Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Дазай Осаму Х читачка

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

[Твій POV]

 

З мене досить. Це життя повільно виводить мене із себе. Як довго я взагалі маю існувати? Я перестала рахувати десятиліття тому. Спочатку мені подобалася моя здатність бути безсмертною, але після того, як я побачила, як вмирає моя сім’я, друзі та ще більше людей, мені просто набридло бути живою.

 

Чому ще не можу померти? Тц, маніяки-самогубці пишалися б, якби спостерігали за моїми спробами накласти на себе руки. Ця моя грібана здатність відмовляється виконувати мої бажання. Але чи серйозно, що в мене залишилося в цьому світі? Я одна. Одна з тих пір, як помер мій чоловік, діти та онуки. Хоча мені було трохи дивно бачити, що мої онуки виглядають старшими за мене. Я не старію і не можу померти.

 

Сьогодні один із багатьох днів, коли я намагаюся накласти на себе руки, старий добрий спосіб — утопитися в річці. Хоча я вже знаю, що це не спрацює, я все одно спробую, бо мої надії ніколи не зникали. Отже, я стрибнула в річку і почала чекати. Скільки днів я протримаюсь, поки хтось не побачить мене тут і не допоможе мені вибратися? Звичайно, я ніколи не відчувала себе живішою, ніж зараз. Це так засмучує…

 

 [Кінець твого POV]

 

Дазай втік з Агентства після того, як Кунікіда змусив його працювати над великою купою паперів. Темноволосий чоловік встиг віддати Ацуші свою роботу, перш ніж зник. Насолоджуючись своїм «вільним часом», він ходив навколо у пошуках гарного місця, щоб накласти на себе руки. — Може, мені самому слід потонути в річці. Цього разу це точно спрацює, — заспівав Дазай і вже збирався стрибнути, коли побачив у річці ще одну людину. — Прекрасна молода леді намагається накласти на себе руки? БЕЗ МЕНЕ! Я не можу залишити її прекрасне тіло вмирати на самоті! – закричав він у героїчній позі та стрибнув за тобою.

 

Після того, як він витягнув тебе з річки, ти зітхнула і подивилася на хлопця. – Дякую, що перебив придурок. Я сподівалася, що цього разу це спрацює… – пробурмотіла ти, сідаючи поруч із ним. Дазай спостерігав, як ти підтягнула коліна до грудей та сховала між ними обличчя. – Ви нагадуєте мені мене, юна леді, – посміхнувся він і згадав свою першу зустріч з Ацуші, де він сказав майже ту саму фразу. – Юна леді…? Вау.. Я задоволений, – ти сумно посміхнулася. Дазай моргнув. – Як вас звати? Я не хочу звертатися до Вас як до юної леді, – сказав він. – Т/І. І якби ви знали мій точний вік, у Вас вилізли б очі. – Ти зітхнула. — Яке гарне ім’я. Мене звуть Дазай, і в такої милої молодої леді, як ви, має бути вагома причина накласти на себе руки. Чи можу я запитати, скільки вам років?

 

— Скільки Вам, на вашу думку, років? – Запитала ти його. Дазай підніс палець до підборіддя, трохи подумавши. — Найбільше, приблизно 25, — припустив він, змусивши тебе від щирого серця розсміятися. — ой… вау, дякую. Ну, я думаю, що минулого року досягла 190. Але я давно перестала рахувати. – Ти хихикнула. Обличчя Дазая миттєво витяглося, і він не був певен, чи ти жартуєш. – Ти серйозно? – спитав він, здивовано моргаючи. — Так… Бачиш, мої посібники роблять мене безсмертною. Я не можу померти і не старію. Це так засмучує… – Ти зітхнула, кілька сліз потекли по твоєму обличчю. Дазай не знав, що відповісти, тому він зняв пов’язку зі своєї руки та витер твої сльози. — Може, я зможу тобі допомогти. – Сказав він зі своєю звичайною усмішкою. — У мене також є здатність. Я можу звести нанівець всі здібності одним дотиком. – Він пояснив.

 

Твої очі розширились. – Це правда…? – Запитала ти, беручи його руки в свої. Дазай усміхнувся і кивнув головою. — Ми можемо вчинити самогубство закоханих разом! – Щебетав він, його очі блищали від захоплення. Ти трохи посміхнулася. Цей незнайомець був дивним, але дуже гарним та чарівним. – Звучить як план. Хоча чому ти хочеш накласти на себе руки? – Ти запитала його. Дазай посміхнувся. — Це досить привабливо мати ідеальне і красиве самогубство. Мені все одно, що думають інші, аби я міг померти цілою і неушкодженою з людиною, яку люблю.

