Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

Українізація

Page 1 of 2Next

Ось дивлюсь і розумію на скільки це круто коли люди переходять з рус. мовних сайтів сюди. Якщо підрахувати то грубо кажучи за день на сайті з'являється +- 100, а то і більше нових профілів. Дуже приємно розуміти, що люди починають цікавитись українською мовою, та роботами на ній.

Майк Штеккєр, Ніжність and 19 other users have reacted to this post.
Майк ШтеккєрНіжністьюльчикВидалений користувач Uki NaraTulluanDensewoodJust CanellaIceFloeГай СотСавлук ПетроАннаheyshiYstavaСвітланаHowlPixieyuliiaYayaTytsLelekaAfarranRivetiver

Я все життя україномовна, але як не прикро зізнаватись, читати та писати більше любила рос., адже ще зі школи вся цікава зарубіжна література та фільми, мільтфільми були перекладені рос., звідти і звичка.

Тут новенька... геть свіжачок) але буду звикати і шукати улюблені роботи та цікавих авторів. Є певні незручності через "молодість" сайту, але й це впевнена зміниться — загальними стараннями все зробиться. Все побудуємо... Все відбудуємо...

Майк Штеккєр, Ніжність and 8 other users have reacted to this post.
Майк ШтеккєрНіжністьюльчикDensewoodСавлук ПетроheyshiСвітланаLelekaLousy CamperRivetiver

Насправді дуже рада, що знайшла цей сайт. Мені капець як такого не вистачало.

Теж людина тут нова, але потрошки оглядаюсь, приживаюсь, так би мовити.

Думаю, що в цього сайту є великий потенціал.  Адже вже навіть зараз відчуваю себе тут доволі комфортно. Ще круто нарешті побачити не просто авторів, а саме українських авторів.  Від цього на душі так хороше робиться)

heyshi, Ystava and 4 other users have reacted to this post.
heyshiYstavaMarie_KateYayaTytsLelekaAfarran

Складно йти з російськомовних сайтів. Той же Фікбук - там уже і аудиторія є, і всі мене вже там знають - як мінімум, на моєму фендомі - і бартер на відгуки там класний, і є люди, які вже стали безмірно дорогі моєму серцю.

Але разом із тим, писати українською - дуууже приємно. Мова справді солов'їна, іскриться своїми барвами у кожному слові. Тому я й тут 🙂 Це дуже класно, що люди починають цікавитися українською. Намагаймося зробити все, щоб залишити в їхнії серцяї тільки приємні емоції! 😀

Андрій, N-Girl and 7 other users have reacted to this post.
АндрійN-GirlIceFloeheyshiYayaTytsLelekaLousy Camperсивий жайворонокRivetiver

Повністю погоджуюсь, зараз я перекладаю на двох сайтах, на цьому і на фікбуці. Досить важко переходити, але це правильно, можливо зараз люди зрозуміють що в Україні потрібно говорити українською. І це дуже круто.

 

heyshi, Marie_Kate and 2 other users have reacted to this post.
heyshiMarie_KateYayaTytsRivetiver

Маріка, розумію вас)

Однак, є й інша сторона монети, коли твої улюблені автори, чи читачі просто зомбовано відповідають на твою біль щодо війни, або навіть гірше — проігнорували, ніби ти й не зверталась до них.

Я принципово з початку війни припинила читати чи писати твори там. Через місяць почалася ломка, так не вистачало улюбленої писанини, але мене й досі стримує саме їх ігнор.

Densewood, heyshi and Marie_Kate have reacted to this post.
DensewoodheyshiMarie_Kate
Цитувати YayaTyts від 17.05.2022, 09:11

Маріка, розумію вас)

Однак, є й інша сторона монети, коли твої улюблені автори, чи читачі просто зомбовано відповідають на твою біль щодо війни, або навіть гірше — проігнорували, ніби ти й не зверталась до них.

Я принципово з початку війни припинила читати чи писати твори там. Через місяць почалася ломка, так не вистачало улюбленої писанини, але мене й досі стримує саме їх ігнор.

Не думаю, що розраховувати на стопроцентне розуміння всіх-всіх-всіх читачів - це правильно. Врешті-решт, якщо це саме читачі, з якими Вас не пов'язує нічого крім читання (і, відповідно, писання :)) робіт, то... навіщо їм та Вам витрачати одне на одного емоції в питаннях життя?.. Це те ж саме, що шукати підтримки в рандомних людей на вулиці 🙂 Шанси є, але вони мінімальні (хіба що попадеться якийсь добрий перехожий :D). Не зосереджуйтесь на нестачі уваги людей, до яких нічого не маєте. Я певна, що навіть на тому ж Фікбуці в Вас є людина, яка Вам не просто читач/бета/гамма/спів-автор, а щось ближче і більше. От в таких людей Ви знайдете і підтримку, і розуміння, і це (що найважливіше!) буде виправдано.

 

Для порівняння - в мене як мінімум 100 читачів. З них лише двоє (!) є людьми, які мені дорогі дуже, отпрям дуже. З ними я можу поділитись усім, що наболіло, і вони мене зрозуміють так само, як я розуміла їх. Одна з цих двох - живе в Казахстані, і цією зимою вона так само писала мені у сльозах, розповідаючи про мародерство. Чому? Бо ми з нею близькі люди.

 

Розраховувати на підтримку всієї аудиторії - це шлях, спрямований тільки на розчарування, на жаль.

Densewood and heyshi have reacted to this post.
Densewoodheyshi
Цитувати Tonni_ від 17.05.2022, 09:05

говорити на українській

 

Українською. Вибачте XDDDD

Tonni_ and heyshi have reacted to this post.
Tonni_heyshi
Цитувати Маріка Шайєн від 17.05.2022, 09:18

Не думаю, що розраховувати на стопроцентне розуміння всіх-всіх-всіх читачів - це правильно. Врешті-решт, якщо це саме читачі, з якими Вас не пов'язує нічого крім читання (і, відповідно, писання :)) робіт, то... навіщо їм та Вам витрачати одне на одного емоції в питаннях життя?.. Це те ж саме, що шукати підтримки в рандомних людей на вулиці 🙂 Шанси є, але вони мінімальні (хіба що попадеться якийсь добрий перехожий :D). Не зосереджуйтесь на нестачі уваги людей, до яких нічого не маєте. Я певна, що навіть на тому ж Фікбуці в Вас є людина, яка Вам не просто читач/бета/гамма/спів-автор, а щось ближче і більше. От в таких людей Ви знайдете і підтримку, і розуміння, і це (що найважливіше!) буде виправдано.

Я саме про людей з якими особисто спілкувалась говорю, а не просто прохожих. Хоча так, одна людина там мене підтримала)

Взагалі, може я просто така людина, дуже близько все сприймаю, але чомусь мене той ігнор тоді дуже вразив... Короче, я злюка яка влаштовує власний маленький байкот! Буду засідати тут краще, талантів в нас вистачає, головне їх повідкопувати)

heyshi, Marie_Kate and Олександра have reacted to this post.
heyshiMarie_KateОлександра
Цитувати YayaTyts від 17.05.2022, 09:39
Цитувати Маріка Шайєн від 17.05.2022, 09:18

Буду засідати тут краще, талантів в нас вистачає, головне їх повідкопувати)

Золоті слова! XDDD

heyshi and YayaTyts have reacted to this post.
heyshiYayaTyts
Page 1 of 2Next