Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Пролог

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Грай хапала вустами повітря. До самої вершини Скулдафна залишалося всього нічого. Щойно дівчина вийде за двері, на неї знову чекає бій. Але поки що, перебуваючи в невеликій коморці біля входу, у неї була можливість перевести дух і зібратися з силами.

Але було б що збирати… Грай тяжко зітхнула. Від колись міцної шкіряної броні залишилися лише шматки тканини, що ледь могли втримати нитки; на тілі не було жодного живого місця, вся шкіра була вкрита синцями, саднами та ранами; її улюблений ебонітовий кинджал розлетівся на частини, і тепер вся її надія була лише на Сяйво Світанку.

Світанок… Скільки сенсу люди вкладають у це слово… Коли вона вилітала з Вайтрана верхи на Одавінгу, люди їй слідом кричали, що новий світанок принесе її славну перемогу. А якщо… сонце більше не зійде над Нірном? Що буде, якщо вона впаде перед силою Алдуїна, і він все ж таки виконає своє призначення і пожере цей світ? Може, цьому світові судилося загинути, а на його руїнах має виникнути новий, досконаліший світ?

Грай струснула волоссям. Ні! На сумнів немає часу! Вона стільким пожертвувала, щоб потрапити до будинку Пожирача Світу, і вона не дасть так просто занапастити цей світ. Великий довакін не може помилятися, у неї просто на це немає права. І саме в її руках зараз перебувають усі живі та мертві душі. Ставка як ніколи велика: або життя, або порожнеча і смерть.

Дівчина повільно встала з колін і відкоркувала останнє зілля лікування. Що ж, права на помилку вона не мала. Вона залпом випила вміст флакона і відчула невелике полегшення.

Грай підійшла до дверей. Вона й так надто довго затрималася у передбаннику, збираючи сили. Яка різниця, що буде, якщо все одно дороги назад немає? Раз боги накреслили їй цей шлях, вона його пройде або загине як належить справжньому воїну.

І довакін відчинила двері, готова зробити останній ривок до своєї мети всього свого життя…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Пролог