Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Вільгельм

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Вілл, я хотів би поговорити з тобою, – так прямо і просто заявив Сімон, що стало не по собі.

У грудях ніби все стиснулось, адже в мої думки поверталися уривки материнських фраз, які починалися такими ж словами.

“Я хотіла б поговорити з тобою..”

Вона завжди так починала розмову, намагаючись зав’язати зі мною бесіду про моє самопочуття і поведінку останнім часом. Я завжди відповідав їй з агресією, тому що не хотів, щоб хтось копався в моїй душі. Думаю, це було правильним рішенням. Ніхто не повинен був знати цього, бачити це.

– Вільгельме, – і тут же всі мої думки розвіялися. Обернувшись, я зустрівся поглядом з очима, повними очікування. Він чекав від мене хоч якихось слів, але я не міг навіть ковтнути застряглий в горлі ком.

Тривога в грудях лише зростала з кожною секундною, з’їдаючи мене живцем. Це нестерпне відчуття, від якого я ніколи не міг сховатися. Я лише посміхнувся, намагаючись пом’якшити напружену і лякаючу для мене обстановку.

– Боже, Вілл… – почувся тихий шепіт з його вуст. Він замовк, коли підняв руку, щоб подушечками пальців провести по моїй щоці. Це трохи заспокоїло мене, але я все так же продовжував видавлювати з себе посмішку, як останній дурень.

Здається, я навіть не помітив своїх же сліз, тому не відразу зрозумів те, навіщо він так несподівано і міцно стиснув мене в обіймах. Лише через кілька секунд я зрозумів, що не можу зупинитися плакати йому в плече, поки він обережно перебирав моє волосся своїми пальцями. Це виглядало так по-дурному. У той момент мені здавалося, що я схожий на маленьку дитину, яка плаче через якусь дрібницю.

– Все гаразд..  – сказав я так тихо і здавлено, що не був упевнений в тому, що він почув мої слова.

Я жадібно ковтав повітря, намагаючись не захлинутися своїми ж риданнями і не видавати при цьому дивних звуків. Було так соромно, і я хотів сховатися від усього цього. Я хотів сховатися від проблем, від тривоги, від майбутнього. Від самого себе.

– Я переживаю за тебе, Вілл, – почулося у відповідь. Його теплі руки тепер малювали на моїй спині різні візерунки. Саме так він завжди заспокоював мене – тримав в обіймах і не відпускав, поки я сам того не захочу.

Напевно, він зрозумів, що мене застала тривога. Яка ганьба.

«Я знаю, знаю», – думав я, все сильніше притискаючи його до себе. Але тоді я промовчав. Можливо, через почуття провини, що вічно вішаю на нього свої жалюгідні проблеми.

– Насправді, Вілл, я хотів поговорити з тобою про те, що турбує мене на даний момент. Це не пов’язано з особисто моїм станом, просто.. – я обережно вибрався з кільця його рук, глянувши на нього з непорозумінням. Сльози все ще наверталися на мої очі, через що я виглядав просто безглуздо. –  Ти буквально застиг після тієї фрази.. Будь ласка, Вілл, я не хочу говорити з тобою про це, коли ти в такому стані.

І я хотів було заперечити, але він лише продовжив: – Тебе ж, бляха, трясе, а ти запевняєш, що все в порядку. Нічого не в порядку, Вілл. Ти не в порядку. Розумієш?

Ох, він все-таки мене почув..

Так, я не в порядку. Коли це почалося? Коли все пішло не так? Можливо, коли я перевівся в Гіллерська? Або коли зустрів тебе? А може бути, після смерті Еріка? Або коли мати заявила, що все своє життя я проведу в якості короля, статус якого так тиснув на мене? Я так втомився від усього цього..

– Вілл, Послухай мене,-віддалено почув я. Здається, я все ще витав десь у своїх сірих хмарах, у своїх спогадах, намагаючись розібратися в собі. – Ми відкладемо мою розмову на завтра, а зараз тобі потрібно заспокоїтися.

Сімон розкрив руки, і я знову впав у його теплі обійми. – Ось, я тут. Я з тобою. Я тримаю тебе. Ти в безпеці.

І я знав, що це правда. Я в безпеці.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Вільгельм