Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

У середині липня Енджі, як завжди, пішла до Великої Зали на черговий сніданок і, з радістю виявивши там професора зілля, сіла на вже звичне місце. Після закінчення трапези пуффендуйка та Снейп завжди прямували в один бік, так як і кімната Северуса та вітальня Пуффендуя знаходилися у підземеллі. Професор дуже швидко йшов, і дівчинці доводилося майже бігти, щоб не відставати від нього. На повороті, коли їм варто було розійтися в різні боки, Енджі глибоко вдихнула і звернулася до професора:
— Вибачте, сер. У мене до вас є невелике прохання. Снейп, не збираючись ні зупинятися, ні зменшувати темп, відповідав учениці, яка ледве встигала за ним.
— І яке ж прохання, Браун? Вам нудно одній у вітальні і хочете, щоб я отруїв когось вам на радість?
– Ні, звичайно, сер. Якщо тільки містера Локонса, коли він прибуде до Гоґвортсу, — будучи в центрі подій та розмов за викладацьким столом, Енджі знала про новини замку набагато раніше за інших учнів. У відповідь на таку зухвалу заяву учениці Снейп лише досить хмикнув, не приховуючи від пуффендуйки своєї неприязні до нового професора захисту від темних сил.
— Я прошу вас займатися зі мною зіллями літом, сер, коли вам буде зручно, звичайно.
Професор настільки різко зупинився і розвернувся до Енджі обличчям, що остання, не встигнувши відреагувати, з усього розмаху вписалася носом у груди професора. Дівчинка схопилася одразу ж за постраждалу частину обличчя та застогнала. Снейп приречено зітхнув і підняв обличчя дівчинки, тримаючи за підборіддя.
— Заберіть руку і дайте подивитися, ви зі своєю недалекою головою цілком могли собі щось зламати, — скептично промовив Северус.
Густо почервонівши, Енджі прибрала руку і застигла, вперше перебуваючи так близько до об’єкта бажання. Він уважно розглянувши, відпустив дівчинку.
— Крові немає, перелому теж, але в лікарняне крило таки зайдіть, здається, у вас температура. Вам пощастило, що навчальний рік не почався, Браун, і я не маю права знімати очки з Пуффендуя.
— Професоре, що про моє прохання? — з надією спитала пуффендуйка.
– Приходьте по вівторках, середах і неділях після сніданку, – флегматично відповів Снейп і пішов, піднявши мантію.
“Занадто все просто”, – подумалося Енджі, але вона лише відмахнулася від думок і радісно побігла до вітальні.
Наступного вівторка після сніданку Енджі та професор Снейп вирушили до кабінету зілля.
— Я помітив, що зілля для перших курсів дається вам надто легко, тож сьогодні будемо варити дуже складні зілля для старшокурсників, — сказав декан Слізерина.
– Напій живої смерті. Подивимося, наскільки ви талановиті, Браун. Снейп подав їй підручник Розширеного курсу зілля для шостого курсу і почав спостерігати за діями дівчинки.
«Дремоносний боб треба не різати, а розчавити лезом, — згадувала Енджі, читаючи рецепт.
-Мішати проти годинникової стрілки … Здається, з цього приводу теж слід зробити по-іншому. Згадуй же! Щасливе число сім, напевно, сім разів по-звичайному і один або два рази за годинниковою стрілкою. Начебто треба було саме так».
Спостерігаючи за тим, як керується пуффендуйка, обличчя Снейпа набувало все більшого загрозливого відтінку. По закінченні процесу ніжно-рожевим її зілля, звичайно, не назвеш, але світло-ліловим цілком.
– Чудово, Браун, – несподівано посміхнувся Северус Снейп, хоча його посмішка більше скидалася на оскал.
— У винагороду не вип’єте зі мною чаю? У нашому замку чомусь вважають, що гарбузовий сік та гарячий шоколад – ідеальні напої, тож у мене завжди є запаси дуже ароматних сортів чаю.
Зрозуміло, від такого феєричного успіху у дівчинки паморочилося в голові, вона з радістю погодилася на цю дивовижну пропозицію від викладача. Професор повів її до свого кабінету, посадив на сусіднє крісло і розлив гарячий напій по чашках. Чай мав знайомий пряний запах, він її так сп’янив, що дівчинка випила його майже залпом, вона навіть не уявляла, як сильно скучила за цим напоєм, чай навів їй спогади про інший світ. Пуффендуйка з батьками частенько сиділа у вітальні за телевізором, вони разом пили чай або каву з печивом і розповідали один одному про день, що минув. Тепер подібні посиденьки залишились у минулому.
— Професоре, можна поставити запитання, яке не стосується зілля? – спантеличено запитала Енджі, Снейп у відповідь лише кивнув.
— Чому мені зовсім не вдаються деякі заклинання чи предмети? Наприклад, польоти на мітлі. Я єдина першокурсниця, у якої мітла навіть не піднімається нагору. І вабні чари так само. Заклинання Акціо не дуже просте, але я розраховувала на те, що якщо багато тренуватися, то рано чи пізно вийде.
Енджі приречено повісила голову, їй давно хотілося запитати це у викладачів, але не знала, як підступитися, та й не думала, що їй дадуть відповідь щось: «Це заклинання не вашого рівня» або «У багатьох учнів є здібності до одних предметів та повну відсутність схильності до інших».
– Продемонструйте, як застосовуєте вабні чари, – побачивши здивований погляд, Снейп продовжив, ніби читав її думки.
– Так, прямо тут і зараз. І не бійтеся щось зламати. Наприклад, приманіть книгу в бордовій палітурці на полиці.
Дівчинка спробувала зосередитися і, невпевнено змахнувши паличкою, вимовила: – Акціо, книга! – нічого не трапилося. – І ось так весь час, сер. На якусь мить лоба декана Слизерина прорізала зморшка, що розгладилася, щойно з’явившись.
— Браун, що ви думаєте про це заклинання? — Що воно не для першого курсу?
— А що щодо польотів на мітлі? Говоріть відверто.
– Я не хочу літати на них. Це жахливий спосіб пересування. Його вигадали, щоб покрасуватися. Та і вся ця зв’язка відьом з мітлами здається мені абсурдною.
– Це і є відповідь, Гордон. Якщо ви не віритимете в себе і поважатимете те, що робите, то магія не піддасться. Потрібно не просто вимовляти заклинання і вважати, що цього достатньо. Візьмемо те саме Акціо. Спробуйте уявити, як книга летить до вас в руки, як ви відчуваєте пальцями тверду обкладинку. Вірте у свої здібності. А тепер закрийте очі та спробуйте ще раз.
– Не так це просто, – сказала пуффендуйка, але слухняно прикрила очі. Вона представила все, що радив викладач.
– Акціо, книга.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь