Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Єдине закінчення

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Причина чому Сара відмовила Джареду, чому кожна дівчина відмовила б королю гоблінів…

 

Робота написана для «Осіннього Фікрайтерського З’їзду 2021»

Робота перша за ключем “залишся”

Бета: https://fanfic.com.ua/forum/profile/

2debe6e32776f3a65154f160aa404482example-com  завдяки якій цю роботу можна читати без кривавих сліз.

Це була дивна розмова, коли один вивертав душу, а друга не бачила цього. Вона просто знала, що потрібно йти по сюжету книги — і тоді все буде добре. Сара була сміливою дівчиною із гарною уявою, в неї досі пробігали думки, що це все був її сон, тому будь-яку перешкоду вона долала без сумнівів. А Джаред просто зізнавався їй в коханні. Він робив це відчайдушно і як тільки умів:
— Просто бійся мене, люби мене, виконуй все, що я кажу тобі, і я стану твоїм рабом.
Король гоблінів простягнув їй чарівну кришталеву кулю, як обіцянку виконати усе, що Сара захоче. Їй потрібно було лиш погодитися залишитися із ним — стати його королевою. А коли підійде час, наступним королем стане її брат, і Джаред, нарешті, стане вільним.
Джаред із надією дивився на милу Сару, на її таку зараз бажану розгубленість. І так хотів, щоб вона не згадувала тих проклятих чарівних слів.
Весь його вигляд благав: залишся зі мною, не покидай, не йди. Але прокляття лабіринту міцно тримало свою жертву. Сара немов і не помічала присутності короля, його слів, лиш повторювала передостанні слова монологу, в паніці пригадуючи завершальні. Вона знала вихід із цього світу, і збиралася скористатись ним.
Їй треба тільки згадати.
Джаред так хотів почути її згоду залишитися із ним…
Але ось обличчя Сари в мить просвітліло, і вона тихо мовила:
— І ви не маєте влади наді мною.
Слова магічним відлунням пройшлися по виміру лабіринту. Лице Джареда скосило від розпачу. Він підкинув чарівну кулю, та підлетіла і зависла в повітрі. Потім вона перетворилася в мильну бульбашку і, тріснувши, завершила цю історію. Сара повернулася додому, все ж залишивши магічний зв’язок із жителями лабіринту. А король гоблінів перетворився на білу сову — і полетів в ніч.

Він летів у свій замок, в серце лабіринту, йому потрібно було відпочити.
Весь маленький світ лабіринту завмер.
Джаред сидів на підвіконні у своїй спальні, дивився на свої володіння і думав. Скільки б раз він не знаходив тієї самої, із меншим братом якого можна викрасти, все закінчувалось однаково. Ніхто ніколи не хотів залишатися з ним. Ні одна дівчина не зважала на його слова.

І не втямки було королю гоблінів, що історія завжди кінчалася однаково. Всі дівчата читали її до кінця, бо лиш так історія ставала справжньою. А дочитавши, вони точно знали, як вона мала закінчитися.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь