Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 21

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Спартак йшов коридором лікарні, немов уві сні. Його думки були зосереджені тільки на Жені та його стані. Коли він підійшов до палати, де лежав Женя, його серце стиснулося від болю і тривоги. Женя лежав на ліжку, обмотаний білими пов’язками. Його обличчя було блідим і млявим. Спартак сів поруч із ним на стілець і взяв його руку у свою, ніжно погладжуючи великим пальцем. 

– Женю, я так шкодую… – шепотів він, дивлячись на свого коханого. – Вибач мені, я не хотів, щоб усе так вийшло.

Він розумів, що його слова не дійдуть до Жені, але йому було потрібно проговоритися. Його серце було сповнене болю і жалю, і він не знав, як його заспокоїти. Спартак не помітив, як час пролетів, доки медсестра не увійшла в палату і повідомила йому, що час іти. Він поцілував Женю в лоб і, залишаючи палату, обернувся наостанок, щоб поглянути на свого хлопчика. Чи вже не його…

***

Спартак відвідував Женю щодня, проводив у нього години, іноді навіть довше. Він сидів поруч із ліжком, тримав його руку у своїй і говорив йому про те, що відбувалося з ними, про свої почуття, про свої помилки і про те, як він хотів би все виправити. Він говорив із ним, ніби Женя міг його чути. Спартак знав, що він винен у тому, що сталося, і він ніколи не переставав вибачатися перед Женею.

Він сидів поруч із Женею, тримаючи його руку у своїй, і часто плакав, усвідомлюючи, що міг втратити його назавжди. Він сподівався, що він почує його голос і знає, що він любить його понад усе на світі.

Але Женя так і не приходив до тями. Спартак намагався не сумувати і щодня сподівався на краще. Він проводив у Жені години, сидячи поруч із ним і дивлячись на его безтурботний вираз обличчя. Він хотів побачити будь-який прояв пробудження, але Янович не рухався і не відповідав. Спартак продовжував чекати, але кожен день був важким випробуванням для нього. Чоловік був глибоко засмучений і почувався повністю відповідальним за те, що сталося. Він не міг уявити своє життя без свого сонечка, і все, що він хотів, – це повернутися до того, що було раніше.

Через тиждень Женя нарешті приходить до тями. Він повільно розплющує очі і ледве фокусує погляд на предметах навколо. Спочатку він не зрозумів, де знаходиться, але потім усвідомив, що лежить у лікарняній палаті. Він відчував біль по всьому тілу і почав згадувати те, що сталося на складі.

Усе здавалося таким надзвичайним і моторошним, що він майже не міг повірити в те, що це було реально.

Він згадав, що Спартак перебував на складі в той час, коли його били. Женя не міг зрозуміти, як це могло статися. Його думки були заплутаними і ховалися за глибоким почуттям образи і зради. В його голові почали крутитися безліч питань. Як це могло статися? Як міг його коханий зрадити його таким чином?

Він намагався впоратися зі своїми емоціями, намагався зрозуміти, що сталося, але йому було важко. Він відчував біль і розчарування. Зрештою, він почав усвідомлювати, що його життя може ніколи вже не бути таким, як раніше, що все, що він знав, було помилковим.

Спартак увійшов у палату з надією в очах, і помітив, що Женя прокинувся. Він не міг повірити своїм очам і наблизився до ліжка, де лежав його коханий. Його серце билося так швидко, що він мало не задихнувся від хвилювання. В його очах була радість і полегшення, що його хлопчик нарешті прокинувся.

Спартак кілька разів моргнув, щоб переконатися, що це не сон. Він розумів, що Женя ще дуже слабкий, і вирішив покликати лікаря і медсестру, щоб повідомити їм про те, що пацієнт прокинувся. Спартак вийшов із палати й одразу ж попрямував до медсестри, яка перебувала на посту неподалік. Він швидко пояснив їй, що Женя прокинувся, і попросив негайно викликати лікаря.

Через кілька хвилин до палати увійшов лікар, який почав оглядати Женю і проводити різні медичні процедури. Спартак стояв у кутку палати і спостерігав за всім цим із тривогою.

Після того, як лікар закінчив огляд, він вийшов із палати, залишивши Спартака і Женю наодинці. Спартак підійшов до ліжка коханого і сів поруч із ним, беручи його за руку. Він дивився на своє сонечко і відчував, як сльози наповнюють його очі.

– Женя… – шепотів він, – Женя, я… дозволь мені…

Старший не відповів, але очі говорили за нього. Він був розбитий і ображений зрадою коханої людини. Спартак розумів, що буде важко повернути довіру Жені.

– Іди геть, – з відстороненим виглядом різко вимовив Женя. 

Спартак намагався сказати щось, але слова застрягли у нього в горлі. Він розумів, що чоловік має рацію, і що він мав прогнати його зі свого життя. Але він не міг змиритися з думкою, що втратив кохану людину. 

– Жень, дозволь мені все пояснити. Будь ласка…

Спартак намагався виправдатися і вибачитися, але Янович не хотів слухати.

– Я не хочу тебе бачити. Я не хочу тебе чути. Іди геть. – Він не хотів бачити Спартака, не хотів слухати його вибачення і виправдання. Він просто хотів забути про те, що колись був із ним пов’язаний.

Женя відвернувся від Спартака, дивлячись пустими очима у вікно і даючи зрозуміти, що розмова завершена. 

Спартак вийшов з палати, почуваючись збентеженим і розгубленим. Він переживав сильний біль і розчарування в собі, не знаючи, що йому робити далі.

Спартак продовжував приходити до Жені щодня, навіть після того, як його вигнали з палати. Чоловік розумів, що йому потрібно просто бути поруч із коханим, навіть якщо він не готовий розмовляти з ним. Щоразу, коли він заходив у палату, Янович відвертався, не бажаючи з ним спілкуватися. Він продовжував відвідувати Женю щодня і тихо сидіти біля нього поруч, навіть якщо кучерявий не звертав на нього уваги. Спартак розумів, що це було єдине, що він може зробити, щоб показати Жені, що він щиро бажає повернути його любов і довіру.

Нарешті, після кількох днів наполегливих зусиль, Женя здався впертості Спартака і погодився вислухати його. Він дав йому можливість висловитися, але робив вигляд, що йому все одно. Спартак розповів про свою ситуацію і про те, як він опинився в мафії через борги батька-алкоголіка. Він зізнався, що насправді не хотів бути в мафії і що йому було важко вийти з цієї ситуації. Він розповів про те, що ніколи не хотів, щоб Женя в це вплутувався. Розповів про план операції, який придумав Іванов для затримання боса і роль Жені в ньому.

Женя уважно слухав, але продовжував тримати дистанцію. Йому було важко пробачити Спартака за зраду. Коли молодший закінчив свою розповідь, Янович мовчки дивився на нього кілька секунд. Потім він глибоко зітхнув і нарешті заговорив:

– Мені потрібен час. 

Спартак зрозумів, що йому потрібно піти, дати Жені простір і час на те, щоб усе усвідомити й вирішити. 

Він кивнув, повільно встав і попрямував до дверей. Він озирнувся на коханого, який сидів нерухомо на ліжку, задумливо дивлячись у стіну.

– Я чекатиму твого рішення, – тихо сказав Спартак і вийшов з палати.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь