Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Up and Up

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

І ці слова з «тих» телеканалів, пропагандомастурбуючих, розповзаються сітківкою, вушною раковиною у череп, у залишки мозку. Розповзаються по венам, лоскочуть гортань і, вивертаючи шлунок, виливаються з язиків у свій світ. У. Свій. Світ. Колажовий, імперський, помилковий.

І від цього кювету ти втікаєш, щоб не затягнуло. Щоб не тримало за поводи, щоб не викручувало шкіру, так ніби наша країна — це шматок тканини. А хочеться, розладу убогого совєцкого організму. А хочеться спасенного блювотиння, щоб вся ця кривава мімікрія «сусіда», що забрьохує свої околиці, не зачіпала власний обшир.

Транс-сигарета-люлька створює легендарні пари, що поривають затягнути в ирій минулих героїв та героїнь. І лірика через сито просіює душу, яка пестить нейрони і гірчить на корені язика. Щось ваш Декамерон трішечки розплився, а от ґрунт жадібно хрумтить вашими тілами і неіснуючими памфлетами.

Покрокова клаустрофобія, коли бачиш спалахи в небі, або ніби зубний біль — сирена на дворі. Звивистість думок і слів, бажань і реальності, яка вприскується в очі болючим спреєм — купірує іноді та неймовірно знесилює (ніби нікому немає діла до найпотаємніших соромів та найболючіших ран, які не побачити очима, не помацати подушечками пальців). І за замовчуванням не розповсюджується, тому що нікому не потрібно знати. І ти рятуєшся сльозами, які стають твоїми власними cancel culture.

І ти розтанеш, як шоколадна цукерка під сонцем. Ти знайдеш себе у лепрозорії. Ти думки, кастровані від сенсу. Ти чийсь, ще не відкритий кейс. Ти приємні дурощі у сім років (зґвалтовані у цей же вік діти), ти сміх за сусідським парканом (чиїсь померлі батьки, які вже ніколи не накричать), ти капище для всіх неприємних новин і серотонінова депривація. Ти гомункул з новин та мастодонт із страху, перемішаного з піском та брудом (як і будівлі, як і тіла). Але ненависть ця не горить — вона тліє і сублімує у massacre. Ти тепер скинута до дефолтних налаштувань істота. Місто-супутник. Закінчення роздраю. Ти шприць з серпантином та акрилом. Ти пілот до щасливого шоу (та чи вийде воно?). Ти — чистіше волевиявлення. Ти інтеграція з вітрами, ти рокіт падаючої зброї противників, ти земля, що спиняє їх ноги. Ти нудота в їх шлунках. Ти слова-табу. Ти інтеграція з вигаданим божеством. Ти чужицька корозія. Ти їх літургія. Ти up and up, ти sooner or later. Ти спиш…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь