Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Помилка (Що відбувається)

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

5 розділ (Що відбувається?)

Світлішає. Сонце повільно показувалося з-за обрію. Місто також повільно оживає: ліхтарі вимикаються, а людей і машин стає дедалі більше.

Літак летів на північний схід. Тому хлопцеві, що сперся головою біля вікна, відкривався вид на схід. У його руках була невеличка філіжанка з теплим чаєм. А на столі біля дивана підставка з чайником та пакетиками цукру. У блакитних очах блиском відбивалося сонце, що прокидається. Поруч мирно сопучи лежав великих розмірів пес. Через густу руду шерсть виднівся червоний нашийник, зовсім новий.

В аеропорту пролунало сповіщення про прибуття приватного літака, а за хвилину і про пасажирський. За пару хвилин будівля наповнилася людьми, що прибули і що зустрічали. З натовпу з’явився невисокий хлопець з капелюхом і повідком у руках. На відміну від інших людей, які йшли забирати багаж, він одразу попрямував до виходу. Місто вже було повністю освітлене. Хлопець трохи підняв капелюха, озираючись і знайшовши потрібний об’єкт, він подався до нього. Біля чорної машини стояв чоловік, одягнений у чорний строгий костюм.

— Накахара сан. – Чоловік легко вклонився юнакові і відкрив задні двері автомобіля. Як тільки виконавець і пес сіли чоловік зачинив дверцята і сів за кермо. Під час дороги Накахара відкрив вікно, даючи чотирилапому можливість висунути морду. Пес прикрив очі, насолоджуючись вітром. У травні сонце починало гріти.

Прибувши до штабу, юнак спочатку піднявся до свого кабінету. Відчепивши повідець він попрямував до робочого столу. Комп’ютер, принтер і решта робочого столу був чистий. Схоже, про його кабінет не забули. Включивши техніку, він дістає стопку офісних листів і кладе в принтер. Пес трохи принюхавшись, згадуючи місце, застрибнув на диван. Перед ним знову стояла картина господаря, який дивився в монітор, клацає мишкою і друкував купу паперів.

                                                                                     ***

— Бос можу зайти? – прочиняючи двері питає юнак.

— Накахара? – З ноткою здивування коротко вимовляє бос.

— Він самий. – хлопець трохи посміхається та заходить до кабінету.

— Скільки там ти пробув?

— У Кореї? Близько пів року. Прийняли нормально. Щоправда, Тадаші весь час пониклий був.

— Нарешті, я можу назад віддати тобі твій ювелірний бізнес.

— Не поспішайте, раптом мені треба буде знову виїхати. – Розкладав на стіл стопки паперів хлопець.

— … Чуя.

— Слухаю.

— Учора, на стоянці біля твоєї хати був вибух.

— На стоянці. – зітхнув хлопець. – І хто ж такий сміливий?

— На відео запису був Дазай. Відучора він відключив телефон. Вдома його нема. Документів також.

— Хочете сказати, що він… пішов? – Накахара усміхнувся і розвернувся до виходу.

— Схоже на те. Якщо не помиляюсь, Тачихара. Він швидко повідомив про це і поліцію вдалося уникнути, а залишки від автомобіля вивезено та утилізовано.

— Ясно. – відвертаючись від боса.

— Ти куди?

— Святкувати. – вимовляє хлопець ховаючись за дверима. Зайшовши в ліфт, він натиснув на двадцять третій поверх. На його обличчі все ще була легка посмішка.

— Тадаші цей день настав. Найбесяча і найпідліша людина остаточно залишила моє життя. – Заходячи до кабінету задоволено вимовляє юнак. Собака сонно підняв голову запитально дивлячись на господаря. Але через секунду підскочив як ошпарений і підбіг до хлопця, обнюхуючи.

— Ти чого? – пес уперся передніми лапами в Чую і ​​уткнувся мордою в груди. Накахара підніс руки до пса, але той спустився вниз і вибіг у коридор через щілину у двері.

— Стій! До мене! – опинившись у коридорі звір швидко озирнувся і кинувся до сходів. Накахара ще кілька разів повторив команду, але толку не було. Тільки бігти у слід. Пес спустився на поверх і звернув у коридор. Наступної миті до юнака долинули два короткі гавкіти. Спустившись і звернувши в коридор за псом, він знаходить його, що гарчить на расемон.

— Рюносці.

— Я не люблю собак. – Прибираючи здатність вимовляє юнак і прикриває рота рукою стримуючи невеликий напад кашлю.

— Так, пробач. –  хопає він пса за нашийник.

— Я йшов до вас. Думаю, вам варто подивитися на це. – Акутагава показав папку з документами.

— Добре, йдемо. – ведучи пса до сходів, кличе той Рюносці.

— Ви дуже терплячі до нього. – проходить хлопець до кабінету за виконавцем.

— Зазвичай він таке не робить. – хлопець посадив пса біля столу і сів у крісло. – То що за документи?

— Звіти. – Протягнув хлопець папку.

— Ти хочеш, щоб я звіти перевірив?

— Вони містять інформацію про обдарованого на ім’я Ізумі.

— Ізумі? – забираючи простягнутий предмет, Накахара повторює ім’я, щоб переконатися, що почув правильно.

— Там так само міститься ваш звіт з Дазай саном. – тихіше доповнив Акутагава, хрипучи.

— Ізумі. Ти говориш про компаньйона Достоєвського. Невже він після того зіткнення світився?

— Дуже часто.

— Помітно по товщині папки. – Продовжуючи крутити в руках предмет вимовляє юнак.

— Його здатність не була чимось серйозним, поки Дазай сан був тут.

— Знаю я.

— …

— Я знаю, що він пішов. Ти вже двічі згадав його. Невже він для тебе такий важливий? – все ж таки відкладаючи папку убік хлопець підпирає рукою підборіддя.

— Він мене врятував… і навчив. – Рюносці опустив очі все ж таки не витримуючи натиск нападу кашлю і зривається.

— Ти добре почуваєшся? – трохи піднімається Накахара.

— Не хвилюйтеся. – вимовляє хлопець через кашель, що повільно відступає.

— Напади стали частіше. – сідаючи назад, помічає Чуя.

— Бос сказав, що це плеврит.

— Лікування від нього є?

— Я вживаю деякі ліки… все гаразд.

— Тобі варто припинити за ним бігати. – вдихаючи, каже Чуя. – Подивися до чого він тебе довів.

— Але.

— Він покинув мене! – різке підвищення тону Накахары змусило здригнутися як пса, так і Акутагаву. – Він покинув тебе. – не наважуючись далі кричати, тихо доповнив він. Обличчя виконавця зникло за рудою маківкою, хлопець опустив голову на руки. – Не муч себе і мене.

— Справу з Ізумі бос вирішив довірити вам. Він бажає його смерті. – розвертаючись до дверей, каже голова чорних ящірок і покидає кабінет.

— Значить, смерті. – не підводячи голови, тихо сказав він собі в руку. Це відчуття. Воно повільно наростає. Тадаші підвівся з місця підійшов до дверей. Тихий поклик вивів виконавця з роздумів.

— Хочеш на вулицю? – хлопець підвівся і взяв пальто з ключем від кабінету. – Справа з Ізумі зачекає. – Відчинивши двері, він випустив пса і сам залишив приміщення. Пес спочатку побіг до ліфта, але юнак гукнув його.

— Хотілося б побачити Коя сан. – Вимовив він і попрямував до сходів. Тадаші спочатку йшов за виконавцем, а потім випередив і побіг до дверей кабінету Кої.

— Койо сан, можу зайти? – тихо постукав хлопець.

— Чуя?

— Невже ви не знали про моє прибуття? – З легкою посмішкою спитав Чуя заглядаючи в кабінет.

— Не знала, що ти до мене зайдеш. – Озакі сиділа за столом, перебираючи стоси паперів і повільно попиваючи чай.

— Робота дуже важлива? – підійшовши до столу, спитав Накахара, на що жінка взяла один із аркушів і розгорнула його до юнака.

— Серйозно?

— А ти думав бос сам займатиметься цією ювелірною справою?

— Якщо чесно, то так.

— Ти надто його переоцінюєш.

— Ну, якщо робота не важлива, хочу пройтися з вами містом.

— Зазвичай ти не любиш ухилятися.

— Є причини. – розвертаючись до виходу, тихо говорить хлопець.

                                                                                   ***

— Шукатимеш його? – Повільно прогулювалася парком дівчина в кімоно.

— Кого? – погляд хлопця потьмянів. Чому вона вирішила розпочати діалог із цього?

— Не вірю, що Морі тобі не розповів.

— … ні. – приховувати нічого.

— До того, як ти прийшов до мене, з твого кабінету долинув крик. З ким ти розмовляв?

— З Акутагавою. – хлопець кинув погляд на поруч пса, що йде.

—… На жаль, ти працював з Осаму всього два роки. І не бачив того, що мені довелося бачити.

— Що ви маєте на увазі? – суворо і роздратовано спитав він.

— Про батьків Осаму мені нічого не відомо і те, як він зв’язався з Морі теж. Але те, що йому довелося пережити поряд з ним, я не забуду. Він був дотепний, завжди знаходив нестандартні ходи дій, які призводили до успіху. Він ідеально підходив на роль мафіозі. Залишився лише… контроль.

— Контроль?

— Якого Морі не вдалося досягти повністю.

— Який контроль? – хлопець таки повернувся до співрозмовниці. Озаки умиротворено дивилася в небо через гілки дерев.

— Ти знаєш про хворобу Акутагави?

— Ви не відповіли на моє запитання. – Ображено сказав хлопець, але зітхнувши все ж таки відповів: – Так. Якщо не помиляюся, Плевріт.

— Відповідь знайдеш у нього. До речі, йому дуже будуть корисні гарячі джерела. – Мило посміхнулася дівчина, повернувшись до хлопця.

0 Як скажіть. – хоч ця розмова і звучала дивно, але Накахара довіряв Кої.

— І ще.

— …

— Якщо дуриш, то дури інших людей, але не себе. А тепер вибач, але мені б хотілося якнайшвидше повернутися додому.

— А добре. – Хлопець зупинився коли стежка розгалужилась у різні боки. Озаки легко вклонившись попрямувала стежкою, що веде до виходу.

Чуя же пішов далі в глиб парку.

— «Обманюю?» — шум із центру парку почав стихати, а дерев більше. Віддалившись на околицю парку Накахара відчепив повідець. Тадаші упустив морду, чуйний ніс одразу щось уловив і пес зник серед дерев. В очі Накахарі кинулася стара лавочка, за десяток метрів від нього. Навколо жодної душі.

— *Гарячі джерела?*

                                                                                    ***

Небо все темнішало. Над входом спалахує вивіска і кілька ліхтарів недалеко. Заклад був на невисокій горі. З якої був чудовий вид на передмістя, а біля самого горизонту і на місто. На дорозі рідко з’являлися автомобілі. Вони швидко з’являлися і швидко зникали. Все ж таки одна машина зупинилася біля тротуару і з неї вийшло двоє людей.

— Я зателефоную. Краще не стій тут. – коротко пояснив Накахара водієві. Той кивнув і машина тихо покинула освітлювану вулицю. Чуя обернувся до Акутагави. Той нервово оглядався, але, помітивши свердлий погляд виконавця, попрямував до входу до закладу. Виявилося, Рюносці не так просто завести в подібні місця. Особисто Чує вдалося зробити це за допомогою наказу. Якого володар Расемона не міг не послухатися.

Швидко сплативши все на ресепшені, він сів на диван поруч із головою ящірок. Той міцно вчепився в один із журналів, намагаючись вникнути в текст і відволіктися. Заклад Чуя знайшов швидко, ще у парку і одразу замовив окреме приміщення на дві години.

За кілька хвилин до них підійшов працівник і повів до джерела. Коли все було показано та розказано, він мовчки відійшов.

— Ти так і стоятимеш? – Знімаючи сорочку спитав Накахара. Рюносці стояв біля дверей у роздягальню. Його погляд був спрямований у підлогу.

— Ви впевнені, що нічого.

— Нічого не станеться. – вже кутаючись у рушник, впевнено каже він. – Поки що увага мафії зосереджена на організації у Кореї. Жодних термінових викликів не буде. – Чуя зняв капелюх і повісив на гачок у шафці.

— Ви впевнені, що мені це допоможе? – знову запитав Рюносці. На цей раз виконавець не міг дати точної відповіді. На жаль, хворобу Акутагави не так просто вилікувати.

— Не знаю… Все. Не затримуйся і не здумай збігати. – даючи наостанок вказівки перед тим, як піти.

— Накахара сан, ви правда вважаєте, що Дазай сан покинув усіх? – Він обернувся до Чуї, Накахара на мить зупинився, але не придумавши що відповісти зник за дверима. Ще кілька секунд хлопець прислухався до кроків, що віддалялися. І переконавшись, що він залишився один, приречено зітхнув і попрямував до своєї шафки.

— Ти прийшов. – відкидаючи голову, коротко вимовляє Чуя.

— Я дотримуюсь наказу. – зупиняючись біля води, пояснює Аку.

— Мг, інакше з тобою ніяк. – ліниво каже Накахара. На мить очі володаря Расемона розширилися. – Але твій кашель… Спустишся? – повертаючи голову до хлопця, коротко запитує Чуя. На його здивування, Рюносці став спускатися. Коли вода дістала до колін хлопець зупинився.

— Рушник не знімеш?

— … без одягу я..

— Тоді пірнай з ним. – запропонував Накахара. На кілька хвилин хлопець задумався, але все ж таки занурився у воду з рушником.

— Гаряче. – тихо повідомив юнак.

— Розслабся і дай воді полегшити твій стан. – Знову відкидаючи голову назад, вимовляє Чуя.

— …

— До речі, щодо твого питання в роздягальні. Поведінка Дазая до мене, нагадує гру. Але, чи можна я спочатку почую твою точку зору?

— Він не міг просто так піти. Можливо йому чи комусь із нас щось загрожує, чи інша причина. Мені здається, що людина не може просто так піти. І навіть якщо все від нього відвернуться я… довірюся… і зроблю все… що він скаже. – на останніх словах хлопець став спинятися намагаючись набрати кисень у легені, якось озвучивши свої думки хлопець дозволив хворобі проявитися, його накрив сильний напад кашлю.

— Все добре? – Накахара потягнувся за пачкою серветок, що була за півметра від води. І не дарма, Рюносьці поспішно вихопив кілька серветок і приклав до рота. Через пару секунд серветки намокли, рідина Рюносці, що залишила організм, була кислотно-жовтого кольору.

— Схоже, джерело. – тихо промовив Акутагава. – Дихати стало тріжки легше.

— Зробиш усе, що він скаже. – Видихає Накахара останню фразу хлопця.

— Можливо, це прозвучало занадто голосно.

— Я погоджусь з тобою.

— … Накахара сан.

— М?

— Мені треба вам дещо віддати.

                                                                                  ***

Замок видав кілька клацань, дозволяючи відчинити вхідні двері. З кімнати з’явилася собача морда, пес насторожено спостерігав, за увійшовшим. За кілька секунд знайомий голос покликав пса. Хвіст звіра заметушився з боку на бік і він підійшов. Господар вже зняв верхній одяг і потріпавши чотирилапого по маківці пройшов до кімнати.

— Дасай сан казав вітдати вам.**********

— Записка?*********

Дуже грубо плюхнувшись на диван, Чуя дістав з кишені складений папірець. Листок був у досить поношеному стані. Відразу відкривати він не наважився, думки були забиті Рюноске.

— *Зроблю все, що він скаже. Про цей контроль говорила Кое? Бос не зміг домогтися контролю. Згоден керувати Осаму.. зрібнутися можна.* – папірець легко переміщався між пальців хлопця. Все ж таки цікавість вступає у свої права. Тадаші вже повернувся на свою лежанку і опустив повіки. Накахара шумно зітхнув і розгорнув лист.

— *Почерк Дазая.*

–      Нотатка.

– Прихильність затуманює здоровий розум, приклад: любов до Накахари Чуі.

Знову. Знову і знову хлопець перечитував останній рядок.

— Маячня. Хтось підробив? – озлоблено сказав хлопець, розуміючи, що тільки Осаму може так написати його ім’я. – *Який розум? Хто це сказав тобі? І.. що ти маєш на увазі під словом ‘любов’?*

Той самий запах, але разом з ним і запах. страху. Тадаші подивився на хлопця.

— Що відбувається!? – скляний столик розсипався в брязкіт. А рука в якій папірець, стікала кров’ю. – Що ти робиш!?

  Пес моментально відскочив, злякано гавкаючи і підтискуючи хвіст.

— Причина? У людей має бути причина? Тоді поясни вчинки цього шматка падали! Навіщо прив’язувати до себе людину, а потім кидати залишаючи наостанок пошарпаний листочок зі словом кохання!? – хлопець розтиснув руку і листок упав на забруднене в крові скло. Папір повільно просочувався червоною рідиною. Тадаші давно покинув кімнату, цей запах, перемішавшись з кров’ю, стояв вже на всю квартиру. Але господар не вщухав.

— Ненавиджу! Ненавиджу! Ненавиджу! – голова боліла. – навіть якщо слова на аркуші правда то знай, я тебе ненавиджу! – у мить все стихло. Хлопець тяжко зітхнув.

— Ненавиджу? Ні. – біль досягла межі. Хлопець підвівся і на хитких ногах попрямував на кухню. Діставши пляшку вина і келих він повернувся у кімнату. Столика більше немає і келих поставити нема куди. Поборивши бажання шпурнути кришталеву ємність, Чуя кладе його поруч на диван. Корок, що міцно сидить, злітає з бутлі немов перо і приземляєшся десь біля комода. Наповнивши келих Накахара ставить пляшку на підлогу. Дуже погане поводження з річчю, яка потім буде на полиці за склом, але зараз не до цього. Чуючи повільно відпиває з келиха, пробуючи. Прекрасна витримка – чудовий смак. Наступної секунди він повністю спустошив перший келих.

— Ні. Я обманював… ви маєте рацію Кое сан. – Чуя знову наповнює боки, вже повністю спустошуючи сулію. Біль почала стихати. Тадаші мирно сопів у коридорі.

Місячне світло світило у квартиру виконавця. Хлопець із якимось інтересом розглядав білу кулю, а потім підняв перед собою келих.

— Я сам себе обманював.

                                                                                ***

— Зупини тут.

– Добре. – коротко відповів водій та зупинив автомобіль. Юнак у капелюсі вийшов з машини і випустив собаку.

— Можеш приїхати за три години.

— Зрозумів. – машина акуратно розвернулася на вузькій дорозі серед лісів і зникла.

— Ідемо. – Чуя відчепив повідець і попрямував углиб. Пес спочатку йшов за юнаком, але за хвилини дві втік уперед. Хлопець поставився до цього спокійно. Пес знав дорогу. Він був тут давно, ще в дитинстві. Він був тут лише три рази, але все пам‘ятав.

Через п’ять хвилин почувся шум річки, а незабаром став виднітись невеликий місток. На ньому вже стояв Тадаші і спостерігав за течією внизу.

Ще через пару хвилин Накахара з собакою вже підіймалися на пагорб. Стежка тут була викладена з каміння і дуже давно. Ходити доводилося гранично обережно, оскільки камені обсипалися.

Ще кілька кроків і хлопцю окрилявся квітучий лужок. Пес вибіг уперед піднімаючи зграю птахів в повітря. З лужка відкривався вид на ліс і на сонце, що повільно пливло по небу. Чуя підійшов до урвища і сів у позу лотоса.

Непомітно. Час пролетів швидко. Тадаші бігав довго і тепер лежить поруч і дивиться на сонце, що повільно заходить.

Він все ще чує цей запах.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь