– Мені тридцять дві.
– Ви на три роки старші за ТеГона?
– Так.
– Одружені?
– Ні.
– Діти є?
– Т… ні.
Незграбна пауза. Мін Сук підібгала губи і зміряла його суворим поглядом.
– Не треба соромитись, якщо у вас є діти. Гірше, коли приховують цей факт і не дають турботи.
– У мене немає дітей. Просто є діти знайомих, яких я іноді називаю жартома своїми. От і все!
Мін Сук йому явно не вірила.
– Чесно! – Підняв руки вгору Рай Це.
Звісно, ​​не чесно. Але досить складно для розуміння, що тобі тридцять два, а дітей маєш двісті дев’яносто дев’ять.
– Добре, – Звук газонокосарки змусив їх обернутися на батька ТеГона, який котив цю велику деренчливу бандуру.
– Папа! – пролунав гучний вигук звідкись згори, – може, давай я?
Рай Це підняв голову. ТеГон стояв на даху будинку без пальта. Волосся було заплетене в тугу косу, перекинуту через плече. На руках гумові рукавички.
– Що ти там робиш? – не стримавшись, крикнув у відповідь Рай Це.
– Вікно вимиваю!
– Одне? – Це вже поцікавилася Мін Сук.
– Два! Із цього боку. Там де немає парапету – я не полізу!
– Добре, піде!
– Тату, – ТеГон знову звертався до батька. – Чого ти її тягнеш?
– Займайся вікнами! – нарешті відповів Ха Ниль.
– Ми ще не все листя прибрали. – сказала Мін Сук, прибираючи волосся з обличчя.
– Нічого, я на тих ділянках, де вже підчистили.
– Може вам допомогти? – Запропонував Рай Це, відкладаючи віник.
– Давай, – чоловік махнув рукою.- Ставай на моє місце. Пальцями правої руки затискай цю кнопку, але не відпускай! Я зараз цей провід натягну.
Ха Ниль смикнув за шнур, який активує машинку, та глухо забурчала й затихла.
– Ще раз! – Він знову смикнув і знову безуспішно.
– І ще … – Ха Ниль не встиг домовити, як підійшла Мін Сук, смикнула шнур з усієї сили і машина поступово забурчала.
– Давай, – підштовхнули його вперед батьки Теґона.
Виявилося, що косити траву не є легким завданням. Земля, яка здавалася рівною, раптом стала вибоїстою. Тримати точний напрямок було складно. Рай Це похитувало як п’яного. І без того, важка газонокосарка, збираючи траву, ставала непідйомною.
Рай Це відчув на собі чийсь пильний погляд і підняв голову вгору. ТеГон завмер зі шваброю в руках на даху. Це було досить високо, щоб Рай Це не міг бачити вираз його обличчя. Він вирішив помахати йому як привітання і випадково відпустив червону кнопку. На подвір’ї настала тиша.
– Покосив уже? – До нього підійшов Ха Ниль.
За цей недовгий час, вони з Мін Сук, нагребли знатну купу опалого листя. Тепер, похвали Мін Сук, з приводу хороших навичок збирання Рай Це, в його світі, розтанули як самотні сніжинки на гарячій трубі.
– Я ще не зовсім закінчив. Якщо можете запустити…
– Не треба, далі я сам. Продовжуйте допомагати Мін Сук з листям. – м’яко посміхнувся Ха Ниль.
У Рай Це під ложечкою засмоктало. Він відчув себе марним і був трохи засмучений.
***
– З’явився просвіт, правда? – Мама ТеГона усміхнулася.
Вони прибрали лише чверть території, але в Рай Це втомилися руки, ламав поперек, і крутили колінні суглоби. Ні про яке задоволення від трудотерапії там мови не могло йти.
– Ми з Ха Нилем підемо готувати вечерю, а ви Рай Це, допоможіть ТеГону на даху.
– Можна на “ти”.
– Добре. Рай Це, допоможеш ТеГону?
– Так, – він кивнув.
– Тоді ходімо до хати. Залиш взуття на сходах, – вона вказала на триступінчасті сходи ґанку, – тут, а до хати заходь у пальто. Все одно доведеться піднятися надвір.
Він згідно кивнув.
У хаті було тепло, пахло свіжою їжею. Світлий інтер’єр із синіми вкрапленнями – на кшталт подушок на дивані, додавали родзинку та затишок.
– Ось тут сходи на другий поверх. А за нею буде інші – вужчі – ті на дах.
Рай Це вклонився в якості подяки й пішов нагору.
– Там тапки повинні стояти – не ходи в одних шкарпетках! – долинув з першого поверху голос Мін Сук.
Рай Це посміхнувся і знайшов те, про що говорила жінка: милі білі капці з заячими вушками та рожевими приклеєними носами.
– Тук-тук, – сказав Рай Це, звертаючись до ТеГона, який натирав сухою ганчіркою поверхню вікна.
– Привіт, – усміхнувся він.
– Твоя мама відправила мене допомагати тобі.
– Дякую їй, але я вже майже закінчив. Хочеш, можеш друге вікно витерти насухо.
– Давай, – Рай Це простяг руку за ганчіркою.
– Ти без рукавичок, не замерзнеш?
– Залишив на вулиці, перед тим, як зайти до хати. Твої батьки так робили, ось я й повторив.
– Я запитав: “Чи не замерзнеш ти”? – Усміхнувся ТеГон своїм думкам.
– Звичайно змерзну, тому я не збирався підніматися сюди надовго! – награно обурився Рай Це.
– Де твоє пальто?
– На першому поверсі.
– Принести? – Рай Це вже збирався виходити.
– Ні, дивись, від докладених зусиль, у мене навіть по спині піт тече.
Його сорочка і справді була волога вздовж усього хребта.
— Тоді тобі треба щось надіти нагору, — занепокоївся Рай Це.
– Не хвилюйся, скоро підемо.
ТеГон відійшов від вікна, розглядаючи якість своєї роботи здалеку.
– Краса, – сказав він. – Витиратимеш друге вікно?
– Ні, – скривився Рай Це. – Я не створений для важкої фізичної праці.
ТеГон тихо засміявся:
– Укатали тебе газонокосаркою?
– Віником…
– Мама вийшла на новий рівень.
– Вона сказала, що садовий пилосос зламався, тож ручна фізична праця. Думав, що ніколи вже не розігнуся, – простогнав Рай Це, потираючи поперек.
– Вони здали його на ремонт?
– Так, здається, – Рай Це сів навпочіпки, дивлячись на те, як ТеГон взявся за витирання другого вікна.
– Подивись у скільки сьогодні захід сонця, – раптом попросив ТеГон.
Рай Це дістав телефон із кишені:
– А навіщо? – Його пальці вже перебирали клавіатурою, роблячи запит.
– Тут такі гарні заходи сонця, якщо сидіти на даху, то можна виявитися залитим найблагороднішим вечірнім світлом і нічого не заважатиме. Ні дроти, ні дерева, ні люди. Тільки ти й далечінь.
Рай Це заслухався і замість нього чомусь голосом відповів телефон:
– Захід сонця у Сеулі, 19 жовтня буде о 17:50.
– Дякую, телефон Рай Це, – ТеГон повернувся до Рай Це і розмахливо помахав. – Ти мені так і не дав номеру.- Пиши прямо зараз, – роздратовано запропонував Рай Це.
– Я ж у рукавичках. І мені нікуди писати – телефон у пальті. – ТеГон опустився навколішки і став підповзати до Рай Це.
– Що ти робиш? – Він відсторонився.
– Зчісую джинси о дах.
– Я бачу.
– Яка зараз година?
– 17:38.
– Ось, до заходу сонця є цілих 12 хвилин.
– До Хеллоуїна вже не цілих 12 днів, – раптом, чешачи потилицю, сказав Рай Це.
ТеГон зупинився і сів сідницями на п’яти.
– Точно, чому так швидко летить час? – І тут же, – які плани на Хелловін.
– Завагітніти, – знизав плечима Рай Це.
– В сенсі? – Очі ТеГона розширилися.
– Я пожартував, – нервово посміхнувся Рай Це і мляво махнув рукою.
– Ти справді хочеш завагітніти?
– Та я пожартував, – Рай Це став відповзати від ТеГона, що напирав, – я ж казав, що тепер завжди зверху, так?
– Так, – ТеГон почав наближатися. – Тільки народити я не зможу, отже, тобі доведеться бути нижнім.
– Так а я це… Планувати не збираюся, – упирався Рай Це.
– Тоді чому так пожартував? – Притиснув його до стіни ТеГон, почавши обнюхувати його шию і торкатися до неї губами.
– Та просто… – Рай Це пробрався пальцями до прекрасного лазурного волосся, м’яко стискаючи його і потягуючи на себе.
– Хлопчики, – раптом долинуло з другого поверху, – вечеря буде готова за кілька хвилин. Ми з татом вас чекаємо!
– Мамо, ми спочатку подивимося на захід сонця, так що не поспішайте.
– У скільки захід сонця?!
– У п’ять п’ятдесят!
– Це за три хвилини! Чекаємо Вас!
– Добре! – обізвався мамі ТеГон.
Затихлий Рай Це зробив спробу втечі з ведмежих обіймів великого тіла ТеГона, але до крихкості ще потрібна пластичність, якої Рай Це не мав.
– Нікуди не відпущу, – ТеГон знову припав до шиї Рай Це, покусуючи її.
– За… Захід сонця! – Рай Це звільнив руку і вказівним пальцем тицьнув на небо, яке в мить стало насиченого рожевого відтінку з глибокими фіолетовими переливами.– Дивись!
ТеГон розвернувся і, взявши Рай Це за руку, допоміг підвестися. Вони підійшли до краю даху і втупилися в небо. Воно змінювало свої фарби і швидко темніло. Тут нічого не заважало милуватися красою природи.
– Дивись, – ТеГон показав на якусь крихітну точку вдалині, – це башта Намсан. Батьки купували будинок спеціально, щоб її було видно, хоч би здалеку. Вона їх надихає, навіть незважаючи на те, що вони давно не милуються заходами сонця на даху.
– Красиво. Це місце таке чисте та просторе… Дійсно надихаюче.
ТеГон нахилився і примудрився покласти голову на плече Рай Це.
– Хочу милуватися з тобою кожним заходом сонця. Або світанком. Або не дивитись на природу, а лише на тебе.
– Я плачу, – уїдливо пожартував Рай Це.
Демони не створені для задоволення дивлячись захід сонця з людьми. Рай Це житиме вічно, доки його батьки не вирішать його розвіяти – Ліліт та Сатана. А ось ТеГон буде відданий вогню, як тільки його живе серце перестане битися. У кращому випадку, ТеГон просто зістаритися з вічно молодим Рай Це.
І цього Рай Це не хотів. Тому він завагітніє і піде, як робив завжди. Як роблять демони.
– Хлопчики! Захід сонця закінчився, а до світанку є час. Ходімо на вечерю!
– Ходімо, мамо, – ТеГон міцно взяв Рай Це за руку.
– Ти знову мене хапаєш без дозволу, – забурчав Рай Це.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “12 днів до Хеллоуїна. Прибирання у батьківському саду