Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Коти, портрети та дивні почуття

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Прийшовши додому, я почав відпрацьовувати чергові підколки Такаґі, яких, до речі, цього дня було надзвичайно мало, але я завис на півдорозі, згадуючи її слова. «Буду чекати», — сказала вона, і я так і не зміг однозначно інтерпретувати: вона або хоче бути зі мною на рівних, або хоче подивитися, на що я піду, аби підколоти її.
Ця дівчинка взагалі мене трохи бентеже. Постійно піддражнює мене, але з інших і не думає жартувати, проводить зі мною більше часу, ніж з іншими, постійно говорить про почуття… Її неможливо зрозуміти, і це мене й бісить.

Навичка Силові тренування (учень) досягла 100 рівня
Оберіть подальші дії

Я чекав на цей момент. Оскільки ця навичка — найрозвиненіша (з невідомої мені причини), я хотів дізнатися, що буде, якщо її повністю прокачати.

Дії
1) Розвиток у навичку Силові тренування (просунутий)
2) Перетворення на навичку Культурист (початковий)

Культурист? Якось важко зрозуміти, що мені це дасть. Якщо так, може, тут спрацює погляд? Не дарма я його до 34 рівня розкачав!

Навичка Культурист
Користь від тренувань +4%
Збільшення м’язової маси на ?%

Ну хоч щось. Бентежить мене другий пункт про збільшення маси. Виходить, моє тіло для оточення раптово стане мускулистим та рельєфним? Надто паливно!

Інтелект +1

Обираю перше!

Ступінь майстерності Силові тренування змінено на (просунутий)

Силові тренування (пасивний) (просунутий) р. 1продовжуйте в тому ж темпі і через три роки зможете носити супергеройське трико.
Користь від тренувань – +40,2%

Мене коробить те, що це єдина навичка, яка має просунуту ступінь. Невже все, що в мене добре виходить, — це віджиматися? Ну нічого, я ще все виправлю… Так, що ще за плюсик у мене на краю зору маячить?

Рівень підвищено!
Ви отримали 1 бонусне очко, яке ви можете вкласти у будь-яку характеристику
Ви отримали +10 до максимуму ОВ

Як я міг забути! Невже я був такий радий вдалому втіленню плану в життя, що забув про таку важливу річ, як рівень та досвід?

Рівень: 2 (330/550)

Хмм, ще 220 досвіду до наступного рівня… Як він взагалі здобувається? Добре, що є місії, але ж вони не так часто з’являються, як хотілося б. Шкода, що за використання навичок я досвіду не отримую. Може, треба робити щось незвичайне чи досягти чогось певного, щоб Система вважала це за гідне нагороди?

Проникливість +2

Чи сенс у способі досягнення? Може, треба робити щось на межі своїх можливостей? Напевно, це має швидше прокачувати навички. Гаразд, де там домашнє завдання?

***

Витривалість розуму +1
Швидкість мислення +1
Японська мова +2
Каліграфія +1
Математичні обчислення +4
Малювання +7
Природничі науки +3
Англійська мова +4

Ступінь майстерності Англійська мова змінена на (учень)

Нова навичка: Швидке писання (пасивний)
+10 досвіду за відкриття

Нова навичка: Навчання (пасивний)
+10 досвіду за відкриття

ОВ: 1/130

Голова болить … Але це явно того варте! Якщо добре вчитимуся, то мені батьки будуть давати більше кишенькових грошей, а ще я зможу хвалитися перед Такаґі! Вже бачу її засмучене обличчя через те, що я її обійшов по навчанню.

ОВ: 0/130

Що за…

***

Отямився я тільки під ранок. На годиннику було без п’яти вісім, тож мені пощастило, що ніхто це не помітив, бо я не знаю, чим би це закінчилося. Гаразд, що я там отримав учора за той мозковий штурм?

Англійська мова (пасивна) (учень) р. 1 базис засвоєний, але Вас чекає довга робота, щоб отримати задоволення від читання книг Артура Конан Дойла в оригіналі.
Швидкість вивчення цієї мови — +20,2%

Швидке писання (пасивний) (початківець) р. 1нехай інші ниють, що не встигнуть написати твір за один урок, а ви… нітимете трохи тихіше.
Швидкість написання тексту від руки збільшена

Навчання (пасивний) (початківець) р. 1а хіба ця навичка не повинна бути у Вас спочатку?
Користь від навчальної діяльності — +0,2%

Що я маю таке зробити, щоб Система перестала мене ображати в описах навичок?

***

Нова навичка: Приборкувач тварин (активний)
+10 досвіду за відкриття

Хто тут гарний котик? Гладь-гладь-гладь…
— Ранку, Нішикато! Що робиш?
Як це вона робить? Вона як привид раптово з’являється позаду мене, збиваючи мене з думки своїм голосом!
— Привіт, Такаґі. Ось, кішку гладжу. Хочеш також погладити? — не подаю вигляду я. Занервую перед нею — і вона одразу нападе.
— Давай, – відповіла і, поставивши велосипед на підніжку, максимально близько підсунулася до мене.
— Ти чого так близько? — я ледве стримався, щоб не стрибнути.
Хитро посміхнувшись і промовивши: «А як же я тоді котика поглажу?», — вона притулилася своїм плечем до мого.

Управління мімікою +1
Управління мімікою +1

Вчасно! Не дай боже вона знову почне дражнити мене через почервоніле обличчя! Намагаючись не видати своє хвилювання, я продовжив гладити пухнастика разом з Такаґі, але той, ніби щось відчувши, підвівся і стрибнув у двір будинку, залишивши нас, людей, наодинці.

Управління мімікою +1

— Подобається?
— Подобається що? — не зрозумів я.
— Стояти, притулившись плечима, — з лукавою усмішкою уточнила Такаґі.
Мені залишилося тільки відстрибнути від неї на безпечну відстань, скрикнувши в стрибку, а потім терпіти її жарти протягом усього шляху до школи.

***

Вивчаючий погляд +1

— Не малюєш? — її слова повернули мене в цей світ, — малюй, бо не встигнеш.
— Ага…

Урок малювання, робота в парах. Після того, що сталося вранці, я б вважав за краще малювати моїх друзів Такао або Кімуру, але жереб впав на неї, так що вибору у мене не було.
Тиша, що зрідка переривається скрипом грифелю по паперу, двадцять хвилин до кінця уроку і майже постійний зоровий контакт із Такаґі, яка явно щось задумала. Чому саме портрет? Вчителька могла б дати вибір, що малювати, але фортуна повернулася до мене іншим боком. Та й Система вирішила накинути мені досвіду, тому видала таке:

Місія: Її портрет
Не поступіться своєму партнеру у якості малюнка.
Додаткове завдання: перевершіть свого партнера
Нагорода за основне завдання: підвищення навичок Малювання та Вивчаючий погляд, +120 досвіду
Нагорода за додаткове завдання: ???
Штраф за провал: погана оцінка з малювання, жартування з боку партнера
Штраф за відмову: ???, відпрацювання невиконаного завдання

— Нішиката, ти дивишся на мене, коли малюєш?
Я ж не міг підняти погляду на неї і дивився на дерев’яну підлогу.

Вивчаючий погляд +1

— Учні, — пролунав голос вчительки, що ходила між партами та спостерігала за нашими спробами зобразити однокласника, — якщо зосередитеся на малюванні і більше малюватимете, ніж спостерігатимете — нічого у вас не вийде. Уважно спостерігайте. Спостерігайте більше, ніж зазвичай.
Мабуть, відводити очі вже марно. Зібравши мужність у кулак, я звернув свій погляд на свою партнерку, яка вже певний час спостерігала за моїми метаннями.
— Зрозумів? — схиливши голову, спитала вона.
— Н-ну так… — її сміх був мені відповіддю. Мені залишалося тільки напружити всю свою волю, щоб знову не відвести очі, що викликало б нову хвилю жартів.

— Я ж тобі казала, Міно! — почув я голос Юкарі — дівчинки з окулярами. — Мої очі не лізуть так сильно на лоб.
— А в моїй уяві лізуть, — заперечила простодушна Міна.
— Забудь про уяву! Спостерігай!
Слухаючи їхню лайку, я не знав, що й думати, тому нарешті приступив до портрета Такаґі. Зрідка кидаючи на неї погляд, я вклав сили і все своє вміння, щоб не впасти обличчям у калюжу. Не хотілося б, щоб виявилося, що я малюю гірше, ніж вона.
Верхня межа, встановлення розмірів частин тіла, малюнок пози… Коротаючи час на нудних уроках, я малював своїх однокласників на полях зошитів, тим самим трохи розвиваючи навичку, і ось вона мені стала у нагоді.

Малювання +1

Коло, лінії обличчя, вуха, розмітка місця під очі, шию та плечі.

Малювання +1

Визначивши місце під її планшет, на якому вона зараз малює мене, я почав стирати нерівні лінії і став робити її контур чіткішим… Начебто непогано…

— Нішиката?
— Так, Такаґі?
— Давай укладемо парі! У кого малюнок кращий — той і виграв, — мабуть, у неї справи йдуть добре, якщо вона така впевнена у своїх силах.
— Та чому б і ні? Подивимося, хто талановитіший.

Вивчаючий погляд +1

***

— Так, учні, час настав, здавайте роботи! — скомандувала вчителька.
Я якраз перестав малювати і був готовий представити свій плід праць. Такаґі, судячи з її погляду, теж хотіла показати, наскільки вона талановита, тому ми, не змовляючись, обмінялися своїми планшетами із портретами, що прихопили до них.
— Треба зауважити, Такаґі, малюєш ти добре, — на мене з листа дивилася моя копія, виконана руками напарниці.
— Ти теж… молодець, — не одразу відповіла вона. Невже збентежилася?

Читання невербальних знаків +2

— Виходить, нічия?
– Нічия! Гарно малюєш, Нішиката, не очікувала.

Місію «Її портрет» завершено!
Нагорода: +7 до навички Малювання, +8 до навички Вивчаючий погляд, +120 досвіду
Нагорода за додаткове завдання недоступна, умови не виконані

Швидко здавши свої роботи, ми вийшли з кабінету.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь