Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 3

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Сьогодні мені виповнюється 5 років. Відтоді, як вмовила Шисуі мене тренувати, що було дуже не легко, я сильно просунула характеристики. Останнім часом помічаю, що рівень Шисуі, та взагалі всіх, постійно змінюється. І якби він тільки ріс, але він то збільшується, то зменшується. Через це я можу визначити лише приблизний рівень їх сил. А рівень деяких я взагалі не бачу. Система каже, що це через велику різницю в рівнях між нами.

Але не буду ламати собі цим голову. Сьогодні, третє лютого, і в мене день народження! Однак його святкую тільки я. Проте я його навіть не святкую, просто роблю собі вихідний та їм смаколики. Хоча ще Шисуі дарує мені якісь дрібнички. Але все одно свята як такого немає. Свій день народження брат теж не святкує, та я намагаюсь робити якісь маленькі вироби для нього, зазвичай це орігамі.

Я непогано здружилась з Ітачі. Майже кожен день ми з Шисуі та Ітачі тренуємось на полігоні. Інколи ми приходимо до нього в гості.

Загалом за ці три роки я обійшла весь квартал Учіха, а він досить великий: людей так на дві тисячі, не менше, я б навіть сказала, що в клані більше людей, і, як мінімум, дві треті з них – цивільні, фермери, продавці, ремісники і так далі. Як я зрозуміла, ніндзя в клані стають за бажанням. З огляду на таку чисельність клану виникає логічне питання: як за декілька годин двоє, навіть якщо вони геніальні шинобі, вирізали таку кількість людей? Тут вже можна списати на що завгодно: умовності аніме, цивільних вбивати швидше ніж ніндзя, використання клонів. До біса це, я збираюсь зупинити знищення клану, і нехай тільки спробують мені завадити.

Я також бачила відділ поліції. Це досить висока будівля з величезним знаком воєнної поліції Конохи. Знаходиться він поза межами кланового району прямо навпроти входу, тому близько підійти не вдалося. Але сама будівля виглядає досить солідно: висотою приблизно в чотири поверхи, приємного кремового кольору, з округленим дахом і величезною кількістю вікон. Ну серйозно, хто вирішив, що майже весь фасад в вікнах і ще два круглі вікна зверху, це круто? Навіщо стільки?

До речі, всі Учіха родичі, дуже далекі щоправда, але все ж таки родичі, я впевнена в цьому на сто відсотків. Тобто всі чистокровні члени клану мають чорне волосся, чорні очі, бліду шкіру та струнку фігуру. Навіть дуже сильні фізично члени клану не мають великих м’язів, вони скоріш жилясті. Трапляються також ті, у кого волосся світліше ніж чорне, або колір шкіри темніший за інших, але це вже нечистокровні Учіхи; у таких зазвичай один з батьків вступив в клан через одруження.

Але повинна сказати, що в цьому клані є свої традиції, які вони дуже шанують. Наприклад влітку вони організовують фестиваль на честь богині сонця Аматерасу. На території клана Учіха навіть є храм в честь цієї богині. Зазвичай його святкують 7 днів, з 19 по 25 червня, в ці дні всі члени клану відвідують храм та залишають святкові підношення богині: переважно це гарячі страви або речі, зроблені власними руками, які мають символіку пов’язану з вогнем. Також в ніч з 21 на 22 червня, вони збираються в наймальовничішому місці в нашому районі, і влаштовують ніч святкування. Це місце – величезна галявина поруч з озером; на ній встановлюється декілька величезних багать, які палають всю ніч, від їх вогню – світло, як вдень, а також столи зі святковими стравами, які обов’язково мають бути приготовані на відкритому вогні. І всю ніч святкують: частину страв вони спалюють в багатті, як підношення для богині Аматерасу, іншу – з’їдають. Обов’язково щоб кожен член клану з’їв хоча б трохи, особливо діти; вважається, що ці страви несуть в собі благословення та захист Аматерасу. Це до речі правда: після того як з’їла одну зі страв в ніч святкування, я отримала новий титул.

[Благословення Аматерасу (Рівень 1): Богиня Аматерасу благословляє Вас. +5% спорідненості з вогнем, +20 репутації серед клану Учіха, джутсу вогняної стихії використовують на 5% менше чакри.]

І його рівень буде підійматись кожен рік, поки я їм святкову їжу.

В перший раз, коли я відвідала цей фестиваль, мені було три, і я була вражена. Мене з Шисуі і Ітачі, привели на свято тітка Мікото та дядько Фугаку — голова клану, адже батьки знову були десь на місії. Це було не кланове свято, а сімейне. Весь клан збирався і святкував, як одна велика родина. Це було приголомшливо. Саме тоді я зрозуміла, яким би холодним та суворим до своїх дітей не був Фугаку, він був головою всієї цієї сім’ї, всього клану, він турбувався про кожного з нас і любив всіх нас, весь клан.

В той же день я також зрозуміла, що головним пріоритетом в клані була сім’я, і я таки знайшла відповіді на свої питання, щодо батьків. Вони постійно зникають на місіях та залишають нас з Шисуі одних не тому, що я дивно себе поводжу, чи у нас недостатньо грошей, і їм необхідно постійно працювати, а тому, що вони в принципі такі, за що їх не поважають і не дуже раді їм в клані. До речі, мої претензії щодо дорослих, які б наглядали за дитиною, частково зняті. Коли я була мала, тобто ще менше, до нас часто приходили сусіди, які готували їжу, а вже потім, Шисуі її розігрівав. Хоча це не виправдовує те, що вони залишили малу дитину без нагляду.

Що стосується Шисуі, то ми з ним прекрасно розумієм один одного. Трохи дивно, що він не запідозрив мене в тому, що я поводжу себе доросліше ніж потрібно, але я припускаю, що це через те що генії взагалі трохи дивні, і для нього така поведінка нормальна.

Але чим старше я ставала, тим більше він мною піклувався. Спочатку я думала, що це якийсь комплекс старшого брата, але зовсім недавно пізно вночі, коли я мала вже спати, Шисуі зайшов до мене, дуже засмучений, погладив мене по голові, і прошепотів: «На цей раз я не дам тобі померти, обіцяю». Після цього в мене з’явилась теорія, яку я, чесно кажучи, не хочу перевіряти. Якщо він якийсь таємний мандрівник у часі, то хто знає, як це вплине на мої плани.

Хоча давайте не будемо про сумне, сьогодні у мене Особливий день. Як тільки я відкрила очі, переді мною з’явилось вікно Системи:

[«Вітаю, Сецуко! Режим Навчання завершено! Тепер вам доступні всі функції системи! З цього моменту Ви можете купувати навики і підвищувати їх рівень, отримувати завдання та отримувати очки досвіду з монстрів, купувати в системному магазині.

Очки навичок + 60

Отримано навички: Створення підземелля, Знищення підземелля, Перенесення в Форум, Повернення додому».]

[Вам доступний Шарінґан]

Ура! Я ледь не підстрибнула на футоні. Нарешті! Тепер я зможу зробити те, що захочу! І нарешті, я отримала Шарінґан! Статус!

Ім’я: Учіха Сецуко

Вік: 5

Рівень: 1

XP: 0/ 1 000

HP: 406 / 406

CP: 582 / 582

Сила: 37 – (+0) +

Жвавість: 46 – (+0) +

Витривалість: 29 – (+0) +

Інтелект: 19 – (+0) +

Мудрість: 17 – (+0) +

Вільні характеристики: 10

Репутація серед клану Учіха: 80

Репутація серед жителів Селища: -15

Удача: +30

Титул:

Член клану Учіха (Рівень 2): Ви член славетного, давнього і могутнього клану. Ваш клан бояться і поважають. Спорідненість зі стихією Вогню + 10%, + можливість пробудити Шарінґан, + 40 Репутації серед клану Учіха, – 15 Репутації серед жителів Селища.

Користувач Системи (Рівень MAX): Вам пощастило стати Користувачем Системи та переродитись в новому світі. Характеристики вливають на Вас, точно як і Ви впливаєте на характеристики. + 30 Удача. За кожні Ваші 10 рівнів Вам буде додаватись + 10 Удачі.

Благословення Аматерасу (Рівень 2): Богиня Аматерасу благословляє Вас. + 6,5% спорідненості з вогнем, + 40 репутації серед клану Учіха, джутсу вогняної стихії використовують на 5,5% менше чакри.

Ну, непогано. А тепер, книга навичок. Переді мною зразу з’явилось вікно, яке мало декілька сторінок. Одна називалась Вивчені навички, інша – Не вивчені навички, третя – Пасивні навички, четверта – Ремесла.

Перше, що я зробила – перевірила всі вкладки. «Ремесла» була пуста, а в «Пасивних навичках» була лише одна:

«10 перстнів? Не вийде! (Рівень MAX): Лише з обмеженої кількості артефактів, які Ви одягнете будуть йти бонусні характеристики.

Вуха: 2 речі

Пальці: 2 речі

Шия: 1 річ

Голова: 1 річ

Тулуб: 1 річ

Поручі: 1 пара

Рукавиці: 1 пара

Ноги: 1 річ

Поножі: 1 пара

Взуття: 1 пара

Обмеження не стосуються жилета Чуніна/Джоніна, а також іншого одягу який вказує на статус носія, вони будуть давати бонусні характеристики у будь-якому разі. Бонусні характеристики від зброї будуть рахуватись тільки від тієї, яка використовується зараз/знаходиться в руках.

Увага! Бонуси комплектів не будуть працювати якщо хоча б одна частина не дає бонусних характеристик. »

Вивчені навички

Створення підземелля (Рівень MAX): Дозволяє користувачу створювати підземелля з монстрами певного рівня, рівень монстрів не може більше ніж на 10 рівнів перевищувати рівень користувача. Якщо рівень монстрів на 15 рівнів нижчий ніж рівень користувача, нагорода за монстрів видаватись не буде. Не витрачає чакру.

Знищення підземелля (Рівень MAX): Дозволяє користувачу вийти зі створеного підземелля, після виходу підземелля знищується. Не витрачає чакру.

Перенесення в Форум (Рівень MAX): Телепортує Вас в місто під назвою Форум. Форум – це головне місто де можуть збиратись Користувачі Системи. Не витрачає чакру.

Повернення додому (Рівень MAX): Телепортує вас назад у Ваш всесвіт. На даний момент Ваш всесвіт: Наруто. Не витрачає чакру.

Шарінґан (Рівень 1): Одне з трьох Великих Доджутсу, кеккей ґенкай клану Учіха. Користувач Шарінґану може бачити всі рухи супротивника, прораховувати їх наперед, гіпнотизувати і контролювати супротивника. Ментальний захист + 200; Сила Ґенджутсу + 300. Витрачання чакри: 200/хв.]

Не вивчені навички

Рекомендовані

Медитація (Рівень 1): Погружає Вас в медитативний стан. В залежності від задачі, яку Ви ставите перед використанням цієї навички, ефект буде різний. Відновлення: пришвидшує регенерацію здоров’я і чакри в 2 рази. Контроль чакри: Інтелект +1, Мудрість +2 за годину. Збільшення чакри: Інтелект +2, Мудріть +1 на годину.

Тверда шкіра (пасивний) (Рівень 1): Пасивне захисне вміння, поглинає 2% фізичних пошкоджень від показника характеристики «Захист», поглинає 1,5% пошкоджень завданих нінджутсу від показника характеристики «Захист».

Сильний удар (Рівень 1): Наносить удар підсилений чакрою. Працює, як для зброї, так і для рукопашного бою. Витрачає чакри: 200.

І великий список інших навичок. Я швидко продивилась сторінки, що залишились – вони виявились пустими, і зосередилась на рекомендованих навичках. Системо, в мене вже є характеристика Захист, що мені дасть вміння Тверда шкіра?

[«На даний момент характеристика Захист зменшує поглинає пошкодження у розмірі 1% від повного значення характеристики. Дана навичка підвищує ефективність характеристики Захист. У подальшому цей навик може еволюціонувати в більш просунуту версію».]

Це навик чи покемон? Окей, на даний момент в мене було 80 очків навиків. Тому я, не довго думаючи, купила всі три, на що витратила 40 очків.  Наступне, що я перевірила, був системний магазин. Там було багато чого, але я більше зосередилась на цінах. Ресурси, наприклад, коштували від декількох десятків до сотень тисяч кристалів.

Взагалі, чого я тільки не знайшла в магазині. Але мою увагу привернув розділ Контрактних сувоїв. В цьому розділі була величезна кількість сувоїв для виклику тварин. Тут були і жаби, і змії, і коти, навіть хом’яки (не знаю, що це за виклик, але я б хотіла на це подивитись). Там були, напевно, всі види звірів для виклику, які існують в цьому світі. Коштували вони по-різному, від чого це залежало не знаю, може від того наскільки круті чуваки їх викликають, а може від сили та рідкості, бо, наприклад, сувій жаб коштував дорожче ніж жирафи, що логічно… хто в світі Наруто викликає жирафів? Тільки якісь дуже оригінальні люди. В описі сувоїв говорилось, що якщо я не сподобаюсь звірам, чий сувій купила, контракт буде розірваний, або мені будуть погрожувати і не будуть слухатись… а кристали поверненню не підлягають… а коштували вони по декілька мільйонів кожний.

Наскільки я розумію, контракт в Наруто укладався, або коли ніндзя сам виконував техніку виклику, і його перенесло на територію тих звірів, яким він більш за все підходив, або коли він заключав контракт через сувій, який йому давав той, у кого вже був контракт з цими звірами. Коли я запитала Систему чи можу я зробити так, вона відповіла, що оскільки я Користувач Системи, спроба використати перший варіант може закінчитись тим, що мене викине кудись дуже далеко, звідки немає гарантій, що я повернусь. А того, хто захоче поділитись викликом ще знайти треба. Тому я вирішила не поспішати з цим. Крім того в магазині я знайшла безкоштовний Набір Новачка. І зразу ж його забрала. З нього мені випав Меч Новачка, Броня Новачка, а також 10 пляшечок Зілля малого зцілення.

[Меч Новачка

Шкода: 50

Міцність: 50/50]

[Броня Новачка

Захист: 100

Міцність: 50/50]

[Зілля малого зцілення

 Регенерує 100 HP, і ще по 25/секунду наступні 7 секунд.]

Поки я рилась в магазині, настав час обіду. І мене прийшов будити Шисуі. Я обняла брата, поїла, і попросилась гуляти. Я збираюсь піти в дальню частину району Учіха. Вдень, там було малолюдно, переважно ввечері та на вихідних там збиралось багато людей, на відпочинок. До речі, саме в тій частині знаходились парки клану. А вдень, судячи зі всього, майже всі були на роботі, або в академії. Сьогодні якраз був будній день, тому біля парків нікого не було. Відійшовши від дому достатньо далеко, я зайшла в найдальшу частину рощі, впевнилась, що нікого не має і активувала навик Створення підземелля.

Мене зразу перенесло в інше місце. Я стояла вже не в охайній, засніженій Рощі Учіха, а на галявині оточеній лісом. Зеленій поляні, ніби зараз було літо, а не зима. На краю галявини сидів кролик. Над ним висіла смуга здоров’я та надпис:

Кролик.

Рівень 1

Ось воно як, то це місцевий монстр. Почекайте. Системо! Мене що, кожен раз сюди буде переносити?

[«Ні, це тільки в перший раз. Після того як Ви вийдете з цього підземелля вам будуть доступна функція налаштування підземелля. В ній Ви зможете встановлювати рівень монстрів, вид монстрів, місцевість, погодні умови, а також різницю в часі з реальним світом».]

Різницю в часі? Тобто?

[«Тобто швидкість часу в підземелля по відношенню швидкості часу в реальному світі. На даний момент співвідношення 20:1. Час вимірюється в годинах».]

Тут 20 годин, там одна? Супер. Погано правда, що я зразу про це не подумала, але добре, що все вирішилось так просто. А тепер, подивимось, як тут фармити. Я відкрила рюкзак, зосередилась на Броні Новачка, і дала команду одягнути, на мені з’явився шкіряний жилет. Теж саме зробила з мечем, в руці з’явився простий меч з двостороннім лезом. Напевно п’ятирічна дитина зі зброєю та в броні виглядала смішно, але, крім мене тут нікого не було, тому байдуже. Я підійшла до кролика. Він не звертав на мене уваги, тому я зайшла ззаду та націлилась в хребет.

Сильний удар

CP – 200

Над кроликом з’явився надпис -190, і він впав мертвий. Одним ударом, ого.

+ 100 XP

Шкурка кролика

+ 10 Кристалів

Я відкрила Рюкзак, була зайнята одна клітинка шкуркою.

[Доступне завдання.

Вбийте 100 монстрів в підземеллі.

Нагорода: 1 000 XP; 1 000 Рьо; 500 Кристалів.

Прийняти / Відмовити]

Ура, перше завдання! Я швидко прийняла, і пішла далі в ліс. Наступним монстром якого я зустріла була Лисиця.

Лисиця

Рівень 2

Вона зразу мене помітила, і напала. Лиса стрибнула на мене, я активувала сильний удар, та вдарила монстра прямо у стрибку. Лисиця впала на бік, над її головою висвітилось -150, смуга здоров’я спустіла на три четвертини. Я стрибнула на неї раніше ніж вона встигла піднятись, і ще раз активувала Сильний удар.

+ 120 XP

Шкурка лиса

+30 Кристалів

Більше 10 годин я ходила по лісу. Доводилось часто перепочивати, HP падало лише коли я зустрічала, ще один вид місцевих монстрів, вовків які мали 4-5 рівні, але чакри не вистачало зовсім. Це через те, що я використовувала Сильний удар кожен раз, і не ризикувала бити без навику, тому що тренуватись, я тренувалась, але ні кенджутсу, ні тайджутсу я не знала.

Я виконала завдання і вбила більше сотні монстрів. Загалом зібрала 73 шкур вовка, 74 шкурки лис, 52 шкурки кролика, а також у мене тепер 8640 кристалів. Думаю саме час подивитись, що є в магазині. Я відкрила системний магазин і знайшла вкладку Ремесла. Для купівлі одного підручника по ремеслу потрібно чотири тисячі кристалі. Я трохи подумала, і вирішила купити 2 підручники, і тоді у мене залишається 640 кристалів. Підручники, які я купила були з Ковальства та Виготовлення броні і закрила магазин.

[Ви придбали «Підручник: Ковальство»

Бажаєте використати зараз?

Так/Ні]

[Ви придбали «Підручник: Виготовлення броні»

Бажаєте використати зараз?

Так / Ні]

Як тільки вікно магазину закрилось, переді мною відкрились інші два. В обох я натиснула Так.

[Ремесло Ковальство було вивчено, для використання зайдіть в Книгу навиків.]

[Ремесло Виготовлення броні було вивчено, для використання зайдіть в Книгу навиків.]

Я відкрила Книгу навиків, зайшла на сторінку Ремесла, і активувала навик Виготовлення броні. З’явилось досить велике вікно, яке називалось Майстерня. Тут можна було обробити матеріал, виготовити обладунки, за кресленнями які тут є, покращити їх, або полагодити їх. Перше, що я зробила, полагодила Броню новачка, бо поки я тут билась, міцність впала до 20.

Я обрала найлегше креслення. Це була Броня з вовчої шкури, для неї необхідно 20 оброблених шкур вовків. Я обробила 20 Шкур вовка, і поклала їх у відділ створення обладунків.

[Броня з вовчої шкури

Рівень 5

Захист: 200

Міцність: 50/50

Виготовити?

Так / Ні]

Звісно так. Я подивилась на рівень Виготовлення броні, вже 40% відсотків було заповнено.

Після виготовлення я зайшла в Рюкзак і одягла броню, потім я зайшла у Вікно персонажа, і відкрила налаштування. В налаштуваннях, мені потрібно було зазначити те, що після виходу з підземелля моя броня стає невидимою, а зброя автоматично кладеться в рюкзак.

Після того, як все було налаштовано, я відкрила Ковальство. Вікно теж називалось Майстерня, і теж мало розділи, в яких можна було обробити матеріал, виготовити зброю, за кресленнями звісно, покращити її, та полагодити зброю. Як і в минулий раз, перше що я зробила, це полагодила свій меч. Також я продивилась доступні на моєму рівні креслення, але для зброї був необхідний метал, тому нічого зробити не вийде.

Я знову відкрила системний магазин. В нижньому правому куті була, ще одна, дуже потрібна мені вкладка. Називалась вона Похідний магазин. В ньому продавались слабкі зілля, для відновлення здоров’я і чакри. А також там можна було продати непотрібні речі, тому саме сюди я продала Броню Новачка, за яку отримала 200 рьо. Що дивно, продати тут речі можна тільки за рьо, але щоб купити ці зілля потрібні кристали.

Загалом, я дуже стомилась. 10 годин, хоча і з перервами, я полювала на місцевих монстрів. Але результатами я задоволена. Я піднялась до 9 рівня, підняла свої характеристики, а також підняла рівень навиків Сильний удар, Тверда шкіра та Шарінґан, навіть титул Член клану Учіха прокачався. Так, Шарінґан я теж використовувала, проти вовків, і не дуже довго, бо чакри він теж жере не мало.

Також я розподілила вільні очки характеристик, по 30 зразу кинула в Інтелект та Мудрість, бо ці дві характеристики дуже відстають, 15 в Витривалість, і останні 5 в Силу. Загалом більш-менш вирівняла характеристики, і в мене ще 10 вільних очків залишилось. За 9 рівнів я також отримала 160 очків навиків і зараз я мала 200 очків. Але поки вирішила не витрачати, залишу на всякий випадок, або на наступний раз.

Закінчивши з цим, я сіла медитувати під деревом, щоб прискорити регенерацію, коли повністю відновлю здоров’я і чакру, можна буде йти додому.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

3 Коментарі на “Розділ 3