 

— …і все-таки ти просиш абсолютно незнайому людину вчинити самогубство закоханих? Ти взагалі знаєш, що означає любити? – Запитала ти його. На відміну від нього, ти пережила справжнє кохання, і смерть твого коханого завдала тобі такого болю, що ти більше ніколи не любила. – Звісно я знаю! Але це не має значення. Якщо я знайду прекрасну леді, яка матиме таке ж бажання, чисте кохання зросте. – Він кивнув, ніби був цілком серйозний. Ти посміхнулась. Пройшло багато часу з того часу, як хтось змушував тебе посміхатися, але чомусь Дазай був дуже чарівний. Хоча, можливо, це зовсім не входило до його намірів.

 

– Не дивись на мене так Т/І. Я знаю, це здається дивним з боку незнайомця, але я говорю серйозно. Давай помремо разом, м? – Запитав він дитячим голоском. Ти зітхнула. — Я не твоя коханка, але я хочу померти так само, як і ти, здається. Давай помремо, Дазай-сан. – Ти посміхнулася, змусивши його серце затремтіти в передчутті. – УРА!

 

– НІ, тут ніхто не вмирає. – Дазай завмер і трохи озирнувся. Ти побачила світловолосого хлопця в окулярах, що сердито топає ногою. — Кунікіда-кун, у тебе найнепридатніший час для появи, — надувся Дазай, відвертаючись зі схрещеними руками. Ти моргнула і подивилася між обома чоловіками. Кунікіда підійшов до тебе і підняв Дазая за комір. – Мені дуже шкода, міс. Сподіваюся, що цей ідіот Вас не потурбував. Мої найглибші вибачення. Теж вибач, ідіот, витрачаєш час на пов’язки. – прошипів Кунікіда.

 

— Мені дуже шкода… що я не зустрів тебе раніше, моя люба Т/І-тян. Почекай мене, тоді давай ді-, а Кунікіда-кун, це боляче! – Дазай завив, коли його відтяг напарник, залишивши тебе приголомшеною. Після того, як ти прийшла до тями, ти посміхнулися собі і згадали свою зустріч із цією дивною людиною. Він трохи освіжив твоє самотнє життя. Можливо, бути живим було не так уже й погано.

 

Час минав, і ти часто опинялася у компанії Дазая. Незалежно від того, чи зустріла ти його під час спроби накласти на себе руки, або він застав тебе прогулюються парком у пошуках бездомних кішок, яких можна погодувати. Тобі дуже подобалося його суспільство, і з часом ви з Дазаєм зблизилися. Він тепер рідко пропонував подвійне самогубство, що змушувало замислитись, бо на початку він ні про що інше не говорив. Отже, Ацуші був посланий на вашу сторону, щоб подбати про вас обох; переконатись, що ви двоє не робили нічого подібного. — Ні, Т/І-тян, Дазай-сан на якийсь час припинив спроби накласти на себе руки. Я гадаю, що причина в тобі. – Ацуші посміхнувся, змусивши Дазая почервоніти та прикрити рота бідного хлопчика. – Шууш Ацуші-кун. – Прошепотів Дазай, незвичайно нервуючи сьогодні. – Так? – Усміхнулася ти, останнім часом перебуваючи в набагато кращому настрої. – Ха-ха Ацуші-кун просто жартує. Я намагаюся накласти на себе руки майже кожен день. – Дазай усміхнувся, обіймаючи тебе однією рукою. Це було те, що він часто робив. Ви такі близькі один до одного, що навіть не помітили, як обійнялися або жартували над ним, зрештою нависнувши над тобою.

 

– Без мене…? – Запитала ти жартівливіше. Дазай усміхнувся і притиснув тебе ближче до свого тіла. – Звісно. Я не можу дозволити такій дівчині померти. Це було б гріхом, – видихнув він тобі у вухо. Ацуші посміхнувся і промовчав, радіючи, що Дазай нарешті знайшов когось, хто змінив його волю на смерть. — Тоді було б гріхом, якби ти теж помер, Дазай-куне, — відповіла ти, кладучи голову йому на груди, відчуваючи тепло, що виходило від нього. Вищий чоловік усміхнувся ще голосніше і підняв твою голову, поклавши вказівний палець тобі під підборіддя. — Не говори таких милих речей Т/І-тян. – Він посміхнувся, його губи повільно скорочували відстань між твоїми. – Але це правда, – сказала ти, посміхаючись.

 

Декілька миттєвостей ви дивилися один на одного. Це було, як чарівний момент, тільки ти і він. Ти відчула пильний погляд на своїй фігурі, а також на Дазаї, тому ви обоє повернулися до Ацуші, який спостерігав за вами з найширшою усмішкою на світі. — Ви такі милі разом, — признався він, змушуючи вас обох почервоніти. – Ацуші-кун, я думаю, тобі варто ненадовго піти. – заспівав Дазай, махнувши рукою, щоб хлопчик пішов. — Мені шкода, але Кунікіда-кун наказав мені подбати про тебе. – сказав Ацуші з вибачливою усмішкою. — Але ти можеш принести нам трохи морозива, га? – Запитала ти його.

 

Ацуші моргнув, перш ніж кивнув головою. – Я зараз повернусь. Навіть не думай тікати! – людина-тигр усміхнулась і побігла до продавця морозива. – Добре, давай сховаємось, поки він не повернувся, – прошепотіла ти. Дазай усміхнувся і, взявши тебе за руку, утік у парк. Нарешті, трохи усамітнення з чоловіком, якого ти любила. Ти ніколи не думала, що знову почуватимешся, але це сталося.

 

— Отже… як щодо самогубства закоханих зараз? – Запитала ти, намагаючись зрозуміти, чи справді він передумав. Дазай зітхнув, сів на луг і притягнув тебе до себе на коліна. — Я повторюватимусь стільки, скільки ти захочеш Т/І-тян. Я не згрішу, дозволивши тобі померти. Ти дорога, чиста душа, яку треба захищати. Тож переконайся, що колись після моєї смерті ти знайдеш іншого захисника. – Він сказав це зовсім серйозно. Його тон змусив твоє серце стиснутись, і ти схопила його за жилет. – Ні… – прошепотіла ти. Дазай моргнув. — Я ніколи більше нікого не захочу після твоєї смерті. Тому, будь ласка, Дазай-кун, використовуй свою здатність, поки ми живі, щоб ми могли померти разом, коли постарімо, – пробурмотіла ти, дивлячись на його здивоване обличчя. – Ти впевнена? – він спитав. Ти посміхнулася. — За все моє 190-річне життя я колись була така впевнена, — сказала ти, змусивши Дазая почервоніти від твого рішучого обличчя.

 

Дазай промовчав, перш ніж притулитись своїми губами до твоїх у злегка сильному поцілунку. Спочатку ти була приголомшена цим, але зрештою прийшла до тями і поцілувала його у відповідь. Він обхопив тебе за стегна і поглибив поцілунок, змусивши тебе ахнути, коли він прикусив твою губу для входу. Тебе трохи здивувало, що він був такий агресивний, але, схоже, якийсь час у нього були ці позиви. Щоб нарешті зробити тебе своєю. Відчуття печіння в легенях змусило тебе усунутись, важко дихаючи від цього гарячого поцілунку. — Я гадаю, це так, Дазай-куне? – Ти посміхнулася. Дазай усміхнувся, коли обхопив твою щоку своєю гладкою рукою. — Я ніколи не думав, що колись це скажу, але… Я хочу бути свідком нескінченних років з тобою. Ніколи за все своє життя я не почував себе так. Я люблю тебе, Т/І-тян. Я люблю тебе так сильно, що це майже завдає біль. – Він пожартував, міцно обіймаючи тебе.

 

— Дазай-куне, я теж тебе люблю. Більше того, я хочу провести решту свого життя поряд з тобою. Ніколи не залишай мене, коханий. Анулюй моє безсмертя і помри разом зі мною після довгого, повного життя, – сказала ти, змусивши його посміхнутися і почервоніти. Він поцілував тебе в верхівку і поклав на неї підборіддя. – Я обіцяю.

 

Ацуші стояв за кілька метрів від них із морозивом, м’яко посміхаючись. Як би ви колись здогадалися знову випробувати чисте кохання? І хто міг би подумати, що хтось може змінити принципи Дазая?

 

 The End

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь