Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

За той час, який хлопці провели у подорожі, вони змогли побачити багато цікавих і красивих місць. Вони перетнули велику частину світу, починаючи з Азії і закінчуючи Африкою. Наприклад, Польнарефу сподобався Сінгапур, а Абдулу полюбилась Індія. Для самого Джотаро найбільше сподобалося в Єгипті, зокрема в Каїрі. Тут повинні були завершитися їхні пригоди, тут вони нарешті покарають Діо, і місіс Голлі знову стане здоровою, як раніше. Але не це так сильно приваблювало Куджо, як нічне каїрське небо. Таке красиве, таке чарівне. Кожної ночі він виходив на вулицю, щоб попалити ще одну цигарку, чарівно видихаючи кільця диму. Це було своєрідною медитацією, своєрідною терапією, щоб заглушити всі свої моральні переживання. Йому подобалося дивитися у небо, у його безкраї межі. Вулички освітлювали ліхтарі, зі старих китайських радіоприймачів линула колоритна музика, місцеві люди прогулювалися й голосно сміялися. Життя йшло повним ходом, і кожної ночі Джотаро міг стати його частиною.

Звичайно, гуляти іноземцеві в Єгипті небезпечно, але Джоджо був досить впливовою особистістю, тому єгиптяни обмежувалися лише обговоренням його зовнішності. Хоча завдяки етнічному корінню його матері він завжди мав відкриті дороги до Англії, Європи або США, але навіть там йому не вдавалося знайти своє місце. Адже, не для кого не секрет, що будучи метисом, тебе мало хто вважатиме своїм, будь то тут, чи там. Але справа навіть не в цьому. Хоча з кожним днем тривога всередині зростала у геометричній прогресії, йому же всього-навсього 17 років, і на його плечах майбутнє всієї родини, а навіть усього світу! За ці дні такі сильні моральні переживання вже стали майже рідними, і Джотаро на час змирився зі своєю долею. Він став тим головним героєм, який повинен встати і допомогти іншим. Він не був таким, як усі. Він не був тим школярем із банальними турботами, він просто перестав бути ним.

Адже він завжди відрізнявся від своїх ровесників. Він завжди був іншим, і йому завжди було важко знайти розуміння. Люди або ненавиділи його, або надто лизькотіли йому. Багатьох дратувала його зовнішність, адже, як нащадок роду Джостарів, Джоджо виділявся серед інших, особливо серед середньостатистичних японців, до яких він належав наполовину. Його безстрашний характер не вписувався у японський менталітет, а скоріше був сумішшю його американського дідуся, наполовину італійської матері та японського батька. Його не цікавили дівчата, його не цікавила підліткова “нерозумна” розмова, а синдром “восьмикласниці” минає його стороною, майже як ширма над Парижем.

Взагалі-то, Джотаро Куджо дійсно не такий, як усі. Він був глибшою особистістю, здається, глибше, ніж Синевир. Далеко не кожному дано зрозуміти таких, як він. Занадто зухвалих, але водночас з чутливим серцем. Дуже егоїстичних, але готових пожертвувати всім для близьких і рідних людей. Достатньо маскулінних і сильних ззовні, але також своєрідно ніжних усередині. Практично ніхто не розуміє Джотаро Куджо. Рідна мати з надмірною опікою або однокласниці, які занадто захоплені ним – ось найяскравіші приклади взаємин з людьми в його житті. Він ще у дитинстві обіцяв, що якщо знайде собі подібну особистість, він буде триматися за неї всіма силами.

І на сімнадцятому році життя, здається, він знайшов його. Цей рудоволосий, витончений хлопець з фіалковими добрими очима, як весняне цвітіння вишні. Він такий же солодкий і приємний, такий же ніжний і граціозний, що здається, від одного невдачного руху він, як ті пелюстки на сакурі, міг плавно розпадатися і витончено зникати. Тонкі зап’ястя, біла шкіра і мелодійний сміх. Гострий почуття гумору, цікаві думки і насиченість знань. Норіакі Какьоін. Він часто мовчазний, не говорить зайвого і завжди вислуховує, наче прийшов з англійського чаю з самою Королевою Єлизаветою II. Він був тим, кого шукав Джотаро. Він був як сонячний промінчик у темній печері. Після зустрічі з ним життя молодого Джоджо справді стало барвистим. Він відкрив для себе щось нове, незвичайне і те, що йому не вистачало протягом усього життя.

Здалося, що їх звела сама доля.

Сама доля взяла на себе скрупульозну відповідальність за них. За двох по-своєму розбитих хлопчиків, які більшу частину свого життя не могли знайти для себе місце у нашому жорстокому світі. Не могли знайти своїх людей, а головне — саміх себе. Для них здавалося, що вони неправильні і проблема в них. У їх зовнішності, характері, поведінці і так далі. Цей список можна продовжувати просто вічно.

Він був першим, чия наполегливість не роздратовувала Куджо. Чия увага здавалася нагородою. А його монологи можна було слухати безкінечно. У Норіакі просто був талант зацікавити співрозмовника. Так вміло і красиво він міг подати всю інформацію. Він знає багато, дуже багато. Склалося враження, що в його голові є товста енциклопедія. Джотаро зрозумів це ще при перших розмовах з ним, не кажучи про їх першу битву в школі. Тоді Какьоін навіть під впливом Діо зумів вести себе благородно, а не як зганьблений жахливець. Він мило попередив Джотаро про свої наміри стосовно його життя, а також обережно розповів і наочно показав здібності свого стенду.

І саме їх стенди: Стар Платинум і Іерофант Грін. Вони стали тим мостом між ними. Какьоін вперше за своє життя побачив таку ж людину, як він, навіть більше — ця людина виявилася схожою на нього і мала такі ж надприродні здібності, як він. Таким самим самотнім, віддаленим від звичайного світу і зі своїми комахами в голові.

А після його поразки, Джотаро люб’язно привіз майбутнього товариша до себе додому. Попередньо знявши Какьоіну взуття, він привів його до Джозефа і Абдула. Вони були майстрами своєї справи і знали, про що говорять. Тому, коли вони не дали надії на порятунок рудоволосого, можна було подумати, що це дійсно кінець для нього. Але Джотаро, поставивши на кон своє життя, а також тонке життя Норіакі, зміг витягти паразита, якого вніс у хлопця Діо. Як тільки Какьоін відкрив очі, перед ним було прекрасне обличчя Джотаро Куджо.

Він лише закричав: — Не смій рухатися, або твій мозок постраждає! Але саме ця фраза звучала настільки переконливо, що Какьоін дійсно повірив і вирішив довіритися йому.

Наступні кілька секунд, можливо, хвилин, він дивився просто в очі своєму спасителю, а той намагався виконати завдання точно і без пошкоджень, тому навіть не помітив невелику краплю поту, яка впала поруч з обличчям Норіакі. Він також не звертав на це увагу, адже бачив, що паразит наближається все ближче до голови Джоджо, а двоє інших чоловіків щось кричали на задньому плані.

Після успішного вилучення паразита він задав лише одне питання: — Навіщо ти мене врятував?

Відповідь, яку він почув, була трохи незрозумілою: — Я сам не зовсім розумію. Після цього його порятівник поправив кепку і щось промовив собі під ніс.

Тоді це здавалося просто гарним вчинком, що врятувало життя юнака, але пізніше він часто згадував це з подякою. Подякою, яку він вирішив виразити не просто звичайними, сухими словами і кланом за всіма канонами японської етикету, а реальними діями і важливою допомогою для Джотаро Куджо і його інших нових друзів, яких він знайшов під час подорожі.

Ті кілька словесних моментів разом запам’яталися їм чудово. Вони завжди жили в одному номері. Декілька разів через кошмари Джотаро, Какьоіну доводилося сидіти біля ліжка друга, іноді тримаючи його за руку, адже нічні кошмари — це не на жарт лякаюча річ, навіть для такого міцного хлопця, як Джоджо. У такі моменти щось всередині Норіакі починало тремтіти. Він намагався не звертати на це увагу, адже не хотів помилково втратити дружбу з другом.

Але не тільки його навідували такі дивні думки. Кожного разу, коли рудоволосий виходив з душу, а його білесеньку шкіру прикривало лише невелике рушник на стегнах… Джотаро також ловив себе на дуже дивних думках. Все це можна легко списати на підлітковий період, тим більше, що інших справ було набагато більше. Хлопці хвилювалися за свої життя, а потім уже хто на що й кого піднімається. Хоча вони самі не були близькими до всіх цих плотських розваг, і на будь-яку пошлу і неумісну жартівливу зауваження Польнарефа вони лише фиркнули й дивилися один на одного. Вони справді підходили один одному, навіть реакція на таке відбувалась мимоволі. І майже завжди без слів, вони не були потрібні між ними.

Отож, харчі для роздумів у них було багато, але час жорстоко спішив і не думав зупинятися. Життя було складним, коли тобі доводиться виживати і пізнавати всі труднощі жорстокого світу. І саме тому Джотаро Куджо так полюбляв гуляти по нічному Каїру. Терапія. І додати більше немає потреби. Багатьом людям допомагають такі прогулянки, можна зробити самоаналіз, подумати про щось, а в компанії з папероскою все йде як по маслу. Це були досить інтимні моменти, в які він не хотів запускати нікого. Адже тільки перед собою Джоджо міг бути таким. Таким вразливим і тонким. Він не був з тих, хто розмежовував дії на “чоловічі” і “не чоловічі”. В першу чергу він був людиною, грубою і неймовірно глибокою людиною. У цьому відношенні він вважав Какьоіна близьким до себе. Таким же серйозним ззовні, але з тонкою душею поета всередині.

І він вирішив довіритися йому.

Один з таких безглуздих нічних думок він вирішив довірити Норіакі. Він знав, що Какьоін не буде проти і зможе створити відповідну компанію.


Рудоволосий хлопець лежав на ліжку, читаючи книгу. На йог обличчі можна було побачити весь спектр емоцій від того, що відбувалося в його розповіді. Тим часом брюнет, сидячи на іншому ліжку, грав пальцями по невеликому пульту, перемикаючи канали на старенькому телевізорі. Було везіння, що на ньому були англійські канали і можна було хоч якось розважити себе. З усіма цими ворогами і подорожжю їхнього життя не можна було назвати нудними, але й заскучати було легко.

Куджо глянув у вікно. Там вже панувала ніч. Скептично поглянувши на дії, що відбувалися на телевізорі, він піднявся, підійшов і вимкнув його, більше не бажаючи дивитися нудне телешоу. Взявши з приліжкової тумбочки пачку сигарет і запальничку, він впевнено підійшов до вхідних дверей готельного номера, проходячи повз ліжко Какьоіна.

— Ти знову куритимеш? — запитав Норіакі, не відриваючи обличчя від своєї книги.

— Так, напевно, — відповів Джотаро.

Вже натискуючи на дверну ручку, він різко обернувся: — Сьогодні гарна погода. Що скажеш на прогулянку, Какьоін? — запропонував Джотаро Куджо своєму товаришу.

Нічний Каїр завжди мовчазний, так само, як і вони.

Тепер вони рухалися вулицею разом. Какьоін дивився на небо, а Джотаро витягнув з кишені пачку сигарет. Він вийняв одну сигарету і простягнув залишену пачку товаришу. На цей жест той лише посміхнувся краєм губ і сказав: — Дякую, ти ж знаєш, я не курю.

— Знаю, Какьоін. Я запропонував з ввічливості, — відповів Куджо і, прикривши руками сигарету, запалив її.

— Я ж говорив, називай мене Норіакі. Ми стільки разом пройшли. Якось дивно звертатися до мене так офіційно.

«Разом». Він і Норіакі. Від такої незначної деталі у серці Джотаро затислося щось тепле. Йому сподобалася така формулювання. Він видихнув хмару диму і виправив кепку.

— Якщо хочеш, то я можу називати тебе “Норі”, — пошерхував хлопець. Хоча в кожній шутці є зерно правди.

— Ей, Джоджо, я взагалі серйозно! — на його обличчі з’явився зарум’янін. Джотаро помітив це і тихо засміявся. Він рідко сміявся, але його сміх був дійсно заразливим, тому Норіакі також почав хихикати. Але сміх швидко змінився серйозною гримасою.

— Скільки ще днів у нас залишилось? — запитав Какьоін.

— Три.

На деякий час у повітрі затрималося напружене мовчання. Куджо допалив сигарету до фільтра, викинув на землю і придавив ногою. — Давай зараз не будемо про це, — сказав хлопець, зупинившись і подивившись на Какьоіна, — можна тебе взяти за руку, Норіакі? На обличчі рудоволосого з’явилася емоція здивування, а старий рум’янець повернувся назад на яблучка щік. Він мовчки простягнув руку.

— Підемо, я покажу тобі місце, звідки відкривається вид на нічний Каїр і прекрасне зоряне небо.

«Ми обов’язково обговоримо наші почуття один до одного. Ми обов’язково розберемося у всьому, але вже після битви з Діо. Коли сьогоднішні турботи відійдуть на другий план. Мій дорогий, Норі». Це все, про що міг думати Джотаро, тримаючи теплу і м’яку руку поки що товариша. Він тримав її ніжно, немов фарфор, боячись надто сильно натиснути. Какьоін же намагався приховати збудження від цієї дії.

Попереду їх чекав складний і для когось смертельний бій. Остання битва. Можливо, все станеться по канону, і Какьоін Норіакі ніколи не дізнається про взаємність їх почуттів, а можливо, Джотаро вдасться врятувати свого коханого. Думайте самі. Єдине, що можу додати, це те, що ця ніч повністю належала їм і їх почуттям. Ця прекрасна ніч. Каїрська ніч.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “1