Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Глава 1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

За рік до основних подій…

 

 

Розподіл закінчився і Дамблдор піднявся зі свого місця, щоб сказати декілька слів.

– Я радий вітати вас всіх в школі чарівництва та чаклунства Гоґвортсі. Так само радий вітати як тільки прийшовших так і “старичків”. Перед початком хочу представити вам нового викладача із захисту від темних мистецтв – професора Ґілдеона Локарта. – зі свого місця піднявся чоловік із золотистим волоссям, блакитними очима та посмішкою в 32 зуби.

Велика зала зустріла його захопленими хлопками від більшості дівчат і рідкісними хлопками від хлопців.

Дамблдор підняв руки заспокоюючи учнів. Коли учні заспокоїлись, Дамблдор продовжив:

– Так само цього навчального року у вас з’явиться новий введений предмет і викладач по ньому. Зустрічайте вашу нову викладачку з темних мистецтв – Аврору Блек.

Як тільки Дамблдор домовив, всі, окрім кількох учнів із Гріфіндора, стали оплодувати дівчині, що піднялася зі свого місця і підійшовши, стала біля директора.

– А зараз, професор Блек мовить промову. – сказав Дамблдор і кивнув дівчині. Дівчина трішки кивнула директорові у відповідь.

– Вітаю всіх. Ми з директором Дамблдором порадилися і вирішили, що з 1 по 4-ті курси темні мистецтва будуть обов’язкові у всіх. – по залі пройшлися кілька невдоволених вигуків. Дівчина підняла руку і почекавши, коли всі замовчать, продовжила: з 5 по 7-й курс темні мистецтва будуть факультативними. Так як 5-ті та 7-мі курси будуть здавати іспити, вони будуть не ходити на мої заняття; але, якщо у вас є бажання і вільний час, то підійдіть до мене і ми все обговоримо. 6-ті та 8-мі курси, також за бажанням, але підходити вже не до мене, а до своїх деканів. Реєстрація буде тривати до осінніх канікул, тому добре подумайте, перш ніж прийняти рішення. Далі, коли набереться група з 5, 6, 7 та 8 курсів, я подивлюся на рівень ваших знань та розподілю вас на групи. Це все, що я хотіла сказати, всім приємного апетиту, зустрінемося на уроках.

Закінчивши свою промову, дівчина трохи кивнула і пішла назад на своє місце. Декілька учнів проводжали її зацікавленими поглядами, не помічаючи як небесно-блакитного кольору очі скептично дивилися на учнів у Великій залі.

Далі Дамблдор побажав усім приємного апетиту і кожен із присутніх поринув у свої думки.

Хоч думки й були у всіх різні, всі вони закінчувалися або поверталися до нової викладачки, що не звертала жодної уваги на перешіптування чи погляди, що кидали на неї.

Мінерва Макґонеґел, що сиділа між Альбусом і Авророю, була обурена, що Альбус не поінформував її про новий предмет і нову викладачку. Та й не лише це, викладати дітям темну магію!

Северус Снейп був дуже здивований, але не подавав вигляду. Зізнатися, Альбус сильно здивував його, ввівши темні мистецтва як новий предмет Гоґвортсу.

Помона Спраут була трохи стривожена, але вирішила не робити поспішних висновків і просто спостерігати.

Філіус Флітвік був зацікавлений і навіть не приховував цього. Він вирішив одразу спробувати налагодити контакт із новою викладачкою і у нього це вийшло. Дівчина була дуже розумною та начитаною, вони одразу знайшли тему для розмови.

У середині вечері Снейп пішов кудись, а коли вечеря вже підходила до кінця, прислав Дамблдору патронус. З Дамблдором так само пішла Мінерва, що відчувала на собі багато зацікавлених поглядів.

“- Цікаво, що ж там сталося?” – промайнула думка в Аврори, але потім вона продовжила цікаву розмову з професором Флітвіком.

*********

– Щооо? Темну магію? – невдоволено скрикнув Рон Візлі на всю вітальню Ґріфіндора, за що на нього майже всі невдоволено подивилися.

Візлі знітився і спробував злитися з диваном, на якому він сидів.

– Що в цьому такого? Це просто інший вид магії і все? – не зрозумівши спитав першокурсник Колін Криві.

– Темною магією користуються лише темні чарівники та чарівниці. – задерши носа, відповів Персі Візлі, староста Ґріфіндора.

– Тоді навіщо запровадили цей предмет? – запитала Лаванда Браун.

Вітальня ненадовго поринула в тишу, всі думали над відповіддю. Через кілька секунд Герміона перервала тишу і висловила свою думку:

– Мені здається, що це щось на кшталт захисту від темних мистецтв. Ви бачили Локарта? Я маю сумнів, що він зможе нас чогось навчити і думаю саме тому професор Дамблдор ввів темні мистецтва.

– Ты впевнена? А якщо вона й справді навчатиме нас темної магії? – трохи подумавши, спитав Рон.

Герміона закусила щоку і нічого не відповіла, вона не дуже й була впевнена у своїх словах. Але наполовину з сумнівами і трошки страхом, усередині неї була цікавість. Адже це темна магія, Герміоні було цікаво, як вона була влаштована і як вона працювала. А тут випадає такий шанс, вона не могла його проґавити, адже навряд чи їй би роз’яснили як вона працює.

Трохи побалакавши та обговоривши нових професорів, старшокурсники розігнали “малечу” спати і почали святкувати початок нового навчального року.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь