Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Пролог

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Інші клани, інші коти, інше все…

Багато кому може показатися що щось подібне ви читали чи чули, чи може книжка дуже подібна до оригінальних Котів-Вояків? Ні, це не правда. Зрозуміло історія створено по цій серії, але вона моя особиста.

Пролог

Вітер шугав засніженим табором. Була ніч, середина зими була бурхливою і часті снігопади швидко заполонили ліс сугробами білої речовини. Худорлява руда кицька сиділа на невеликій скелі що була збоку галявини та дивилася на захмарене небо. Було холодно й вона обгорнула лапки своїм хвостом що здавався немов вогняним у всій цій білизні.

Вогнезірка думала про Гололист – найжахливішу порі року що не залишала здобичі лісовим котам і відбирала життя.

– Що чекає на Вогняний Клан? Зима буде ще цілих дві повні, а Білий Кашлюк вже лютує у таборі, що ж буде далі? Та ще загроза нападу зі сторони Клану Сонця. – киця зітхнула – На Вогняний Клан чекають складні часи. Ми повинні бути готовими.

З-заду почулися кроки. Це сріблясто-біла, тендітна кішечка піднімалась до провідниці. Її гарна шубка ніби світилась під світлом Місяця.

Вогнезірка обернулася.

– Тобі не спиться, Хуртовино? – тихо, щоб нікого не розбудити в таборі промовила вона. – Вже достатньо пізно для прогулянок.

– Нажаль ні, і я тут не щоб гуляти, мені треба тобі дещо сказати. – та, котру назвали Хуртовиною подивилась у вічі рудої киці.

– Що розказати? Говори. – попросила провідниця зробивши уважний вигляд.

– Мені було послано пророцтво: – біла кішка підняла на неї смарагдово-зелені очі. – «Прийде кішка, яка буде мати силу порівняну з Тигровим Кланом, і тільки тоді в лісі зацвіте Зеленлист». – голос Хуртовини прозвучав дуже голосно й моторошно у тиші яку порушувало тільки шугання вітру. – Ти часом не знаєш що це може означати?

Вогнезірка на хвилину задумалася. Потім вона поглянула у вічі срібілястої медикицьки…

– Поки що не знаю але Зоряний Клан нам обов’язково це підкаже – не вірячі в свої слова, врешті-решт проговорила Вогнезірка.

З цими словами вона повернулася у напрямку свого кубла що було поряд із скалою. Наостанок кішка сказала:

– Я ще подумаю про значення цього пророцтва, обіцяю Хуртовино. А тепер треба набратися сил для наступного дня… Думаю він буде непростий. Пора спати. – й руда мов вогонь кішка побігла до-себе в печеру.

Перед тим як піти до себе в палатку, Хуртовина ще довго дивилася на те місце де щойно стояла її провідниця. Її шубка блищала в темряві. Вона думала над тим що щойно сказала Вогнезірка: «Зоряний Клан підкаже розгадку…».

***

А тим часом, провідники Кланів Сонця та Темряви думали над своїм підступним планом.

«Ми їм помстимося! О, так.» – думали вони. – «Ми помстимося за все що Вогнезірка з Прудкозором нам зробили»

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь