Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

То зірки таки звели..?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

***

– Ви вже майже місяць переписуєтесь, а прогресу так само немає? – скоріше розчаровано, ніж роздратовано запитала Шійон.

– Як це немає? Я тепер знаю її повну дату народження і навіть частину дня, коли вона народилася, – радісно аргументувала Юхьон.

– Рада за тебе, і що це нам дає? Допоки все ваше реальне спілкування то незграбно махати одна одній в якості привітання, прогресу немає.

– М-м, – заперечно похитала головою Юхьон, – ти не розумієш.

– То проясни.

– Ти дарма запитала її, – тихо звернулась Ґахьон, – тепер готуйся до лекції, Шійонні.
Юхьон проігнорувала цей коментар, бо вже почала:

– Це значить, що більшість положень зірок передбачає нам з Юбін успішні стосунки, – кутики губ дівчини піднімалися все вище з кожним наступним реченням. – Наші сонячні знаки, Водолій та Риби, утворюють ідеальне поєднання. Союз таких знаків передбачає, що ми буквально розумітимемо одна одну з півслова.

– І тобто ти тілько на це сподіваєшся, я правильно розумію? – скептичність Шійон мало що могло подолати, точно не промови їх напівпрофесійної астрологині.

– Якщо вже зірки так кажуть, то це все одно станеться. Рано чи пізно.

– Чи ніколи. Окей, проїхали моє питання, а шо тоді по негативним аспектам, чи прям все ідеально?

– На жаль, є пункти, які можуть ускладнювати наше взаєморозуміння. Положення Меркурія та Сатурна в наших натальних картах вказує на те, що через бува надмірну практичність, Юбін може критикувати мої ідеї, ну а ви і так знаєте як мені важко сприймати критику від близьких людей, тут навіть можу не вказувати на планети, – Юхьон зітхнула так, ніби розказала про брейк-ап в стосунках який вже стався, а не витяг з гороскопа.

– Ну, то ми знаємо, так.

– Переживаєш, що Юбін може не прийняти твоє захоплення астрологією? Ти їй писала про це, до речі? – Ґахьон завжди в точку попадає.

– Ні, прямо не казала…

***

Дівчата вже збирались найближчим часом проводити сеанс брейн-штурму та розкладати на Таро наскільки погана ідея розказувати Юбін про астрологію, але доля вирішила інакше. Взагалі, Юхьон дуже активно розказувала про астрологію в тікток, але в інстаграмі, особливо після того як Юбін підписалася, Юхьон стала сильніше фільтрувати, що вона постить. З штук, пов’язаних з астрологією, залишились лише естетичні сторіс з короткими передбаченнями для рандомних знаків зодіаку чи загальні підбадьорюючі побажання, частіше в нестабільні періоди як затемнення, ретроград, тощо.

Цього ранку передбачення було для знаку Риби, як вказував значок в кутку сторіс. “Вдача буде на вашій стороні, але не забувайте піклуватись про своє здоров’я. Краще обирати теплі напої та взяти хустку чи шарф, бо горло – ваше слабке місце.” Юхьон трохи схитрувала, втім як завжди, бо коли справа стосувалася Юбін – все змінювало свій колір. Тож і гороскопи для Риб насправді були не зовсім для всіх Риб.

Надвечір Юхьон отримує коментар до сторіс і коли бачить від кого ледь не випускає телефон з рук.

“Привіт! Давно хотіла спитати, з яких сайтів ти береш ці гороскопи? Як не шукала – не можу знайти”

Першим бажанням було прокричатися, що Юхьон майже і зробила, але щоб не турбувати нікого впала лицем в подушку. “Може дівчатам написати про це?” – подумала і завагалася. Вирішила спочатку відповісти, а потім вже розказувати.

“Привіт! Ти цікавишся гороскопами? не очікувала”

“Хіба що трохи, але всі, що зустрічала у тебе в сторіс і для мого зз і для моїх подруг завжди були дуже близькі до реальності. Тож поділишся ресурсом?”

“Чесно кажучи, я їх сама пишу —–”

“Серйозно?”

“Так, мене цікавить астрологія, тож я аналізую положення планет і їх вплив на різні зз, а тоді пишу прогноз” “Дивне хобі, знаю”

“Чому? Не настільки дивне, тим паче в тебе добре виходить наскільки я можу судити”

“Дякую…”

“Значить за персональними гороскопами писати тобі особисто? ;)”

“Якщо буде треба – обов’язково пиши! Буду рада допомогти!”

“Домовились!”

***

– Ну хоча б ми тепер знаємо, що тобі більше не треба боятися, що кохання твого життя ненавидить твоє друге кохання, – Шійон підвела підсумок розмови у перерві між сьорбанням, намагаючись випити останні краплі з пакетику Капрізон.

– Я ж казала, що вона чудова! Навіть якби вона не розуміла моє хобі, то точно поважала б мої інтереси! – гордо кивала головою Юхьон.

– Так, а коли вже перше побачення? – Шійон не вгамовувалася.

– Ну тебе! Це вже і так великий прогрес, дай насолодитися моментом!

– Як знаєш.

*****

– Отакі справи, уявляєш? Стільки зусиль, а прогресу майже нема, – Шійон сперлася щокою на руку. Запах кави приємно огортав і зігрівав у холодний осінній вечір. Краще б не пити кави на ніч, але спати ще не скоро, бо домашка сама себе не зробить. Хоч трохи відпочити б, тим паче ще й в общазі.

– Це не є погано, але це not enough, – відповіла дівчина з довгим попелястим волоссям, яка сиділа навпроти Шійон. Вона дивно вимовляла деякі звуки, наприклад “ц” звучала більше як “тс”, та й інколи вона вставляла англійські слова серед речення, проте це зазвичай не створювало непорозумінь.

– Скажи! Стільки вже пройдено, але, але, але…

– Допомогти б їм якось. Ти завжди маєш плани на подібні ситуаціони, як в цей раз?

– Планів купа, але більшість з них потребує твоєї допомоги, – Шійон змовницьки зиркнула на дівчину в очах якої палали не менш яскраві вогники.

***

Ґахьон сильніше закуталась величезним картатим шарфом, зімружилась, але холодне повітря приємно пахло свободою. Це відчувала вся трійця дівчаток і не тільки. Кінець сесії!

– Треба відсвяткувати, зібратись десь разом в теплі бажано, – Юхьон ніби прочитала думки Шійон і Ґахьон, які активно кивнули у підтримку ідеї.

– Давайте на вихідних в караоке кімнату завіємось? Там можна буде і в ігри пограти, – ідея Шійон дівчатам сподобалась. На тому і зійшлися. Шійон задоволено посміхнулась, рада, що всі так легко погодились. Ґахьон помітила цю дивну посмішку подруги, але вирішила не акцентувати увагу на цьому.

***

В день зустрічі йшов дрібний мокрий сніжок, тому дівчата чекали останню, яка вже добряче так запізнювалась, у приміщенні караоке центру. І ні, це була не Юхьон, як всі могли очікувати, хоча вона теж прийшла хвилинка в хвилинку, а Шійон. Групки людей активно змінювали одна одну, подібні місця у вихідні завжди переповнені. Та одна групка одразу привернула увагу, бо Юхьон нізащо не сплутала б цю людину ні з ким іншим. Лі Юбін! З ще однією дівчиною. Юбін спіймала погляд Юхьон і радісно махнувши рукою, попрямувала до неї та Ґахьон.

– Яка зустріч! Ви тут давно? – Юбін намагалась привести одяг і зачіску в порядок. “Після дощу вона ще красивіша!” не могла надивитись на на жаль не свою дівчину Юхьон.

– Дійсно! Та ми з Ґахьон чекаємо Шійон, вона запізнюється, – широко але трохи ніяково посміхаючись відповіла Юхьон.

– Ага, до речі, це моя подруга Хандон, – Юбін вказала розкритою долонею на світловолосу дівчину поряд. Та, в свою чергу, поки Юбін представляла дівчат, сперлася підборіддям на цю саму долоню.

– Гав, рада знайомству, – Хандон з цікавістю розглядала новеньких, а особливо їх реакцію на її маленький жарт. Ґахьон звернула увагу на те, як багато зусиль у дівчини пішло, щоб вимовити таку кількість приголосних підряд. “Вона іноземка?” подумалося, але не встигла вона спитати, як…

– Дівчатаа! – це була ніхто інша, ніж Шійон. – Вибачте мене, ледве доплила, хуух.

– О! Шійон, то це ти? – здивувашись, Хандон навіть прикрила рот рукою.

– Опа-па! Донні, якими вітрами? Хоча не лише до тебе питання, як це у нас тут така компанія зібралася поки мене не було?

– Та ми ось тільки зустрілись, – почала непевно Юхьон.

– Ну так може разом буде веселіше? – задоволену посмішку Шійон треба було бачити. Вмовляти нікого не довелось.

***

– А потім Юхьон їй така “Навіть для Овна це занадто!”, – всі засміялись. Шійон продовжувала розповідати найкринжовіші історії в перервах між співами. Юхьон закрила обличчя руками, такого сорому перед Юбін вона не могла витримати. Ґахьон поплескала ту по плечу, підбадьорююче.

– Я за напоями, може комусь теж щось взяти? – Ґахьон попрямувала до дверей.

– Мене, – спокійно відповіла Хандон, задоволена реакцією Ґахьон на її провокацію, – я теж піду, допоможу.

– А, д-добре, – Ґахьон навіть трохи видихнула, почувши всю фразу.

 

Вечір йшов пречудово, незважаючи на ніяковість на самому початку. Шійон навіть підбила Юбін та Юхьон заспівати романтичну пісню дуетом! Якщо, звісно, пісню “Мексиканець” від Zwyntar можна вважати такою. Ґахьон і Донні якось довго ходили за напоями, а коли повернулись їх спілкування виглядало … дивно?

– Онні така сильна! – захоплено вигукнула Ґахьон, відчинивши двері. Тацю зі стаканами несла Донні. З того моменту вони часто і бурхливо щось обговорювали між собою. Ніхто так і не дізнався ЩО за такий короткий час зробила з нею Донні, та всім подобалося.

 

***

Коли час вийшов і настав момент йти по домівкам, дівчата ще деякий час теревенили на зупинці неподалік караоке центру.

– То ти мені не напишеш завтра, ноу? – Донні надула губки, хоча очі блищали скоріше від інтересу.

– Тільки якщо ти дуже чекатимеш мого повідомлення, – впевнено відповіла Ґахьон. Донні легесенько стисла двома пальцями її м’яку щічку.

– А як інакше, бейб.

– Оу, які ви! – Шійон не очікувала, що зведе ще одну парочку за цей вечір. – То наступного разу зустрічаєтесь на подвійне побачення?

– Що ти таке кажеш, а? – Юхьон намагалась вщипнути Шійон за бік, але та вивернулася та показала їй язик.

– А чому ні? – всі витріщились та замовкли на, здавалось, цілу вічність. Юхьон думала, що їй почулося і це сказала не Юбін. – Якщо Юхьон погодиться, звісно, – така реакція дівчат змусила Юбін трохи ніяково почухати потилицю та опустити очі. Шійон намагалась непомітно для Юбін стукнути Юхьон, щоб вивести її з глибокого шоку. Коли Юхьон таки глянула на Шійон, остання беззвучно, лише губами мовила “ЦЕ.ТВІЙ.ШАНС!”

– Так, так! Я погоджусь, – це звучало так завзято та радісно, що Юхьон аж почервоніла і знову сховала обличчя у долоні.

– Правда? Супер, тоді спишемось про дату пізніше.

 

***

Того ж вечора. Чятик ҐаЮШі:

19:47. Голосове повідомлення від Юхьон:
“… І я просто не розумію яяяяк? Сьогодні взагалі Місяць у з’єднанні з Плутоном, ще й дуже активним, то ж це взагалі про конфлікти і маніпуляції, а не успіх у любовних справах! Для побачення я точно оберу більш вдалу дату”

19:49. Шійон
“Ну може то доля? Але все одно рада за вас, дівчат”

20:00. Ґахьон
“дякую, Шійонні 😉 ”

20:15. Голосове повідомлення від Юхьон:
“.. А взагалі у Ґахьон та Хандон така чудова сумісність! Ах, я навіть трохи заздрю. Наша турботлива та елегантна Водолійка і палка цілеспрямована Овнесса просто таки ідеальний союз. Вам ніколи не буде нудно одна з одною, це точно.”

20:17. Ґахьон
“навіть я ще не взнала її дату народження.. як?”

20:17. Шійон
“У Юбін спитала?”

20:18. Ґахьон
“ага, то ви тепер *так* близькі? 😉 ”

20:20. Юхьон
“Нуууу дівчааат \0.^.0/ “

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь