Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Як далі бути?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Arsonist’s Lullabye – Hozier
Take Me To Church – Hozier

Ранок, сонце повільно піднімається вгору по небосхилу. Новий день нові пригоди як то кажуть. Але наша героїня від пригод що спіткають її протягом 3 місяців вже доволі сильно стомилась. Але зараз знаходячись у своєму теплому ліжку вона точно думає не про це.
🇱🇹:Ну і що робитимемо далі?
🇸🇪:Свято пішло коту під хвіст.
🇵🇱:Гей! Нашій подрузі загрожувала небезпека, а ти шкодуєш що свято закінчилось?!
🇸🇪:Що? Я не це мав на увазі.
🇪🇪:Та годі вам, не сваріться, давайте просто не будемо про це згадувати і все. Україна хоч і недолюблює Росію, але контакт з ним має.
🇱🇻:Дуже дивно з її сторони як на мене.
🇨🇿:А що поробиш, в їх зараз гібридна війна, а економіку підтримувати якось потрібно, що їй, що йому.
🇨🇦:Ти не права, Україна міняється у відношенні до Росії з кожним днем це видно все більше.
🇵🇱:І в якому ж відношенні?
🇨🇦:В негативному, вона починає все більше його ненавидіти я б сказав.
🇫🇮:Як думаєш з чим це пов’язано?
– А як вона ще має має ставитися до свого заклятого ворога?!
🇨🇿:УПА?
🇸🇪:Чувак як ти? Ай, добре забудь, але не лякай так більше!
🇫🇮:Заклятого ворога?
– Хах, ви багато чого не знаєте, не знаєте нашої історії. Ви вважаєте, що це всього лише конфлікт брата й сестри, яких потрібно примирити, але це повна маячна! Наші роди ніколи не були споріднені, а це протистояння триває вже майже 400 років. Щоб не сталося, але я не дозволю росії втілити його плани! – на цьому моменті очі повстанця заполонила чорна димка, а всі присутні відчули на собі первісний страх.
🇵🇱:УПА досить будь-ласка, ми зрозуміли.
🇺🇸:Гаразд давайте краще думати що робити, щоб завадити Росії.
🇩🇪:Це не просте завдання і щоб знайти відповідь треба спочатку дізнатись як він взагалі хоче воскресити Союза. УПА ти ж маєш бути в курсі теми?
– Не все так просто. Взагалі воскресити країну не можливо, але тут є декілька виключень з правил. По-перше, срср союз, а не повноцінна країна, по-друге, я припускаю що можливо якщо відновити кордон, закони, традиції, прапор і все що ототожнює мертву країну в реальності то вона таки воскресне. Але це лише здогадка.
🇪🇪:Ну можливо ти маєш рацію, але до цих деталей варто додати ваші потойбічні артефакти.
– Можливо, я не впевнений. Але з сьогоднішнього дня я почну розбиратися в цьому.
🇨🇦:А нам що робити? Чим ми можемо допомогти?
– Максимально підтримуйте Україну і обривайте зв’язки з росією. До речі будьте обачливі 22 лютого 2022. На цьому все мені пора йти.
🇨🇿:Чекай чому нам варто остерігатись цієї дати?
– Портали будуть активовані автоматично і померлі захочуть повеселитись, перш ніж знову на роки будуть ізольовані в свому світі – одягаючи свою маску проговорив хлопець і в ту ж секунду розчинився в повітрі.
🇸🇪:Надіюсь звикати до цього не доведеться.
🇺🇸:Вгамуйся вже бідолаха ти наш.
🇸🇪:Гей, в мене таке відчуття що тільки я тут адекватно реагую на ці події, ну серйозно. Німеччина, Польща ви ж бачили його за життя як ви можете зараз так спокійно говорити з ним?
🇩🇪:Не можна триматися за минуле та й до того ж мені УПА нічого не зробив за щоб я його уникав.
🇸🇪:А ти Польща?
🇵🇱:Я утримаюсь від відповіді.
🇪🇪:Та ми зрозуміли вже, досить Швеція.
🇲🇩:Давайте краще я зроблю всім чаю, або ж кави і ми поговоримо на більш спокійні теми.

***

– Повірити не можу, що він зробив тебе шпигуном. Це ж дуже небезпечно, один необачний крок і…
– Досить Білорусь! Я пам’ятаю його слова – в ту ж мить в пам’яті дівчини спливли слова “Доведи що витратила свої сили не дарма ти 3 роки її вчила, а ні то сідай і вдосконалюй знання зараз. Твоє завдання проникнути у його вище суспільство і мені байдуже, як ти це зробиш!” – йому начхати на мою безпеку, відправляє в самий епіцентр подій, бо мене не шкода. І що означають його слова:”Ти дівчина і знаєш мову, тому тобі буде легше втертися в довіру”, ким я маю себе показати новим містом, союзом новоспечених республік?!
– Тихо, тихо спокійно, давай заспокоємось і подумаєм над вирішенням проблеми.
***
– Отже ти кажеш, що можеш дістати потрібну мені інформацію – у складках рукава блиснула сталь.
– Так, мені в радість бути вам корисною.
– От тільки, є невеличка пробле… – вікно розбилося і кімната в ту ж мить наповнилась димом.
– Що відбувається?
– Засада! Як вони проґавили?! Чорт! Ти йдеш зі мною!

***

🇺🇦:Ах – дівчина ривком піднялась на ліжку. Це був лише кошмар, спогади темного минулого, які чомусь вирішили зараз спливти на зовні.
🇺🇦:Це всього лише поганий сон, не варто на цьому зосереджуватись. А що вчора сталося? – і тоді в пам’ять дівчини врізались спогади минулого дня “Дякую що ти зі мною, моя сім’я, мій любий брате”, “Ну куди ж так спішиш сестричко я ж з тобою ще не наговорився”, “В моїх планах на найближче майбутнє створити міцний союз, прототип ЄС…”, “Я хочу бачити тебе поряд не як країну союзника, а як кохану дівчину…” – потрібно швидше зустрітись з країнами.
***
🇷🇴:Що тепер робитимемо?
🇵🇱:Треба дочекатись України.
🇩🇪:Я вважаю нам потрібно поговорити з нею. УПА правий, схоже ми дійсно багато чого не знаємо про її сім’ю і що цей конфлікт корінням йде з давніх часів.
🇺🇸:Але, чому саме зараз? Дайте їй час в нас ще його достатньо.
🇩🇪:Я б так не сказав, хто знає коли Росія знову заявиться сюди і чим раніше ми дізнаємось історію, тим раніше знайдемо відповіді на власні запитання і допоможемо Україні.
🇺🇦:Допоможемо з чим? – незрозуміло дивлячись на друзів запитала дівчина.
🇨🇦:Україна? Привіт, як спалось?
🇩🇪:Слухай, ми хотіли б поговорити з тобою.
🇨🇿:Поговорити на не дуже приємну для тебе тему.
🇺🇦:І яку ж?
🇩🇪:Про твої відносини з Росією.
🇺🇸:А може все ж потім…- але Німеччина зупинив його на пів слові.
🇺🇦:Все добре США, що саме ви хочете почути?
🇩🇪:Які у вас були відношення в сім’ї?
🇪🇪:УПА розповідав нам, що у ваших родів були тяжкі відносини. Чому ти про це ніколи не говорила?
🇺🇦:Я говорила, навіть кричала, але мене ніхто не чув – посміхнувшись опустила голову дівчина. Всі присутні дивилися на її ошелешеним поглядом – всі вірили йому, а не мені.
🇩🇪:Якщо розкажеш можливо це дасть деякі відповіді до нашої проблеми.
🇨🇿:Так, якщо Росія хоче воскресити СРСР, більш всього він зробить це так як повстав сам Союз. Так з чого все почалося?
– Слухати не достатньо, вам потрібно це побачити й відчути.
🇺🇦:УПА? Ти тут?
– Так, я завжди буду поряд – пригорнувши дівчину сказав хлопець
🇸🇪:Що ти маєш на увазі?
– Візьміться всі за руки – присутні на секунду засумнівавшись взяли один одного за руки, замок яких закінчувався на німці – Україна дай мені свою руку, а ти Німеччина свою.
Коли ланцюг був замкнутий УПА, отримавши доступ до спогадів України, перенаправив їх через контакт у свідомість інших. Зараз вони бачили дитинство  дівчини, це було схоже на фільм. Вони наче опинились в минулому і бачили все зі сторони але нічим завадити не могли.
***
– Що відбувається, де ми?
– Це схоже на…
Далі буде…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь