Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Вечір у кав’ярні. Без кави.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Скарамуча залишив студію лише о восьмій, з таким почуттям, наче пробіг цілий маратон*. Хоча це було не таким вже й далеким від правди — стільки фізичних навантажень він не мав давно. І все б добре якби це була б одноразова акція — але ж ніт! Відпускаючи його з милою — та в одночас загрозливою — посмішкою на обличчі, Венті пообіцяв надіслати місячний план тренувань наступного ж ранку.

Так, ще одна річ про яку він не подумав перед прослуховуванням. Хореографія. Це мабуть не дивно — зрештою, слово “прослуховування” не містить в собі жодних натяків на танці. Але це ж прослуховування на позицію айдола…

Скарамуча вже кляв день, коли згодився на цей контракт.

 

— Скарику! — пролунав позаду знайомий оклик. Хлопець озирнувся. — Вибач що затрималась. Ти мабуть втомився? — Нагіда стурбовано поглянула на свого підлеглого.

— Майже ні. — Скарамуча і визнати слабкість? Світ такого ще не бачив.

Нагіда зітхнула.

— Зайдемо на каву? Я плачу. — раптово спитала вона. Скарамуча здивовано підняв брови.

— На каву? О восьмій вечора? — раціональне питання. — Я ще планував виспатися сьогодні…

— Це вираз! — дівчина зашарілася. — Замовляй що хочеш, не обов’язково каву.

— Добре.

На подив, їм здалося знайти відчинену кав’ярню доволі швидко. Заклад був досить затишний, і друзі примостилися в м’якеньких кріслах. Після кількох годин фізичних знущань, Скарамучі це здалося справжнім блаженством. Якийсь час вони просто сиділи в тиші, аж доки Нагіда не спробувала розпочати розмову.

— У тебе добре виходить. Кілька місяців практики, і можна буде планувати дебют. — почувши це, Скарамуча кинув на дівчину недовірливий погляд.

— Серьйозно?

— Цілком.

Хлопець задумливо подивився в вікно.

— Ти дійсно думаєш, що з мене вийде айдол? — це питання дійсно його хвилювало.

Однак Нагіда не встигла відповісти — замість неї, це зробив дехто інший.

— А чому ні? — неочікувано пролунав вже знайомий голос. Скарамуча рефлекторно здригнувся. Йому вже досить цього хлопця на сьогодні. Але він не сказав цього в голос, тож Венті підійшов до їх столика і всівся у вільне крісло. Здається, він перебував у чудовому настрої.

Побачивши похмурий погляд Скарамучі, зеленокосий поспішив пояснити.

— Я часто заходжу сюди після роботи! Не очікував вас тут зустріти! — хлопець скромно послухав потилицю, відриваючи зі своєї чашки. — В будь-якому разі. Це не так важливо. Скарамуча, ти поставив цікаве питання. Тебе це хвилює?

У Скарамучі пробігли мурашки по спині. Здавалося, цей хлопець дивився йому прямо в душу.

— Можливо.

Венті з розумінням посміхнувся.

— Ти маєш рацію, частково. З тебе не вийде класичного айдола. Якби ми були років на п’ятнадцять у минулому, ти не мав би й шансу.

— Хіба зараз щось змінилося? — скептично спитав Скарамуча.

— О, багато чого. — весело протягнув зеленокосий. — Змінилися запити авдиторії. Уявляєш? Цьому поколінню більше не цікаво дивитися на однакових ідеально усміхнених дівчат і хлопців! Що за діти пішли!

— Ти сам як дитина виглядаєш. — нагадала Нагіда.

— Хто б казав… — майже одночасно прошепотіли хлопці.

Настала дивна пауза. Першим не витримав Венті, розсміявшись. Нагіда тихо пхикнула.

— Добре, добре, повернемося до теми. — згадав зеленокосий після того як просміявся. — Що я намагався сказати, так це те, що в сучасній індустрії твоя… гм, цікава особистість, буде тільки перевагою. До того ж не забувай! Ми будемо тебе промотувати, і в тебе не буде великої конкуренції в середині агентства, яку зазвичай проходять починаючі айдоли. Можливо це й трохи нечесно, але не зважай!

Закінчивши свою промову, Венті відкинувся на спинку крісла, попиваючи залишки свого напою.

Споглядаючи це, Скарамуча усвідомив, що досі не торкнувся свого чаю. Здається, він все ще був гарячим, але пити вже було можливо.

Роблячи перший ковток, хлопець помітив на собі пильний погляд Нагіди.

— Скарику… Ти ж усвідомлюєш, що після зеленого чаю, ти так само не заснеш, як і після кави?

 

 

* авторка використовує (принаймі намагається) новий варіант відтворення грецької “θ” (тета) згідно з новою редакцією українського правопису від 22 травня 2019 року

https://pin.it/4kFYDsX  – так авторка уявляє Венті в цій роботі

https://pin.it/48zcbUN  – а так Скарамучу

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь