You have no alerts.
    Фанфіки українською мовою

Форум

Навігація по форуму
    Ви повинні увійти, щоб мати змогу створювати записи та теми.

Обговорення та пропозиції щодо перекладу веб-роману "Ворм" (Worm)

Вітаю спільноту!

Я працюю над українським перекладом відомого веб-роману "Ворм" (Worm) від автора Wildbow. Це масштабний і складний твір із власною похмурою атмосферою, специфічною термінологією та живими персонажами.

Моя головна мета — зробити переклад максимально якісним, природним і приємним для читання. Проте замилене око часто пропускає дрібні (і не дуже) огріхи. Тому я відкриваю цю тему для збору ваших конструктивних пропозицій, правок та критики.

Чим ви можете допомогти:

• Виловлювання "бліх": орфографічні та пунктуаційні помилки, звичайні одруківки.

• Стилістика: незграбні конструкції, кальки з англійської, русизми, тавтологія.

• Термінологія: ідеї щодо адаптації прізвиськ героїв, назв банд, команд та специфічних термінів усесвіту (наприклад, найкращі відповідники для різних класифікацій сил).

• Природність тексту: якщо ви бачите, що діалог звучить штучно або описове речення можна зробити більш атмосферним — пишіть!

Як найзручніше оформлювати пропозиції:

Щоб мені було простіше орієнтуватися і вносити зміни, пропоную такий формат (але це не суворе правило):

1. Розділ / Цитата з мого перекладу (щоб я швидко знайшов/знайшла потрібне місце).

2. Ваш варіант: як, на вашу думку, це має звучати.

3. Короткий коментар (за бажанням): чому ви пропонуєте саме такий варіант або що саме не так із поточним.

Я відкритий до будь-якої конструктивної критики. Не соромтеся вказувати на помилки — головне, щоб критика стосувалася тексту, а не перекладача. 😉 Навіть якщо ви просто вкажете на кострубате речення без готового варіанту виправлення, це вже дуже допоможе!

Оновлення перекладу будуть публікуватися в основній темі, а тут давайте обговорювати робочі моменти.

Дякую всім, хто знайде час допомогти.

Note