Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Шкарпетки

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Люди.

Так багато людей.

Вони всі дивляться на нього зі стурбованими обличчями, питають його чи він впорядку, пропонують допомогу, розступаються, даючи йому більше місця, намагаються виправити його.

Це було приголомшливо. Він почувався спітнілим, його легені не могли забезпечити його киснем. Його тіло було гарячим, він намагався щось сказати, але міг лише здавлено видихати.

Чому це відбулося?

Він був впорядку п’ять хвилин тому, коли Чуя пішов за напоями до продавця на галявині, поки вони сиділи в парку і розмовляли, тож як дійшло до цього?

Цього не повинно було статися. Не повинно було великої групи людей навколо нього, які питали чи все в нього гаразд, намагались допомогти йому з усіх сторін та виправити його травму.

“Хей! Дазай! Ти хочеш малиновий чи звичайний лимонад? Я не знав який ти захочеш, тому купив обид–”

Дазай почув Чую, але ніщо, що сказав рудий, не вкладалося в його голові. Дазай бачив, як Чуя поставив напої на лавку, бачив, як розмовляв з людьми навколо, бачив, як на їхніх обличчях виразилося розуміння, бачив, як вони йшли геть і як Чуя наближався, але його розум нічого не зафіксував.

Що він відчув, так це тепло, коли руки Чуї обхопили його , підняли з землі та посадили на лавку, повернувшись, щоб дістати лимонади ззаду.

Він підніс соломинку до вуст Дазая, мовчки показували йому пити.

Дазай послухався, випив лимонад, заплющив очі та відчув, як його тіло охолоджується, відчув, як його горло заспокоїлося від напою, і зосередився на руці, яка тримала його, не відпускаючи.

“Давай виправимо це, добре?”

Все що міг Дазай, це кивнути.

 

———————————

 

Він лежав на ліжку, сховавши обличчя в подушках, поки Чуя беззвучно ходив навколо по його квартирі, дістаючи одяг, їжу, ковдри та інші речі, які він вважав корисними у цій ситуації.

Чуя підійшов до Дазая, сідаючі на краю ліжка, дивлячись як Дазай ховає своє обличчя в подушку, згортаючись калачиком, не звертаючи увагу на травму у нозі.

Рудий подивився вниз, тихо вдихнув і знову поглянув на Дазая, здивований, що той вже дивиться на нього своїми розважливими карими очима.

“Скажи мені, як ти отримав цю рану?”

Настала пауза.

” Чим я порізався? Склом? Якась людина порізала? Я сам? Об лаву? ”

” Знаєш що? Можеш не говорити, гаразд. Тільки зараз буде трохи жалити.” Дазай кивнув, притискаючись головою до узголів’я кроваті позаду.

Вони сиділи в тиші, Чуя чистив та латав ногу Дазая, перш ніж поставити його на землю й подивитися на Дазая з легкою посмішкою на обличчі.

Він підвівся, шарпаючи тумбочкою, сів на ліжко, розгорнув шкарпетки, повільно вдягнув одну на Дазая й переконався, що він легенько притиснув її до рани.

” Тепер твоя нога не замерзне.” На обличчі Чує з’явилася дурна посмішка, і Дазай не міг не подумати, що йому стало трохи тепліше.

Настала пауза, під час якої Чуя не зводив очей з Дазая, та м’яка посмішка все ще була на його обличчі.

” Все добре, ти ж знаєш це.”

Дазай повернув голову, не в змозі дозволити Чуї бачити його таким, прикриваючи рота рукою, поки маленькі струмочки сліз ковзали по його обличчю. Чуя підійшов ближче до брюнета, сів поруч з ним і взяв його вільну руку, а іншу обережно відтягнув від рота Дазая. Дазай обернувся, щоб поглянути на нього, широко розплющуючи очі. Він насилу вирвав руку з хватки Чуї, зупинившись, почувши голос рудоволосого, який сказав,що все гаразд і що він повинен відпустити все, що він в безпеці та далеко від решти світу.

” Чуя, я….” Він зупинився, коли з нього вирвалося схлипування, що змусило його хапати повітря, він схопив руку Чуї та закрився обличчям у сорочку рудого, стискаючи тканину другою рукою.

” Все добре, все в порядку.”

Він не міг дихати, сльози занадто швидко текли, намочуючі сорочку Чуї.

Здавалося , що Чуя не заперечував, шепотів на вухо Дазаю навмання, розповідав про їх день та плани на майбутнє, проводив пальцями по волоссю Дазая.

 

Дазай плакав. Він плакав і плакав і плакав, плакав за людьми , яких втратив, і людьми, які втратили себе заради нього, плакав за годинами, які він страждав і не міг собі зарадити, плакав за….. заради плачу. Він плакав, і протягом усього цього Чуя залишався поруч з ним, посміхаючись у його волосся, коли він казав Дазаю , що плакати можна і ніхто його за це не засудить.

Здебільшого він плакав за Чую. Він не знає, як хтось такий чудовий коли-небудь міг перетнутися з ним і захотіти бути з таким, як він.

 

—————————

 

Минуло кілька годин, і жоден з них не рухався, залишаючись в обіймах і слухаючи звуки міста надворі, дивлячись на іншого з ледве помітною посмішкою.

Жоден із них не говорив, спілкуючись очима та любов’ю один до одного.

 

 

” Ти чудово впорався, Дазай.”

У животі Дазая здригнулося, очі знову почали різати. Він схопив руки Чуї, стиснув їх і зупинився, повільно дихаючи, поки не відчув, що знову може відкрити очі.

Він відкрив рота, перш ніж знову його закрити. Його губи були потріскані й сухі, палаючі від солі в сльозах.

” Наступного разу, коли тобі буде погано”,— тихо прошепотів він, не в змозі підвищити голос,–”я знову одягну тобі шкарпетки, добре?”

Очі Чуї зморщилися в куточках, його блакитні очі весело засяяли , а обличчя розплилося в широкій усмішці. Рудий закинув голову назад, сміючись і стискаючи руки Дазая.

Дазай усміхнувся, його обличчя було покрита плямами та сльозами, але в його очах сяяла іскра світла, дивлячись на Чую. Він також засміявся,їхні голоси змішалися разом і відлунили по кімнаті, коли Чуя притягнув брюнета ближче, міцно тримаючи його та посміхаючись.

З ними все буде добре, вони він безпеці поруч один з одним. Вони завжди захистять спини одне одного.

Тепер вони одягали одне одному шкарпетки, коли в них були погані дні.

 

 

 

————————————

Оригінал роботи:. https://archiveofourown.org/works/40106481#work_endnotes

 

Твітттер автора: @Maxxstrom

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь