Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

ТИ В ПОРЯДКУ?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Я завжди сподівався, що мій соулмейт буде ніжним, вихованим, закохається в мене з першого погляду, і ми будемо з ним зразковою парочкою, яка ніколи не свариться і розуміє одне одного з півслова.  Але на жаль, щойно мені стукнуло вісімнадцять і в мене на зап’ясті з’явився напис, я зрозумів, що мій соулмейт повний кретин.

Я так чекав того дня коли дізнаюся що вперше скаже мені мій соулмейт при нашій першій зустрічі.  Може ми випадково зіткнемося десь у парку і він скаже щось нібито “Вибачте, Ваша краса засліпила мої очі” (ех, мрії).  Ну чи він прийде в кафе, в якому я працюю, і коли я підійду до нього приймати замовлення, він зробить мені комплімент.  Загалом, я всім серцем сподівався, що у мене на зап’ясті буде красуватися якась ванільна фразочка і напис нарешті засвітиться красивим золотим кольором.  Мабуть, я чимось не догодив Богам і тепер у мене на руці “найпрекрасніша фраза” – “Іди нахуй”.  Звичайно, що ще там могло бути.  Везіння – моє друге ім’я.

На роботі ситуація спокійна.  У кафе, у повітрі витає легкий аромат м’яти та кави, що дуже розслабляє.  Незабаром закінчується моя зміна та готуючи каву я відраховую час.  Людей мало, хоча зазвичай у вечірній час їх навалом.  Зайнято лише 3 столики.  За одним сидить доросла парочка, швидше за все чоловік та дружина.  Чоловік щось захоплено розповідає та активно жестикулює руками, а жінка уважно слухає.  За другим столиком сидить студентка і щось активно друкує у своєму ноутбуці, не відволікаючись на зайвий гомін.  Ну а за третім столиком сидить хлопчина і свердлить мене поглядом.  Він прийшов сюди приблизно півгодини тому і дивиться на мене приблизно стільки ж.

– Ну Мін-і, скільки ще можна чекати твою напарницю?  – простягнув руки на столику той самий хлопчина.  – Ти ж казав, що сьогодні працюєш до восьми, а вже десять хвилин на дев’яту.
– Те, заспокойся, – віддавши замовлення, я сів до нього за столик навпроти нього.  – Я не просив тебе щоб ти на мене чекав, – я відкинувся на спинку дивана і втомлено відкинув голову назад.
– Ти мене не просив, – підняв голову Те і підпер її руками.  – А я себе просив.  Ми ж домовились сьогодні випити.  – Склав руки на грудях.

У кафе пролунав дзвін, який сповіщав про нових відвідувачів.

– Чимін-і, вибач, я трохи запізнилася.  – У кафе зайшла моя напарниця.  Сьогодні вона виглядала якось святково, на ній була синя сукня трохи нижче колін і туфлі на низьких підборах, а волосся було завите і красиво покладене.

– Суйон, ну чого ти так довго?  – Схопився Техьон і підійшов до дівчини вітаючись приобнявши її.
– У брата день народження, от і запізнилася, – поставила на стійку свою сумочку Суйон.  – А ти як завжди чекаєш Чіміна?  – потріпала волосся Те дівчина.
– Ти ж знаєш, наша перукарня закривається раніше, як зміниться Чім, – почухав потилицю Те.  Суйон кивнула на знак згоди.

Техьон працює в перукарні недалеко від нашого кафе, і так як ми живемо недалеко один від одного і йти нам в один бік, він частенько чекає на мене, нібито щоб мені не було страшно самому йти в пізній час.  Хоча насправді, це він боягуз і боїться ходити в темряві, навіть при світлі ліхтарів.

– Я зібрався, – підійшов я до них і поклав руку на плече Те.  – Можемо висуватися.
– Нарешті, – закинув рюкзак на одне плече і попрямував до виходу Те.  – Суйон, до зустрічі.
– Гарного вечора, – трохи вклонився я і пішов слідом за Те.
– Вам теж хлопчики, – крикнула слідом Суйон.

На вулиці був легкий теплий вітерець.  Світили ліхтарі та вивіски магазинів.  Дорогою, Те захоплено розповідав мені як пройшов його день на роботі.  Я міг би сказати що Техьон хотів там працювати, але ж це не правда.  Він влаштувався туди тільки через те, що думає, що зустріне свого соулмейту саме в перукарні.  І це все через його напис, який голосив: “Вибачте, ви вмієте фарбувати волосся?”.  І зважаючи на все, він його ще не зустрів.

Ми вирішили, що будемо сидіти у Техьона вдома.  Так як я живу ближче, ми зайшли до мене, щоб я прийняв душ і переодягнувся з робочого одягу.  Ну а потім попрямували до Те, перед будинком зайшовши в магазин по пиво.

– Оо~ мабуть, не один я покликав друзів, – як тільки ми зайшли в квартиру, виглянув з кухні брат Техьона – Джин.  – Привіт Мін-і.
– Привіт хьон, – я зайшов на кухню і поставив пакет із напоями на стіл.
– Хто прийде?  – сів на стілець Те і зацікавлено подивився на Джина, я наслідував його приклад, також сів на стілець.
– Повинні прийти Джун-і та Хобі, – не відволікаючись готуючи закуски, промовив Джин усміхаючись.  Завжди коли він вимовляє чи чує від когось ім’я Намджун, на його обличчі з’являється посмішка до вух.  Джун його соулмейт і вони разом уже півроку. – Начебто з другом, – додав Джин.
– Оу, якщо будуть хлопці, – почувши імена друзів, я посміхнувся.  – Значить, буде весело.
– А що за друг?  – Піджав під себе одну ногу Те і дістав з пакета пляшку пива.
– Я з ним не знайомий, єдине що можу сказати по розповідях хлопців, так це те, що він хороший, але часом нестерпний, – поставив три великі тарілки із закусками на стіл Джин і сів поруч із Те.

У двері зателефонували і Джин схаменувшись помчав відчиняти.  Почувши веселі голоси друзів, у мене з’явилася посмішка.  Адже не так часто ми можемо зібратися разом, щоб відпочити і поділитися новинами один з одним.  Першим на кухню зайшов Хобі, а за ним Джун обіймаючи за плечі Джина.
– Привіт, – весело махаючи руками, скрикнув Хосок.  – Нарешті ми вип’ємо разом, – обійнявши нас із Те сказав хлопець.
– Хлопці привіт, – набагато спокійніше, ніж Хобі, сказав Джун і відпустивши Джина сів на стілець.
– Привіт, – я кивнув головою і мій погляд упав на величезний пакунок у руках Джуна.  – Я бачу сьогодні буде п’янка, – усміхнувся.
– Нам все одно нічого втрачати, завтра вихідний Мін-і, – поклав свою руку мені на плече Те.
– А де ваш друг?  – посміхаючись склав руки на грудях Джин і сперся стегнами на тумбу.
– Дорогою він трохи посварився з батьком по телефону, – подав голос Хобі.  – Тому він на вулиці заспокоює нерви, – знизав плечима.
– Так мене не хвилює, в настрої він чи ні, кличте його, або я сяду пити без нього, – взявши тарілки і попрямував у вітальню Джин, Джун також узяв тарілку і пакет з напоями і пішов слідом.

Я вже збирався йти до вітальні, як Техьон схопив мене за руку.

– Мін-і, – зазирнув мені у вічі Те.  – Чи не міг би ти сходити покликати цього друга?
– А чому я?  – Чесно, я здивувався.  Мені не складно, але я з ним не знайомий і зовсім не знаю як він виглядає.
– Хобі обіцяв показати мені танець, який він готує на конкурс, – перевів погляд на Хобі Те.  – А якщо ми вип’ємо, то я знову не побачу його, – ображено надув губи.
– Тц, я думав ти забув, – важко зітхнув Хобі і обернувся корпусом до мене.  – Чімін-і, будь ласка сходи якщо тобі не складно, а то це дитя від мене не відчепиться, – тицьнув пальцем на Те і засміявся.
– Ти кого назвав дитиною, – злегка вдарив у плече Хобі Техен.
– Добре, – я підвівся зі стільця і ​​пішов до вихідних дверей.
– Якщо що, у нього попелясте волосся і будь з ним акуратніше, він може бути різким, – почувся голос Хобі з кухні.

Хоча в такий час на вулиці і було прохолодно, я вирішив не одягати кофту, а вийти в одній футболці, адже я не збираюся там сидіти, мені всього потрібно покликати цього друга.

Вийшовши з під’їзду, я озирнувся, на вулиці гуляли тільки собачники.  На другій лаві від під’їзду я побачив хлопця, який поклав голову на свої коліна.  Зважаючи на все це був саме він, бо як і сказав Хобі, у нього було попелясте волосся.  Підійшовши трохи ближче, я поклав руку йому на плече.

– Ти в порядку?  – спокійним голосом промовив я.  І яке було моє здивування, коли він сказав ті самі слова.
– Іди нахуй, – грубо вимовив і відсмикнув плече від моєї руки хлопець, продовжуючи сидіти в такій же позі.
За всі три роки ніхто ніколи не послав мене тими самими словами.  Але ось і знайшовся унікум, який це сказав.  Так, мені було прикро, адже я нічого поганого не зробив йому, тільки запитав, чи все гаразд.  Це ж як треба вибісити людину, щоб вона посилала незнайомих їй людей.

Я стояв над ним із шокованим обличчям і дивився на своє зап’ястя, напис на якому забарвився в той самий красивий золотий колір.  Я не знав, що сказати, щоб мене знову не послали.  Але мені й не треба було говорити, адже першим він порушив тишу.

– Хлопець, йди куди йшов, – уже не таким грубим голосом, але й не спокійним сказав той.
– Піднімайся, 45 квартира, Джин-хьон сказав, що сяде пити без тебе, – рівним і спокійним голосом сказав я і розвернувся щоб йти в квартиру, але зупинився.  – І так, поглянь на руку, – кинув я і зник у під’їзді.

Зайшов до квартири я зовсім без настрою.  Так, я розумів, що рано чи пізно я зустріну свого соулмейту і почую ті самі слова.  Але я то думав, що почую їх за справу, а не просто так.  У душі шкрябали кішки.

Те побачив мене в передпокої і схопивши за руку потягнув до вітальні.  Джин і Джун уже розставили закуски та напої на низькому столику, а Хобі сидів у кріслі та клацав у своєму телефоні.

– Де Юнгі?  – відволікся від свого телефону Хобі і глянув на мене.
– Хто?  Що?  – я виринув зі своїх думок і слідом подивився на Хобі.
– Друг, Юнгі, – повторив Хосок і здивовано глянув на мене.  – Ти в нормі?
– Ах так, друг, Юнгі, – ніяково усміхнувся я.  – Я його покликав, він повинен підніматися, – я то точно і не знаю, чи піднімається він, чи ні, я то пішов перший.
– Так, я починаю пити без нього, – голосно сказав Джин і хотів сісти на диван, як почувся дзвінок у двері.

Джин вирішив сам піти відкрити, адже йому було не в терпіж.  Поки Джин зустрічав гостя, ми розсілися на місця.  Джун сів на диван, Хобі так і сидів у кріслі, а ми з Те як зазвичай сиділи на підлозі в позі лотоса підмостивши подушку.

– Проходь швидше, – почувся голос Джина і хлопці зайшли у вітальню.  – Так це у нас Техьон, – вказав на друга Джин слідом указуючи на мене.  – А це Чімін, ну його вже ти бачив, він виходив до тебе.
– Привіт, – радісно махав рукою Те.
А мені навіть не хотілося піднімати на нього погляду.  А я ж досі не бачив його обличчя.  На вулиці він був нахилений і не було видно, а зараз і не хотілося дивитися на людину, яка послала мене.
– Привіт, я Юнгі, – трохи посміхнувшись, сказав Юнгі і підійшовши до дивана сів.  І як на зло сів навпроти мене.
– Тобі краще?  – глянув на Юнгі Хобі.
– Так, мені краще, – підтиснув одну ногу під себе Юнгі.

Цікаво, від чого йому краще?  Що послав мене?  Міг би і мені не грубити і так само спокійно відповісти.

Я лише на мить вирішив глянути на Юнгі і як тільки підняв очі, наші погляди перетнулися.  Він відвів очі першим і я побачив виступаючий рум’янець на його щоках.  Він був досить гарний, його попелясте волосся чудово поєднувалося з його блідою шкірою.

– Народ, – скрикнув Хобі.  – Я буду дуже вдячний, якщо ви прийдете подивитися на мій танець для конкурсу.  Техьон, можеш не приходити, ти вже бачив, – засміявся хлопець і випив вміст з пляшки.
– А я візьму і на зло тобі прийду, – склав руки на грудях Те.

Хобі дуже часто брав участь у різноманітних танцювальних конкурсах.  Він працював хореографом в одній великій компанії і для того, щоб знайти талановитих танцюристів, він часто приходив на конкурси і виглядав їх там, а щоб не розслаблятися сам брав у них участь.

– До речі, щоб ви знали, – усміхнувся Хобі.  – Музику під мій танець написав Юнгі.
– Серйозно?  – у Техьона спалахнули очі.  – Це круто.  То ти пишеш біти айдолам?
– Ну можна і так сказати, – ніяково почухав потилицю Юнгі.  – В основному я пишу музику для себе, – знизав плечима.
– Так, наш Юнгі репер-початківець, – поклав руку на плече друга Джун і глянув на нього.
Юнгі посміхнувся лише кінчиками губ.

Ми сиділи, випивали, ділившись і обговорюючи новини та нові події.  В основному Джин розпитував Юнгі про його життя, оскільки йому було дуже цікаво.  Я сидів і не поспішаючи попивав своє пиво, намагаючись не дивитись на Юнгі.  Я хотів би розглянути його повністю, але всередині мені було ще прикро.

– Мін-і, – схопився з дивана Джин.  – Твій напис, він золотий, – підбіг до мене і взяв мою руку, щоб ближче розглянути напис.  Ну навіщо я потягнувся за закускою?  Адже знав, що хтось та й помітить.
– Ти зустрів соулмейта?  Хто він?  – гладив мою руку Джин і роздивлявся золоту оправу напису.
– Дивно, ще сьогодні вона була чорною, – підсунувся ближче до мене Те і так само, як Джин дивився на моє зап’ястя.  – Коли встиг?  – додав Те.  Я лише потай кинув погляд на Юнгі і тяжко видихнув.
– Нічого особливого, – забрав я руку і прикрив напис долонею.  – Я потім розповім, – ніяково посміхаючись відповів я.

Не дивно що в Юнгі ніхто не помітив напис, що так само змінив колір.  Я впевнений, що друзі не раз бачили її.  Не знаю як у решту днів, але сьогодні вона була прихована напульсником.  Він сидів нахиливши голову і дивився на свої руки, смикаючи кільце на середньому пальці.

Через деякий час, будучи добре напідпитку, Хобі, Джина і Те потягнуло на танці.  Хосок підключився до колонки та ввімкнув музику.  Спочатку грали якісь закордонні пісні, а потім, за словами Джуна, почала грати музика Юнгі.  Хлопцям було весело, Те та Хобі вирішили влаштувати танц-баттл, ну тут і так зрозуміло хто виграє.  Те і не намагався круто танцювати, він просто веселився, ну а Хобі віддавався на повну.

Вимотавшись і трохи приглушивши музику, хлопці посідали відпочивати.

– Хобі, та ти просто танцювальна машина, – віддихавшись сказав Техон.
– А ти машина для веселощів, – засміявся Хобі і відкинувся на спинку крісла.

У двері почувся дзвінок і всі дивилися на Джина.
– Ми ще когось чекаємо?  – здивувався Джун.
– Ні, гадки не маю хто це, – знизав плечима Джин.
– Я відчиню, – схопився Те і попрямував до дверей.

Поглянувши в око Те побачив молодого хлопця.  Він був у міру підкачаним, це було помітно через те, що він стояв у шортах та футболці.
“Напевно новий сусід” – подумав Те і повернув клямку на замку.

– Вибачте, ви вмієте фарбувати волосся?  – почухав потилицю хлопець.
– Не може бути, – відкрив рота Те і піднявши свою руку глянув на зап’ястя.  Його напис почав змінювати колір.  – Я чекав на тебе в перукарні, а не вдома, – злегка вдарив у плече хлопця Те.
– Вибач, якби я тільки знав, – усміхнувся хлопець.  – Я Чонгук, – простяг руку.
– Техьон, – потиснув йому руку і різко потяг.  – Якщо вже ти тут, проходь.

До вітальні зайшов Те з якимсь хлопцем.  У Техена сяяли очі, і це не від кількості випитого алкоголю, як від радості.  Опустивши погляд нижче, я побачив, що він тримає хлопця за руку, та ще й міцно.  По одному його виду можна було зрозуміти, що трапилося щось хороше.

– Привіт, – трохи вклонився Чонгук і опустив погляд у підлогу.
– Народ, не повірите, – надто голосно і якось збуджено говорив Те.  – Я знайшов свого соулмейта, – повернув руку Те так, щоб ми бачили золотий напис.
– Ну взагалі-то, це я тебе знайшов, – глянув на нього Чон і міцніше стиснув руку.
– Ой та гаразд, не чіпляйся, – потягнув за собою Чона Те і посадив на своє місце.  – Сідай.

Усі сиділи у захваті.  Тільки Юнгі та цей хлопець перекидалися якимись здивованими поглядами.
– Я звичайно радий, що ти знайшов соулмейта, – подав голос Джин і подивився на Техьона.  – Але, може, ти нас уже познайомиш?  – усміхнувся Чонгуку.
– Аа~, вибачте, – почухав потилицю Те.
– Я Чонгук, ваш новий сусід, – вирішив узяти на себе ініціативу Чон.  Він сидів трохи скуто, адже ми були для нього зовсім незнайомі.
– Приємно познайомитись, я Джин, брат цього дурника, – кивнув головою і посміхнувся Джин, Чонгук у відповідь також кивнув головою.
– А я Намджун, хлопець брата цього дурника, – пустив смішок Джун і обняв за плечі Джина.
– Ей, ви змовилися?  – Схопився Те, але я потягнув його за руку і посадив назад.
– Те, заспокойся, – промовив я.  – Я Чімін – найкращий друг, – кивнув головою.
– А я Хобі, головна заводила в цій компанії, – посміхався на всі зуби Хобі.  Так, це було у його репертуарі.

Представившись, всі втупили свій погляд на Юнгі, адже він ще не привітався і не представився.

– Привіт, Гук-і, – усміхнувся Юнгі.
– Юнгі-я, ну чому я постійно скрізь натикаюся на тебе, – не стримуючи сміх, говорив Чонгук.  – Ти що стежиш за мною?
– Ви знайомі?  – здивувався Джун і почергово подивився на одного.
– Звичайно, – коротко відповів Юнгі.  Не дивно, адже за весь вечір він лише кілька разів відповів Джину, а решту часу мовчав дивлячись на свої руки.
– Звідки?  – втрутився в розмову Хобі.
– Жили в одному будинку вісімнадцять років, – сів позу лотоса Чонгук.
– І що це значить?  – замислився Те.  У таких ситуаціях він часто тупив.
– Ми брати, – потяг Юнгі.
– І чому ми цього не знали?  – склав руки на грудях Хобі.
– Тому що нас розділили, я ріс із матір’ю, а він із батьком, – втомлено видихнув Юнгі.

Джин як завжди почав розпитувати гостя про життя, а Джун і Хобі діставали Юнгі, чому він раніше їм не розповів, що в нього є брат.  Ми з Те сиділи обговорювали наші вихідні.

– Отже, це виходить, що кожен з нас уже зустрів соулмейта, – звернувся до всіх Джин.
– Чому ж, не всі, – здивувався Хобі.  – Юнгі ще не зустрів, – тицьнув пальцем на друга.
Юнгі ніяково підняв голову і глянув на мене.  У його погляді був ніби жаль.

– Ну взагалі, – почав знімати напульсник Юнгі.  – Я теж зустрів, – повернув своє зап’ястя, на якому був красивий золотий напис “Ти в порядку?”.
– Ого, Юнгі, – підскочив до нього Хобі.  – Та коли ти тільки встиг?
– Тоді, коли ви послали за мною Чіміна, – з виною глянув на мене Юнгі.  Я не витримав його погляду і опустив голову.
– Так виходить, ви з Мін-і  соулмейти?  – скрикнув Те і подивився на мене.
– Виходить так, – все також дивився на мене Юнгі.  Я відчував його погляд на собі і мені було ніяково.

Я вже зовсім не хотів пити і тим більше продовжувати цей вечір.  Мені треба було переварити все, що трапилося за цей вечір.  Ще трохи і моя образа зжере мене зсередини.

– Хлопці, вибачте, я мабуть піду, – почав вставати я зі свого місця, як Те схопив мене за руку.

– Мін-і, не йди, – благаючи подивився Те.
– Я втомився, чесно, – усміхнувся я.  – Завтра ще буде день, щоб випити.
– Все гаразд?  – спитав Джин.  Як же мені не подобається це чортове питання.
– Все добре.  Вибачте, я піду, – трохи кивнув головою.

Я так швидко хотів звідти піти, що забув свою кофту у Те, а на вулиці далеко за північ і прохолода огорнула вулиці.

Думки не давали мені розслабитись.  Ну чому саме мені попалися ці погані слова?  Як казав Техьон, я дуже вразливий, і коли я зустріну свого соулмейта, коли він вимовить ті самі слова, я розплачуся.  Я не вірив Те.

Але він, як у воду, дивився.  Ні, я не розплакався, але якби мені не потрібно було йти до друзів, я розплакався і пішов додому тихенько плакати в подушку.

Мене пробирало тремтіння від холоду.  Додому мені йти близько десяти хвилин, але замерз я, як собака.  Ззаду почулися кроки і на плечі мені лягла чиясь чорна кофта.  Обернувшись, я не повірив.  Переді мною стояв Юнгі.  І судячи з того, що він був захеканий, він біг.

– Що ти хочеш?  – Злість пробирала мене.
– Чімін, – віддихнувшись в півголоса сказав Юнгі.
– Навіщо йшов за мною?  – Не витримавши я підвищив голос.  – Хочеш ще раз послати мене?  Так давай, – я розумів, що він не за цим біг за мною, але на жаль, я вже не контролював свою промову.
– Вибач мені, – винно опустив голову Юнгі.
– Вибач?  – я подивився на нього здивовано.  – Для тебе це норма?  Спочатку посилати незнайомих тобі людей, а потім просити вибачення?
– Вибач, я правда не хотів, – глянув мені прямо в очі Юнгі так, що мене пробрала тремтіння.  – Просто цього вечора на мене стільки навалилося.
– Це не означає, що треба посилати всіх і вся, – спокійніше сказав я.  – Не такої першої зустрічі із соулмейтом я хотів.  Вибач, але я втомився.
Я розвернувся і пішов.  Але Юнгі не зупинявся.
– Вибач, Чімін-і, – він обійняв мене ззаду.  Мені здавалося, що в мене ось ось зупинитися серце.  На очі накотили сльози.  Я розвернувся до нього обличчям і перша сльоза побігла по моїй щоці.  Юнгі акуратно доторкнувся до моєї щоки і стер сльозу, потім узяв мене за руку.
– Вибач мені, я дуже жалкую, – дивлячись мені в очі ніжно вимовив він.  – Давай почнемо знову?
– Що саме?  – не стримуючи свої сльози, спитав я.  При ньому мені не було так соромно плакати.  З ним я почував себе захищеним.
– Запитай мене теж саме, – вказав поглядом на напис на своїй руці Юнгі.
– Ти в порядку?  – витираючи сльози, спитав я.
– Я буду в порядку, тільки якщо ти будеш поруч, – поклав свою руку мені на щоку Юнгі.  Я не стримуючи плач кинувся йому в обійми.

Він обіймав мене щосили і гладив мене по голові.  У його обіймах мені було так тепло і спокійно, що мені не хотілося його відпускати.  Я й забув про образу, адже вона ніщо порівняно з його новими словами.
Мені було настільки добре, що я й не помітив, як напис на моїй руці почав змінюватися.  “Я буду в порядку, тільки якщо ти будеш поруч” – голосив напис.  Мабуть, я дуже сильно хотів саме цих слів.  І не дарма мріяв про щось ніжне та ванільне.  І Юнгі зовсім не кретин.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь