Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Валентинка

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Віра стояла біля червоної скриньки біля курилки, на якій білим сама ще вчора писала “Любовна пошта” і невпевнено дивилася на папірець у вигляді серця, якого так і не наважувалася кинути в коробку. Калугіна, проходячи повз, помітила її невпевненість і зупинилася, щоб поцікавитися такою невпевненістю, але вирішила що це її справа і пішла далі за Самохваловим. Але цим вона встигла налякати свою секретарку, яка відразу сунула Валентинку в кишеню, поспішно пішовши в передбанник.

“Погана ідея …”, – засмучено Віра сіла за стіл і кинула заповітну Валентинку в свій ящик, який закривала ключиком, щоб особисті речі залишалися особистими.

***

Самохвалов і Калугіна останнім часом стали ближчими і могли вже назвати себе друзями. По суті все почалося з того, що Самохвалов закрутив роман з її матір’ю.

– Юра… Віра сьогодні якась зашугана, ти не помітив?

– Ну… – Григорович здвинув плечима і витягнув брови. – Трохи є таке. Особливо при тобі … – з явним натяком пожартував Самохвалов і легко штовхнув її в бік ліктем.

– Що ти маєш на увазі?

– Сьогодні дізнаєшся.

– Ще більше заінтригував начальницю-подругу-“дочку”.

***

Вірочка нервово кусала нігті, сидячи замислившись на стільці, поки її думки не перервала Людмила Прокопівна:

– Віра … а в скільки “любовну” пошту сьогодні розносять?

– Начебто о п’ятій…

***

Очі Калугіної рухалися точно як стрілки годинника. Вона відмовила собі навіть у задоволенні переробити всю роботу та роботу наперед, бо не могла зосередитись ні на чому. Тільки на часі та стрілках годинника.

Ось, вже зовсім трішки,

16:57. 16:58, 16:59…17:00!

***

А Віра так і не наважилася вкинути папірець з гарно виведеним зізнанням та привітанням. Остання надія – Самохвалов.

Вона швидко пішла до нього:

– Юро, рятуй!

– – Якщо ти на рахунок визнання – це сама. – не відриваючись від документів пробубнив зам.

– Але я не можу!

– Можеш Віра, можеш. Ти обіцяла, що зізнаєшся сьогодні.

– Ну, будь ласка, просто віддай їй це. – Віра швидко сіла на стілець поруч і поклала на стіл Валентинку. – Ти що, не встигла вкинути до пошти? – Віра у відповідь лише зітхнула та кивнула.

– Ну, значить, віддавай особисто…

– Я помру від сорому!

***

Віра побачила через маленьке віконце у кабінеті Самохвалова Шурочку, яка бігала по офісу та роздавала Валентинки.

Це був останній шанс, який вона не дала собі проґавити і вкинула в коробку трохи зіжмаканий папірець.

***

Через півгодини Шурочка попрямувала до кабінету Самохвалова, а Віра побачивши це занервувала і почала думати, чи не зробила вона помилку. Через декілька хвилин Шура вийшла з кабінету та віддала Вірі кілька Валентинок із квіточками та пішла до кабінету до начальниці.

А Віра швидко зірвалася з місця, незабаром забігаючи в кабінет Калугіної і хапаючи “активістку” з коробкою за лікоть :

– Шура, стривайте! Я щось переплутала! – Секретарка явно здивувала всіх присутніх своєю реакцією, але й сама соромлячись швидко забрала свою Валентинку і, вибачившись, вийшла.

***

Через півгодини робочий день закінчився і Калугіна вирішила піти додому раніше через те, що настрій зовсім зіпсувався. Її очікування не виправдалися, але інтерес не зник. Вона одягнулася і вийшла з кабінету, змушуючи секретарку одягатися повільніше, щоб знову не йти з нею поруч і їхати в ліфті, соромлячись зариватися носом у шарф, щоб не видати себе рум’янцем.

– Віро … не хочете прогулятися

– Так давайте. – не подумавши протараторила Вірочка.- А куди?

– До вашого будинку наприклад. Калугіна звичайно знала, що вона переїхала після розлучення. Та ще й шлях до будинку лежав через парк. Саме те.

Віра погодилася на такий розклад і пошелестіла джинсами поруч із Людмилою Прокопівною.

***

Вони йшли зовсім мовчки, поки Калугіна не помітила що Вірочка дихає на руки щоб їх зігріти.

– Дайтека сюди … – Люда зняла рукавичку з лівої руки і одягла її на руку Віри, а другу взяла в свою, засунувши їх скріплені руки в її кишеню.

– Вам що, рукавички купити? – трохи роздратовано через збентеження пробурчала Калугіна. Віра відвела почервоніле обличчя подалі, щоб світло жовтих вуличних ліхтариків не видало її рум’янцю.

– Я просто поспішала та забула їх удома.

– Ну, тоді я випишу вам премію. На горішки.

– Хоча … ви явно витратите їх на нові чобітки, так? – Хіхікнула під ніс Калугіна, нагадавши їй ситуацію в передбаннику.

– А я вже купила нові!

– Таак? І чому ж я вас у них не бачила? Чи збираєтеся виправити ситуацію?

– Обов’язково! – Віра нарешті на неї подивилася. Прямо у вічі. Так щиро закохано і широко, ніби вона у величезному шоці. Калугіна відчула від цього погляду приємне тепло у животі. А ще величезне бажання поцілувати її але втримала своє бажання у вузді. Кілька секунд вони мовчки стояли і дивилися однп одній в очі.

– А чому ми мовчимо?… – Невпевнено почала Віра знову розмову.

– Не знаю … – теж невпевнено, але також не відриваючись від її очей відповіла Калугіна.

***

Далі вони йшли сміючись, соромлячись і явно відчуваючи насолоду від цих розмов і незручних поглядів.

– До речі, я хотіла запитати … чому ви забрали Валентинку з коробки? – Я … – Все ж таки ліхтарі розсекретили її рум’янець, але Калугіна вважила це за просту реакцію на мороз.

– Не важливо, я просто неправильно її підписала.

– Так? – Калугіна недовірливо звузила очі.

– Так … – Віра зовсім невпевнено збрехала їй.

– Ви брешете?

– Брешу.

Далі було мовчання. Ось уже й дім Віри. Вони підійшли до будинку, також не розриваючи сплетені руки. Віра навіть не розуміла, чиї руки спітніли, її чи Люди.

– Ну… ось і прийшли.

– Так … – невдоволено зітхнула Калугіна і оглянула будинок з безліччю вікон.

– До завтра. – Віра кивнула і витягла свою руку, щоб зняти рукавички. А Людмила Прокопівна не втрачала моменту.

Вона намацала ще під час прогулянки заповітну Валентинку. Калугіна швидко витягла її і, доки Віра не бачила, прочитала її. “Я закохана у вас. Віра”

– Віра!

– Так? – Віра з очима по п’ять копійок повернулася до неї і побачила, що в її руці заповітний папірець.

– Ви…серйозно це? Це не жарт? Віра зрозуміла, що цього не оминути і невпевнено кивнула, як першокласниця, який щось начудив. – Віра … ну що ж ви мовчали?! – Калугіна притягла Віру за шарфик, м’яко але впевнено пригорнулася до губ секретарки.

14 лютого 1978 року явно вдалося.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Валентинка



  1. Це… Це так легко та миленько! 🥺💔
    Це мій перший фанфік, який я прочитала на цьому сайті, але можу сказати, що ця маленька історія зігріла моє серденько! Це дуже-дуже гарно! Я у захваті!
    Удачі вам у творчості! Дуже хотілося би подивитися на ваші інші твори! 💜