Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Межі Гоґвортсу

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Гаррі прокинувся наступного дня в захваті. Нарешті він буде серед своїх, він буде вивчати магію і, принаймні, якийсь час, йому не доведеться турбуватися про маглів. Хоча Гаррі знав, що буде важко, ні, неможливо, завести друзів, він все ще не міг повністю погасити мерехтливе полум’я надії, бо може хтось із живих спробує зрозуміти його. Навіть шкільні вчителі ігнорували його, коли він замовкав. Те, що він був розумний, не викликало ні в кого симпатії до нього. Дадлі був тому доказом. Він згадав Драко і його дивне прийняття німоти Гаррі. Можливо твердження про друзів було не зовсім правильним.

Гаррі зістрибнув з ліжка  (Дурслі нарешті виселили його з цієї жахливої комори під сходами!). Він одягнувся і спустився вниз, щоб приготувати їм сніданок. Не для нього. Ні, він міг би купити трохи, перш ніж сісти в поїзд. У нього все ще є гроші з магічного банку, просте повідомлення, що чари приховали від Дурслей. Він був упевнений, що їх ненависть до чарівників не поширюється на їхні гроші. Десять хвилин потому сніданок був накритий, і троє Дурслей незграбно спустилися по сходах. Атмосфера була настільки напруженою, що не навіть діффіндо (закляття розрізу) не змогло би прорватися крізь неї, і Гаррі знав чому, тому він написав записку:

«Дядько, я сьогодні піду в школу, я впевнений, ти будеш в захваті, дізнавшись, що я не планую повертатися. Однак я дуже прошу, щоб ви відвезли мене на станцію. Я ніколи не був там раніше.»

Вернон хмикнув, дивлячись на папірчик, перш ніж озирнутися назад так швидко, що, здавалося ніби він отримав удар хлистом.

– Ти не повернешся?

Вернон навіть не потрудився дочекатись відповіді Гаррі. Він миттєво повернувся до Петунії з криком:

– Кохана! Виродки йдуть назавжди!

Вона навіть не моргнула. Вона вже прочитала записку і була дивно спокійна з приводу всього цього.

– Це чудово, любий, їж свій сніданок.

Тепер кожен з вас, хто знає про відносини Гаррі з Дурслями, був би по праву збитий з пантелику її реакцією. Петунія зневажала свого божевільного племінника більше, ніж свою таку саму сестру. Однак вона також знала, що старий чарівник, який привів хлопчика сюди, ніколи не дозволить хлопчику піти. Нехай цей урод залишиться розчарованим. Він повернеться і буде служити нормальним поважним людям, як і повинен.

Гаррі чув думки Петунії, все ж легіліменція (мистецтво читання думок) – чудова річ. Він був розлючений цими думками. Він читав про Дамблдора і не міг повірити, що так званий герой, якого всі шанували, зміг зробити це. Кинув дитину на морозі з брудними маглами, навіть жодного разу не перевіривши, як він там! Гаррі вельми сумнівався в непогрішності репутації Дамблдора, але тепер він визначився. Тепер він зневажав цю людину. Його директор – це той, за ким треба наглядати, це точно.

Маленький Гаррі не знав, що його директор в свою чергу думав так само про нього. Дамблдор відкинувся на спинку стільця в його кабінеті, як завжди, екстравагантно прикрашеному. Цей рік буде, м’яко кажучи, цікавим. Гаррі Поттер збирався до Гоґвортсу. Він згадав, як вперше побачив хлопчика, коли Лілі привела його на збори Ордена. Дитина була такою маленькою і тендітною, такою довірливою до всіх неправильних людей. Дитина, здавалося, була найбільше зачарованою сварливим ельфом Крічером, але відмовлявся наближатися до директора. Хлопчику було потрібно керівництво, яке Альбус був би щасливий надати. У той час, він щиро шкодував про невдалу реакцію, яку хлопчик отримав від своїх родичів, коли його передали. Сім’я була сім’єю, і директор вважав, що справжній герой не міг бути зухвалим або грубим. Слухняна дитина, яка робила би те, що їй говорили, набагато краще послужила би чарівному світу. Скоро хлопчик зустрінеться з Альбусом, і директор зможе переконатися, що юний Гаррі розуміє свою роль. Він знав з достовірних джерел, що у нового викладача Захисту було більш темне нутро, ніж він показував. Обереги попередили його про темну магію навколо теперішнього професора, для хлопчика було б гарною практикою перед боротьбою з Волдемортом. Він знав, що камінь зачаровує темного чарівника. Тепер треба переконатися, що вчителі знають, що робити…

Гаррі ледве міг всидіти на задньому сидінні дядькової машини. Не те, щоб хто-небудь із спостерігачів міг би це помітити. Він знав, що його хвилювання не буде добре сприйнято дядьком. Сам чоловік, однак, абсолютно відкрито демонстрував свою посмішку, явно радіючи позбавленню від племінника. Гаррі не був упевнений, де він зможе зупинитися, але гоблін повідомив йому, що у Поттерів багато нерухомості. Він зупинився б в одному з будинків. Він, мабуть, займеться ним, як своїм особистим проектом. Має бути заклинання, яке змогло б перемістити примар. Він же не залишить свою Старшу позаду. Гаррі був вирваний зі своїх думок раптовою різкою зупинкою машини.

– Ми на місці, хлопець, виходь.

Гаррі не удостоїв його ніякою відповіддю, вистрибнувши з машини і повернувся, щоб закрити двері. Дядько тут же помчав, і Гаррі був радий, що його гроші надійно заховані в кишені. Розвернувшись, він увійшов до станції, збентежений тим, що все виглядало дуже… маглівским. В квитку була вказана платформа дев’ять і три чверті, але він розумів, що це неправильне місце. Теоритично, це може бути магічно прихований вхід між дев’ятьма і десятьма?

Звивання за коміром нагадало йому про його нову компаньйонку. Шеша прошипіла свою скаргу на галасливе місце, вимагаючи, щоб Гаррі помістив її куди-небудь тепліше.

«Я можу поки помістити тебе в свою полицю в валізі з зігріваючим заклинанням. Напевно, так навіть краще, я читав, чарівники не дуже люблять змій.»

Його змія сердито зашипіла, але підкорилася і влаштувалася між сорочками. Це теж був вдалий час, так як Гаррі підняв очі і побачив, що до нього наближається досить дивна сім’я.

– А тепер згадайте, на якій платформі ми всі знаходимося? Будьте обережними, не можна, щоб магли побачили!

Гаррі миттєво насторожився: яка ідіотська відьма думає, що це гарна ідея – говорити такі речі вголос? І що вони, очевидно, чарівна сім’я на маглівській стороні станції в будь-якому випадку?

Гаррі нахмурився і відкинувся на спинку стільця, принаймні, так він буде знати, як знайти дорогу. Велика родина зупинився і озирнувся, наче шукала когось. Він не був упевнений чому, але Гаррі раптово зрадів заклинанню “не помічай мене”, яке він наклав на себе перед входом. Маленький хлопець, повністю наданий самому собі, привернув би увагу.

Велика рудоволоса жінка виглядала роздратованою, але погляд на годинник змусив її поквапити своїх дітей. Гаррі і сам почав турбуватися, що запізниться на потяг. Вражений, він спостерігав, як однакові руді хлопчики пробігли крізь стіну. Невже магли їх не бачать? Він озирнувся, переконавшись, що вони не можуть, перш ніж ковзнути слідом за наймолодшою дитиною. Те, що постало перед ним далі, було приголомшливо!

Червоний потяг чекав поруч з платформою, битком набитою людьми. Табличка над головою свідчила: “Гоґвортс-Експрес”. Гаррі озирнувся і побачив ковану залізну арку на місці квиткової каси з написом “Платформа дев’ять і три чверті”. Він зробив це.

Дим від двигуна плив над головами базікаючого натовпу, в той час як кішки всіх мастей звивалися тут і там у них між ніг. Сови невдоволено ухали один одному, перекрикуючи шум і скрегіт важкого механізму. Гаррі ніколи в житті не бачив такої великої юрби, і йому було зовсім не по собі від цього. Він кинувся всередину поїзду, щоб уникнути натовпу, балаканини і деяких неприємно налаштованих рудоволосих. Більшість вагонів були вже заповнені, тому він здивувався, дійшовши до кінця потягу і помітивши специфічну зміну в уніформі. Червоний, потім жовтий, потім синій і, нарешті, зелений. Значить, факультети згрупувалися разом? Це підтвердилося, коли якийсь блондин висунув голову з найближчих дверей вагона.

– Я так і думав, що це ти! Заходь, я познайомлю тебе зі своїм друзями.

Гаррі увійшов і побачив там ще шістьох людей. Миттєво у нього пересохло в горлі – надто багато живих людей. Більше, ніж він звик. Навіть у магглівській школі він тримався один в кутку.

– Ну що ж. Це Блейз, Дафна, Пансі, Тео, Кребб і Гойл. Всі вони будуть у Слизарині теж, я впевнений, так що ти будеш знати, що більшість тут не хвилюються. Звичайно, я їм все про тебе розповів.

Дівчина з обличчям мопса і короткою каштановою стрижкою розсміялася, як і крижана блондинка поруч з нею. Пансі і Дафна.

– Можна і так мовити. Він не переставав говорити про тебе з тих пір, як ми отримали в поїзді. Хоча і не згадував твого імені.

Драко вп’явся в нього поглядом, ефект був ослаблений надутим і яскраво-червоним обличчям. Гаррі мимоволі посміхнувся, марнославний світловолосий хлопчик був, м’яко кажучи, забавний.

«Я Гаррі, – написав він на клаптику паперу, який тримав під рукою. – Приємно усвідомлювати, що, незважаючи на німоту, я зробив таке враження.»

Драко почервонів ще більше від цих слів, і всі засміялися.

–  Зрозуміло, Гаррі. Я ніколи не бачив, щоб Драко так червонів. – заговорив тихий на вигляд хлопчик, Тео. Гаррі посміхнувся і кивнув йому, сідаю між Блейзом і Тео, навпроти Драко.

Він подивився на громіздких гігантів, Кребба і Гойла, що сиділи по обидві сторони від блондинки.

– О, не звертай на них уваги, Гаррі, вони насправді мало розмовляють. Вони не німі, їм просто… нічого сказати, – втрутилася Дафна. Решта кивнули і подивилися у вікно, коли поїзд відійшов від станція.

Він бачив сім’ї, які махали своїм дітям зі сльозами на очах, і був готовий до легкої гіркоти, яку відчув при цьому видовище. Не тому, що його батьки пішли, ні, він змирився з цим давним-давно. Це було більше через те, що його кинули з ненависними маглами. Це справа рук Дамблдора. Він дійсно починав ненавидіти цю людину.

– Отже, Гаррі,  хто ти насправді? Ти, здається, не маггл, принаймні, ти не одягнений як магл, – запитав Блейз. Гаррі було цікаво, коли виникне це питання. Він виявив, що найкраще відповідати чесно, інакше це може викликати проблеми пізніше. Хоча це і спотворювало правду, насправді це було не так вже й страшно.

«На жаль, я був вихований маглами після смерті моїх батьків. Я подбав про те, щоб навчитися, звичайно, я не дозволю цьому зупинити мене. У будь-якому випадку, я не планую повертатися.»

Його останні слова, здавалося, заспокоїли його нових однокласників, які виглядали огидно при думці про життя з маглами.

– Ах ти, бідолаха! Не дивина, що ти німий, якщо тебе виростили мерзенні паразити! Не турбуйся, Гаррі, ми подбаємо про те, щоб ти зрозумів, як влаштований світ чистокровних. Я припускаю, що ти напівкровка, але будь-який слизаринець – чистокровний по праву. Нам доведеться почекати, а там уже подивимося, на який факультет ти потрапиш.”Гаррі був трохи роздратований поблажливим ставленням Пенсі, але зрозумів її точку зору.

Він теж не дуже любив маглів, але нічого не мав проти маглонароджених.

«Ти не можеш вибирати свою сім’ю. Я думаю, поки магія доступна і маглам, ми не можемо звинувачувати їх за їхню кров. Магія є магія.»

Діти навколо нього виглядали спантеличеними цим, і в той час як Драко і Пансі, здавалося, неохоче прийняли це, інші повільно кивнули і перейшли до теми сортування. Так. Ці друзі чудово підходять один одному.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Межі Гоґвортсу