Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Крила за спиною

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Disclaimer: на написання фанфіку надихнула ця фотографія.

У президента Зеленського задзвонив офісний телефон, і він поглянув на номер абонента. «Джо Байден». В кутику його губ з’явилася доброзичлива посмішка.

«Джо, друже! Як справи через океан?»

Голос Джо Байдена пролунав у слухавці легковажним тоном. «Володимир, друже! Сподіваюся, ти готовий, тому що в мене є для тебе подарунок».

Зеленський нахилився вперед у кріслі, а в очах його сяяло хвилювання. «О, справді? Скажи, Джо. Що це може бути? Штурмова авіація?»

Байден посміхнувся. «Приготуйся, друже. Це найпотужніший подарунок, який ви коли-небудь отримували ». Голос Байдена знизився до драматичного шепоту. «Я вже домовився і до вас прямує…»

У кімнаті раптово потемніло, а телефон більше не подавав ознак життя. По спині президента пробіг холод. «Невже знову почали відключати світло через попадання по об’єктах електроенергетики?»

Не минуло і 10 секунд, як верхнє світло почало безладно блимати. З розетки піднімалися тонкі смужки диму, а іскри спалахували в проводах. Володимир нерухомо сидів у своєму кріслі, він чув тільки тривожне дзижчання електрики та як його серце калатало в грудях.

Зеленський нерішуче підвівся, його охопило відчуття дезорієнтації. Знайоме оточення кабінету тепер здавалося чужим. Повітря стало важким від нерозуміння, що відбувається.

Президент відкрив рот, щоб покликати когось на допомогу, але, на його жах, жоден звук не зірвався з його вуст.

Паніка почала повністю охоплювати Зеленського. Саме в цей двері кабінету зі скрипом відчинилися. Погляд президента метнувся до входу, його очі розширилися, коли з тіні хтось виринув. Перед ним стояв чоловік, одягнений у бежевий тренч. Незнайомець уважно розглядав президента. Його блакитні очі мали таку глибину, що, здавалося, дивилися за межі царства смертних.

Страх президента Зеленського трансформувався в суміш цікавості та благоговіння, коли він дивився на незнайомця. Хто ця загадкова постать, що з’явилася серед хаосу?

Ніби відчувши думки президента, чоловік у бежевому плащі заговорив. «Президенте Зеленський, мене звати Кастіель, я тут, щоб бути допомогти вам. Довіртеся шляху, яким ми пройдемо разом».

Дезорієнтуючий туман, який затьмарював кімнату повністю розсіявся, офіс знову набув свого знайомого вигляду.

«Хто ви такий?», — не міг збагнути Зеленський.

Голосом, який відбивався божественною силою, Кастіель промовив: «Я Ангел Господній».

Президент Зеленський, приголомшений словами Кастіеля, відчув, як тремтіння пробігло по його спині. Він чув історії про надприродних істот, що ховаються в тіні, але навіть у найсміливіших своїх уявах він ніколи не думав, що перед ним може стояти найсправжнісінький ангел!

«От старий американський жартівник! Вислав довбаного архангела по лендлізу», — від своїх думок Зеленський посміхнувся.

Володимир почав ретельно розглядати ангела. Присутність Кастіеля була захоплюючою, його очі були переповненні співчуттям та безмежною силою, які щось сколихнули в душі президента.

Кастіель відчув тепло, що випромінювало серце Володимира. Він був свідком незліченних чудес і зустрічав істот з потойбіччя, але зв’язок, який він одразу відчув із земним президентом Зеленським, був унікальним — проблиск чогось незнайомого, але, безсумнівно, інтригуючого.

«Прошу вибачення, якщо моя присутність вас здивувала», — сказав він м’якшим голосом. «Я прийшов до вас із посланням надії та готовий допомагати вам у бою».

Зеленський, прийшовши до тями, уважно слухав, як Кастіель продовжує. «У ці бурхливі часи людство гостро потребує єдності. Те, що ви робите як лідер, має силу для формування кращого майбутнього для всієї землі. Ви шукаєте справедливості, співчуваєте та прагнете до миру. Саме завдяки цим істинам ми з вами досягнемо перемоги».

Президент кивнув на знак підтвердження. Хто б міг подумати, що небесне втручання у справи смертних почнеться з нього!

Кастіель поклав руку на плече президента Зеленського, його дотик одночасно втішав і додавав сили. «Пам’ятайте, — сказав він напівпошепки, — найтемніша ніч перед світанком. Майте віру, а я буду поряд. І вона ніколи не похитнеться. Слава Україні».

З цими словами Кастіель зник із кімнати, залишивши президента Зеленського обдумувати зустріч. Вага світу лежала на його плечах, але зі словами Ангела Господнього, які лунали в його розумі, він відчував неймовірну легкість, наче в нього самого з’явилися крила.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Крила за спиною