Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Допит та спалах Великого Пса

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

10 січня 1982 року
Нарциса як у воду дивилася – кілька днів тому Мафальда Гопкірк прислала листа-попередження про візит аврорів. Вальбурга вже знала про що буде мова, вона одягнула чорну сукню, зробила макіяж та взялася чекати гостей. Їх було троє – темношкірий Кінгслі Шеклболт, руда Еммеліна Венс та ще й якийсь чарівник, імені якого Вальбурга не знала.

– Доброго ранку, місіс Блек, ми до вас з важливим питанням. Скажіть, будь ласка, чи відомо вам щось про місцезнаходження та заняття Регулуса Арктуруса Блека – другого сина з ваших двох синів? – Шеклболт почав відразу і без зайвих церемоній.

– – О, я так рада, що ви до мене прийшли, – криво посміхнулася господиня. – Чула від знайомих, що аврори люблять допитувати в домашній атмосфері, але інформації в мене обмаль і, боюся, що ви підете з тим, з чим і прийшли. Я нічого не знаю про місцезнаходження Регулуса. Так, він був смертежером, якщо в про це. Ні, я його до ні чого не підштовхувала, це його власне рішення. Ще питання?

– Місіс Блек, коли ви востаннє його бачили – чи говорив він щось про якісь плани чи, можливо, був стурбований? Пригадайте всі деталі.

– Я пам’ятаю тільки те, що зранку він ще був вдома, залишився сам на кухні – а тоді кудись пішов і не повернувся. Все було як завжди, нічого підозрілого в його поведінці я не помітила. Гадаю, – Вальбурга проковтнула клубок в горлі і нарешті промовила ці слова, – гадаю, що він мертвий і його вбив хтось зі смертежерів або їхній лідер.

Кінгслі підняв брови і продовжив далі тим же низьким спокійним голосом:

– Чи готові ви це сказати під сироваткою правди? Пробачте, але всі незрозумілі питання щодо смертежерів зараз вирішуються тільки так.

– Ви мене за брехунку приймаєте? – Вальбурга крикнула так, що Еммеліна аж здригнулася. – Хоча, знаєте, давайте!!!

Під сироваткою місіс Блек аналогічно відповіла на ті ж самі питання, тому аврори, впевнені, що вона дійсно нічого не знає, ввічливо попрощалися і пішли.

– Ні, я знаю, що він живий! – Вальбурга підхопилася з крісла і  промовляла  це сама до себе, нервово ходячи по кімнаті.- Хоч він і боягуз, але живий – гобелен не показав його смерть – значить він або шукає Темного Лорда або ховається під правосуддя, бо не хоче повторити долю своєї кузини! Але найкраще – що я виховую нащадка мого молодшого сина! Хай серед молодшого покоління Блеків одні зрадники-божевільні-ув’язнені-боягузи, хай вони наробили помилок, хай через них я змушена бігати по судах і допитах, терпіти жахливі приниження, але наступне покоління в обличчі Бетельгейзе і Драко буде достойним! – Вальбурга запустила довгі тонкі пальці в волосся і голосно засміялася напівбожевільним сміхом. –  Вони повернуть велич нашого роду, вони боротимуться пліч-о-пліч з цим новим лідером, який ще тільки вчиться говорити – з Гаррі Поттером!

Вона думала, що сама вдома, оскільки Поллукс вирушив пішки – він любив довгі піші прогулянки – у совиний центр Айлопс, щоб купити нову сову для родини і говорив, що візьме  з собою правнука. Проте маленький Бетельгейзе в останній момент вирвав свою руку з руки прадідуся і чкурнув під стіл у спальні, де тихенько бавився з Мімі – саме так він назвав свого карликового пуха, оскільки до складніших назв ще не доріс. Двері його кімнати були прочинені і хлопчик прекрасно чув все, що відбувалося у вітальні – хоч  ще практично нічого не розумів. Крічер, котрий якраз прибирав його іграшки, теж прислухався і практично весь час протримав долоні біля очей…

Поллукс повернувся з великим і благородним сичем, який тут же змусив Бетельгейзе забути про Мімі.

– Вальбурго, доню! – Містер Блек голосно покликав доньку, щойно Крічер поніс сича на кухню.

– Слухаю, батьку. – Вальбурга зійшла донизу.

– Цей сич коштує 100 галеонів і він знає основні адреси магічної Британії – Міністерство, Гогвортс, пошту Хогсміда, Грінготс, Дірявий Казан…і Азкабан.

– І для чого мені це знати? – Очі Вальбурги лиховісно звузилися.

– Ми можемо написати листа Сіріусу – запитати в нього чому він вбив тих маглів і що він знає про Регулуса. Я бачу, Вальбурго, що ти зараз вибухнеш криком і що ти проти будь-якого спілкування зі зрадниками роду, та ще й можливо божевільними. Але подумай – це шанс дізнатися хоч щось, а не мучитися здогадками.

Вальбурга насупилася:

– Гаразд, батьку, але я сама напишу листа.

За кілька годин Вальбурга перечитувала написане, щоб віддати сичеві, якого вже назвали Геркулесом:

«Сіріусе!
Я хочу знати – чому ти вбив тих маглів? Ти перейшов на сторону Темного Лорда? А також – що тобі відомо про твого молодшого брата Регулуса? Чи знаєш ти щось про те, що з ним сталося?
Чекаю на відповідь.
Поллукс Сигнус Блек».

Стосунки Сіріуса з дідусем завжди нагадували радше мовчазний нейтралітет, а не відверте протистояння (як з Вальбургою, Оріоном та Ірмою), тому Вальбурга поставила його ім’я під листом і взялася чекати на відповідь.

Лист прийшов за тиждень.

«Поллуксе Сигнусе Блек!
Я радше б вбив всіх слизеринців, ніж приєднався до Волдеморта. Вбивство маглів – а про це я говорити не хочу, це не моїх рук справа. Щодо Регулуса – нічого точно не знаю, гадаю, що цього підлизливого боягуза вбив Волдеморт або його прибічники через небажання виконувати якесь мерзенне завдання або через його страх – Регі і тіні власної боявся. До речі – передайте привіт моєму племіннику і не псуйте його, а то його божевільний дядечко дістане вас всіх навіть з Азкабану
Сіріус Оріон Блек зневажливо махає рукою всім зацикленим на чистокровності та передає тисячу поцілунків Ремусу Люпину. І більше нікому – я радше дементора поцілую ніж вас всіх.
P.S. Я забув свою електрогітару у вас в 1977 році, бережіть її та витирайте пил.»

– Паршивець, щоб його тестрал копнув, взагалі не змінився, сподіваюся дементори виб’ють з нього ці дурощі, – переповідала Вальбурга зміст листа батькові, – але ми дізналися, що Сіріус на бік Волдеморта не переходив і вважає себе невинним у вбивствах маглів – хоча він міг наплести сім мішків гречаної вовни. Про Регулуса теж нічого не знає. Отже, мої побоювання щодо смерті батька Бетельгейзе не справдилися. Але звідки ж він знає про малюка? Точно, – Вальбурга ляснула себе по лобі, – ця бісова Андромеда знає все про всіх і кожного, ще б пак, хто ще міг сказати?

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь