Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Перший бій

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Капітан піднявся на місток, де йому офіцери відразу одразу віддали честь, Камеке оглянув всіх та встав на своє місце.

— Старпом, доповідай!

— Ми рухались до землі за вашим наказом, через півгодини після вашого відходу був помічений невідомий флот що нараховував 13 броненосців, швидкість 70 вузлів, чекаємо ваших наказів, герр Капітан.

«Броненосці що рухаються на такій швидкості? Це якась нова розробка британців?»

— Ліво руля, рухаємось на схід, тримайте берег в зоні видимості, приготуватись до бою, — мовив капітан.

— Ліво руля, курс 275, зайняти пости за бойовим розкладом! — Голосно викрикнув старший помічник.

На кораблі поступово почав роздаватися дзвін морського дзвону, екіпаж метушився готуючись до можливого бою менш ніж через хвилину корабель був готовий до бою, як за горизонту показався ще один флот.

— Герр Капітан, на горизонті на 11 годин був помічений ще один флот, швидкість 40 вузлів, час зустрічі 10 хвилин, їх прапори схожі на німецькі. — Доповів матрос.

— Цікаво, — тихо мовив собі капітан, — Рухайтесь теперішнім курсом.

Хоч маневром Гельголанд зміг собі виграти ще декілька хвилин, його все одно наздогнав невідомий флот. Броненосець невідомого флоту підібрався на дистанцію шести кілометрів, його вже можна було розгледіти: броненосець мав конструкцію схожу на «Мікасу» японського флоту, але трохи довший, з труб цього корабля йшов червоний дим що сильно дивувало моряків на борту німецького дредноуту.

Ворог почав вогонь першим зробивши постріл з першої башти головного калібру, лише один снаряд влучив в Гельголанда, в зоні ватерлінії але не зміг пробити бронепояс, інший впав в воду піднявши сплеск води висотою в декілька метрів. Вібрація від влучання роздалася по всьому кораблі, особливо це здивувало Варіна та Лауру.

Дівчина спочатку підійшла до ілюмінатору, в якому нічого особливого розгледіти не вдалось через розташування ворожого корабля ближче до корми, потім підійшла до дверей і не встигши постукати за полем зору, це був постріл головного калібру Гельголанда у відповідь. На превелике здивування вдалося влучити з першого пострілу, бронебійній снаряди Гельголанда пробили ворожий корабель після чого той почав швидко сповільнюватись а дим почав йти з надбудови.

Постукавши в двері дівчина голосно запитала:

— Що сталося? Що за вибухи?

— Здається ми вступили в бій, і це не несе нічого гарного… Краще присядь десь біля дверей.

— Сподіваюсь цей корабель не підведе. Яка жаль, що я його не встигла роздивитись щоб визначити що це за корабель, і капітан теж говорити не схотів.

«Вона теж захоплюється бойовими кораблями? Незвичайно для дівчини.»

Ще через хвилину Гельголанд наздогнали і інші кораблі ворожого флоту, вони оточили корабель тримаючись на дистанції в 5 км та вели безперервний вогонь. За три хвилини ворожому флоту вдалося влучити лише 5 разів, і лише один раз пробили бронепояс, зробивши пробоїну але не пошкодивши важливі вузли. В той же час Гельголанду вдалось влучити в ворожі кораблі лише чотири рази, 1 з яких повністю вивів з ладу ворожий броненосець, а іншним зупинити ворога,

— Вам вдалося опізнати ворожий флот?

— Ні герр Капітан, ще ніякий корабель в світі не набирав таку швидкість, та надбудовою з якогось великого дерева пофарбованого в синій, довжина 150 метрів. Прапори невідомі!

— А що до іншого флоту?

— Виглядають як видозмінений Принц Адальберт, та з більшим головним калібром, швидкість 40 вузлів. Прапори схожі на німецькі але вони не німецькі.

«Це дуже дивно… Максимальна швидкість Адальберта 20 вузлів, отже це не можуть бути вони» — задумався капітан.

Ще через 23 хвилини з затримками підійшов ще один флот, що йшов на зустріч, ворожому флоту. «Західний» який атакував німецький лінкор почав сповільнюватись, а Гельголанд навпаки не збавляв ходу.

Коли «східний» флот був достатньо близько він передав Гельголанду через прапори різного кольору повідомлення, після чого на місток піднявся моряк з доповіддю:

— Герр Капітан, нам надіслали повідомлення! Доповідаю: До вас звертається корабель королівства Ідельхель, Адельере: рухайтесь далі на схід, ми затримаємо ворожий флот, пізніше вас зустріне наша делегація, — кінець повідомлення!

«Ідельхель? Впреше чую про це королівство»

— матрос, передай в архів зоб знайшли інформацію про королівство Ідельхель, як знайдуть щось, нехай доповідуть мені.

— Слухаюсь! — Матрос покинув місток.

— Ми прислухаємось до повідомлення і продовжимо рухатись цим курсом! Є заперечення?

— …

— Відтепер, поки ми не маємо зв’язку з нашим флотом, ваші думки мають цінність, тому не бійтеся висловлювати власні думки.

— Ми довіряємо вашим рішення герр капітан, тож заперечень не маємо. — відповів старпом.

— Отже продовжуємо рухатись цим курсом!

А поки «східний» флот віддалявся від Гельголанда, корабель рухався далі вздовж берега на схід.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь