Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

частина 2

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

мій телеграм канал

 

Коли до Маші завітала Ольга зі пропозицією стати судмедексперткою агенції, жінка збиралася відмовити. Але про Органіста вона, як і весь Київ чула. Маша розуміла, що якщо вона погодиться, то знову почне до пізна працювати і сім’ї буде приділятися недостатньо часу. А якщо жінка відмовиться, то жертвою серійника може стати її син чи племінниця, або діти її друзів і знайомих.

Марія вирішила порадитися зі своїм чоловіком.

 

Ввечері, коли її син вже спав, жінка вирішила поговорити з Віталієм. Чоловік сидів на дивані та гортав стрічку соц. мереж.

– Віталік, мені треба з тобою поговорити

– Що сталося? – чоловік відклав телефон та глянув на свою дружину

– Сьогодні до мене приходила Оля Косач, моя подруга, ну ми з нею в академії разом вчилися..

– Кожен раз, коли вона приходить, ти починаєш згадувати свою роботу до одруження, тобі що так круто було не спати ночами? А може тобі проводити час з «компанією жмурів» подобається більше, ніж з сім’єю?

– Почекай, я ще не розказала

– Я уважно слухаю

Маша розповіла про агенцію та про серійного вбивцю, про те що мусить допомогти його знайти.

– Це звичайно твій вибір, але я проти. Я вважаю, що тобі краще з сім’єю.

– Але я люблю свою професію і хочу працювати за спеціальністю, а не постійно сидіти вдома

– Я свою думку сказав.

 

Після цих слів Віталія, Маша пішла зі кімнати в свою спальню. Вони з чоловіком декілька років спали окремо.

 

Всю ніч жінка провела в роздумах. З однієї сторони вона любить свою роботу, але сім’я…

 

Ранок. Звичайна рутина. Проснулась, приготувала сніданок для сім’ї. Чоловік зібрався на роботу, по дорозі завіз сина до дитячого садка.

В Небесної з’явився час, щоб побути на самоті. І знову роздуми. Але в цей раз вирішила все-таки набрати Косач.

– Ало, Олю? Я готова погодитись на твою пропозицію

– Чудово, я вже в офісі агенції, адресу кину смс, приїжджай.

 

Коли Маша приїхала, Ольга вже її чекала. Жінці показали її робоче місце. Небесна відправила чоловіку смс: «Я прийняла пропозицію Олі стати судмедекспертом. Я в ОСА. Не знаю коли буду вдома.».

Жінка приступила до роботи.

Це був жах, вбивця безкровно вбивав 10-річних дівчаток! Але в першу чергу Марія хороший спеціаліст, а не емоційна мати, тому продовжила роботу.

Пізніше зайшла Косач, дізнатися результати роботи.

– Ну що скажеш?

– На шиї я знайшла слід від ін’єкцій, скоріше за все дітям щось кололи. Я думаю це транквілізатори, але для точного результату треба дочекатися аналізу крові.

– Зрозуміло – жінка хотіла ще щось сказати, але зайшов охоронець.

– Ольга Сергіївна, сюди якийсь чоловік ломиться, каже що чоловік Марії Небесної, але ми без перепустки не пускаємо.

Косач пішла до входу, Маша побігла за подругою.

– о, Маша, можна тебе на 5 хвилин? – сказав Віталій, коли побачив дружину. Жінка погодилася вийти.

– Що це в біса таке? – спитав чоловік розлюченим тоном і продовжив ще щось казати, але Небесна думала про своє і не слухала його. Але все-таки відповіла на образи:

– Віталік, як ти не розумієш? У мене на столі зараз лежить труп дівчинки, і якщо я продовжу сидіти вдома – там може лежати наш син!

– Коли ти будеш вдома?

– Не знаю.

Чоловік після цих слів розвернувся і пішов. А Небесна пішла назад до офісу.

Косач чула розмову і пішла за засмученою подругою.

– Маша.., Віталій просто тебе сильно любить і хвилюється за тебе..

– Я знаю

Подруги обійняли одна одну.

 

Оля давно знала, що любові в цій сім’ї немає. Але мала якось підбадьорити Машу. А ще Косач частенько ловила себе на думках що їй подобається Небесна і вона хоче її поцілувати, але те що вона закохана в свою подругу не признавала.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь