Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Sticky sweet

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

посилання на оригінал: https://archiveofourown.org/works/33363958

__________________________________________________________________________

Це прокляття.

Щоразу, коли йому кажуть, що він милий, він хоче стати ще милішим.

Приємно відчувати їхні ніжні погляди на ньому, бачити, як їхні губи розтягуються в усмішці, а шкіра навколо очей набуває приємних зморшок, спостерігаючи, як вони воркують над тим, який милий їхній молодший, майже спотикаючись один через одного, щоб обійняти його першими.

Йому це подобається.

Але останнім часом він відчуває легкий тягар у животі щоразу, коли його тикають у щоки, скуйовджують волосся або обіймають і шепочуть йому на вухо милі зізнання в коханні. Їхні солодкі слова стають ще більш солодкими та липкими, настільки часто вони їх повторюють. Він боїться, що одного разу застрягне в них, не в змозі поворухнутися.

“Наш милий молодший”. Прокляття, благословення, все в одному.

Раніше це давало йому почуття захищеності, приналежності, змушувало почуватися коханим та дбайливим.

Поки не з’явився Фелікс.

Коли Чанбін вперше приводить його на вечір ігор, Чонін не заперечує. Він зазвичай добре ладнає з незнайомцями, і новий колега його хлопця не виняток, він насправді виявляється кумедним та легким у спілкуванні.

Тож навіть незважаючи на те, що візити Фелікса до їхніх квартир стають дедалі частішими, Чоніна це все одно не турбує. Вони всі разом грають у відеоігри, і Фелікс розважає їх анекдотами про своє колишнє місце роботи. Відмінне проведення часу для всіх, і Фелікс органічно вписується в їхню маленьку групу.

Тільки коли Чонін помічає погляди, які Чанбін кидає на ластовистого юнака, він відчуває гризуче почуття в животі. У них зацікавлені та сумні погляди, ласка і турбота. Не ті, що варто кидати своєму колезі.

Потім він також помічає, як Чан починає сіпати волосся Фелікса і постукувати подушечкою пальця по його носу. Або як Фелікс легко усміхається і спостерігає, як Чан і Чанбін грайливо спираються туди-сюди, або коли він радіє, тому що йому нарешті вдається виграти раунд у їхній нескінченній грі в Уно, а Чанбін ласкаво сміється, дивлячись на це.

Милий.

Це викликає у Чоніна біль у грудях, і він безпорадно спостерігає, як двоє його бойфрендів закохуються в цього ластовистого юнака з хрипким голосом і нудотно-солодким сміхом, який дзвенить у вухах Чоніна, хоча той уже давно пішов додому.

.~*~.

— Потрібно просто піти і поговорити з ними про це, і ти це знаєш, — каже Мінхо, проводячи пальцями по волоссю Чоніна.

Вони лежать на ліжку Мінхо, голова Чоніна на грудях його хлопця, і їхні ноги переплетені. Чонін натягує ковдру трохи вище, поки вона не накриває більшу частину його обличчя, приховуючи зморщений ніс від старшого слів.

— Нема про що говорити, — дме він і ще сильніше притискається до теплого тіла свого хлопця. Мінхо зітхає та обіймає молодшого за талію.

— Ти явно засмучений тим, що вони так багато часу проводять із Феліксом. І якщо це тебе це турбує, ти маєш просто сказати їм. Зрештою, вони не вміють читати думки, — вказує він м’яким голосом, незважаючи на суворі слова, — Ви у стосунках і вони люблять тебе. Ви повинні мати можливість говорити один з одним про такі речі, ви робили так, коли вони помітили, що ти повністю запав на мене.

Незгодно пирхнувши, Чонін піднімає голову і злегка штовхає його в груди рукою, викликаючи веселий смішок Мінхо.

— Якщо я на когось і запав, то це Джисон, а не ти. Ти просто як придаток до нього, — дражнить він, перш ніж знову покласти голову на груди Мінхо. Він відчуває вібрації, що пробігають тілом його хлопця від його тихого смішку, і вирішує подразнити його ще трохи, ущипнувши м’яку плоть його живота.

Мінхо сіпається і відштовхує Чоніна від себе, одним плавним рухом сідаючи.

— Ні-ні, юначе, ти ж знаєш. Більше ніяких обіймів для тебе, – він усміхається і витягає ноги над тілом Чоніна, ховаючи його стегна під своїми.

Чонін закочує очі і падає на спину, знову грайливо щипаючи ноги Мінхо:

— Нечесно. Я навіть нічого не вчинив.

— Ти щойно зробив це знову. Час понести наслідки своїх вчинків та подорослішати.

Молодший випинає нижню губу, готовий показати, що дметься, але потім вирішує зробити інакше. Він піднімається на ліктях і секунду просто дивиться на Мінхо, ретельно розбираючись у своїх думках.

— Думаєш, він їм подобається? Я маю на увазі подобається подобається? — шепоче він, його очі сповнені занепокоєння.

Мінхо ще раз зітхає і прибирає ноги з тіла Чоніна, щоб скласти їх і посадити хлопця до себе навколішки.

— Я не впевнений, тому ти повинен спитати їх, — м’яко відповідає він, ніжно цілуючи Чоніна в маківку, — І якщо це так, тобі слід нормально поговорити та висловити свої почуття з цього приводу. Як ти робив, коли почав зустрічатися з Джисоном та мною.

Чонін лише невиразно мукає, не знаючи, що сказати. Він не може змусити себе розповісти Мінхо про суперечливі почуття, які роз’їдали його зсередини з того часу, як він помітив зміни у поведінці інших своїх хлопців стосовно Фелікса.

Він не знає, як пояснити ревнощі, які він відчуває, коли бачить їх з іншим чоловіком. Звичайно, він не відчував би те саме, якби це був хтось інший. Коли Хьонджин розповів про свої почуття, що розвиваються до Синміна, він не відчував нічого, крім щастя і хвилювання стосовно нього. Побачивши когось, кого він любить, таким карколомним і почервонілим, його серце мало не розірвалося, і він не міг дочекатися, щоб побачити людину, від якої очі Хьонджина так і сяяли. Йому б і на думку не спало, що Хьонджин, який почав зустрічатися з кимось ще, може щось змінити в їхніх відносинах.

Але коли він бачить Чанбіна і Чана з Феліксом, йому просто хочеться звернутися калачиком десь подалі від усіх. Він не хоче чути їхній сміх, бачити, як їхні очі мерехтять побачивши один одного, бути свідком того, як вони воркують над цим симпатичним чоловіком з худорлявою статурою.

Це змушує його почуватися покинутим. Як предмет, що втрачає своє призначення, тому що з’явилася нова, блискуча версія.

І він знає, що не повинен так почуватися. Він повинен відчувати те ж хвилювання, що й до Хенджіна, але він просто не може змусити себе зробити це.

Він глибше притискається обличчям до грудей Мінхо.

— Я знаю, — бурмоче він у сорочку і вільно кладе руки на боки свого хлопця. Мінхо починає проводити вздовж хребта Чоніна і кілька разів цілує його волосся.

— Він милий, але він не ти, крихітко. Вони тебе люблять, — намагається він його заспокоїти.

Милий.

Він сильніше чіпляється пальцями за шкіру Мінхо.

.~*~.

— Сонце? Чи можеш піти на секунду?

Голова Чоніна крутиться від звуку голосу Чана, і він одразу розуміє, що щось відбувається:

— Звісно, але що сталося? Щось не так?

Чан трохи усміхається йому, перш ніж відповідає:

— Ні, ми з Чанбіном просто хочемо поговорити з тобою про дещо.

Він чекає, поки Чонін піде за ним із кухні до вітальні, веде його прямо до дивану, де вже чекає Чанбін. Чан плюхається прямо в кут, а Чонін дозволяє собі опуститися на подушки поруч із ним. Він запитливо дивиться на Чанбіна, який сидить з іншого боку від Чана, і з нетерпінням чекає, коли вони почнуть говорити.

— Отже, — починає Чан, ляскаючи в долоні, — Думаю, мені слід одразу ж втрутитися, а не ходити навкруги.

Він повертається так, що тепер повністю дивиться на Чоніна і тепло дивиться на нього. Незважаючи на твердість у його голосі, Чонін розуміє, що його хлопець нервує, по тому, як він не може тримати своє тіло нерухомо, ноги підстрибують вгору і вниз, а його пальці граються зі швами подушки, яку він поклав собі на коліна.

Ведений тремтячим сміхом, він продовжує говорити. Повільно, наче він ретельно зважує кожне слово, перш ніж вимовити його вголос.

— Я просто хочу заявити про це, сказавши, що ми обидва дуже любимо тебе і бути з тобою робить нас неймовірно щасливими.

Крихітні голки починають проколювати серце Чоніна. Частина його вже знає, куди йтиме ця розмова, а інша повністю відключається і навіть не хоче знати, що Чан скаже далі.

— Останнім часом ми багато тусувалися з Феліксом, і ми з Чанбіном дуже добре з ним ладнаємо. Він дуже гарний та милий, і ми завжди весело проводимо час разом. Звісно, спочатку ми були просто як друзі. Але нещодавно ми з Чанбіном поговорили і зрозуміли, що відчуваємо до Фелікса трохи більше, ніж думали спочатку. Тому ми хотіли поговорити з тобою і дізнатися, як ти ставишся до того, що ми запросили Фелікса на побачення. Тебе це влаштує?

Чонін відкриває рота, щоб відповісти, і закриває його, щоб знову відкрити для нової спроби.

Він хоче сказати «ні», плакати і питати, чи недостатньо він хороший.

Він хоче сказати «так» і зобразити на обличчі широку усмішку, кажучи їм, що його все влаштовує, аби його хлопці були щасливі.

Але нічого з цього він не робить. Він просто сидить, його рот все ще розплющений, очі широко розплющені і вологі, він нічого не робить, тільки спостерігає, як усвідомлення починає просочуватися в Чана. І вираз обличчя Чана викликає біль у його серці, його очі темні і сумні, але все ж таки розуміють.

— Якщо ти проти, нічого страшного, Чонін, — шепоче Чан, заспокійливо погладжуючи Чоніна руку, — Ми не будемо цього робити, якщо ти не згоден.

Чонін, як і раніше, не може нічого сказати, слова лежать у нього на язику, але не вилітають. Він навіть не впевнений, які слова щосили намагаються вирватися з його рота, а які прилипають.

Він дивиться на Чанбіна, котрий ще не приєднався до їхньої розмови, і намагається передати поглядом усе, що не може сказати.

«Мені шкода. Будь ласка, зрозумійте.»

Чанбін на кілька секунд переводить погляд на нього, перш ніж розірвати їх зоровий контакт і відкашлятися, подерся на стільці, щоб сісти трохи прямо. Він повільно облизує губи, явно обмірковуючи, що сказати. Трохи вагаючись, він переплітає їхні пальці один з одним.

— Як і сказав Чан, ми не робитимемо нічого, що тобі не подобається, любий, – починає він, ретельно підбираючи слова, — Можу я просто запитати, чому? Ти не повинен відповідати, якщо не хочеш, але мені просто цікаво.

Він піднімає очі, щоб знову зустрітися з ним очима, і Чонін готовий заплакати від того, що він бачить у них: чисту м’якість і любов у поєднанні з невеликими унціями занепокоєння та душевного болю. Вихор почуттів у очах хлопця змушує серце Чоніна шалено битися, погрожуючи вистрибнути прямо з грудей.

«Вони люблять мене попри все. Їхня любов до Фелікса нічого в цьому не змінить. — шепоче якась його частина. — Але що, якщо це станеться? Що, якщо вони знайдуть Фелікса милішим, чарівнішим і полюблять його більше? Що, якщо вони забудуть мене через солодість цього ластовистого хлопця? – Заперечує інша, набагато темніша частина його особистості ».

Таке відчуття, що його розривають на частини прямо посередині, він не може ухвалити рішення, не впевнений, у що вірити, чого хотіти.

Сльоза тече по віям, повільно скочуючи по щоках.

«Що, якщо вони порівнюватимуть нас і любитимуть його більше?»

Ще одна, що залишає на шкірі гарячий слід.

«Що, якщо вони пошкодують, що залишилися зі мною замість того, щоб піти за Феліксом?»

Дві, три, його сльози стають потоком.

«Що, якщо вони зненавидять мене за те, що я ставлю себе між ними та Феліксом?»

— Я… — він заїкається, і його голос зривається. Крізь розмитий зір він невиразно бачить, як очі хлопців розширюються від його реакції, а дотик руки Чана до його передпліччя стає трохи сильнішим, коли його обличчя нахиляється вниз.

— Я просто… — видихає він, але його горло наче стискається, він застрягає в словах. Його бойфренди швидко наближаються до нього. Чанбін сідає навколішки прямо перед ним, його пальці все ще переплітаються з пальцями Чоніна, а інша рука лягає на його стегно, злегка стискаючи його, тоді як Чан нахиляється до нього і проводить пальцями по волоссю Чоніна.

— Любий, дихай, будь ласка. Все гаразд, — бурмотить Чан, і це все, що потрібно, щоб повністю зруйнувати греблю, яку Чонін так намагався зберегти.

Гучний схлип покидає його, коли сльози починають нестримно текти по обличчю. Він хоче простягнути руку, щоб вчепитися в сорочку Чанбіна, і просто кинутися в його обійми, щоб він обійняв його і сказав, що все буде добре. Але він не може змусити себе поворухнутися, він просто сидить і голосно ридає, трясеться всім тілом і опускає голову.

— Гей, сонечко, дихай, будь ласка, — м’яко повторює Чанбін і обхоплює Чоніне обличчя руками, ніжно проводячи великими пальцями по його щоках, щоб витерти сльози. — Просто дихай і скажи нам, що ти відчуваєш, я обіцяю, що ми не будемо злитися, добре?

Чонін киває і витирає рукавом одягу очі, його тіло все ще тремтить, коли він вистачає ротом повітря.

Чан і Чанбін терпляче чекають, поки Чонін заспокоїться, бурмочучи підбадьорливі слова і пальцями водячи по його шкірі і маківці голови. Коли його схлипи починають переходити в тихі схлипування, Чанбін чіпляє пальцем підборіддя, щоб підняти його, ловлячи його погляд.

— Що тебе так засмучує? — м’яко питає він.

Закусивши нижню губу, Чонін переводить погляд із Чанбіна на Чана, перш ніж перевести дух.

— Я просто… боюся, що він сподобається вам більше, ніж я, — пояснює він, через невелику гикавку йому трохи важко говорити.

Чан трохи хмурить брови і схиляє голову набік.

— Цілком нормально боятися подібного, коханий, але чому ти не боявся минулих разів?

Чонін здригається. Він знає, що для нього немає жодного сенсу так негативно ставитися до того, що його бойфренди хочуть Фелікса, коли у нього не було проблем з тим, що Хьонджин вступає у стосунки з Синміном, або що він сам вступає у стосунки з Джисоном та Мінхо, які вже зустрічалися два роки на той момент. Насправді здається несправедливим не давати його хлопцям таку можливість.

Він помітно випустив повітря, закриваючи і відкриваючи рота, не видаючи ні звуку, зовсім не знаючи, як пояснити хаос у своїй голові. Чан швидко усвідомлює його розпач і кладе руку на одну із щік.

— Нічого страшного, якщо цього разу ти поставишся до цього інакше, любий. Я просто намагаюся зрозуміти, – заспокоює він його.

Чонін відповідає легким кивком, намагаючись знайти слова, щоб сказати, що мучило його останні кілька тижнів.

— Просто… з ним інакше. Він такий милий, гарний і добрий, і всі його люблять. Так що, якщо ви будете бачити його частіше, то, можливо, він здасться вам симпатичнішим за мене або навіть краще. А що тоді, якщо ви не захочете більше мене? Що, якщо ви полюбите його ще більше? — сльози знову починають навкручуватися на очі. — Я не хочу вас втрачати. Але я також не хочу, щоб ви мене ненавиділи, тому що я не хочу, щоб ви зустрічалися з ним і…

— Тихіше, коханий. Послухай мене, — м’яко перебиває його Чанбін, — Наші почуття до тебе не зміняться лише тому, що ми зустрічаємося з кимось. Ми любимо тебе, бо ти це ти, і ніхто не може цього змінити.

Чан нахиляється, щоб поцілувати Чоніна у скроню, перш ніж опуститися навколішки поряд із Чанбіном.

— Наявність Фелікса поряд не змінює того, як ми тебе бачимо чи любимо. І тобі не потрібно відчувати провину за те, що ти боїшся додати когось у наше життя, — Він кладе руку на переплетені пальці двох своїх хлопців і стискає їх. — Це не те, з чим ти маєш погоджуватися. Це не те, з чим ти маєш почуватися комфортно. Ми любимо тебе, і ти важливий для нас. Ми дбаємо про те, як ти почуваєшся. Так що, якщо те, що ми зустрічаємося з Феліксом, змусить тебе почуватися некомфортно, ми не розгніваємося і не робитимемо цього.

Чанбін відповідно мукає і гладить Чоніна по голові.

Ось так великий тягар, який так довго тиснув на груди Чоніна, зник. Він робить глибокий вдих, його легені нарешті більше не почуваються обмеженими, і піддається бажанню дозволити собі впасти в обійми своїх хлопців. Він міцно охоплює їх руками і уткнеться носом між їхніми голами.

— Дякую, — шепоче він і заплющує очі. Він просто дозволяє їм трохи підтримати себе, вдихаючи їх заспокійливі аромати та відчуваючи, як їхні руки стосуються його спини. Через кілька хвилин він повільно відпускає їх і відкидається назад у сидяче становище, взявши обидві їхні руки у свої.

— Дякую за розуміння. Це справді дуже багато значить для мене, — тихо каже він, його голос тепер стабільний, — Я справді не знаю, чому почуваюся таким чутливим, коли доходить до Фелікса. Я дуже довіряю та люблю вас обох, і ви двоє завжди намагаєтеся зробити для мене найкраще і зробити мене щасливим. Тому думаю, що найменше, що я можу зробити, це спробувати дати йому шанс.

Очі обох його чоловіків одночасно розширилися від його слів.

— Тобі не варто… — вони намагаються перервати його, але Чонін швидко їх затикає.

— Мені поки що не подобається, що ви з ним зустрічаєтеся. І я справді жалкую про це. Але я відчуваю, що маю хоча б трохи з ним познайомитися. Я не знаю, чи змінить це моє ставлення до нього, але я повинен спробувати, тому, якби ви могли дати мені час, я був би дуже вдячний.

Чанбін і Чан обидва пильно дивляться йому в очі, шукаючи щось, що може вказувати на те, що він змушує себе говорити такі речі, що він просто намагається принести їм задоволення своїми словами. Коли вони не знаходять нічого, крім відкритості та щирості, вони обоє з полегшенням видихають і трохи міцніше стискають його руки.

— Але тільки якщо ти почуваєшся нормально, гаразд, сонце? Якщо це не так, ти завжди можеш просто сказати нам, і ми поважатимемо це, — усміхається Чан, демонструючи свої ямочки на щоках.

Чонін приймає його усмішку, скрививши свої власні губи.

— Знаю, і я вас люблю за це.

.~*~.

— Тепер можна додати какао-порошок. Хоча краще попередньо просіяти. В іншому випадку залишаться маленькі грудочки, і буде складно їх позбутися, — пояснює Фелікс, простягаючи йому коричневу картонну коробку.

Чонін киває у відповідь на його слова, намагаючись зрозуміти кожну дрібницю його пояснення, дотримуючись інструкцій. Прикусивши кінчик язика між зубами, він висипає порошок у дрібне сито та легкими рухами струшує його.

— Молодець, — хвалить його старший із широкою усмішкою, і Чонін трохи пирхнув від явного хвилювання в голосі. Насправді не таке велике досягнення — просто перекласти какао з коробки в миску, але він знає, що Фелікс аплодуватиме йому на кожному етапі їхнього процесу випічки.

Він бере одне з яєць, яке Фелікс поставив на стіл, і обережно розбиває його в суміш. За це його ніжно погладжують по голові іншим чоловіком і легко сміються.

— Ах, ти так добре це зробив! І ніякої шкаралупи, — радіє він і кидає на нього гордий погляд, — Але наступного разу ми маємо підготувати суху та вологу суміш окремо один від одного, перш ніж змішувати їх разом. І насправді нам потрібні лише яєчні жовтки, тож спробуй відокремити наступне, перш ніж додавати його, добре?

Він підходить до плити, щоб узяти сковороду з маслом, яке розтопив раніше, не розуміючи, чому Чонін завмер на місці, комедійно повільно повертаючи голову до старшого.

— Але… Там уже є один яєчний білок, усе зіпсовано? — Чонін скиглив, трохи засмучений через помилку. На його полегшення, Фелікс усміхається йому і відмахується.

— Ні, не турбуйся. Думаю, що все буде гаразд.

Він додає рідку олію та киває у бік віночка, який Чонін нетерпляче бере до рук, щоб збити новий інгредієнт. Як тільки вони перестали готувати суміш для брауні і переклали її у форму для випічки, Чонін засуває форму в духовку і встановлює прикріплений таймер на двадцять хвилин.

— Чонінні, — співає за спиною Фелікс тим писклявим голосом, яким він любить зображати, коли пустує, і простягає руку, даючи п’ять. Незважаючи на те, що Чонін закочує очі, він все одно підкоряється і плескає долонею старшого.

Вони починають прибирати разом один з одним та підспівують пісні, яка грає з динаміків телефону Фелікса. У той момент, коли вони драматично співають приспів із класичної пісні «Bet on it», написаної не ким іншим, як самою легендою, містером Троєм Болтоном, Хьонджин та Синмін входять на кухню, їхні руки переплетені один з одним, а обличчя сяють. Їх радує шоу перед ними.

— Привіт, любий, збираєтеся найближчим часом вирушити в тур? — дражнить Хьонджин, підходячи до Чоніна, щоб ніжно поцілувати хлопця в губи. Молодший миттєво розчпливається в ньому і обіймає його за шию, щоби притягнути ближче. На свій жах, Хьонджин сміється йому в рот, перш ніж вивернутися з обіймів.

— Крихітко, ти спітнілий і весь у шоколаді. Вибач, але тобі треба прийняти душ, перш ніж ти підійдеш до мене так близько. Мені дуже подобається це вбрання, Мінні щойно купив його для мене, – посміхається він і тремтить волосся Чоніна.

Чонін відповідає надутими губами:

— Це підло, Джіні, — скиглив він і тупає ногою по землі, просто тому, що добре знає, як сильно Хонджин воркує над цим щоразу, коли він так робить. — Сьогодні я дуже багато працював. Я заслуговую на обійми.

На жаль, його невелике шоу не мало належного ефекту. Всі троє інших чоловіків тільки хихикають над його вчинком, а Хенджин злегка тицьнув його в щоку.

— Не спрацює, містере, але хороша спроба!

Кинувши багатозначний погляд на свого незговірливого хлопця, він складає руки на грудях і трохи ширше випинає нижню губу.

— Підлий, — бурмоче він і штовхає ногою на підлозі маленьку крихту.

— Ой, іди сюди, крихітко, — буркує Фелікс і міцно притягує молодшого до своїх обіймів. Чонін майже муркоче, коли заривається обличчям у шию іншого чоловіка і треться носом про його шкіру, чим викликає розчулення від Фелікса.

Відчуття тихого дихання іншого чоловіка на оголеній шкірі потилиці посилає знайомий потік тепла по всьому тілу Чоніна. Останнім часом таке трапляється досить часто, на превеликий подив Чоніна, але він не відчуває необхідності скаржитися.

Він виявив, що тепер йому подобається проводити зі старшим час, слухати його розповіді про аніме, яке він нещодавно дивився, або про ігри, в які він любить грати. Усвідомлення бачити його Чаном чи Чанбіном більше не жалило, але натомість його серце тремтить щоразу, коли він стає свідком того, як Фелікс намагається подбати про них двох; змушуючи Чана лягти на диван, поклавши голову на коліна молодшого, щоб він міг трохи поспати, або масажуючи плечі Чанбіна після виснажливого тренування.

Приємно бачити їх усіх щасливими, бачити, як їхня дружба розквітає у щось ще прекрасніше.

Охоплений бажанням відчути себе ще ближче до Фелікса, він обіймає його за талію та ніжно стискає.

— Ти справді наймиліша людина на цій планеті, — шепоче йому на вухо ластовитий хлопчик і притягує його близько до себе до неможливості, його голос майже сочиться липко-солодкою ніжністю.

Милий.

Шкіра Чоніна починає покриватися мурашками, і він відчуває, як метелики пурхають у нього в животі. Йому це подобається. Йому справді, дійсно подобається.

Може, йому варто запитати Чана та Чанбіна, що вони думають про побачення вчотирьох.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь