Фанфіки українською мовою

Форум

Forum Navigation
    You need to log in to create posts and topics.

Пропозиції щодо розвитку проєкта

PreviousPage 6 of 14Next

Коротше... шукали як видалити приватну інформацію, тобто і-мейл користувача на його профайлі. Гарний варіант зареєструватися не за допомогою соціалок, а прямо на сайті)

Ми зараз відкрили цю можливість https://fanfic.com.ua/forum/topic/для-всіх-хто-реєструвався-через-твітт/#postid-215

будь ласочка...

Hi!

Ще було б зручно якби на сторінці автора відображалися саме роботи загалом, а не всі їх частини. Якщо це текст на один розділ то одне, але якщо розділів 300, то інші роботи просто загубляться.

Може є можливість зробити щось типу загального списку, і коли робота на багато розділів вона просто відкривається випадаючим списком/перенаправляється на сторінку самої роботи

pluginmike, неперевершений огурчик and 7 other users have reacted to this post.
    pluginmikeнеперевершений огурчикLucky _9MeteliaDeleted userDeleted userhYayaTytsFira_Firekoi

Доброго вечора!

У мене притензії до викладення нових глав, а також пошуку фанфіків.

Нові розділи просто заспамлюють фандом. Було б краще, якби вони відображались в самому фанфіку. Я впевнена, що багато хто не можу знайти новий фанфік через це.

Зверху відображається назва розділу. Це дуже незручно, адже тяжко шукати фанфік. Було б краще розділити сторінку з описом фанфіку та розділами.

Дякую за увагу!

Lucky _9, Deleted user and 2 other users have reacted to this post.
    Lucky _9Deleted userYayaTytsFira_Firekoi

Доброго та тихого всім дня!

Чудова сторіночка) Я тут свіжачок, але впевнена що засяду!

Внесу свої побажання та можливо продублюю вже існуючі:

1) і основне — дуже незручно коли робота не є зовсім цілісною. Розмежування де більшу роль грають окремі розділи, а не цілісна робота в складі якої декілька частин — тяжко (можливо це не дуже правильно, а можливо й навпаки, але тут за приклад можна взяти ідеї з інших сайтів фанфіків, і я говорю не лише про рос. фікбук, а про навіть wattpad (хоча пошукова система їх мені не дуже) Не думаю що це секрет, але багато авторів і читачів сиділи на рос. сайтах, і переходять зар активно сюди, а потім зустрічаються з великою різницею в розвитку інтерфейсу. Так, будемо чесними — до хорошого звикаєш швидко (хоча й там зовсім не ідеально), а чекати тут оновлень — тернистий шлях, який ми точно подолаємо... з труднощами, але без цього ніяк). За проблеми додавання автором нових розділів лише прочитала, але вже погоджуюсь, що то не діло оформляти кожну частину однієї роботи окреме і спочатку кожного разу.

2) відокремлю проблему пошуку чи відображення нових робіт, а точніше нових розділів робіт. Я б дуже хотіла щоб в стрічці "Свіжі фанфіки" відображали лише нові чи завершенні назви творів (чи то з одним розділом, чи де додали перший чи останній розділ роботи), а не чергові нові розділи якоїсь роботи (доречі, думаю зі мною деякі погодяться, що давати назву кожному розділу не завжди хочеться і я не хочу, щоб мене змушували це робити, а залишати в стрічці новин: 10 Розділ, Розділ 3 і т.п. — не діло!

3) в стрічці "Свіжі фанфіки" крім фандома дуже хотілося б бачити основний напрямок: джен, гет, слеш, фем-слеш, інші види відносин, стаття (хтось не цікавиться джен, а деякі бачити не хочуть слеш — навіщо травмувати людей)) Це можна зробити додав ще одну полосу як було з фандом, чи можливо використовувати якісь картинки, чи зробити щоб колір фандома відповідав одному з напрямків (мій улюблений варіант, тоді можна лише орієнтуючись на колір швидко робити свій вибір)

4) крім Улюблені фанфіки, хотілося б мати можливість додавати роботи й у власні списки, або ж хоча б додати: На потім, Читаю зараз, Прочитані.

5) віконце для коментарів було б зручніше мати під роботою, а не під рештою коментарів (а як їх там сотні будуть?).

6) мати можливість залишати приватні повідомлення було б круто.

7) розділення профілю на читач..автор не зовсім зрозуміла... чому і як так? Чому відкривши інший профіль я не можу бачити загальну інформацію?

8) мрію, але ще ніде не бачила, мати чарівну кнопочку вверх-тимчасово залишив-вниз. Зручна прокрутка, яка б давала змогу фіксувати місце де читаєш, але й можливість крутанути вверх чи вниз і повернутись!

9) короткий опис роботи — обовязково! То вже мабуть міжнародний стандарт.

10) мати можливість додати обкладинку для твору теж було б добре, шукаючи книгу, багато хто звертає увагу спочатку на обгортку)

11) як автору, мені бракує можливості поставити абзац в тексті, а також хотілося б мати можливість вимкнути пропуски між абзацами, щоб текст був як в книзі... О, і вирівнювання по обом краям теж хочу!

12) чому при пошуці конкретної назви мені показує й інші роботи, ну геть з запитом не пов'язані?

13) чи існує правило, що забороняє однакові назви? Бо уникнути цього дуже складно.

14) додаючи роботу зрозуміла, що в жанрах суцільна каша! Одне й те ж поняття може бути з зірочкою, чи з маленької букви, чи з великої... іт.п. До цього ж пункту додам проблему з обиранням пейринга: було б зручніше, щоб в запропонованому виповзали вже використані пейринги конкретного фандому, а не всі підряд, плюс хотілося б мати можливість додати свої (в мене особисто це вже другий день не виходить).

Ніби все поки, буду доповнювати якщо що)

Ще можу порадити створити форму в гугл для опитування, де будуть вноситись основні питання і залишити посилання в першому повідомленні цієї дискусії)

pluginmike, adiallaemi and 2 other users have reacted to this post.
    pluginmikeadiallaemiПані_ЕдельвейсLittle_mouse

так, жанри це та ще біль. на них чекатиме та сама участь як і з фандомами. скоріш за все закриємо створювання, будемо робити новий тільки під запит. та й існуючими треба буде зробити "велике прибирання"

IceFloe, Ystava and 3 other users have reacted to this post.
    IceFloeYstavaYayaTytsAlexandra StarlingFira_Firekoi
    Hi!

Доброго та тихого всім дня! Це знову я)

Продовжую свої спостерігання, побажання:

15) поправки до тексту, щойно робила тест, виявляється повідомлення мені на мейл надходить, було б зручніше отримувати їх тут, та ще на місці мати можливість швидко виправити.

16) правопис! Якщо б в редокторі тексту була можливість запустити перевірку на помилки, це б допомогло підвищити рівень грамотності на сайті та й просто уникнути звичайних друкарських помилок!

17) можлива я ще не все випробувала, але після того як я вставила посилання в текст (через значок в редакторі) потім при натисканні мене перекидує на нову сторінку, а чи можливо, щоб відкривалось нове віконце саме по собі, а не через контекстне меню?

18) footnote, вони ж виноски, є звичайно варіант в кінці тексту залишати примітки, але хто пробував, той мене підтримає, що інтерактивні зноски (чи як вони називаються ті маленькі віконичка, що зявляються з роз'ясненням певного слова від автора) набагато зручніше і їх приємніше бачити в тексті!

adiallaemi, go and 2 other users have reacted to this post.
    adiallaemigoПані_ЕдельвейсFira_Firekoi

друзі, стосовно побажань: подивіться перший пост в цієї темі, я туди виношу деякі, на які дуже великий попит. у цьому виподку не треба повторювати їх в треді))))

якщо щось ще не додав в перший запис, то я або пропустив, або ще не зрозумів як це робити))

YayaTyts has reacted to this post.
    YayaTyts
    Hi!
    Цитувати Майк Штеккєр від 17.05.2022, 08:12

друзі, стосовно побажань: подивіться перший пост в цієї темі, я туди виношу деякі, на які дуже великий попит. у цьому виподку не треба повторювати їх в треді))))

якщо щось ще не додав в перший запис, то я або пропустив, або ще не зрозумів як це робити))

Доброго та спокійного всім дня!

Я вибачаюсь, якщо надоїдаю, як тільки комфортно тут осяду, більше не буду!

В мене є пропозиція... тимчасове вирішення проблеми з роздвоєнням основного профілю та профілю автора. Я просто залишила в полосі website посилання на свій профіль автора. Якщо, наприклад, таку ідею розіслати всім зареєстрованим, то буде простіше звести кінці з кінцями.

І сюди ж додам, що дуже невистачає повної інформації про роботи коли відкриваєш профіль автора, було б чудово аби показувало віконичка (Фандом: Рейтинг: Розмір: Статус: ) як при звичайному пошуку у вкладинці "Фанфіки" а не просто назви твору чи розділу.

Ще запитаю, за якими критеріями треба ставить оцінку роботі? Особисто мені цікаво це й як автору, бо є різниця між змістом та скажімо грамотністю роботи. При низькій оцінці я не буду міняти зміст — у кожного свої вподобання, але якщо вона низька через грамотність — це б я дуже хотіла виправити. Також ще цікавить, ставити оцінки можна кожному розділу роботи окремо і вони можуть бути різні, чи є одна оцінка загальна?

Marie_Kate, Пані_Едельвейс and Fira_Firekoi have reacted to this post.
    Marie_KateПані_ЕдельвейсFira_Firekoi

Доброго вечора, панство 😀

До війни я сиділа на клятих москальских сайтах типу "Книги Фанфіков", та зараз маю намір творити на рідних просторах, користуючись солов`їною.

Але при створенні фанфіку мені не сподобалось декілька значних моментів:

1. Шапка. Не має де я можу додати опис до свого твору. Так читач буде мати змогу ознайомитись з тим, що на нього чекає. Це дуже важливий момент не тільки для автора, так як читач може просто пройти повз твору, а й для читача. Бо нащо гаяти час на те, що може незацікавити?
    2.  Якась вакханалія з жанром. Його завжди було декілька відів, тобто на що саме зорієнтован твор. Коли почала обирати, просто очі повилазили від того різноманіття. Але, як на мене, краще урізати до найголовніших.
    3. Мітки (як на кацапцькому сайті) вони у вас просто з жанром зплутались. Ті хєштегі, то це ж саме, що і ті мітки, за якими можна спростити пошук фанфіка. Тобто моя пропозиція: зменьшити жанри до найголовніших (типу гет, джен, клятий слєш, або фємслєш, але хто я така, щоб з вподобаннями сперичатись?), а хєштегі залишити в окремому виді. Це покращить пошук по ключовим словам.
    4. Редактор. Де саме я пишу свій текст. Для мене він геть незручний. Та строка йде тільки у мене до нескінченності? Або я щось не туда писати почала? Сам функціонал не дуже зручний та зрозумілий.
    5. Інформація щодо фанфіка зхрещена з віконцем, де починаєшь писати частину твору. Так як я звикла спочатку оформлювати шапку та всю інформацію щодо фанфіка, я не зрозуміла чому перша частина твору була першою (ще до того, як я заповнила все про фанфік). Як на мене, треба переходити до написання фанфіку після того, як заповнив "анкету" на нього. І як додавати частини (або розділи) фанфіку я не зрозуміла. Мені було б зручніше бачити весь лист своїх розділів  окремо.
    6. Обкладенка до робота є? Чи я її не знайшла куди додати?

Взагалі багато роботи над покращенням, я висловила найголовніше, що перше побачила.

Але хочу подякувати вам! Я дуже рада, що маю змогу перейти на український сайт, де не загине те, чим я існую, а саме моїми творами 🙂

Ще одне питанячко, а монетизація для авторів існує? Чи це в розробці не передбачається? Для підтримки сайту також маю багато ідей, бо для реклами своїх фанфіків автори часто платять гроші. Так і сайт працює краще, і автори знаходять своїх читачів 🙂

Пробачайте, якщо що 🙂 Мирного неба!

Marie_Kate and YayaTyts have reacted to this post.
    Marie_KateYayaTyts

Доєднуюсь до побажань про жанри і теги (писала про те саме у сусідній темі, то вже не буду дублювати).

• А чи є можливість об'єднувати роботи у цикл? Маю таку звичку. 🙂
    • І бракує чогось типу саммарі, де можна було б надати якісь попередження, коментарі чи навіть посилання на інші роботи циклу, як варіант.)

Зрозуміло, що в адміна/ адмінів не вистачить рук, щоб вдосконалити все й одразу, тому це в жодному разі не претензії, а пропозиції на перспективу. І дякую вам. Велику справу робите.

pluginmike, YayaTyts and 2 other users have reacted to this post.
    pluginmikeYayaTytsКозловська ДіанаFira_Firekoi
    PreviousPage 6 of 14Next
    Note