Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Глава 3: Перше питання “чому?”

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Не дивлячись на те що дівчина спочатку не була зацікавлена в комп’ютері від слова зовсім, цікавість сучасним світом поглинула її з головою.
Чому саме сучасним? В них же в тому замку є величезна бібліотека, вона повинна була знати хоч щось! – можете подумати ви, але я хочу зауважити, книги були не нові, а старі.
Ці книги були накопичені батьками батьків і далі по списку, але не батьками Енд’яферони.

Чому так? Одна з причин це те що батьки не бували вдома, а якщо і дарували книги – то тільки підручники, але не сучасну літературу.
І ось Енд’яферона вривається в сучасний світ. З сучасними думками, сучасними проблемами.

Перше що кидається їй на очі, це сайт “YouTube”.
Листаючи рекомендовані відео вона побачила сценку з якогось шоу…дізель шоу. Енд’яфероні одразу спало на думку: “Дізель – подумала вона – це щось пов’язане з машинами чи не так?”
(Як же ти помиляешься Енд’яферона)

Подивившись одне відео вона не зрозуміла чому так.
В книгах яких вона читала – жінки були на рівні з мужчинами, в них були теплі стосунки з романтикою та теплими словами.
А це що? Як це можна назвати “любовью” взагалі?
(Примітка від автора: звичайно не всі старі книги такі, це рідкість, просто Енд’яферона читала саме такі, романтичні та ніжні)

З цими питаннями вона пішла до дворецького. Насупивши брови вона підійшла до Адріана в бібліотеці, спокійно читаючого книжку в кріслі.

– Адріане! – каже Енд’яферона заходячи до бібліотеки, доволі громким та злим голосом.

– Так місс? Щось не працює? – спохватився дворецьким підпригнувши в себе в кріслі.

– А? – перепросила дівчина та зупинилась – Ні все працює, я по іншому приводу..

– Я вас слухаю. – видохнув дворецький.

– Я подивилась одне шоу, і в мене питання чому в тому шоу так жорстоко відносяться до жінок, а в коментарях підтримують авторів і кажуть що це правда? – питає Енд’яферона з здивуванням в голосі. – я також жінка, але я себе так не веду!

 

– Це доволі обширне питання міс. Але якщо коротко – то це називається сексизм, це упередження чи дискримінація до людини через її стать. – старався коротко і зрозуміло пояснити підлітку це питання.

 

– Тобто до мене, через те що я народилась жінкою, ставляться погано? – Енд’яферона не разроховувала на таке. Для неї сучасний світ це щось де всі питання вирішені і кожен ставиться один до одного з повагою. Але це розуміння почало рушитись поки Адріан пояснював їй що це значить.

– Так, але це може працювати в дві сторони.  – продовжив Адріан – як до жінок так і до мужчин.

Енд’яферона виглядала здивованою, в голові не вкладалось що таке може існувати в реальному світі. Невже поваги про яку їй розповідали книжки, не існує?

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь