Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

27

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

*Tom Odell — Another Love

Коли задаєшся питанням «як до цього дійшло», завжди йди до витоків. Не копайся в самому кінці шляху, де купою мотлоху на землі лежить тисяча і одна подія. Іди на початок, бо там найчастіше все легко та однозначно. Однорядково навіть, відповідь на всі питання вміститься буквально в одну фразу, якщо не розбазарюватися на хитромудрі обороти. З самого дитинства я спочатку знаходив першопричину, а потім вже їбався з наслідками. Дивна річ: коли відповідаєш на запитання «чому», багато проблем відпадають самі собою.

У реаліях постсовкового простору, на жаль, все ще не стало звичкою копатися в дитинстві. Люди в принципі копатися в собі не звикли, від того й покоління емоційних калік із величезним списком зайобів. Типу, нам соромно розбиратися зі своєю менталкою. Ну звичайно, зате в п’ятдесят сидіти на дупі рівно біля розбитого корита нікому не соромно. Принаймні не доводиться миритися з усвідомленням, що ми так чи інакше були поранені. І більшу частину з цих ран завдали нам найближчі люди.

Взагалі я вивчав це питання. Уникнути дитячих травм практично неможливо. Навіть не у вихованні справа, на нас з самого дитинства впливає дуже багато чинників, за всіма не встежити, та й для чого? Якби всіх нас вирощували під куполом, як в інкубаторі, ситуація могла б стати тільки в корені гіршою. Тут той же принцип, що і з вітрянкою: краще перехворіти в садочку, ніж років у тридцять, коли переноситься хвороба максимально лайново. У цьому комусь з нас пощастило, ми встигли набити шишки ще в дитинстві та засвоїли уроки. Є тільки один мінус: деякі подряпини не гояться, вони запалюються і починають гноїтися. Хто замовляв сепсис?

Іноді травма не залишається на підкірці як досвід, а сама стає проблемою. Найчастіше це відбувається саме через небажання копатися у своїх мізках. Часом достатньо секунди, щоб відстежити негативні реакції на щось. Що ти відчуваєш, до якої емоції це найближче: страх, гнів, заздрість, образа? Згадай, у яких ситуаціях ти відчував таке? Чи є схожість у цих історій, які вони?

Найімовірніше, спільні риси і виявляться тим самим слабким місцем у твоїй броні, за яким стоїть якийсь страх чи комплекс. А за ним уже й травма. Розкинувши мізками, ти, напевно, натрапиш на крихітний спогад про те, коли тобі було так само неприємно вперше. Та навіть якщо ні — це вже не важливо, адже ти знайшов першопричину свого болю — те, що руйнує тебе з кожною новою зустріччю з реальністю. Головне: рану знайдено, і тепер можна прикласти до неї подорожника, але це вже зовсім інша історія.

Кохання як поняття тривалий час існувало в моїй голові виключно у зв’язку зі словом «родина». З однолітками конект особливо не в’язався, я завжди був ізгоєм. Можливо, мене задирали через бідність, а може, річ саме в мені: не пригадую за собою підвищену балакучість у дитинстві. У будь-якому разі, причини в сукупності не грали мені на руку. Я рано усвідомив, що таке класова нерівність, у садочку часто сміялися з мене через відсутність гарного одягу і пиздатих іграшок. Це зараз батько робить вініри всім багатіям нашого міста, а мама заколює філерами обличчя інста-ляльок до стану ідеалу. Але коли мені було років п’ять, вони були просто студентами на передостанньому курсі медичного та ледве зводили кінці з кінцями. Тато працював ночами, мама за гроші писала курсові. А ще був я — баласт, який потребував підвищеної уваги, часу та грошових вкладень.

Теоретично моє дитинство в принципі не мало сприяти роздумам, але така вже я людина.

Я завжди думав.

Я вважав себе проблемою.

Мабуть, саме цей факт і є початком моєї історії. Мені чомусь здавалося, що я тягар для батьків, це плодило кумедні страхи і дивні думки в моїй голові. Варто було накосячити, одразу думав, що ця провина стане останньою, і вони негайно викажуть мені, як сильно я псую їм життя.

Я вирішив, що кохання не буває безпричинним, що його обов’язково потрібно заслуговувати. Потрібно відповідати очікуванням, і я дуже старався, щоб мати з татом не мали причин сумніватися в мені. У коханні до мене.

Із Владом було так само. Він став моїм першим і, правду кажучи, єдиним другом, це означало для мене дуже багато. Та й зараз означає, чого там. Він — мій скарб. Напевно, мої слова важко зрозуміти тим, у кого не було настільки тісного не романтичного зв’язку. Це схоже на стосунки між братами, навіть двійнятами, такі ж непохитні та ірраціональні. Ми можемо домовляти фрази один за одного, іноді мені здається, що він читає мої думки, що ми взагалі один організм. Іноді мені здається, що він не почує мене, навіть якщо я закричу на всю горлянку. Це відчуття страшенно складно описати, але воно безперечно завжди було для мене трішки більшим, ніж просто дружбою.

Коли ми почали спілкуватися, я вже мав певний конструкт, на якому тримався світ. У ньому власне кохання було константою, і як би Влад не змінювався, в голові все залишалося стабільним. У мій бік за аналогією так ніколи не працювало: мене не полюблять у відповідь безпідставно, якщо я не докладу зусиль. Саме тому Жуков дружив нормально, без перегинів і зайвих старань, а я порався з нашими стосунками, як із писаною торбою, навіть коли він поводився як лайно. Якби я не був таким ідіотом, дружба скінчилася б ще класі в сьомому, але я — вбивчо впертий чувак. Власне, саме так моє життя в один момент і перетворилося на нескінченну оду про нерозділене кохання.

Чотирнадцять років. У кого немає історії про драму у чотирнадцять років, так? Але моя тривала і в п’ятнадцять, і в шістнадцять, і навіть у сімнадцять, з кожним роком ставало тільки гірше. Те, що було спочатку дружбою та сильною прихильністю, перетворилося на петлю навколо шиї. Я багато плакав, буквально щовечора, коли ми з предками нарешті розбредалися після вечері. Я чекав на цей момент, як особливого ритуалу, як молитви перед сном біля крихітної ікони на стіні. Сідав на ліжко і втискав подушку в обличчя, щоб не видати зайвих звуків. І ридав так гірко, що не міг зупинитися. Ця хуйня вбивала мене.

Ми в той час погано з Владом ладнали, напевно, його теж щось турбувало, але він ні про що не розповідав. А потім дізнався про мої почуття. І все остаточно пішло по пизді.

Я не збирався зізнаватись, не вважав за потрібне, не обнадіювався мріями про взаємність. Тихенько собі страждав ночами в надії, що це колись закінчиться, а вдень поводився, як ні в чому не бувало. Я зберігав ілюзію, бо крім неї в якийсь момент нічого й не залишилося. Просто картонка.

Він усе зіпсував. Відкрив їбаний ящик пандори, зірвав мою карикатурну маску з кольорового паперу і дізнався про те, що йому взагалі не призначалося. Так я думав тоді, ридаючи в голос, не соромлячись і затикаючись тільки на поспати. Батьки були в культурному шоці, м’яко кажучи, але не сварили, тільки заходили до кімнати для моральної підтримки:

«У це складно повірити, але стане краще. Не за годину і не завтра, звичайно, але обов’язково стане, — не знаю, який у батька був вираз обличчя, я накрився ковдрою з головою. — Ти можеш кричати і плакати, розгромити щось, якщо хочеш, це нормально, не переживай через нас. Але одного разу це — чим би воно не було — відпустить. Не роби дурниць, щоб побачити, як це буде».

«Тонкий» натяк на суїцид не зачепив, тоді в мене не було сил навіть для душа, самогубство теж навряд чи подужав би. Я прокручував татові слова в голові, як мантру, доки не почав вірити в це, доки це не стало дійсністю.

Далі все було менш драматично. Жуков не писав і не дзвонив, а ще знайшов абсолютно уїбанську, просту, як п’ять копійок, бабу. Я дивився на їхні фотки в соцмережах і бісився, але вже не плакав, і це вже можна було назвати прогресом. Наприкінці літа на мене чекав мій перший роман. Веселе підорське життя відкрилося мені подібно до Нарнії, а потім безладні статеві зв’язки допомогли остаточно стати на ноги. Звичайно, не миттєво, але я зміг змиритися з розбитим серцем і жити далі, немов у моїх грудях є щось, крім дрібних уламків. Я думав, що рани самі собою загояться, але згодом вони лише запалилися, перетворюючись на бомбу сповільненої дії.

Те, про що я говорив спочатку: деякі ранки починають гнити без лікування, ось і я почав. Бомба б вибухнула рано чи пізно, те, що жертвою впав Стас — у чистому вигляді щаслива випадковість. Це звучить просто жахливо, я точно не в праві вирішувати, хто вартий кохання, а хто ні. Але я не хотів би заподіяти комусь на зразок Макса такий біль.

…І коли я тільки почав дбати про його почуття?

Майже одразу, насправді. Може, я просто не розпещений увагою, тому легко повівся, а може Калимов справді чарівний. Але мені майже відразу захотілося бути з ним людиною. Не морочити голову, не маніпулювати, не користуватися його очевидним інтересом у мій бік. Він настільки обеззбройливо поводився, що піти на нього з вилами не зміг би жодна розсудлива людина.

Я не пам’ятаю нашої першої зустрічі. Тієї ночі так сильно напився, що Стас після приходу навіть скандал не влаштував: я відключився на килимку біля входу, сенсу кричати не було. У нашу другу повноцінну зустріч мене не залишало дивне почуття, ніби я когось образив. Калимов жартував і сміявся, але паралельно вкидав сумнівні коментарі щодо моєї дірявої пам’яті. Втретє ми зустрілися з ним у чоловічому туалеті. Така романтика, так? Мені тоді здалося, що ми знайомі з Максом вічність. Його руки наче звично торкалися мене, його інтонації заспокоювали. Роздратований і розлючений я дозволив собі розслабитися, поки крижані руки дбайливо погладжували синці. Мені не хотілося думати і шукати каверзу, щоб був привід відсторонитися. Не хотілося відстронятися.

Ми постійно спілкувалися і проводили багато часу разом. Ми цілувалися, і що гріха таїти, навіть торкалися членів одне одного. Напевно, ще тоді варто було змиритися з тим, що це схоже на стосунки, але я просто не міг. Тоді мені довелося б визнати, що мені це все подобається.

Знаєте, я не вірив, що буває поганий час для чогось хорошого, доки не закохався у Калимова. Я починав відчувати, а мій світ валився на очах: ​​побиття і булінг, хуй знає чого чекаючий від мене Жуков. Гниюча рана в грудях, яка, очевидно, нікуди не могла подітися. З усіх людей на планеті я найменше підходив для нормальних стосунків, рішення відмовити Максу було усвідомленим. Тому що насправді я вже давним-давно віддав себе комусь іншому, залишивши всередині зяючу дірку. Хіба можна за такого розкладу дати щось у відповідь на чужі почуття?

Ну, блять, виявляється, можна. Виявляється, просто неможливо дивитися на об’єкт симпатії здалеку, коли вже знаєш, яка близькість з ним. «Розлучення» з Жуковим було неймовірно болючим, усвідомлення того, що мене не хочуть, довбало по голові кувалдою. Однак на тлі реального розриву з Максом, це здавалося лише соплями у сиропі та підлітковою дурістю. Адже з Владом у нас завжди була дружба, хоч і з домішкою моєї закоханості. А Калимова з самого спочатку я не сприймав як незнайомця чи приятеля, він відразу зайняв особливу нішу в моїй голові і закріпився там намертво.

Ось ми й опиняємось у кінцевій точці. Після розставашок зі Стасом я хотів побути на самоті, але дозволив собі інтрижку, яка, чого приховувати, продовжилася закоханістю. Я злякався і відштовхнув людину, яка по-справжньому мені подобається, бо боялася наламати дров. Я піддався огидній спокусі і пустив Жукова набагато далі за межу дружби. Я примудрився стільки всього наробити і проїбатися по всіх напрямках. Мій мозок розриває під натиском питань і претензій до самого себе, а єдина звивина, що ще працює, наполягає на тому, щоб ізолюватися від усіх і не псувати нікому життя. Моє серце витрахане ублюдськими комплексами, поранено й іншими людьми, і особисто мною. Воно більше не розбите, але все ще не зажило до кінця. І дивлячись на картину перед очима я все ще не впевнений: чи є правильна, красива кінцівка цієї історії?

***

 

— Слухай, може, варто було знайти десь фон пристойніший? — Саня стрибав навколо столу, мов блоха, перекладаючи стоси книг із місця на місце.

— Ми вже обговорювали, — вимучене зітхання. Влад уважно глянув у камеру, налаштовуючи фокус. Мітяєв плигав перед об’єктивом, не в змозі впоратися з хвилюванням, чим ускладнював завдання. — Нам потрібно зберегти природність обстановки, у цьому ж увесь сенс.

— Ага, — невпевнені інтонації в голосі трохи підбурювали, але Жуков щиро намагався ставитися з розумінням до ситуації.

— Ти сам так сказав, пам’ятаєш? І я погодився, — Влад обійшов камеру з непохитною рішучістю. Обхопивши чуже передпліччя долонею, хлопець смикнув Сашка убік, ближче до тієї точки, де в кінцевому рахунку вони обоє стоятимуть. — Або ти припиниш, або замість перформансу ми матимемо акт некрофілії. Мені потрібно налаштувати фокус, стань тут і не відсвічуй.

«Не те щоб я не розумію причин його хвилювання, — утихомиривши Саню, Жуков знову повернувся до улюбленої дзеркалки. — Після того інциденту він по можливості не підпускає мене ближче, ніж на півметра. Зараз же заради ідеї наважився на таке».

Думаючи над своїм спеціальним номером, Мітяєв перерив пару-трійку-двадцять статей про лгбт-активізм і пов’язане з ним мистецтво. Тут же пішли кілька інтерв’ю Pussy Riot, так, чисто для натхнення, але незабаром Сашко зрозумів, що це трохи не його естетика. Йому не хотілося добитися ефекту бомби, що розірвалася або кидати комусь виклик. З цими думками він почав шукати далі і знайшов перформанс «Mise à nu». Так народилася скромна ідея для їхнього номера.

«У результаті він дійшов висновку, що вінцем нашого творіння має стати поцілунок двох мужиків. З зрозумілих причин ні втягувати лівих людей, ні просити «своїх» ми не могли, тож залишався лише один варіант», — Влад закінчив із налаштуванням, востаннє дивлячись на картинку збоку. Аудиторія в заході сонця виглядала ідеально. Їм страшенно пощастило, що погода була на їхньому боці, як і графік репетицій із розкладом пар. Рівно година до того, як галасливий натовп увірветься в кабінет і зганьбить «задник». Позначки викладача з філософії на дошці, купа навчальної літератури, яку Саня спеціально притягнув із бібліотеки для декору. Справа, на самому краєчку кадру — крихітне серце, намальоване крейдою на вільній частині дошки. Камеру Влад розташував так, щоб вона стала ніби мимовільним глядачем, що зносить четверту стіну. Так у кожного, хто дивитиметься це відео, з’явиться відчуття, що він сам був там.

«Це — пиздата ідея, — запевнив сам себе Саша вже вкотре, нервово смикаючи край улюбленого бордового светра. За задумом Жуков повинен буде стягнути його відразу після першого поцілунку, потім піде другий. — Але втілювати її в життя хочеться все менше з кожною хвилиною».

— Ми зробимо це одним дублем, запевнив Мітяєв на противагу своїм думкам, жестом підзиваючи друга до себе. — І прибери окуляри.

— Вони чим тобі не догодили?

— Я точно знесу їх, коли зніматиму светр, — Сашко хихикнув, дивлячись на незадоволену фізіономію друга і простягнув руку до його обличчя. — Давай, я покладу їх кудись… Чи краще сюди, до книг?

— Спробуй, — Жуков знизав плечима. — Я в жодному разі без них не піду перевіряти, як виглядає.

— Ну і похуй, хай будуть, — Мітяєв акуратно поклав окуляри на край столу і повернувся туди, де Влад намітив ідеальне розташування їхніх персонажів. — Готовий?

— Боже, досить вже цицьки м’яти. Начебто вперше, чесне слово.

— Не обов’язково мені нагадувати про помилки минулого.

— Ти сам — одна суцільна помилка минулого, — Влад беззлобно посміхнувся і піддався трохи вперед.

— Пішов ти нахуй, — Мітяєв пирхнув відповідь і подолав решту сантиметрів між ними одним ривком.

За задумом, ці кадри повинні бути легкими. Мовляв, ми маємо право робити свій вибір незалежно від громадських рамок, у цьому немає нічого такого. Це легко, це прикольно. Це просто кохання, і хоч для кожного воно різне, суть так чи інакше залишається одна.

Зуби стукнулися об зуби, хлопці з секунду дивилися одне на одного, потім почали сміятися. Тому що це й справді кумедно — двоє друзів із максимально неоднозначними почуттями один до одного смокчуться на камеру для якогось перформансу.

«Чого тільки заради мистецтва не зробиш», — Саша поклав долоню очкарику на шию, знову притягуючи до себе.

Коли вони поцілувалися вперше, все, що відчував Мітяєв, так чи інакше можна було описати словом «шок». Це було несподівано, жорстко, наполегливо і до смаку нагадувало тривогу. Тому що в глибині душі він уже розумів, що це ні до чого не приведе. Вони, блять, друзі, як би не намагалися перекроїти це поняття у щось інше, пікантніше.

Подальші поцілунки були перевіркою. Саня намагався зрозуміти, як далеко Влад зайде у нападі ревнощів та спробах утримати його поряд. Жуков перевіряв себе в першу чергу: що він насправді відчуває і чого хоче.

Тепер зовсім інакше. Все ще сміючись, губи сміливо відкрилися, впускаючи чужий язик. Влад задер край светра, про себе помічаючи, що більш фотогенічної шмотки Саша просто не міг знайти — ідеальне довершення його палаючим щокам. Мітяєв відсторонився, витончено підчепив пальцями светр і потягнув його нагору, піднімаючи руки. Жуков зловив його губи раніше, ніж Саня встиг до кінця виплутатися з одягу, тканина безвольно повисла на передпліччях, ніби кумедні в’язані наручники.

Поцілунок вийшов майже безневинним: вологий чмок, що тривав трохи довше, ніж міг би. Так мило, що навіть безглуздо. Ніякого збудження та непереборного бажання, тільки ніжність, яку тактильним хлопчикам найлегше передати на дотику.

У грудях клекотіло дивне почуття, що нагадувало хлопцям про дитинство. Років до десяти, коли ще не було необхідності комусь доводити свою мужність, вони часто трималися за руки. Саня був дуже полохливою дитиною, а Владу подобалося почуватися захисником, хоч і в таких дрібницях, як переплетені пальці і долоні, що липнули одна до одної.

Чарівність блякла з відстанню. Мітяєв відсахнувся м’яко, дивлячись другові прямо в очі. Без окулярів Жуков був ніби не у своїй тарілці, і Сашкові потай дуже подобалося вираз невпевненості на його обличчі.

«І чому він лінзи не носить? Його їбалу це точно пішло б на користь…» — думка обірвалася, варто було помітити біля входу фігуру. Посмішка моментально сповзла з обличчя Мітяєва.

— Оу, — тільки й зміг сказати Жуков, обернувшись до дверей.

— Ага, — Максим кивнув, плечем привалюючись до одвірка. Максимальна візуальна розслабленість погано в’язалася з серйозністю, що плескалася в очах. Він зірвався з пари раніше, щоб підстерегти Саню біля кабінету і поговорити. У результаті отримав відповіді на всі свої питання, не розкривши навіть рота. Підстеріг, нічого не скажеш.

— Поговоримо? Я почекаю в коридорі, — усмішка, що застигла на обличчі Калимова, не віщувала нічого доброго.

— Давайте краще я вийду, — встряв Влад, клацаючи пальцями перед фізіономією Мітяєва. Той косплеїв статую, застигши в тій ж позі, в якій був хвилиною раніше застуканий. — Саню, подай окуляри. Саню.

Хлопець лише з другої спроби почав подавати ознаки життя і відвернувся до столу. Віддавши окуляри господареві, Мітяєв мовчки спостерігав за тим, як Жуков оперативно вдягав їх, взяв дзеркалку і втік в коридор. Забирати рюкзак або одяг не було сенсу: хвилин через двадцять аудиторію вже почнуть наповнювати студенти, які прийшли на репетицію.

Камеру Калимов помітив лише тепер, це породило у його голові ще більше запитань. Залишившись віч-на-віч, хлопець ступив уперед, але все ще перебуваючи на пристойній відстані від Сані. В якомусь сенсі ці зайві метри між ними були захистом, кому і від кого — залишалося загадкою. Максим шумно видихнув, намагаючись підібрати слова, але погляд зісковзував на светр, що безпорадньо повис на передпліччях. Поціловане сонцем голе тіло збивало з пантелику, хотілося відразу його торкнутися, залишивши на потім драматичну балаканину.

— Може, одягнешся? — запропонував Калимов, Саня кивнув і натяг на себе одяг.

«Взагалі, спочатку я збирався просто поцікавитися, чи було одноразовою акцією те, що сталося вчора… Але зараз питання втратило актуальність, тому що мені відверто насрати, як часто він планував мене пойобувати, якщо це залежатиме від перерв між їблею з Жуковим», — Максим поглянув на залишений посеред кабінету штатив:

— Ви з ним зустрічаєтеся?

 — З ким? З Владом? Пф-ф-ф… Ні, звичайно.

«Ну звичайно, сука, очевидно, що ви не зустрічаєтеся. Я ось теж кожні вихідні смокчуся з друзями на вписках. Хобі таке в мене», — Максим глянув на Мітяєва майже приречено, заздалегідь розуміючи, що здобути перемогу в цьому словесному поєдинку йому не під силу.

— Тоді що це було?

— Ну… поцілунок, — Саша знизав плечима, загальмовано спостерігаючи за наближенням Калимова. Прямо як знерухомлена жертва дивиться на крокодила, що крадеться до неї. — А то ти не бачив ніколи, як двоє мужиків смокчуться.

Макса коротнуло від спокійного тону:

— Агрх… Саше, ну що за хуйня? — хлопець стиснув пальцями перенісся, психуючи.

«Знаєш, усього й не розповісти, — Саня щиро не розумів, як висловити свої думки та почуття. Від одного погляду на Калимова вони розривали голову зсередини подібно до аневризмі. — Але якщо коротко, то взагалі не такою я уявляв собі цю розмову. Особливо з огляду на те, що так і не зрозумів, що робити зі своєю закоханістю в тебе».

— Ти ж розумієш, як я до тебе ставлюся? — продовжив Макс, повільно насуваючись на Мітяєва. Той у відповідь задкував назад, поки не уткнувся стегном у викладацький стіл. — Ти ДУЖЕ мені подобаєшся, окей? Я те…

— Блять, ні, — Саша мотнув головою раз, другий, кривлячи губи в подобі посмішки. — Жодних «я тебе», окей? Ти — ні.

— Ой, так, розкажи мені про мої почуття. Що за манера взагалі ідіотська? Сам якось вирішу, — Максим поклав руки на стільницю по обидва боки від Мітяєва, заганяючи того в пастку. Чортів капкан, з якого вибратися можна або з грубою фізичною, або емоційно-словесною силою. — Мені подобається твоя зовнішність, твоє їбало і цей погляд у вічній прострації. Твій запах, твій голос, твоя міміка. Я усцикаюся від твоєї манери говорити, жестикуляції і всього цього.

— Я… мгхм… — не бажаючи переривати свій монолог, Калимов закрив хлопцеві рота рукою, відчуваючи, як лоскочуть сереню долоні чужі губи в спробах заговорити.

— Музика та фільми, які ти дивишся, дивні книги, які ти читаєш. Твої історії з дитинства, твоя тупа колекція сорочок із порнушними картинками, — Максим посміхнувся, але веселощами в повітрі й не пахло. Навпаки: Мітяєв зараз був небезпечно близький до істерики, якщо судити по очах, що розчервонілися. — Те, як ти цілуєшся, трахаєшся, навіть їж, блять. Твоє волосся. Твій рот. Я люблю його. Я люблю тебе.

— Не неси хуйню, ми знайомі лише три місяці, — віддерши долоню від обличчя, видавив Саня, намагаючись зберегти байдужі нотки в голосі. Виходило лайново — він сам розумів, але все одно не відходив від початкової стратегії, тому що не знав, як вчинити поза заданим сценарієм.

— Іди. Нахуй, — припечатав Макс. — Ми знайомі майже півроку, і перші два місяці я як йобнутий сталкерив тебе у всіх соцмережах і допитував Жукова. Ми розмовляли з тобою годинами. Я тебе знаю, окей? А ще я знаю, що теж тобі подобаюся. Давай спробуй посперечатися.

Сашко підтис губи і відвів погляд. Удар нижче пояса, від якого він не здатний ухилитися. Будь-яка брехня зараз більше буде схожа на дитячий садок і навряд чи когось зможе пройняти.

— Хуй із ним — з Жуковим, я вже здогадався, що ви тут не просто так… няшкалися. Але якщо я подобаюся тобі — а я подобаюся — не відштовхуй мене. Скажи словами через рот: що тебе турбує? — Калимов торкнувся чолом чужого чола, говорячи вже тихіше, майже пошепки, довірливо. На такій відстані погляд не міг упіймати фокус, але в цьому не було жодної потреби. — Інакше я не зможу допомогти, розумієш? Я не екстрасенс. Тобі… Блять, тобі не обов’язково в усьому розбиратися самому, ось я до чого. У тебе є я.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “27