Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Корона, кров та лози. Білліам

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Такс, магічна вода, золоті яблука, меч. Наче все. Текно повільно спускався до Яйця. Сподіваюся все обійдеться добре, він просто швиденько перевірить ту чортову фігню, якщо в оболонці є пошкодження, то залатає.
Ось і воно, трикляте Яйце. Ти диви, червоні лози справді ростуть! От дідько!
Текно повільно наближався. Рослинності було ще небагато, можна було спокійно прибрати все це лайно. Але очевидно, що таки десь в захисний оболонці тріщина. Треба якнайшвидше знайти та залатати.
Чобір заплітався з багряних ліанах. Свин швидко розрубав їх мечем, при цьому зачепивши ще й кілька лозинок. Спереду тріщини немає. Позаду Яйця лоз було більше, отже ймовірно саме там і пошкодження. Коли востаннє хоч хтось перевіряв це місце? Багато чого сталося після Кривавого Бенкету. Можливо вже більшість забули про це Яйце. Було б погано, якщо це так.
– Ег! А ось і тріщина! Таки справді пошкоджене.
Ну як сразати. Слово “тріщина” не дуже і підходило сюди. Хтось конкретно так роздовбав захисну оболонку – слід був великий.
Знову загули “чужі” голоси. Яйце манило, просило трокнутися. Текно помітив, що його рука справді тянеться до червониви. ВІн швидко відсмикнув руку. Треба заробити це якнайшвидше. Обсидіан чудово має підійти…
– Що ти збираєшся робити?!
Пролунав гордий, незнайомий голос. Невдоволений тон змусив Текно повернути голову. Це був привид. Шляхетний пан. Чорно-золотава маскарадна маска, одяг такого ж кольору. Він, як і Текно, був антрофоморфним свином.
– Ег?! Кислий борщ мені в стаканчик, хто ти?
– Я є сер Білліам Третій!
– А чого ти вирядився як на маскарад?
– Як вмер, так і є перед тобою. Хотів би я знати ким ти є і якого роду в тобі кров.
Текно мало не засміявся.
– Як це то пан вмерли на маскараді? Оливкою подавилися?
– Твоє почуття гумору звісно мені імпонує, але я задав питання…
Текно зрозумів, що надто відволікся від пошкодженої захисної оболонки Яйця. А він ще навіть до половини не прикрикрив те що треба. З привидом він розбереться потім, якою б він великою шишкою в минулому і не був би. Він знову взяв обсидіан і почав перекривати Яйце!
– Зупинись!
– Ти мені заважаєш!
– Ти хоч можеш вислухати сера Білліама Третього?!
– І звідки Ви, поважний пане сер місьє Білліам Третій Нетерплячий взялися на мою голову?
– І наче в таких дорогих латах, корона на голові, а манер ну зовсім немає.
– Ег!
Текно вже було начхати на того привида. Скоріше б закрити це Яйце. Лишалося ще близько третини роботи. Цікаво, чому він раніше цього привида не бачив?
– Ти анулйовуєш всі старання мого слуги.
– Боже, ти серед живих вже і слуг маєш? Ти розумієш що це криваве Яйце керує свідомістю інших просто заради крові! І якщо з нього прибрати захисну оболонку, то повториться Кривавий Бенкет!
– Кривавий Бенкет. Звучить дуже гарно… Я проводив Маскаради. Лише багаті могли туди потрапити. Очевидно, що Яйце було дуже ними задоволено. А скільки людей померло під час Бенкету?
– Мушу Вас розчарувати, сер. Я був один із тих, хто зіпсував це дійство. Ег, мені через це довелося співпрацювати з Квакіті. Жах.
Текно завершив латати дирку в захисній оболонці. Привид Білліама літав на Яйцем, очевидно пан був невдоволений ситуацією, що сталася. Текно взявся зрубувати рештки червоних лоз та іншої подібної рослинності. “Чужі” голоси, яки манили до Яйця, затихли, замість них звучали “рідні” голоси Текно. Все таки оболонка працювала. Рослинність дуже сильно кололася, неначе не хотала бути знищеною. Одна лозина навіть проткнула куру Текно. Ай, боляче. Нічого він потерпить. Краще одразу знищити цю заразу, ніж потім мучатися з новим аналогом Імпер’яйця!
– Нічого, мій новий слуга знову попрацює. І цього раз він має зробити все докінця.
– Ну нічого так нічого. Тоді сподіваюся ти не проти, що я почекаю його разом з Вами, сер?
– А ти впертий.
– Мені цікаво хто це? Хтось із колишнього Імпер’яйця?
– Сер Білліам не відає імен своїх слуг. Вони занадто бідні, щоб я знав їх наймення.
– Слухай, а це ти причетний до того. що мене покликали сюди?
– Тебе? Я просив слугу написати листи найкращим з тих кого він знає, щоб той захищав Яйце до останнього, як я свого часу. Яйце швидко бере під контроль швидко, тому проблем не мало бути. І оце тебе він вибрав?
– Ег. Тоді це навряд чи з Імпер’яйця, вони знають, що я буду проти. І звісно це не будуть Про-Омлет, бо ми свого часу і боролися проти Яйця. Мені справді цікаво хто це.
– Ти так і не сказав ким ти є і якого ти роду.
– Текноблейд… я…
Текно на секунду задумався, наче щось згадував. Білліам почав подумки перераховувари свіх знайомих вельмож, щоб перевірити чи чув про нього. Але потім згадав, що то часи змінилися, він привид, тому зупинився. Він хотів про щось спитати Текно, та не встиг.
– От дідько, я ж обіцяв Філу прийти вчасно! Не хотілось би, щоб він мене справді втопив в лайні. Гаразд, бувайте сер Білліам Третій, я пришлю когось замість себе, щоб стало відомо хто став вашим слугою. І пам’ятайте, що нічого у Вас з Яйцем не вдасться. Сподіваюся ніколи не побачимось.

 

 

(Запитання після розділу: Яка ваша улюблена Tales of DSMP? Як ви могли помітити, моя – The Сarnival)

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Корона, кров та лози. Білліам