Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Оповіді Елейн. Книга перша

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Світ Елейн потребує якісних розробок. І старий друг Доктріана Рінарда – Франк Лефевр, надав цю можливість. Але чи понесе, прийнятий Королем, артефакт мир у всьому світі? Пройдіть і дізнайтеся всі деталі світу і сюжету разом з безликим лікарем та іншими героями, що потрапляють йому на шляху.

P.S. Безликі – маються на увазі істоти, як певна раса, як припустимо, ті ж вампіри або перевертні. І якщо ви чули або знаєте Слендера, то це щось схоже.

***

Доктріан не переносив масових зустрічей. Але відмовитися від запрошення до клубу вчених та лікарів було непристойним і могло понести відбиток на репутації. Єдине, що зараз було в солодкість — це далеко від усіх присутніх, сидячи в кріслі біля каміна, і потягувати склянку джину. Доктріан озирнувся: приглушене свічення, темно-зелені шпалери з геральдичними бежевими символами показували своїм виглядом перевагу будинку. Награвала умиротворена мелодія рояля зі скрипкою. Поки вчені і професори обговорювали гучні новини міста, янтарні очі з усією зневагою і холодом оглядали двох безликих, що перешіптувалися між собою. Доктріан тіснився в кріслі і приєднуватися до розмови до когось, він ніяк не хотів, тому доводилося лише вслухатися в плітки і чекати того, хто його запросив.

— Ви чули новину? — один із учених шепотом пустив слух. — Говорять, що Король прийняв винахід сера Лефевра.

— Треба ж. Виходить, смертні тепер підкорятимуться його високості і,нарешті, замовкнуть надовго, — тихо прошипів невідомий. Глибокі сині очі, бічним зором, зачепили Доктріана, що сидів у кріслі.

Пересічна плітка пройшлася на слух, наче скрегіт по металі. Виникла тяжкість у грудях, змусило відчути нестерпність своєї присутності серед усіх гостей. Лікар у гніві стиснув кулак з келихом настільки, що скло вкрилося тріщинами і… Бух! Осколки скла вщент розсипалися по паркету. Музика замовкла. Доктріан скочив з місця і скинувши голову побачив, біля дверного прорізу, глибокий зелений погляд. Пара слуг оточили місце події і почали прибирати. Незначні поранення на блідій долоні та кігтистих пальцях рук затяглися. Жодної краплі чорної крові не пролилося. Музика відновилася, але плітки не вщухали. Лише відрізнялися тихіше, але значно ширше. Лефевр поволі пройшов у центр і привітався з Доктріаном.

— Радій, що ви прийняли моє запрошення, — очі, зіниці якого плавно переливались з таким же кольором, райдужки, таїли в собі хитрість і зарозумілість. А чорна, хвиляста, перука приховувала лисину сера Лефевра з огляду на моду сьогодення. Доктріан вдав, ніби нічого й не сталося, і стурбоване біле обличчя змінилося байдужістю. Він прийняв рукостискання старого друга.

— Я не міг відмовитися, — обидва чоловіки пройшли до каміна. Слуги розбіглися і лікар із вченим розташувалися у кріслах.

— Стакан джина, — зажадав Лефевр у прислуги. — А ви?

— Мені теж саме, — підтвердив лікар і людина вирушила за напоями.

Зручно розташувавшись біля каміна, Доктріан прислухався до звуків тріскучих полін і музики. Щойно сер Лефевр опинився на увазі інших гостей — уїдливі плітки змовкли. І невідомо чи через повагу до вченого, чи то, щоб вслухатися в їхню розмову для подальших пліток.

— Я чув, що Король прийняв вашу розробку, — Доктріан вважав за краще першим почати розмову. Прислуга повернулася і надала на маленький столик склянки, потім пішла до інших. — Мої вітання.

Сер Лефевр зробив короткий ковток зі своєї склянки і окинув поглядом лікаря, що сидів поруч: від Доктріана віяло злістю і ледь помітні помаранчеві лінії в яскраво-жовтих очах підтверджували цей факт.
— Ваші слова не звучать переконливо, мій друже, — сер Лефевр виразно бачив в іншому погану тьмяність. Але Рінард мовчав і не збирався нічого казати. — Не це вже означає, що ви не раді за мене?

— Скажу лише те, що не поділяю захоплення нинішнього з вами оточення, — Доктріан промочив горло парою ковтків джину.

— Настою дізнатися: «Чому ж?».

— Ваші методи не практичні, — слова лікаря переливалися повільно, але впевнено. — А артефакт не дає жодних гарантій, що економіка в країні піде в гору, — Лефевр хотів заперечити, але лікар встиг додати. — Людина без людяності втрачає всю значущість, закладену від самого народження. Виправте мене, якщо я в чомусь не правий.

Лефевр окинув Рінарда засуджуючим поглядом, показуючи, що він ображений. Присутні знову зашепотілися. У зелених очах вченого стали проблискувати темні кольори, що натякають на злобу.
— Що ж… Я сподівався на вашу розсудливість, Рінарде. Очевидно, ви так і не змирилися з вашим провальним «відкриттям», — кинув Лефевр, з ​​піднятою головою, вдивляючись у вогонь, що горів. Доктріана ніби вдарила блискавка. Він стримано проковтнув залишок джину і залишив склянку цілістю та безпекою. — Король махнув на Вас рукою, Рінарде. Зізнайтеся, що вам судилося тільки лікувати. Мій артефакт набагато кращий і він принесе зиск усьому Елейну.
— Я не був би таким самовпевненим, — випроставшись, сердито вирік Доктріан. Він кинув засуджуючий погляд у старого друга перед тим як залишити приміщення. — Рад був з вами побачитися. Дякую за запрошення. Усього гарного. — і попрощавшись, пішов.

***

Вечірня зустріч із Франком була закінчена. Доктріан з полегшенням залишив задушливе місце і зміг вдихнути підбадьорливий аромат дощу. Накинувши плащ, лікар озирнувся на всі боки: слух оглушив брязкіт копит по високій бруківці, з усіх боків сяяло яскраве світло продажних потертих лав і газових ламп, а дами ховалися під парасольками і дахами корет. Гидкий вітер обдув бліде обличчя. Капелюх мало не вислизнув із довгих пальців. Рінард розчаровано спрямував голову в нічне небо. Краплі дощу розтікалися тонкими вилицями білого обличчя. Бажання пройтися пішки до будинку обрушилося через незапланований дощ. І хоч особистий лакей лікаря – Едгард Фурньє був відправлений до своєї родини, Рінард намагався не піддаватися на сірість негоди. Упираючись однією рукою об тростину, Доктріан змахнув іншою і покликав кучера.

Екіпаж прибув і лікар негайно пробрався всередину. Продиктувавши потрібну адресу будинку, кучер скинув поводи і коні рушили в дорогу. Лікар миттю зазирнув за шторку і невдоволено скривився — зимові дощі його ніколи не тішили. Всі яскраві фарби в цей час змінювалися у чорно-білі тони.

«Поки розумники розпивають вина і тішаться надіями на світле майбутнє — людське населення гине, як купка непотрібного гною», — у душі закрався неспокій. Доктріан не міг прикидатися сліпим і забути своїх пацієнтів, які так потребують допомоги. Артефакт Лефевра позначився на популяції людства. А якщо немає людей, то їжі теж немає. А може, вся справа в його заздрості перед другом? Він швидко відмахнувся від цієї думки і зосередився на цілі. Тільки для початку треба було дістатися додому.

Знову виникло бажання потягнути за завісу і глянути на те, що відбувається на вулиці, але тут… Різкий ударний поштовх у шию. Зовні почулося гучне іржання кобил під шумом пострілів і незадоволена лайка візника, який намагався зупинити екіпаж. Раптова стрілянина затихла і лише луною долинала з-за іншої вулиці, куди згорнула злочинна зграя, мабуть, за кимось ганявшись. Копит іншої карети, що бриняє цокотом, вщух. Транспорт зупинився. Рінарду знадобилося трохи часу, щоб переварити те, що сталося, і вийти назовні.

— Що сталося? — забувши про дощ, лікар неспокійно вийшов назовні без головного убору і тростини.

— Хтось у нас врізався, пане, і поїхав у інший бік, — кучер ходив кріз та навколо і оцінював шкоду карети. — Ще й… — він жалобним поглядом кивнув під зламаний ліхтар. Вихідне тьмяне світло відбивалося в калюжі води та крові. — Малець постраждав.

Рінард спалахнув наче сірник і підбіг до тіла. Він кинув озлоблений погляд у бік не засуджених злочинців, що втекли: янтарно-жовті очі змінилися помаранчевою жахливою люттю.

— Швидко підготуйте екіпаж.

— Т-так точно.

Доктріан повернувся до постраждалого. А точніше до постраждалої: торкнувшись щоки, він прибрав пасмо сального каштанового волосся і побачив обличчя юної дівчинки. Потрібно було повернути тіло горілиць. Рінард дбайливо взяв верхні кінцівки дівчинки і поклав над її головою, потім став на коліна збоку від постраждалої, підклав свою руку під найближче плече, тримаючи долонею потилицю, а другу руку підклав під найближче стегно, поклавши долоню на друге стегно. Зрештою він зумів без ушкоджень повернути тіло. Принаймні, як йому здалося.

— Боляче, — в страху пробурмотіла постраждала, спонтанно прочинивши повіки і потім закривши.

— Мовна реакція присутня, — ствердно вирік Доктріан. — Вже добре. Ви можете поворушитися? — але поранена не відповіла. Занепокоївшись, Рінард нетерпляче звернувся до візника. Той ховався за кіньми. — Я бачу з екіпажем все добре. — здригнувшись, слуга визирнув і ствердно кивнув головою.

— Так пане.

— Дуже добре, — Доктріан дбайливо взяв на руки постраждалу і широким кроком пустився до карети. — А тепер жени швидше за вітер.

Дверцята зачинилися, поводи захлестали і колеса закрутилися. Поки дівчинка лежала на руках лікаря, Рінард з трепетом і безперервною тривогою притискав жертву жорстокого світу і розглядав: безпритульний, змучений, хлопчачий одяг, брудне зліпле волосся, стікаюча кров з голови і відчайдушні блакитні очі. Дихання Рінарда завмерло — юна леді вдивлялася погаслим небесним поглядом у величезні очі безликого. Прикривши повіки, невідома довірливо облокотилася об масивну пазуристу долоню монстра. Спокійно видихнувши, Рінард вловив звисав і обмоклий папірець, що нагадує цінкову бірку.

— Пане, ми прибули.

Вистрибнувши з карети, Доктріан рушив до будинку. Двері відчинилися і з проходу визирнули котячі вуха.

— Хазяїне, ласкаво прощу назад додому,— промуркотів кіт, стоячи на задніх лапах, вважай, як повноцінна людина. — Велика Йан-ре, що з вами?!

— Розберись, — Рінард кивнув у бік кучера, натякаючи на оплату. Він негайно зайшов до будинку. Ухилившись від ніг господаря, кіт ненароком намагався усвідомити всю ситуацію, що відбувається. — Сальвадоре, швидше й миттю за мною!

Сплативши срібниками за проїзд, Сальвадор швидко поспішив назад у будинок. Зачинивши двері, він кинувся вслід за хазяїном.
 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь