Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Основи

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Трансґендерність явище зовсім не унікальне, а доволі буденне, кожен день ми можемо зустрічати таких людей в автобусі, в кафе, у школі, ЗВО чи на роботі, навіть не усвідомлюючи цього. Те що у вашій роботі може не бути трансґендерних персонажів цілком нормально, але якщо ви хочете додати нотку реалізму у свій твір, то варто задуматись над таким персонажем хоч десь на фоні.

 

Трансґендерність це дуже великий спектр людей, а не тільки т*жінка чи т*чоловік, також є небінарні люди, а вже їхніх варіацій є безліч, варто звернутись до словника чи знайомих т*людей, які допоможуть з підбором необхідної саме для вашого персонажа ідентичності. Також автор_ка статті зробить невеличкий список ідентичностей у наступних роботах (статтях).

 

• Почнемо з ім’я.

Такі люди зазвичай вільні вибирати собі ім’я абсолютно любе, у нас в Україні не рідкість зустріти т*людину з якимось незвичним іменем, хоча багато хто бере зі списку звичних імен у нашому регіоні.

Вашого персонажа звуть Ганна? Чудово!

А як на рахунок Капітон?

Вже незвичніше, імена з латинським корінням, чому б ні? Багато хто захоплюється історією Римської Імперії.

Але й варто не забувати, що у вашого персонажа скоріше за все є деднейм, це ім’я з яким персонаж себе не асоціює, воно було дане при народженні та може бути як юридичне ім’я (до юридичного переходу), використовуватись близькими людьми до камінґ-ауту, або ж після, якщо вони не прийняли вашого персонажа. Найчастіше про таке ім’я стараються забути та намагатись віддалитись, адже таке ім’я може принести не мало внутрішньої болі.

 

• Займенники.

Річ доволі архаїчна, адже займенники ніяким чином не прив’язані до статі чи ґендерної ідентичності, тому ваш персонаж може використовувати будь які, головне визначити межі його комфорту.

 

|Існують нормативні займенники для української мови:

Вона/її (часто використовують персонажі жінки)

Він/його (часто використовують персонажі чоловіки)

 

|Також є наближені до нормативних:

Вони/їх (нейтральний рід, найчастіше зустрічаються у небінарних людей, але все одно не прив’язані до ідентичності)

Воно/його, воно/цього, воно/її, воно/їх (теж нейтральний рід, гадаю тут все зрозуміло)

Про нейтралітиви,  їх форми, звороти автор_ка розповість в окремій статті

 

| Неозайменники та естетичні займенники:

Їх дуже багато, та вони мають місце бути, ви їх можете знайти у словниках (Ну їх правда дуже багато і вони всі фактично індивідуальні).

 

• Історія персонажа та ґендерна дисфорія.

Середовище

– Сім’я. Як персонажа сприймають батьки, брати/сестри, можливо навіть віддалені родичі? Чи приймають вашого персонажа, якщо так, то хто? Яка у них може бути реакція на камінґ-аут персонажа? Чи готові вони допомогти персонажу, чи навпаки будуть нав’язувати йому свої правила?

– Партнер/партнери (при наявності). Чи знав партнер персонажа про його трансгендерність до початку стосунків, якщо ні, то якою була б реакція на камінґ-аут? Як могли б розвиватись їхні стосунки після камінґ-ауту?

‐ Зовнішнє середовище. Друзі, знайомі, однокласники/одногрупники, колеги на роботі, бабусі на лавиці біля під’їзду, продавець в магазині. Їхня реакція може бути як позитивною, так і нейтральною, або ж зовсім негативною. Чи відкритий ваш персонаж у світі, якщо так, то яка реакція середовища на його ідентичність?

 

Розуміння себе. Як ваш персонаж зрозумів себе? Можливо він прочитав про це в інтернеті та зрозумів, що така роль йому більше підходить? Чи може йому допоміг знайти себе психолог? Можливо ваш персонаж зрозумів, що він “не такий як усі” у ранньому дитинстві та прагнув до змін ще відтоді?

 

Ґендерна дисфорія

Так, вона зустрічається не завжди, та чи є вона у вашого персонажа? Можливо ваш персонаж ненавидить своє тіло та намагається вирватись з “свого” тіла? Чи він сильно страждає через свої первині та вторинні статеві ознаки? До якого вигляду прагне ваш персонаж?

Ця річ є доволі жахливою, та ваш персонаж у реальності скоріше б за все намагався її позбутись.

 

Для т*маскулінних та небінарних персонажів:

Якщо у вашого персонажа є дисфорія на груди, то варто задуматись над тим, чи носить ваш персонаж біндери, кінізіо тейпи чи взагалі саморуч перевязує їх бинтами. Часто такі люди горбляться та носять вільний закритий одяг.

Також ваш персонаж може імітувати наявність статевого члену, є спеціальні трусики з “паралонкою”, вони коштують грошей, якщо ваш персонаж не має грошей, наприклад він школяр, то мабуть він задумається, що б запхати туди, наприклад шкарпетку, хоча це не дуже зручно.

Голос! Всі ми знаємо, що від тестостерону ламається голос та стає низьким, якщо ваш персонаж не приймає його, то можливо він прагне хоч якось змінити його? Можна прописати персонажу вправи для голосу, щоб він звучав нище.

Замісна гормональна терапія (далі ЗГТ). Ваш персонаж може прагнути почати ЗГТ, подумайте добре, він слухняний? Якщо так, то він буде чекати пори, коли зможе відвідати ендокринолога та вже під його керівництвом почне приймати тестостерон. Ну а якщо вашого персонажа вже довела дисфорія, то він може почати ЗГТ самостійно.

Ваш персонаж також може використовувати засоби для росту волосся на лиці, тому не забувайте про такий не дуже значний, але важливий момент.

 

Для т*фемінних та небінарних персонажів:

Дисфорія на статеві органи, ми звичайно розглянули варіант, як імітувати статевий член, а як зробити так, щоб його не було видно? Просто білизна тут не допоможе, в цьому процесі замішана магія древніх дварфів та ельфів! Персонаж може заправляти яєчка у певні канальчики, яєчка просто провалюються в середину, а зверху їх можна притиснути статевим членом та спідньою білизною (це доволі небезпечно, через високу температуру всередині яєчка можуть давати збої, сперматозоїди можуть просто гинути, а ще є шанс отримати грижу, тому краще не повторюйте таке в реальності без необхідності).

Груди можна імітувати звичайним пуш-апом чи ватою, також вони можуть рости на ЗГТ.

З голосом складніше, якщо у вашого персонажа зламався голос, то це назавжди. Якщо вашого персонажа крутить навиворіт від свого голосу, то він скоріше за все задумається над його тренуванням. То доводі складний процес і чи справді ви хочете його повністю прописувати? Особисто автор_ка замахалась з тренуванням і не має бажання це прописувати, але ви можете легко знайти гайди на ютубі чи поритись в реддіті.

ЗГТ. Те ж саме що і з т*маск людьми, але не забувайте, що окрім естрадіолу ваш персонаж скоріше за все приймає антиандрогени.

 

На цьому поки частина “Основи” закінчена.

Слідуюча частина буде більше розповідати про перехід та можливі його варіації.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Основи



  1. Зрозуміло і легко написано, хоч подекуди і є мовленнєві помилки.
    Дякую, це дуже круто, що на сайті є розділ “Статті”, а то іноді фанфік гарно написаний, а є грубі помилки чи ляпи щодо доволі простих побутових, соціальних, особистих чи історичних моментів.
    Теж думаю в майбутньому ще дещо написати в цьому жанрі, а ви продовжуйте, гарно пишете).

     
    1. Дякуву)
      Інколи я можу використовувати діалектизми та архаїзми (бентежне життя в маленькому місті на заході України), а також дійсно можуть бути помилки, хоча я кидаю в ШІ і перечитую декілька разів. Я планую дещо підрегадагувати текст і ще раз перевірити на помилки, я забули добавити те, шо т*фемінні люди можуть ховати свій низ за не тісними сукнями та спідницями, а також широкі штани допомагають найкраще, ще мабуть менш ефективніше це великий одяг зверху, натягувати футболки, кофти, хоча інколи це виглядає не дуже, якщо погано підбирати стиль.