Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Замість епілогу

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Диявол! – Відчуваю, як земля неприємними “крихтами” потрапила у квітчасту рукавичку й відкидую невелику лопатку, якою ковирялася у грунті останні півтори години. Трохи землі потрапило під нігті, доведеться мити руки з щіткою.

Місто плавилося під нещадними променями сонця червня, і останнє, чим хочеться зайнятися – це копатися у грядках біля маєтку.

Я вирішила, що на сьогодні з мене досить гратися у городника, тому складаю усі інструменти у кармани зеленого фартуку, зриваю пучок перцевої м’яти та іду до дому.

Ногами відчуваю приємну прохолоду підлоги з кремового мармуру. Кидаю обладнання на дерев’яний стіл біля входу і крокую до кухні, звідки лунав запах приправ та маринованого м’яса.

– Запах чарівний, – цьомаю маму у щічку і на місці поцілунку з’являється ямочка від посмішки.

– Дякую, крихітко, – тітка Алекс обіймає мене за плечі й забираю м’яту. – Іди, відпочинь. Хлопці поїхали на вечірку, тому можеш поплавати у басейні.

Посміхаюся і босими ногами підіймаюся на другий поверх, аби переодягнутися у купальник. У кімнаті відчувається задуха і навіть відчинене вікно не рятує ситуацію.

Залишаю невеликі сережки з перлинками на комоді і відкриваю другий ящик з білизною.

Зупиняюся на білому бікіні без лямок, беру легку накидку на плечі і залишаю двері відкритими коли виходжу.

Біля сходів перелажу через поручні і стрибаю, водночас громко сміючись. Повітря підіймає низ парео и через мить я повільно приземляюсь на підлогу. У кутку з книжками беру невеликий довідник з травами та зіллями і прямую в бік світлої кімнати з басейном.

Рідкі сонячні промені переливалися у кришталевій люстрі, утворюючі сонячних зайчиків.

– Ти одна тут? – На надувному кріслі лежала тітка Джейн і читала книгу. По залі лунала мелодія на скрипці та віолончелі із програвача платівок.

Вона погоджуючись микнула. – Чому ті не на вечірці з братами? – Химерні руді кучері обрамляють вічно молоде обличчя з великими очима, які ховалися за окулярами-кішками. У руці був бокал з мартіні і двома оливками.

-Мені вистачає їх і тут, хочеш, щоб я слідкувала за ними ще й на вечірці? – Скидаю накидку на шезлонг, залишив книгу на скляному столику. Беру блакитний круг для плавання и пускаю у воді, сидаючи по середині.

– Вони вже дорослі хлопчики, люба, – Джейн посміхається, змочив тонкі пальчики у бокалі.

– Авжеж, – відкидаю голову і поринаю у гарну мелодію. – Це ти граєш?

-Так, із твоїм батьком. Він записав декілька платівок коли ми були тут. Хоча Алекс із Сьюкі не бажають його згадувати, я все одно люблю нас слухати.

– Нам прийшов лист! – Алекс махала конвертом з трохи жовтого паперу. Мама війшла трохи потім, витираючи руки об рожевий фартух.

-Від кого? – Вони сіли поруч на шезлонг і мама поклала підборіддя на плече подруги.

Александра відкрила ножем конверт і дістала сам лист. Його надіслав брат Алекс Джим із питанням, чи можуть вони приїхати із дружиною та сином до Іствіку і зупинитися у нашому домі до середини серпня.

-Гадаю, це не буде для нас проблемою, кімнат вистачить, – сказала Джейн. – Але чому для відпочинку вони обрали саме Іствік?

-Гадки не маю, – Александра ще раз пройшлася по тексту листа.

-Можливо, вони хочуть відпочити від міського шуму, а до нас не так далеко їхати, – мама почала гризти ніготь, певно, вона трохи нервується. Дивлюся на неї і, почувши мої думки, вона відриває руку від рота. – Якщо сьогодні ми самі, дівчата, як ви дивитися на ніч коктейлів?

***

-Ти не розповідала Джиму про нас? – мама обривала листя м’яти від стеблю, кидаючи їх у кувшин із лимонадом.

-У будь-якому разі вони наслухаються пліток на залізниці, але не думаю, що мій брат повірить незнайомцям, які кажуть, що його сестра і її подруги відьми, – брюнетка налила половину пляшки мартіні у тару і відкрила банку оливок.

Ми пересіли на обідній стіл. – Як ти їм пояснила ваш переїзд у цей дім?

-Сказала, що це компенсація мера нам як багатодітнім матерям, – жінки переглянулись і ми засміялися від геніальності її ідеї.

Люблю такі вечори, коли ми всі разом. В такі моменти я відчуваю невидиму нитку, що пов’язує усіх нас. Також, через спеку у мене часто безсоння, через що ніч тягнетьсья вічність. А за довгими розмовами і алкоголем неспати набагато легше.

-Алекс, а вони вже були тут до цього разу? – Закидую оливку до рота. Вона закивала.

-Коли Міранда народила Кела, вона провела тут увесь дикрет, коли я ще жила у будинку біля річки. Ніколи не забуду цей жах, – чорноброва потерла долонями лоб і тяжко зітхнула. – Я люблю їх, але жити у крихітному будиночку із немовлям, що вічно плаче, та його істеричною мамцею було нестерпно. А як це все пережила Ембер я й досі не уявляю, їй тоді було лише 7 років. Це був суцільний Ад.

Ми знову засміялися на весь будинок. Мама із серйозним виглядом видавливала сирний крем на солоне печиво і про щось думала. Проводжу великим пальцем по зморшці поміж брів і обіймаю її за руку, лягаючи на плече.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь