Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Героїня

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

All my friends are heathens, take it slowWait for them to ask you who you knowPlease don’t make any sudden movesYou don’t know the half of the abuse

Непомітно підкрадається ніч. Крізь дим від погребального вогнища вона розглядає зірки. Гадріель вбив Кевіна. Просто спалив зсередини пророка, який нічого не підозрював. Ніби хлопчина стояв поруч із нею, вона чула його останні слова, а потім яскравий спалах і хвиля гніву, болю, ненависті. Все так само як після вбивства Люцифером Гавриїла. Від однієї цієї думки їх хочеться розірвати янгола на дрібненькі шматочки, щоб він сповна відчув всю ту біль, яка огортає її та Діна Вінчестера. Давнє правило мисливців – всіх не врятуєш. Спокою нікому не додає. В цьому є також її провина, бо вона сама наказала йому всіма силами доводити свою відданість Писарю. Це її перша помилка за довгий час. Провал в “ідеальному” плані. В цьому світі немає нічого ідеального і звинувачувати нікого.

Їй вдається переконати Діна знайти янгола для вигнання його з тіла Сема, але не вбивства. На жаль, він надто цінний інформатор, а вона не встигає стежити за всіма, готуючись до заклинання. Для цього їм потрібен Кроулі, який не горить бажанням допомагати Вінчестерам тоді, коли Аббадон налаштовує проти нього його ж демонів. Фель хочеться тріснути його чимось важким по голові. Люцифер розповідає про те, як би він зрубав під корінь всі спроби демона повернути собі трон Пекла. Вона не Диявол.

Відшукати і вирубати янгола для неї не проблема. Залишається тільки вмовити демона їм допомогти. І їм з Кастіелем, котрого Гадріель люб’язно повернув у світ живих після її нового наказу, вдається. Правда, і самого янгола доводиться заспокоювати і відтягувати від брата. Вона мовчки слухає Гадріеля. Він і справді не винний в тому, що Люциферу вдалось пробратися в Сад до Адама з Євою. Бог мав доручити цю роботу Михаїлові, якому добре відомі трюки його молодшого брата. Фель не сумнівається, що Бог навмисно наказав сторожити Сад серафиму, а не архангелу. Він прагнув того, щоб Люцифер спокусив людей. Прагнув подивитися, що буде далі. Суто науковий інтерес. А потім вони знайшли цапа-відбувайла і запроторили його у В’язницю на мільйони років.

Кроулі допомагає, але вимагає взамін знищити Аббадон. Фель від цього відхрещується, бо кожне відволікання її від шахової партії з Писарем може закінчитися летально для якого-небудь янгола. Їй потрібна підтримка народу, щоб правити. Вона не Михаїл, не Люцифер, не Рафаїл і не Гавриїл. Вона – Нечиста. Їй не довіряють.

Дін знову тягне її. Цього разу на пошуки Першого клинка. Вони з Семом сваряться і вона лишається з Діном як з найнерозсудливішим братом. Очікує, що він втне щось подібне. До них приєднується Кроулі. Час рушати в гості до Каїна.

Знайти Каїна неважко. Він ввічливо вказує їй на двері. Це й не дивно. Вона ж в тілі його молодшої сестри. Найулюбленішої. Фель виходить. Подумаєш, Каїн зібрався передати свою Печатку Діну. І без цього все гірше нікуди. А якщо добряче подумати? Адже Печатка – ключ до ще однієї Клітки. Із цим родичем вона не готова зустрічатися. Як тільки вона збирається назад в будинок, перед нею у всій красі з’являються декілька десятків демонів. Частина з них заходить в будинок, інших вона бере на себе. Вона давно нікого не вбивала за допомогою своїх природніх сил, тому показати демонам, з ким вони мають справу, дуже навіть приємно. Величезні крила розправляються.

Дін отримує Печатку, однак йому потрібен ще Перший клинок. В його очах вона бачить той самий вогонь, який охопив свого часу Люцифера. В його очах вона бачить Пітьму. Дін не зможе довго опиратися її нашіптуванням. Зрештою, він перетвориться на Люцифера. Яким б добрим не був. Пітьма надає владу. Вона це знає. Браслет загрозливо нагрівається, коли Дін підходить до неї. Ще одна істина. Йому не можна торкатися до тієї, хто став йому сестрою. Вона не пояснює причин. Це пов’язано з Печаткою і цього досить. Життя її брата щойно розділилося на “до” і “після”.

Печатка міняє Діна щодня. Пошуки Гадріеля продовжуються. І одного дня вони виходять на слід янгола, втративши зв’язок з Кастіелем. Фель ж, у свою чергу, телефон майже ніколи не заряджає. Він радше виконує декоративну функцію, яка дозволяє їй не надто виділятися в натовпі людей. Чим більше схожості з людьми, тим важче янголам вистежити. Цю просту істину вона засвоїла дуже давно. Поводься наче пересічна вісімнадцятирічна дівчина і довше проживеш. Михаїл про цю її фішку так і не пронюхав.

За планом Вінчестери мають заманити янгола в пастку й вбити, за пропозицією Діна, але Фель порадила йому спочатку випитати про місцезнаходження лазівки на Небеса. Ця чутка шириться між янголами останнім часом. Бартолом’ю з Малахією починають підганяти її щодо відкриття Воріт, але заклинання мовою Перших забирають надто багато часу, тому й практично не використовувалися архангелами чи Богом. Не кажучи про те, що для цього заклинання потрібні інші заклинання. Вона також хоче знати, чи не дійшли до Метатрона чутки про її намір відчинити Браму.

В розпалі веселощів Сем відправляється шукати зниклого друга. Дін ж ледь стримується, щоб не вбити Гадріеля. Пітьма жадає крові. Та янгол сам бажає померти, тож Дін залишає його живим. Згодиться для обміну на Каса. Таку умову виставляє Метатрон. Її туди не беруть. Вона й сама не прагне. Побачивши архангела, янголи можуть опуститися на коліно і це спаскудить всі її подальші плани.

У своїй кімнаті в бункері вона нарешті заряджає телефон. Хоче все-таки знати як пройшов обмін, чи не вчудив Метатрон чогось, що в подальшому можна використати проти нього. Майже одразу приходить сповіщення про нове повідомлення на її автовідповідачі. Номер не належить жодному з телефонів братів, але вона все одно прослуховує повідомлення. Це може бути якийсь мисливець чи янгол.

– Привіт, блудна дочко. – через перешкоди на лінії вона все ж чує голос свого батька. – Ну так от. Я зараз знаходжуся на одній старій фабриці. Координати висилаю. Приходь, поговоримо.

Повідомлення закінчується. Єдине, в чому вона не сумнівається, голос справді належав її батькові. Навіть Писарю не вдалось би зімітувати голос архангела. Він хіба що мовою Перших не звертався до неї. Фель замахується і кидає телефон об стіну, але вчасно спохоплюється і зупиняє його на льоту телекінезом. Розлючена.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь