Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Майстер і падаван

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

.

Давним-давно на планеті Кроусант  стояв величний храм Джедаїв. Обі-Ван прокинувся від шуму на кухні, відчуття було таке, ніби щось важке впало. Він підскочив і вибіг в гостьову кімнату, що слугувала йому з Енікою кухнею. Дівчинка знайшлася там, утримуючи в руках сковорідку.

-Я хотіла приготувати нам сніданок, сказала вона, блакитні очі споглянули на нього. “Я не хотіла будити тебе, чесно кажучи. Тобі потрібно виспатись перед завданням.”

-Але ти розбудила мене, падаван, “відповів Обі-Ван. Дівчинка опустила голову, її русяве довге волосся спадало на обличчя. Тут він помітив, що вона стоїть на полу босими ногами, і зітхнув. Іноді він відчуває себе молодим батьком, а іноді – старшим братом. Він підняв дівчинку на стільницю  та ущипнув  за ніс. “Домовмось: поки ти не станеш вищою плету, ти до неї не підходиш без мене.”

Еніка посміхнулася і покивала головою. Вони обоє зручно розмістилися і вирішили зайнятись приготуванням сніданку разом. Потім зайнялися прибиранням кухні. Обі-Ван не міг не посміхнутися, спостерігаючи, як Еніка бореться зі своїм волоссям. Він вже звик до цього протягом трьох років, як виховує та навчає її. Обі-Ван розуміє, що Еніка Скайвокер прийшла до них у храму набагато пізніше, ніж інші, і тільки він і Кавай-Гон були першими, хто зрозумів, що її треба навчати майстер Вінду досі вважає її небезпечною, хоча здається вже менше. Він зітхнув й пішов допомогти Ені с волоссям все-таки воно було довге для дівчинки 11 років. Але традицій її планети вимагають, щоб дівчата носили довге волосся.

— Майстре я готова. Вона вернулася до нього в білий довгій туніці й такому ж білому плащу. Вони обидва покинули квартиру включаючись в життя храму. Еніка чемно йшла трішки позаду майстра Кеноби. Так Майстра за дверми їх квартири вони були просто Обі – Ваном і Енікою вони могли сперечатися один з одним за останній кусочок тортика. Чи як сьогодні з ранку молодий чоловік допоміг її з волоссям іноді Скайвокер казалося що її волосся слугує своєрідним антистресом для майстра. До речі про майстра вже три роки як вона падаван, але не разу ще не була с ним на місіях. Вона як завжди довела его до ангара. Бачивши як опустилися плечі хвала Силі ангарі нікого не було тому він міг спокійно попрощатися з нею.Він пресів взявши руки дівчинки у свої їй долоньку   заховалася в его це не обійми, але схоже на це. Він дістав щось схоже  на браслет зі своєї кишені.

— Ось браслет комунікатор.Щоб ти могла будь-який момент зв’язатися зі мною.Як що знадобиться допомога звертайся до будь-якого майстра..За ці три роки сподіваюсь ти зрозуміла що вони не погано до тебе виносися. Він несмішливо подивився на неї

— Так Майстре. Та прибуде з вами сила вчителю.

— Та прибуде з тобою моя падаван. Він випустив її руку й пішов до чикаючи го его шатла.

Сьогодні Йода вирішив переподати їм дуже цікавий урок зі словами кожен майстер колись був падаваном, а падаван колись стане майстром він привів їх до юлингов. Завтра в неї зустріч з Асокою  вона на тиждень й навчити его медитацій й  контролю над  силою. Як що чесно Еніки не дуже сподобалось це завдання. Що вона може навчити свого учня так вона розвинулась в медитацій й в сили. Навить в трішки володінні лайт-сербером. Й таємно віт майстра вона вивчає цілительську сторону сили з Бент. Мон-каламари була дуже терплячою з падаваном свого найкращого друга. Дівчина виявила це бажання коли її майстер повернувся пораненим з завдання. Вона вирішила навчитеся лікувати за допомогою сили. Вони з Бент не розділяли той звʼязок що з Обі- Ваном. Але тем паче вона вважала его подругу теж своїм майстром. Завтра в неї зустріч з Асокою  тогрута на вид її було років пʼять вона з Надею подивилася на неї. Так само як вона дивилась в вчора на Оби Вана коли він збирався на місію без неї.

– За мною падаван. Промовила вона і її здалося що це було правильно стосовно Асоки. І щось її підказувало що далекому майбутньому вона ще не раз назве цю тогруту так. Вона взяла дівчинку за руку і вони разом дійшли до її покоїв.

Асока ще не разу не була в покоях майстра й падавана тому дівчинці було все цікаво, але вона сиділа на дивані там де її залишила падаван. Коли Еника вийшла знову то ний була коротка туніка й бриджі. Волосся дівчинка розпустила і вони золотистим водоспадом спадали до низу. В рухах вона несла свічки й дві подушки. Свічки смачно пахли ваніллю й корицею.

– Давай спочатку спробуємо мій спосіб медитацій якщо не вийде, то підберемо щось для тебе. Мени легше зосередитись на вогні свічок вони не обов’язково повинні бути з ароматом. Мене е різні якщо не подобається ваніль в мене  мʼята та лаванда. Ще здається десь було яблуко. Вона сила на підлогу і запалила свічки. Жестом пригасила Асоку сісти – Ми медитуймо з багатьох причин, щоб провести думки до ладу. Навчитися контролювати свої емоції. Для нас як джедаїв це дуже важливо. Асока дуже уважно слухала свою старшу подругу. Спробуй мостися зручніше. Асока сіла на подушки й спробувала скопіювати позу Скайвокер. Та сиділа на колінах дивлячись на вогнище. Асока намагалися дихати повільно. роблячи дихальних вправ

Оби ван якраз гортав детапад, щоб приготуватися до завтрашніх переговорів коли зароботав колумнік. О цій годині могла дзвонити тільки одна людина его падаван. Й дійсно голуба фігурка дівчинки відобразилась на  его ліжку.

— Сподіваюсь ви не хочете сидіти за документами допізна майстре? Дівчина насупила брови та стурбовано подивилася на нього. Він посміхнувся ще одна Квай–Гон теж его ганяв спати коли він засиджувався за проєктами допізна.

— А сама він показав на детапад в неї на колінах. Знову історія республіки. Майстер й падаван скривилися.

— Ні нам доручили тимчасових падаванів ось думаю що завтра з нею робити. І майстер тепер я тебе розумію. Обі ван розсміявся

— Скільки років твоєму ?

— П’ять і я гадки не мала що вона така не посидюча. Дівчинка містилася зручніше дивлячись на майстра чикаючи его поради

— Для меча вона ще маленька спробуй щось звʼязане силою. Те що ти почала заняття с медитацій це добре, але не забувай передувати з фізичними в правах

– Зрозуміло Майстер.

— А тепер спати я буду через два дні здається переговори затягнуся.

— На добраніч Майстер побачимось за два дні. Ені поспішила виключити звʼязок. Сподіваючись що вчитель не помітив її стан річ утому, що після полудня вони з Асокою були в басейні де вона допомагала дівчинки закріпити плавання і трішки перемерзла. Спочатку все було добре вона відвела малу до гуртожитку.

Але зараз вона почувалася не дуже. Еника взяла плед і закуталась в небо. Нич его вона впорається зараз  зробить собі  теплий чай і піде спати. Нема чого хвилювати майстра Оби Вана. Завтра в неї зустріч з Асокою вони домовились піти разом до бібліотеки.Вона призвала за допомоги сили подушку й заснула.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь