Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Морозна ніч

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Що будить краще ніж міцна кава зранку? Можливо ароматний сніданок що готує мама? Чи холодна вода зі старого крану? Можливо найкраще будить холодний кафель, особливо морозним зимовим ранком . Як не дивно старі будинки часто обставляють кафельом. І практично,і виглядає не найгірше.У нашому будинку теж все обставлено цією плиткою. Зазвичай це не найприємні відчуття зранку, хоча найбільш освіжаючі.

Тієї ночі було як завжди холодно, вітри вибивали шайби у вікнах, а метіль кружляла по всьому місту.Для Токіо така погода по справжньому рідкість, зазвичай тут тепла зима, і снігу не багато. Але цей рік  був справжнім рекордсменом, вона змогла заставити навіть справжніх модниць одіти ще одну пару калготків, та й багато сімей закупило собі обігрівачі для дому. Нажаль не всі встигли його купити. Багато хто грівся як міг. Одіяло, пледи , в’язані носки?Чи можна просто лежати разом. Було багато способів. В ту зиму Я з Наною тільки переїхали в цей дім. Він був старим , без ліфту, але дешевий, ще й оплату можна було ділити на двох. Можна сказати, що це його один єдиний плюс , ще й сусіди не найприємніші. Зате ми жили разом і дуже здружилися , можливо й навіть надто. В ту ніч ми як завжди лягали спати, спали ми разом, через те що було надто морозно. Ми робили невелике гніздечко тільки для нас двох. Декілька пледів, перина, і невеликий обігрівач всіма силами пробували нас зігріти. І у них це вдало получалось.

На годиннику стукнула 11 вечора. Ми як завжди лежали і пробували зігрітися . В той вечір було надзвичайно холодно, мороз ніби старвся пробитись через старі вікна. Можна сказати він досить вдало це робив. Та й події , що стались сьогодні не менш підходили до погоди.Мені було явно не до сну. І навіть не через холод, а розставання з Сьоджі. Він був й справді важливою для мене людиною . Ще день тому я була готова кинутись за ним хоч на край світу, що й впринципі зробила. Я завжди боялась його втратити, проте й не замітила як загубила в цьому великому місті. Жартуючи про дівчину Хачіко ,на яку він тратить гроші , я й не уявляла що це -реальність. Я знала про це глибоко в душі, але не хотіла вірити. Знала – але не вірила.Проте ковтнувши гіркий ком сліз я лежу в ліжку і стараюсь не заплакати. Нана за мене переживає. І не просто переживає – а переймається моїм самопочуттям .Ще позавчора вона зробила мені чаю щоб я зігрілась, а вже сьогодні рятує від горя розлуки. Вона , що не робить, то рятує мене. І інколи мені здається , що ми вже не просто подруги, а щось більше, щось духовніше і ближче. З такими роздумами я лежала не настільки довго, але тільки вони змогли зігріти мою душу.

В одну секунду роздуми перебились тихим голосом ,спокійним і ледь чутким, що ніби струна прорізав тишину

  • Спиш?

Я не знала чи відповідати їй , бо скоріше всього вона хотіла запитати  про моє самопочуття, а мені вже було стидно, стидно , що вона завжди мене рятує. Навіть на стоянці біля кафе Я нічого не змогла зробити. Бачучи Сьодзі з його новою дівчиною моє серце просто тримтіло і розривалось на частинки,а єдине що він міг сказати це вибач. Просте,гірке,вибач. Лише Нана завжди мене рятувала, і заспокоювала, тому я не хотіла завдавати їй не зручності . Я просто змовчала.

  • Я ж знаю , що ти не спиш. Тобі гірше?
  • Ні. Все добре..- я тихо промовила.
  • Знаєш Нано, досить смішно , що я говорю наче до себе. Досить рідко можна зустріти дівчину тезку, так ще й здружитися з нею .

Тоді було чути , що вона хоча розбавити цю тишину, ніби підтримати легку розмову, що не буде зачіпати хворі місця у серці.

Місяць світив крізь вікно так, що було видно її легку посмішку. Таку невимушену, але ніби з проханням відповідати їй .

-Хоч ім’я у нас однакове , але ми зовсім різні- я говорила в непривичному, серйозному тоні, який мало хто міг зустріти з моїх вуст.

Місяць й далі світив на її лице. Але на ньому вже була не посмішка, а умиротворення, спокій і легкість.

-Для мене ти надто близька людина, і я надто сильно переживаю за тебе… Яка б важка ситуація у тебе не була, я завжди буду на твоїй стороні і завжди підтримаю тебе…

З моїх же вуст пролунало лише одне, немов відняте від серця

-Дякую

В ту саму секунду Нана повернулась в іншу сторону, і більше прикрилась одіялом. Я ж послідувала її прикладу але накрилась головою в перину, що ніби хмара покривала нас. Я б лежала так всю ніч, поки не заснула, але цю ідилію перебив все ж такий тихий й спокійний голос Нани

-Інколи мені здається , що ти мені не просто подруга, а вже щось ближче.І в такі моменти у мене є відчуття, що я тебе не просто оберігаю, а по справжньому кохаю.

В цей час ,коли у тишині пролунали ці слова, я ніби заспокоїлась , ніби щось відлягло від серця і полетіло далеко від нього. В ту секунду я просто вдихнула і лежала, ніби вже сплю.

А місяць й далі легко освічував білими променями лице Нани…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Морозна ніч