Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

we’ll meet again.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Кава на столі лишається неторкнутою. Навіть приємний аромат стає менш виразним і вони обов’язково помітили б це, якби в кафе не стояв вічний запах випічки та кавових зерен.

Він тримає її руки в своїх, наче зачарований проводячи раз за разом великим пальцем по кісточках. Вже через кілька годин цього зробити не вдасться, тому хлопець хапається за цю можливість, як за рятівний круг. І тримається. Міцно-міцно.

 

– Лишайся, – промовляє як мантру той, не відриваючи погляду від неї.

-Лишилася б,- Хійорін всміхається лагідно. Ято впевнений, що так вміє посміхатися лише вона. І, о, він готовий битися насмерть з кожним, хто не погодиться з цією простою істиною, – але ти добре розумієш, що потрібно.

-Я так сильно ненавиджу твою роботу.

– Я теж її ненавиджу.

 

Ці слова викликають посмішку на губах. Але через секунду знову згадується, що її він не побачить найближчий тиждень.

Цілий, блять, тиждень.

 

Коли минулого понеділка в їхньому домі, точніше на другому поверсі, точніше в їхній спальні, ще точніше в ліжку, пролунала ця клята новина про відрядження, Ято не розумів всієї трагедії до кінця.

Тепер, сидячи перед дівчиною в кафетерії аеропорту, куди він власноруч її привіз, масштаби трагедії охоплюють його болючими імпульсами десь в грудях.

 

Треба було їхати як найдалі від цього місця, ще коли вони сіли в авто.

 

-Ну ти чого? – щоку опалює дотиком. У неї долоні ніжні, завжди холодні.

 

Як вона там одна буде? Ніхто ж не зігріє їй руки..

 

-Лишись, – хлопець перехоплює тендітну руку і цілує кожен палець. Ластиться котом, дозволяє заритися в пасма темного волосся і розпушити їх. Мусить хапатися за кожен дотик.

– Ято.

– Знаю, – Мусить підібратися той. Знову ціппляє і тепер сладає руки дівчини у свої. Довго розглядає бліду шкіру, витончені зап’ястя і красивий овал нігтя. Багато думає. В решті перемикає свою увагу на безіменний пальчик і каблучку на ньому.

 

 

Приходить думка про гармонічність картини, яку він бачить зараз.

 

 

-Потрібно йти, мій рейс-

– Я пам’ятаю, – не втримується. Нахиляється і цілує її долоні. Раз. І ще один. І ще. Відпускає тільки щоб встати, взяти речі і лишити на столі декілька сотень за каву, яку навіть не спробував.

 

 

Дівчина знову посміхається (чому ти всміхаєшся, золото? я не бачу нічого позитивного, адже тебе не буде поряд ще цілий тиждень) і звичним жестом бере його руку, переплітаючи пальці.

 

А далі реєстрація, перевірка багажу, оголошення потрібного рейсу – все наче в тумані.

 

Він прокидається лише коли чує “Мені час”. Руки пітніють сильніше, ніж зазвичай, і він притискає її до себе так міцно, як тільки може.

 

 

Це все не вперше. Відрядження не новина для них двох,але щоразу так боляче казати одне одному “до зустрічі”.

 

 

Дівчина ховає обличчя кудись йому в плече, Ято чує як глибоко вона дихає. Цікаво, скільки часу лишилося? Хочеться думати, вічність, але розуміння, що у них хвилини три, вбиває ейфорію ще до її народження.

 

 

Хлопець відступає. Бере її обличчя в свої руки і притискається губами до чола. Потім поцілунки в ніс та щоки. Обов’язково підборіддя і ця родинка на шиї. Тепер куточок губ, один і другий. Нарешті вуста.

 

Вони не відсторонюються, мабуть, бескінечність одне від одного.

 

Нестерпно хочеться ще, але треба йти.

 

Він відходить першим. Посміхається ледь-ледь і каже:

-Щасти

 

Вона знову на секунду притискається, коротко цілує та шепоче йому:

-Кохаю.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “we’ll meet again.