Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Чарьлз спить на посту

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Аґіг, Тільки один 

 

Етап перший 

 

Чарльз спить на посту

 

-Чарльз!

Промовив старий охоронець.

-Чарльз!

Промовив він ще раз гучніше.

Чарльз чорт тебе побрав!

Прокричав він, й не витримавши добре вдарив Чарльзу по голові й вже від цього той прокинувся.

-Чого тобі, старий? Дай поспати трохи.

Промовив він тримаючись за головою та зітхаючи від того що йому перервали сон.

-Чарльз ти вже зовсім на посту облінився! Ці кляті повстанці можуть бути повсюди а ти тут спиш собі. Ти взагалі про що думаєш!? Грізно промовим старий охоронець.

-Та старий, не треба вже так хвилюватися, ми в 20 км від фронту, чого нам боятися? Я нормально не спав з останньої операції, мені хочеться відпочити. З сонним виглядом сказав Чарльз в надії що старий від нього відчепиться. Але старий охоронець, якого називали “Камінь” через його впертість, не мав наміру відступати та був ладен померти за те щоб Чарльз не спав на посту.

-Ці кляті повстанці й в 50 км від фронту можуть бути! Ти хоч розумієш що с тобою та всіма нами тут може статися якщо ти будеш тут отак спати?! Грізно Промовив старий. Ти хоч розумієш, що від тебе залежить життя солдатів цього батальйону, і якщо ти когось прогавиш коли будеш спати то не тільки ти можеш померти, а й весь наш батальйон!

-Та годі старий. Знову ж таки сонним, але вже меньш, голосом сказав Чарльз. Я ж не один тут на посту сиджу, що з того що я тут трохи посплю? Я всеодно тут всього на пару місяців, тому прошу дай трохи відпочити. Чарльз вже сподівався що старий відстане від нього та дасть поспати. Але Чарльз дуже погано знав цього охоронця, він не тільки не залишив його в спокої а й пригрозив що розповість усе командуванню і його не те що на пост, його на старий Аренс¹ не пустять.

Після цих слів Чарльз ніби випив діжку кави й миттю прокинувся, пообіцявши старому що більше нізащо на світі не буде спати на посту. Старого це задовільнило і він з відчуттям перемоги пішов до столової, щоб добренько поїсти.

 

Старий Арнес – народне прислів’я що означає найгірше покарання для військових. Старий Арнес був кораблем побудованим у часи кінця КНП у 1902 році, цей корабель був збудований по старим стандартам і ніяк не відповідав нормам тієї доби, через це на це корабель відправляли найгірших моряків та солдатів.

 

Етап Другий

 

Чарльз знову спить на посту

 

Чарльз всіма силами намагався не заснути, тому що не хотів щоб старий все розповів командуванню. Чарльз декілька разів ледь не засинав, але кожного разу йому вдавалося не впадати в сон. Йому ніби й справді потрібна була діжка кави щоб не спати, але такої розкоші в частині не було, тому приходилося боротися своїми силами. Чарльз доброчесно простояв на посту цілих дві години! Це був рекорд для нього тому що раніше Чарльз міг протриматися максимум хвилин двадцять або й того меньше. Чарльз завжди сприймав дежурство на посту, як місце де можна виспатися. І от, Чарльз після довгих битв з самим собою, заснув. Заснув наче мертвий, й так мертво спав що здавалося тільки метеорит зможе його розбудити. Але вистачило й звичайного броньовика з кулеметом. Так, саме в цей момент на частину напав загін повстанців. У них було дві машини з кулеметами та зо двадцятьма озброєних Чибісів з автоматами та декількома гранатометами. Чарльзу вистачило двох куль від крупнокаліберного кулемета, які пролетіли біля нього, щоб прокинутися і лягти на землю. Після цього Чарльз чув лише звуки бою та крики про відступ. Як стало потім відомо з частини відступили майже всі, лише декілька військових, включаючи Чарльза, не змогли відступити. Коли Чарльз перестав чути постріли та вибухи він вирішив встати та вийти з КПП, але коли він відкрив двері йому в лице прилетів приклад від автомату й Чарльз непритомний відключився впавши на землю.

Чарльз прокинувся у якомусь бараці, де здавалося, вже стіни валилися. Хоч цей барак й виглядав так ніби він от от розвалиться але спробувавши розбити стіну якоюсь палицею, яка лежала на підлозі, він тільки зламав палку та спровокував охоронців які відкривши двері вклали спати Чарльза за допомогою прикладів автомата.

Коли Чарльз прокинувся вдруге, він вже був в кайданах, їх йому поставили на ноги. А щоб Чарльз не пробував розбити стіни, з бараку прибрали всі палиці чи каміння яким можна були це зробити. Трохи полежавши в ліжку й відійшовши від декількох ударів прикладом він підвівся й почав оглядатися. Прямо перед ним були ґрати де стояв один охоронець який пильнувати щоб Чарльз знову щось не утнув. Як вже й казалося раніше, цей барак виглядав так ніби він от от розвалиться, але після витівки Чарльза стіни укріпили дерев’яними балками щоб стіни не впала на полоненого. До того ж Чарльз побачив що на стелі була одна найдешевша лампочка, яку наче на смітнику знайшли. Ліжко було шість, але лише на одному був матрац з подушкою та покривалом, як не важко здогадатися це було ліжко Чарльза. Коли Чарльз стояв і досліджував де він опинився на його пробудження вже зреагував голова цієї частини чи, що це було.

Головний, почав говорити з охоронцем на чибісній, потім охоронець відчинив тому двері до в’язня й Головний з охоронцем попрямували до Чарльза. Чарльз ж стояв й дивився як до нього наближався, напевне, Голова підрозділу який вбив його товаришів та взяв його в полон. Через декілька секунд Головний вже був біля Чарльза, і трохи постоявши мовчки промовим:

-Сьогодні вночі ти нам усе розповіси.

З цими короткими словами, Головний розвернувся й з охоронцем пішли від каторжника. Після того як Головний пішов, а охоронець зачинивши ґрати, повернувся до в’язня спиною. Чарльз влігся на ліжко й майже миттєво заснув.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Чарьлз спить на посту