Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Фізкультура і урок у Стебль

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Ну хто вигадав ставити фізкультуру першим уроком, га? – стогнав Рон, натагуючи спортивну форму.
– Той же, хто поставив перед нею нульовим уроком фізику, – розтягуючи слова відповів Малфой.- Ще ніхто не прокинувся, а Снейп вже гвалтує нам мозок, а далі Флітвік гвалтує наші бідні тіла на цій нікому не потрібній фізкультурі. И наступні шість уроків коту під хвіст. Ось я одразу прийшов у спортивному костюмі із дому.

– Слухай, розумнику, а чого ти сам фізику прогуляв? – спохмурнівши спитав Кребб, дружок Малфоя.
– Гмикнувши та скрививши рота той відповів:
– Мені можна.
– Класно, коли твій тато давній друг твого вчителя, – пробубонів Невіл, пихкаючи та намагаючись спіймати рукою рукав кофти.
– Стули пельку, невдаха. Не в цьому справа. – кинув Драко.
– А в чому тоді? – солоденьким голоском проспівав Гаррі. – Колися, Драк.
– Хлопці, ви же знаєте, я не можу про це базікати.
– Та ми нікому не скажемо, – продовжував Гаррі.
Усі закивали.
Бажання повідомити ексклюзивну інформацію переважило, і Драко не дуже охоче почав, хоча спочатку попередив:
– Тільки нікому не кажіть, інакше мені перепаде.
Усі знову закивали.
– Ну, карочє, вчора Снейп із батьком зависали у нас вдома.
– В сенсі – випивали, – уточнив Поттер.
– Здається, Поттер учора був невидимим гостем у мене вдома і знає все краще за мене, – Драко сів на лавку і притулився спиною до стіни.
– Але ж Драко,називай речі своїми іменами.
Малфой-молодший вишкірився.
– Добре. Карочє, вони вчора засиділися допізна, і Сев від дурі в голові почав мені задачі задавати. Я все вирішив і він сказав мені на нульовий урок не приходити.
– Сев? Ваааааау…
– А як мені називати свого хрещеного?
– Чоооооорт, він ще й твій хрещений?
Всі, хто знаходився в роздягальні, повідкривали рота.
– Хлопці, давно вже потрібно було це розказати. Тільки ні кому ні слова.
– І правда, давно, – першим ожив Поттер. – А ми все гадали, що Снейп профі по хлопцям.
Драко вибалушив очі та зблід.
Гаррі схаменувся:
– Розумієш, ви з ним часто замикаєтеся у підсобці на перерві, і з деякими іншими старшокласниками він теж так робить. Але з приводу тебе тепер зрозуміло…
– Не тільки з хлопцями, – схаменувся Кребб. – Ми часто його бачимо із Сіністрою, вони шепочуться та гигичуть.
– І в підсобці такодж замикаються, – підтакнув Рон.
Драко ожив:
– Оце ви подуріли… Да він просто полюбляє потеревенити, ось і все. І ніякий він не профі по хлопцям, це я вам точно скажу. Батько про нього такі історії розказував…
Задзвенів дзвоник.
Всі так і сиділи, вирячившись на Драко.
– Все, піднімайте зади і ходімо на урок.
– Ти ж нам розповіси ці історії, правда?
– Навіть і не думайте.

– Е, а де дівчата? – спитав Гойл, чухаючи потилицю.
– У цьому році вас розділили. У дівчат фізкультуру веде Гуч. – відповів Флітвік.
Хлопці спохмурніли.
– Ви чимось незадоволені? – поцікавився вчитель.
Всі мовчали.
– Я, здається, розумію, у чому справа. Але заради цього вас і розділили. Тепер будете працювати, а не спостерігати за дівчатами.

Хлопці вийшли з роздягальні та були спітнілі, почервонілі і втомлені. Дівчата вибігали легко, вочевидь дуже задоволені.
– Хлопці, ви хоча б сходили в душ, – зморщила носик Герміона.
– Ти знущаєся? – пихкотів Рон.
– Герміона, у нашій школі душ тільки для “аби було”. Он, двері навіть зачинені. – сказав Гаррі.
– А чого ви такі веселі, га? – насторожився Сімус.
Дівчата усміхалися та сяяли.
Парваті відповіла за усіх:
– Нам так пощастило, ви навіть не уявляєте! – з придихом сказала вона. – Гуч дозволила нам пограти в футбол!
– А на наступному уроці ми будемо грати в баскетбол! – додала Лаванда.
– Хотів би я на це подивитися, – вигукнув Дін. – Ви вмієте грати в футбол?
Дівчата захихотіли.
– Ні, не вмієм. Це дуже смішно, але і дуже класно! – сказала Герміона. – Кращого уроку фізкультури у нас ще не було!
Хлопці зітхнули та ще більше спохмурніли.
– Пощастило вам, – сумно промовив Невіл. – Флітвік нас заганяв.
– Час іти на Гербологію, Стебль не виносить запізнення ,- сказав Драко.
І весь клас дружно попрамував на третій поверх.

Вічно заклопотана чимость Стебль бігала з класу у підсобку і назад, порпалася у своєму столі, щось шукала в шафах. Попутно вона встигла розповісти нову тему, опитати пару учнів і дати завдання додому. Залишалася ще майже половина уроку, як без стуку відкрилися двері і в клас залетів Снейп. Він явно поспішав у підсобку. Зупинившись на півдорозі від скорчив гримасу і втупився поглядом у клас.
– Знову ви, – прошипів він.
– Така доля, – зітхнув Малфой.

Хлопчача половина класу (усі без виключень) дивилася уважно і з підозрою.
Дівчата посміхалися і навіть здалося що загравали.
Інформація, яко по секрету поділився Малфой, швидко розлетілася.

Снейп трохи позадкував, але потім напустив жаху на обличчя та подивився на учнів своїм фірменним поглядом.
– І чого вирячилися?
Не подіяло.
Тоді він махнув рукою, і вже в більш спокійній манері сказав:
– Дивні якісь сьогодні, з самого ранку. И чому тут тхне? Наче спортивний клас сидів.
– Ми щойно після фізкультури, – буркнув Гаррі.
– Одразу помітно, – скривився Снейп.
Після цих слів зник у підсобці, Стебль попрямувала за ним.
Учни оживилися, у класі стало гамірно.

– І що вони там перетирають? – гундосив Кребб.
– Закони фізики обговорюють, – ліниво протягнув Малфой.
– Та куди там, будову людського тіла, – видав Рон.
– А тебе, схоже, тільки це і хвилює, – гигикнув Сімус.
– Авжеж, Стебль на собі показує як у неї що влаштовано, а Снейп пояснює це з точки зору фізики, – сказав Дін.
Клас вибухнув реготом.

Двері підсобки відчинилися, клас трохи принишк.
Снейп зиркнув та закрив двері.

Запахло кавою.

– Вони знущаються! – прозвучав невизначений голос з задньої парти.

Двері підсобки знову відчинилися.
– В чому справа? – щось пережовуючи спитав Снейп.
– Відпустіть нас, будь ласка! – застогнали учні.
– Ви в своєму розумі? Тільки другий урок, – гаркнув Снейп. – Сидіть тихо, готуйтеся до фізики.
– У нас зараз взагалі-то біологія.
– Мені однаково.
Двері знову зачинилися.
– Карочє, хлопці, я пішов у їдальню, – Драко піднявся зза парти і взяв свою сумку. – Вони там жеруть, я теж хочу. Хто зі мною?

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Фізкультура і урок у Стебль