Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

частина 1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

вся інформація щодо моїх фанфіків та і взагалі про моє життя, в телеграм каналі)

 

Марія Небесна – судмедекспертка, одна з найкращих фахівчинь в країні.

Закінчила київську академію МВС, пішла працювати по спеціальності. Але незабаром закохалася у бізнесмена Віталія Небесного. Через декілька років шлюбу у них народився син.

Чотири роки Маша присвятила сім’ї, вихованню дитини.

 

Але у місті запанував серійний вбивця, якого прозвали Органістом.

Він викрадав 10 річних дівчаток по дорозі в школу, а пізніше їх знаходили мертвими з розпоротою черевною порожниною та видаленими органами.

Місто бунтувало, поліція не робили фактично нічого (точніше намагались робити, але навіть підозрюваних знайти не могли), а батьки не хотіли наражати на небезпеку своїх дітей.

 

***

 

Ольга Косач — полковник поліції. Фахівчиня високого рівня, доктор медичних та юридичних наук. Але останні роки викладала криміналістику в академії МВС та кримінальну психологію в національному університеті.

 

Вони з Машею хороші подруги, разом закінчили академію. Але одна обрала сім’ю, інша – кар’єру.

 

***

 

Звичайно Ольга чула про Органіста, про вбивцю кожен день говорили в новинах, писали в газетах.

 

Але те що заступник міністра МВС створить «ОСА», особливу слідчу агенцію – спеціально створену структуру у складі головного управління поліції, яка має найсучасніше обладнання і найкращі в Україні експертно-криміналістичну та судово-медичну лабораторії і попросить Ольгу очолити її, жінка представити не могла.

 

Мовчан приїхав в академію і зірвав Косач лекцію. Але професія навчила жінку бути спокійною в будь-якій ситуації, тому вона ввічливо попросила почекати, тому що курсантам потрібно пояснити матеріал.

 

Потім Косач поговорила з заступником міністра і вирішила відмовити. Жінка прекрасно пам’ятала справу Одеського маніяка. Тоді посадили невинну людину і Ольга пообіцяла собі після того ніколи не керувати слідством і, що їй краще бути викладачкою, аніж слідчою та керівником слідчої групи.

 

Але Мовчан нагадав жінці про її звання полковника і те що вона має виконувати його накази.

 

Заступника влаштувала відповідь, що Косач подумає і відповість.

 

Після роботи Ольга вирішила поїхати до батька та спитати поради. Він порадив їй погодитися, бо вірив, що його донька здатна знайти злочинця.

 

Тому вранці жінка подзвонила Мовчану і погодилась на пропозицію стати головою слідчої агенції. Але вирішила висунути свої умови. Команду вона набере сама.

Єдине – заступник міністра назначив її заступником підполковника Віктора Шаблія.

 

***

 

Перша, кому Ольга вирішила запропонувати працювати в агенції була її хороша подруга, судмедекспертка – Марія Небесна.

 

Жінка не збиралася погоджуватися на пропозицію подруги. Вона вже зробила вибір між роботою і сім’єю.

 

– Маша, ми маємо знайти його, він цинічно і холоднокровно вбиває невинних дітей! – почала вмовляти Ольга

– Але чому саме я? – відповіла Маша

– Ти одна з найкращих спеціалісток в Україні, тим паче я тобі довіряю

– Але, Олю, в мене сім’я

– Маша..

– Добре, дай мені трохи часу подумати

 

Подруги допили чай. Маша пообіцяла Олі, що завтра все вирішить і скаже чи готова працювати в команді.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь