Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Довга подорож

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Фанфік по фандому “Віднесені привидами” Хаяо Міядзакі

 

Опис:

«Зустрівши когось одного разу, ви його ніколи не забудете. Просто потрібен час, щоб спогади повернулися до вас» — Зеніба

Одного дня Тіхіро зрозуміла значення прощальних слів Хаку. Вона знала, куди потрапить після смерті».

– Ми ще коли-небудь зустрінемося?

– Звичайно.

– Обіцяєш?

– Обіцяю

 

Зрештою це було довге і славне життя, думала Тіхіро. Зі своїми злетами і падіннями, беззаперечно чудове. Можливо не таке довге, як вона думала, воно буде, та все ж… Відмітки на дверній рамі, що зростали з кожним новим роком Тіхіро, стерлися з часом, залишивши за собою білу потерту вм’ятину. Так само зростали і сиві пасма на головах батьків. Її ж темне волосся залишалося неминуче затягнутим в тоненьку пурпурну резинку, що не переставала сяяти на сонці крізь роки. Очі ж іскрилися якоюсь дитячою ясною вірою; вони ніколи не зосереджувалися на чомусь зазвичай звичайному людському окові, нібито або не прагнули цього побачити, або бачили щось інше. Примарне.

Власне, це був саме час на те, щоб закрити ці очі. Що вона і зробила.

***

Спокійна дівчина, що завжди готова прийти на допомогу – такою вона запам’яталася іншим. Можна сказати, Тіхіро мала інший світогляд, порівнюючи її з однолітками. У неї був свій неймовірний світ, з яким вона іноді ділилась. Ніхто не може сказати, що саме в ній здавалося виразним. Можливо, її задумливий погляд, який немовбито застиг у часі, це можуть бути її раптові і стрімкі рухи або те, як вона говорила з людьми — «Так, пані», «Перепрошую, пані» — швидко і чітко. Вона обожнювала, прямо таки загорялася, розповідати людям багато чудових історій про їхню міфологію, яка, за її словами, була вічною та безсмертною. Здавалося, навіть найстаріші і найповажніші люди в Японії, що провели свої молоді роки в оточенні старовинних легенд, не знали стільки подробиць. Та Тіхіро знала все до найдрібніших деталей й розповідала це піднесено. Вона беззаперечно могла б привернути всю увагу до себе в певних компаніях.

Незважаючи на це, друзів у дівчини було небагато. Відверто кажучи, навіть ті друзі, яких вона мала, часом не могли її зрозуміти. Було щось дивне в її поведінці, давнє в її словах, щось, що приїлося багато років тому, що вже не можливо викорінити. Тому що це була річ, якої Тіхіро не хотіла позбавляти себе, проте вона намагалася вкласти її в найглибшу частину себе, щоб залишатися простою дівчиною з простим життям. Проте ми знаємо що вона ніколи такою не була.

Смугаста біло-зелена дитяча футболка, що зберігалася в шафі на найвищій поличці, ніколи більше не була одягнута. Як і прощальна листівка з її ім’ям, яку вона проглядала колись ледь не кожну хвилину аби впевнитися, її звати Тіхіро. Не Сен .

– Хто така Сен? – запитали одного разу батьки після неспокійного сну, наповненого звуком поїзду, що повільно рухався по залитих водою коліях, свинячий вереск і неповторний шелест повітря, в якому водночас живе життя і смерть.

– Її не існує. – відповіла тоді Тіхіро. І це була правда, принаймні вона так думала.

Найдивнішою річчю було те, що ніхто не знав деталей щодо зникнення сім’ї. Якби у них не було знайомих, зникнення цілої сім’ї на тиждень так і залишилося б без уваги . Ті, хто знав Тіхіро раніше, з упевненістю стверджували, що вона зійшла з розуму (чи то її погляд справляв таке враження, чи через жахливі історії, яких вони раніше не чули від такої маленької наляканої дівчинка до цього).

А одного дня, десь в підлітковому віці, Тіхіро була тихішою, ніж зазвичай. Ледь промовила пару слів за цілий день. Ніхто так і не зрозумів цього, скільки її не запитували, вона мовчала. Це був день коли вона підросла настільки, щоб зрозуміти слова, які весь час тримала в голові. Ймовірно саме тоді, в той день, сидячи на своєму ліжку і плачучи, дитина всередині неї, яка плекала кожен спогад з тією неймовірною і жахаючою водночас пригодою, зникла, розтанула. Тоді Тіхіро змогла осягнути, що вона потрапила у світ мертвих, і саме туди лежить її шлях, коли годинник її життя проб’є потрібний час. Вона ходила з опущеною головою ще деякий час, перш ніж повернулася до свого звичайного стану. Після цього вона перестала розповідати історії.

Як з вуст перестає литися історії, вони починають розпливатись в пам’яті. За однією забутою історією слідує друга, а за другою ще одна. Так вона зросла в красиву розумну жінку, залишивши собі своє дивакувацтво, як то виражалися її знайомі, та втративши щось інше. Його.

Подумала, що якщо вона не зустріне його в цьому житті, то навіщо хвилюватися. Тіхіро намагалася переконати людей, що вони існують, ці чудові стародавні істоти, які ходили по небу і пливли над землею, які кричали і шепотіли, аж раптом втратила сенс і в цьому. Бо навіщо людям знати все про духів, які зустрінуться їм лишень після смерті? Зрештою, все це змилося новим життям, а нові спогади змусили її залишити позаду минуле і жити повним життям.

Їй було двадцять шість і вона закрила свої очі. Назавжди.

***

Багато людей роздумують, що чекає після смерті. Ніхто навіть уявлення не має що десь серед них була одна маленька дівчинка, що володіла цим секретом все своє життя, секрет про широкий зелений гай, з зарослою травою, яка виблискувала у променях яскравого великого сонця, ведучи прямо до місця де сонце не має ніякого значення. Ніхто б не міг подумати що хтось з живих там був. Одначе, це так. Вона була.

Тіхіро заплющила очі. Чи побачить вона знову той неосяжний гай? Почує шум нічних вулиць заставленими червоними ліхтарями? Одна річ залишалася точною – вона померла.

***

Тіхіро не могла сказати, довга це була подорож чи коротка. Вона просто була. І це все, що вона могла зрозуміти. Скільки часу минуло? Чи час має якийсь сенс, коли ти мертвий? На жаль, Тіхіро не могла цього всього знати. Ні в школі, ні від батьків вона не чула план дій після смерті. Вона почувається засмученою? Збентеженою? Злою? Начебто, загалом… ніяк? Просто темрява всередині і зовні, поки вона не знайшла “це”. Що “це”? Хто знає. Та Тіхіро просто знала, що стоїть під зоряним небом, прямо як роками назад, в оточенні аромату смачної їжі та величної інструментальної музики.

Вона пройшла два кроки, перш ніж усвідомила. А потім побігла.

***

Духи проходили повз один одного, зайняті своїми обов’язками.

У лазні, як завжди, було багато відвідувачів, і кожен дух намагався догодити їм, щоб отримати більше грошей. Доволі буденно, як завжди. Головний плюс місця, де вони працювали, це постійність. Скільки б не минуло десятиліть, все залишиться по-старому, в оточенні важкої і чесної праці щоночі та міцного сну трудівників вранці. Однак щось здавалося неправильним. «Не в лазні чи в гостях», — подумав Хаку. Це також не було схоже на людське вторгнення (як це було кілька років тому з бідною родиною, яку він пам’ятав досі і навіки). Щось все ж таки було, не зовні, ні, навколо все було гаразд, як завжди,щось було всередині. І навіть не в кімнаті, а в ньому самому. Прямо в серці, яке він думав, що втратив багато років тому. Було смішно, як він навіть не здогадувався, що з ним і з його серцем, яке неймовірним чином з’явилося кілька хвилин тому, не так.

– Камаджі, – він увірвався до котельні з рішучим і серйозним обличчям. Це місце завжди було непохибно однаковим, навіть вираз обличчя Хаку.

– Ах, майстер Хаку – відразу привітався дух, так і не зупинивши шість своїх рук, що стрімголов мчали по всій кімнаті і пошуках потрібних інгредієнтів.

– Що, якщо серце б’ється? – виплюнув без затримки, вставши перед Камаджі і намагаючись стримати свої емоції під маскою порожнечі. – Що це значить?

– Що ти живий.

– Це безглуздо. – нахмурився чоловік.

– Очевидно, якщо ти стоїш тут. – засміявся старий.

– Я відчуваю своє серце, Камаджі.

– Як і вона, припускаю.

– Хто “вона”?

– Сам знаєш. – відрізав.

– Вона людина, Камаджі, жива, – відчайдушно промовив. Згадка про неї різанула сильніше, ніж він міг цього очікувати.

Котляр важко зітхнув, припинив свою роботу і обернувся до обличчя Хаку, яке тепер і близько не було бадьорим.

– Ти так думаєш, Хаку?

– Але ж… Вона не може. Вона повинна прожити довге життя, щасливе життя. Вона просто… Просто повинна була це все мати.

– Хто сказав, що вона не мала?

Маленькі галасливі плями, яких називають сусуватарі, вибігли зі своїх домівок, піднімаючи вугілля. Перерва була закінчена. Хаку стрибнув на піднесення й знову повернувся до Камаджі, але той був в своїй роботі, ширяючи руками по кімнаті.

– То що ти думаєш?

– Думаю я повинен працювати.

І лише після того, як Хаку пішов, Камаджі пробурмотів собі під ніс: «Хто сказав, що вона не матиме щасливого життя?» і замовк, боячись, що хтось його послухає.

 

 

Добре. Він не отримав жодної відповіді. Принаймні не ті, на які він очікував. Тому він просто звернувся до Юбаби. Ось чому він летів зараз, в подобі дракона, до лазні після дійсно довгої та важкої ночі шпигування. Що ж, навіть після звільнення від обов’язку служіння, яке Тіхіро з усією своєю хоробрістю подарувала йому, він все ще виконував місії відьми. Це була його робота, і він не міг нічого не робити в тому місці, де всі роблять усе. Підлетівши до віконної рами і втілившись в людину, він спустився по сходах. Хаку розмірковував про те почуття, яке він мав, про серце, яке б’ється, і про дівчину, яку він згадував кожен день його буденності без неї. У неї повинно було бути гарне життя з щасливими та чудовими спогади. То чому Камаджі так сказав? Він щось знав чи просто сказав щось дивне, що завжди робив? Він спускався і не звертав уваги на те, що відбувається навколо, поки не почув безліч голосів. Природно, була ще ніч, і всі працівники любили багато спілкуватися, однак це був хвилюючий крик, який вони намагалися приховати.

Хаку вийшов на балкон, прислухаючись до звуків. Духи, як завжди, ігнорували його, виконуючи свою роботу, і Хаку подумав, що він щось просто недочув, і вже був близький до того, щоб піти.

Аж раптом він щось побачив. Когось. Це була Рін, одна з робітниць, нічого незвичного, насправді, крім двох мисок рису, які вона несла. І все одно це не здавалося чимось дивним, це була просто їжа… Новоявлене серце забилося сильніше.

***

– Ось, тримай. – Рін увійшла до кімнати і дала Чіхіро миску.

– Дякую, — сказала Тіхіро. «Останній раз, коли я була тут, я мало не зникла. – додала вона через деякий час.

– Тепер ти один з нас. Ну, майже.

Вона мертва. Важко повірити. Чи це було передбачувано лише тому, що вона знала, що чекає на неї після смерті? Або вона просто так прагнула побачити його… Вона прибігла до головної будівлі, повз яскраво-червоні ліхтарі нічної вулиці, темні постаті, що займаються своїми справами, здається, вона навіть пробігла повз знайому жабу. Міст, як завжди, був наповнений духами, здійнявся галас під місцеві пахощі. Цього разу, пробігаючи по ній, ніхто не озирався. «Тепер ти один із нас», як сказала Рін. Їй не хотілося плакати чи сісти й покласти голову на коліна, намагаючись сховатися від лякаючого нового світу. Принаймні в той момент. Вона просто бігла, бігла, бігла, і побачила жінку. Рожевий одяг, видовжене обличчя, що нагадувало лисицю, з маленькими темними очима. Вона не могла її пропустити.

– Де Хаку?

– Я здивована, що це була не перша твоя фраза, яку я почула від тебе, – посміхнулася вона.

– Я просто був радий тебе бачити. – соромно зізнатися, та вона дійсно хотіла задати це питання в той момент. Та Тіхіро щиро рада була бачити Рін, її подругу, дівчину, яка вирішила допомогти їй, незважаючи на загальну оцінку духів щодо Тіхіро.

Вона поставила тарілку й поклала руки на коліна, замислено

– Я не встигла попрощатися з тобою. І Камаджі.

– Тепер можеш привітатися, — усміхнулася Рін.

Тіхіро не подумала, що з її боку було б не дуже люб’язно продовжувати запитувати Рін про Хаку, особливо коли мова зайшла до дідуся Камаджі, який так сильно допомагав і підтримував її. Але Рін усе зрозуміла, тож знову посміхнулася. — Але спершу привітайся з Хаку.

– Де він?

– Звідки мені знати? – Рін удавано огризнулася з легкою посмішкою на вустах і розпахнула двері, що вели до коридору – Іди і знайди.

Дівчина швидко встала і вибігла. Лін глибоко зітхнув і повернувся до маленького отвору з дверцятами. «Бойлермен був би радий почути новини про маленьку людину. Але зараз не маленьку».

Тіхіро швидко піднялася і чкурнула з кімнати. Рін глибоко зітхнула і повернулася до маленького отвору з дверцятами. «Камаджі був би радий почути новини про маленьку людину. Вже не маленьку».

***

Зрештою Тіхіро загубилася. В собі. Вона не знала, чого хоче. Зустрітися з Рін і Камаджі? Вона від них пішла. Знайти Хаку? Прийшла на поле, яке було поза святом та іншими духами. Дівчина сказала собі, що не сяде на траву з опущеною головою, і ось вона тут. Як і шістнадцять років назад.

Чого вона хотіла?..

Вона почула кроки перед тим як почула голос.

– Я навіть подумати не міг, що тебе так важко знайти.

Відповіді він не отримав.

Хаку сів навшпиньки біля неї, намагаючись тримати дистанцію, щоб вона почувала себе вільно, і не сказав більше ні слова, чекаючи відповіді.

– Мені страшно. – врешті решт обізвалася вона глухим голосом.

– Тепер ніхто тобі не зашкодить, — він провів пальцями по довгому пасму волосся Тіхіро, заправляючи його за вухо – навіть Юбаба.

– Я боюся це цього.

Вона залишилася із закритими очима та опущеною головою.

– Дай мені, будь ласка, побачити твоє обличчя. Тіхіро», — його оксамитовий голос разом із спокійними рухами рук, які обережно переходили від її волосся до плечей, заспокоїли дівчину, як то було роками назад, і вона трохи заворушилася, піднявши голову.

І зрештою побачила його ясні зелені очі, що дивилися на неї якимось дивним блиском, проте, як вона виросла, їй вже було відоме це почуття, вона знала, що це за блсик.

Кохання.

– Мені тебе не вистачало, Тіхіро. – сказав він з легкою посмішкою, і Тіхіро побачила в ній того маленького хлопчика, що врятував їй життя і сидів з нею, поки вона проливала сльози за своїми батьками та новим світом, до якого вона мала звикнути. Вона рідко чула з його вуст її справжнє ім’я, проте в ті рідкі моменти. коли він промовляв його, лише це могло заспокоїти її і придати сил, знання, що десь в цьому чужому світі є хлопчик, який зберігає в своїй пам’яті її. І зараз, сидячи на мокрій траві та зовсім цього не відчуваючи, вона дивилася в безмежні очі вже дорослого хлопця чоловіка, які потроху, як і її, наповнювалися сльозами.

Хаку міцніше схопив її за плечі, доки Тіхіро не зрозуміла, що для неї цього недостатньо, і обхопила руками його шию, притиснувши свій ніс до його грудей.

– Хаку, — сказала вона хрипким голосом, обіймаючи його міцніше, доки не відчула, що він теж обіймає її. – Я скучила за тобою, Хаку, — прошепотіла вона, – Я так за тобою скучила.

Вона вдихнула запах річки і свіжого повітря, проводячи носом по його грудях не стримуючи сльози. А він уткнувся носом у її волосся й пестив її спину, поки нарешті не випустив її обіймів. Він узяв бліде обличчя Тіхіро обома своїми великими долонями, цього разу розкривши більше деталей її обличчя та побачивши чудові пухкі губи та маленькі яскраві очі, які дивилися на нього з усією любов’ю світу.

— Ти виросла, – весело зітхнув Хаку, і вони обидва засміялися. – Ходімо, сядемо в зручне місце. – Він встав і підняв її за собою, поки не зрозумів, що зростом вона йому до плеча – забудь про те, що ти виросла.

Галявиною полилося дзвінке хохотання.

Тепер все значно відрізнялося від того, як це було шістнадцять років назад. Ті події вона силкувалася описати як “швидко і страшно”. І тепер, коли вони не бігли, а йшли без остраху й вагань, вона зрозуміла, що рада його бачити. Так рада, що й зовсім не помітила, що мовчки заплакала від щастя, просто взяла Хаку за руку й пішла за ним уздовж зоряного нічного неба, згадуючи той перший ранок, коли він провів її через квітник, навіть не уявляючи, що за ним маленька дівчинка вперше почувала себе в безпеці, за весь час її перебування у тому місці, тільки за його спиною, з рукою, яка міцно тримала її, з обіцянкою запам’ятати її ім’я.

Вони сіли на зелену галявину з видом на великий міст, по якому ходили духи та інші потойбічні істоти. Не відривали навіть рук, Хаку тримав її руку в своїх долонях, пестив її, а вона ласкаво дивилася на нього. В якийсь момент Тіхіро поклала голову йому на плече, а Хаку просто обійняв дівчину.

– Я люблю тебе Хаку. – вона сказала це в свіже нічне повітря, рада, як ніколи, що після стількох років змогла це озвучити.

– Я люблю тебе Тіхіро. – обидва знали свої почуття один до одного та іноді, слова володіють великою силою, що іноді найкращим рішенням буде просто сказати це вголос.

Вони майже нічого не сказали після. Іноді розповідали історії з життя один одного, міцно трималися за руки і дивилися вдалину, ловлячи момент, коли вогники з часом починали гаснути, а темні постаті зникали під променями сонця.

– Ти сказала, що боїшся.

– Ну, я… я мертва, чи не так? – вона підняла на нього погляд і побачила розуміння в його очах, тому продовжила: – Що я буду робити? Що я повинна робити? Я… я не сумую за своїм життям, мої батьки, на жаль, померли і… мої друзі, вони скоро забудуть про мене, тому я відчуваю, що я не маю жодного зв’язку з усіма тими роками, в яких я жила, це просто… ніби ніщо для мене. І це місце також ніщо для мене, тому що я була в ньому помилкою, нещасним випадком. – він уважно слухав її як очі наповнилися смутком – чого ти такий сумний?

– Ти заслуговувала на краще життя.

– І я його мала, не сумнівайся, — повернулася вона до нього й поклала ще одну руку йому на груди, відчуваючи, як б’ється його серце.

– Камаджі сказав, що воно б’ється для тебе.

– Що?

– Серце. – хоча це був не зовсім цей контекст, Хаку відчув необхідність сказати їй ці слова, і тоді він знав, що йому слід сказати далі. – Я завжди буду на твоїй стороні, Тіхіро, ти та, кого я чекав з того моменту, як врятував тебе.

– Хаку…

– Можна я тебе поцілую? – вона дивилася на його серйозне й доброзичливе обличчя.

– Так, будь ласка. – прошепотіла, і він торкнувся своїми холодними губами вуст Тіхіро, притягуючи її до себе, майже до колін. Поцілунок був ніжним, гірким і легким, нібито вони цілувалися ледь не щодня. Тієї ночі вони не зупинялися годинами, торкаючись скрізь один одного губами і руками, обпікаючи шкіру дотиками.

***

– Де Хаку? – запитала Рін. Тіхіро оторопіла, а потім підійшла ближче.

– Для Тіхіро ти зависока, та і чубчик інакший.

– Смішно. — пирхнув дух. – Останнім часом він постійно крутиться біля тебе.

– Це неправда, –насупилася дівчина.

– Ти просто не помічала. Це вже всі знають. – дівчина впала в ступор від цієї новини. Виявилося, що її Хаку завжди був десь поруч, коли вона думала, що він виконує доручення Юбаби або займається своїми справами.

– Але зараз він грається з малюком.

– Нащо? – Рін ніби здивувалася. Їй ніколи не доводилося підходити до цієї балуваної дитини заблизько, враховуючи її мамашу з гіперопікою, але, здається, Тіхіро сильно любить його, та і Хаку останнім часом почав ладити з Бо.

– Тому що це наші безпрецедентні та міцні зв’язки з Юбабою – Рін витріщився на неї. – Я жартую.

Рін полегшено зітхнуа: – Коли ти навчилася жартувати?

– Коли я почала проводити час з Хаку. Можливо, ти не знала, але за цим серйозним обличчям ховається справжній митець.

Вони сміялися, коли хтось вигукнув: «Рін! Тобі наказ!»

– Іду! – жінка підморгнула Тіхіро і зникла за наступним кутом.

Сьогодні був дещо особливий день. Тіхіро була тут близько тижня, фактично вона перестала рахувати дні та години, коли зрозуміла, що на неї чекає ціла вічність.

Вона пішла в протилежну сторону, звернувши до ліфтів. Тіхіро хотіла відвідати Хаку. На жаль, пройшовши всі поверхи до самого верху, де знаходився величний і багатий офіс Юбаби, якої точно не було в момент приходу Тіхіро, вона виявила, що Хаку теж зник, як і дитина. Хаку міг бути тільки в двох місцях – або в їхній маленькій кімнаті на горищі, або на нижніх поверхах у кімнатах Камаджі. Оскільки в їхній кімнаті не було нічого привабливого, окрім великого ліжка (без неї), дівчина спустилася вниз, цього разу вибравши сходи.

Увійшовши в кімнату, вона відразу вловила слабке дзижчання, поки не побачила все тих же знайомих друзів, яких не бачила шістнадцять років. Маленька чорна пташка і товста миша сиділи на плечі Хаку, який тихо розмовляв з Камаджі.

– Хто тут у нас! – лагідно звернулася до своїх давніх друзів Тіхіро.

Хаку обернувся до неї й посміхнувся так само, як і щоранку, і щовечора, і, власне, щодня.

– Готова? – вона кивнула головою. – Вже час.

Тіхіро підійшла до Хаку ближче й взяла його долоню до своєї.

– Маленькі друзі йдуть з нами? – вона сказала, до миші і пташки. Вони теж кивнули.

– Я чекаю на трави!, — промовив Камаджі та засміявся.

– Хто ми такі, щоб забути, Камаджі?

– Двоє закоханих, – відрізав. Здавалося, Камаджі знав про кохання все.

Вони вийшли на вулицю. Вітер колихав довгу траву, сонце палило голови. Хаку зробив крок уперед і обернувся на річкового дракона, дивлячись своїми великими очима на Тіхіро, що стояла поруч. Вона ще не встигла побачити Хаку в такому вигляді і тепер затамувала подих, дивлячись на величну білу істоту, яка завмерла поруч.

– Ти чудовий, – прошепотіла вона і погладила його обличчя. Наступної миті вони вже летіли в обхід полів і струмків.

Її очі сльозилися від вітру, а довге волосся колихалося позаду, як і шари одягу, які були накинуті на неї. З величезною швидкістю вони оминали все нові і нові кілометри, поки сонце перестало палити і почало заходити за обрій. Потім Хаку полетів вниз, обережно опустивши її разом з мишкою і пташкою на землю.

Щойно він знову набув людської форми, він обняв її за зап’ястя і без вагань підійшов ближче до маленького будиночка в лісі.

Двері відчинилися, і до гостей увійшла стара.

– Бабуся! – Тіхіро з криком кинулася в обійми жінки, почувши сміх.

– Я рада бачити тебе теж, Тіхіро, – вона відступила, тримаючи дівчину за плечі, – ти так виросла, моя люба.

– Добрий вечір, Зеніба, — сказав Хаку зі свого місця.

– Я не сумнівалася, що ви знову зустрінетеся.

А потім вони сиділи в хатинці. Маленький і зручний будиночок з багатьма травами на стіні та пряжею в кожному кутку. Безликий сидів на стільці і, здавалося, був радий побачити дівчину. З плеча Тіхіро пискнула мишка, вона зняла її та поклала на стіл, щоб їй було більше місця.

– Сподіваюся, Юбаба не буде панікувати, – засміялася Зеніба.

– Якщо дитина буде щаслива, – відповів Хаку. –А так і буде.

– Ну, я думаю, ми нарешті можемо почати вечерю, – радісно підказала відьма і взяла тарілки.

Вечір був наповнений жартами, обіймами, триманням за руки та цікавими історіями. Нарешті вона опинилася в місці, де її повністю сприймали і розуміли. Вона нарешті відкрилася, як ніколи за всі ці шістнадцять років. Тіхіро сиділа за столом серед найближчих родичів, даючи малюкові печиво, ласкаво реагувала на дотики Хаку і спостерігала за вправними рухами безликого, що займався в’язанням.

Чи могла вона сказати, що була вдома? Безумовно.

***

– Ти!! Це завжди ти, нікчемне дівчисько! Де моя дитина?! – заволала Юбаба своїм писклявим голосом. – Знову ця миш?! Як ти смієш робити це з моєю дитиною! Любий мій, пупсику, йди до мамусі, солоденький.

Хаку та Тіхіро стояли перед Юбабою в її кабінеті, не роблячи жодних рухів.

– Чи варто сказати, що це її дитина перетворюється на мишу? – прошепотіла дівчина Хаку.

– Безперечно ні. Глянь, її волосся починає дивно стирчати, коли вона сердиться. – Хаку безперечно був митцем в своєму роді.

 

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь