Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

low low

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Останнім часом, щоб зв’язатися з Теном Яняну доводиться заздалегідь резервувати місце. Він дійсно вимушений писати йому за тиждень до, якщо хоче поговорити. І це навіть не зустріч. Це відеодзвінок. Прорватися через завантажений графік Тена цього разу вдається лише, коли той робить інста-лайв. Тен зараз в Китаї знімається в якомусь танцювальному реаліті, Янян чесно не вникає, бо воно йому не треба, але це шоу вже бісить.

Ввечері Янян отримує повідомлення від Тена, де той питає чи не хоче Янян зідзвонитися. Янян хоче. Дуже хоче. Але настрій валиться в прірву в той момент, коли Тен каже, що цей лайв в інстаграмі. Янян вже хоче відмовитися, проте Тен надсилає йому купу радісних стікерів і Янян здається. Хоча хочеться кричати. До самого вечора у Яняна немає сил. Зараз у хлопця міні-відпустка і він днями сидить у своїй кімнати, дивиться тупі корейські дорами і годує котів. До самого часу ікс Янян намагається відволіктися, полистати соцмережі, але всюди Тен. Всюди. Вирізки зі шоу, фан-арти, фотографії з інстаграму, лише живого Тена не вистачає.

На самому лайві Янян відчуває себе наче в тумані, думок немає, емоцій немає, тільки відчуття наче він спостерігає за собою зі сторони. У цьому немає нічого особливого, каже собі Янян. Це ж Тен, той самий Тен, який сварився на гармидер в кімнаті, той самий Тен з яким вони ділили пляшку води після дванадцатигодинного прогону камбеку. Це той Тен, який посміхнувся йому в перший день, коли Янян прийшов в компанію. Тоді він був вже досвідченим, і приняв новенького, як свою дитину. Розказав що до чого і посміхався, посміхався, посміхався. Янян ніколи не забуде цю посмішку.

Вони мовчать. Тен намагається прочитати коментарі, але вони летять з шаленою швидкістю. Там купа смайлів, признань в коханні, і невідомих йому слів. В якийсь момент у Яняна тихо виривається:

— Я сумую, — ось так просто, Янян не хотів, але воно само. Тен виривається на секунду з трансу і перепитує.

— Мм?

Янян може тільки похитати головою, мов нічого, тобі здалося. Тен більше не питає. Він починає розповідати про своїх котів. Про тих, яких ти звалив на мене? Хоче запитати Янян. Але не питає. Янян ненавидить тих котів. Бо їх Тен любить більше. Любить сильніше аніж Яняна. Але Янян все одно годує, пестить, водить до ветеринара, купає тих чортових тенових котів, адже потім Тен йому посміхнеться і скаже дякую. Янян ненавидить тих котів.

Через декілька хвилин Тен закінчує лайв, бо менеджер вже відправив йому сотню повідомлень з проханням позвонити. Тен закінчує лайв, прощається зі фанатами, каже бувай Яняну і вимикає відео. Янян майже плаче. Янян згадує часи, коли вони з Теном жили в одній кімнаті, ділили пачку рамьону, сварилися, мирилися, втікали з гуртожитку і просто були разом. Яняну хочеться вити.

У той день Янян засинає з мокрими очима.

\\

Проходить декілька днів, нічого не змінюється, життя вирує, і тільки Янян стоїть на місці. Тільки для Яняна той коротенький лайв, щось означав. Янян щохвилини прокручує в голові той момент, коли дав слабину і зізнався, що сумує. Він не бачив живого, реального Тена вже декілька місяців і він дійсно сильно скучив. Янян натрапляє на ту саму вирізку з лайва у рекомендаціях тік-току.

— Чорт, — думає Янян і перелистує відео. Йому соромно. Йому дуже соромно. Хлопець слухає, якийсь рандомний тік-ток і боїться пролистнути назад. Бо він знає, що побачить там. Він знає, що побачить там змученого себе, жалюгідного себе. Чорт, чорт, чорт. Яняну себе жаль. Він розуміє, що зараз виглядає скоріше як дурний закоханий школяр, аніж упевнений в собі айдол, який зачаровує сотні дівчат.

— Це дно, — думає Янян, — це дно. Решту дня Янян намагається перебити свої думки іграми.

\\

Насипаючи собі пластівці в молоко, Янян розуміє, він влип. Це такий зальот, якого в нього не було ще зі школи, коли Янян підкинув листівку зі зізнаннями у коханні своїй однокласниці, а потім вона її знайшла і засміялася. Зробила це дівчина разом з подругами, а Яняну ввічливо відмовила, але хлопець бачив, як вона насміхалася з нього. Янян влип. Тоді Янян через декілька місяців злиняв в Корею і більше ніколи не повернувся в школу і не згадував як зганьбився в очах десятка людей.

А куди Янян втече зараз? Янян каже собі, що нікуди, бере кілька банок пива і йде грати далі.

\\

Янян декілька рада тре руками очі, кліпає десяток разів, а потім вскакує з ліжка.

— Я скоро приїду, – мовить повідомлення на екрані. Янян ще декілька разів перечитує ім’я відправника і розуміє, що йому не примарилося. Це Тен. Його Тен, який вже місяців пять торчить в Китаї знімаючи свої танцювальні реаліті. Яняну хочеться плакати.

\\

Насправді все проходить набагато швидше, чим Янян собі уявляв. Пройшло 10 днів з того повідомлення Тена, і Янян дійсно не помітив як настав день ікс. Зранку він прокидається, годує котів, годує себе і чекає. Просто чекає в гуртожитку того моменту, коли нарешті побачить живого Тена. Він хотів поїхати зустріти хлопця ще в аеропорту, але пробитися через натовпи фанаток не так легко, і Янян не впевнений, що зміг би втриматися і не повиснути прямо там на Тенові, ридаючи тому в шию. Янян тяжко зітхає. Він так довго цього чекав, але тепер страшно. Страшно, що він не втримається і дійсно розплачеться, як тільки побачить його. Адже Янян не повинен плакати, він повинен бути життєрадісним і посміхатися. Янян не повинен плакати, повторює сам собі хлопець.

\\

Літак приземлився майже годину тому і Янян вже не витримує. Він кусає губи, гортає стрічку на вейбо, заходить сотий раз в месенджери, виходить, знову заходить і бачить контакт Тена і помітку про те, що той був онлайн декілька годин тому. Зітхає. Кун, Сяоджун, Хендері пішли до магазину, тому зустрічати в гуртожитку йому доведеться Тена самому. Проходить десь ще хвилин десять і двері відкриваються. Янян замирає. Він насправді не знає, як себе вести.

Тен кладе валізу, сумку, і посміхається. Посміхається так, як вміє тільки Тен, дещо лукаво, дещо таємничо, але неймовірно щиро, які може тільки він. Тен підходить до Яняна і обіймає його, так сильно, що Яняну здається, що він зараз задихнеться. Тільки через хвилину до нього доходить, що не вистачає повітря від того, що він плаче. Наче всі емоції, весь сум, всі переживання, все несказане вилилося в один момент з нього. Він обіймає його в відповідь і тихо хникає.

— Ой, наш Янян такий чутливий, — жартує Тен, коли розуміє, що хлопець якого він зараз обіймає плаче, — невже ти так за мною сумував.

— Звичайно, — відповідає Янян, задихаючись від сліз, — не міг дочекатися, коли ти сам годуватимеш своїх котів. Тен сміється. Янян ридає. Він не знає скільки вони так простояли, обіймаючись, але коли двері відкриваються вдруге, Янян відходить від Тена і йде в ванну.

Закриває двері і дивиться на себе в зеркало. Вигляд у нього такий собі. Янян вмивається і зітхає. За дверима мембери про що голосно говорять з Теном, але Янян не розуміє ні слова. Він думає про те, що зараз доведеться вийти до них і вдавати, що все гаразд. Вдавати, що не він зараз ридав як немовля, яке загубилося, а знайшовши маму, заридало на всю вулицю. Бо відчуває він себе саме так.

\\

Весь вечір Янян не може перестати дивитися на Тена. Він забирає всю увагу на себе, розповідаючи про час проведений в Китаї. Про те, як було сумно сидіти на карантині, про те, як доводилося прати речі руками, про те як він довго гуляв, коли нарешті вийшов на вулицю. Розказував про зйомки, про те, як вони декілька раз бачилися з ВінВіном. І про все-все-все. Янян посміхається. Тен все ще той Тен, якого він пам’ятає. В той вечір вони випивають всі запаси алкоголю в гуртожитку, і Янян забуває про те, як шепотів на вухо Тенові: я тебе люблю.

\\

Вранці Янян розуміє, що це був не сон. За ці п’ять місяців йому декілька разів снився Тен, снився момент як він несподівано повертається, і кожного разу Янян прокидаючись вранці розчаровувався. Але цього разу це не сон. Це реальність і Тен дійсно повернувся. Саме він зараз сидить на кухні і доїдає залишки торту. Він виглядає заспаним і неймовірно милим. Перед тим як сказати доброго ранку, він видихає.

— Доброго ранку, хьон, — вітається Янян і сідає навпроти. Тен киває, продовжує їсти торт, і пильно дивиться на Яняна без слів. Хлопцю трохи навіть страшно. Насправді, Тен завжди бачив його наскрізь. Коли Янян намагався щось від нього приховати, або коли щось таємно планував. Тен завжди знав наперед, що буде робити Янян, коли навіть сам хлопець не знав цього. Вони мовчать. Янян намагається відволіктися на сніданок, але Тен продовжує на нього пильно дивитися.

— Що з тобою, — питає Янян. Йому дійсно цікаво, бо від принизливого погляду Тена в душі чорти пляшуть. Хлопець перебирає в голові те, де він міг проколотися.

— Ти пам’ятаєш, що сказав мені вчора? — питає Тен, продовжуючи дивитися йому прямо в очі. Яняну страшно. Бо Янян пам’ятає.

//

Насправді, Янян вже не зможе згадати, коли це почалося. Чи ще після першої зустрічі, чи коли вони почали проводити по 10 годин вдвох в танцювальному залі, чи коли йшли разом додому, але Тен звертав на іншу вулицю, а Янян потім йшов до себе на самоті і прокручував в голові їхні розмови. Тен завжди був таким. Він був добрим, трохи суворим, трохи як надокучливий старший брат, який знущається з молодшого, але перетворить на фарш всякого, хто наважиться зробити боляче його близьким. Тен допомагав Яняну звикнути до нового життя, тримав за руку перед першим виступом, коли Янян був готовий втекти через вікно в гримерці, тільки щоб не виступати. Помічав, коли Яняну було погано, хоча той намагався залишатися веселим собою, проте потім Тен брав його за руку і питав, що сталося. Янян не пам’ятає, коли це сталося.

//

— Ти про що? — питає Янян, бо здаватися не хочется, бо можливо ввімкнувши дурника, вдасться пом’якшити удар.

— Про те, як ти висів на мені і сказав, що кохаєш, — каже Тен так спокійно, наче це прохання подати сіль. Янян зараз згорить. Він відводить очі вбік, тільки щоб не бачити Тена і хоче сховатися. Що сказати? Зізнатися ще раз? Сказати, що не пам’ятаєш? Піти з кухні? Поїхати в Німеччину? Тен досить спокійно чекає відповіді, поки у Яняна буквально паніка.

— Янян, що я тобі завжди казав? Якщо говорити словами через рот, тоді твої проблеми можна вирішити моментально, — каже Тен і звучить, прямо як його мама.

— Я не знаю, хьон, не знаю, — відповідає Янян, лягаючи головою на кухонний стіл, намагаючись сховатися від пильного пронизливого погляду Тена, — це так важно? Соромно? Сумно? Боляче? Я не знаю. Я так сумував, я так хотів скоріше тебе побачити вживу, що коли знову побачив стало погано. І радісно. І я не знаю як.

Янян швидко тараторить в стіл, а потім відчуває руку Тена в цього волоссі. Він перебирає висвітлені прядки, наче намагається заспокоїти. Янян набирається сміливості і продовжує.

— Я думав, шо витримаю, коли побачу тебе, але коли це сталося мені захотілося плакати. Чи то від радості, чи то від відчаю, — Янян робить невелику паузу, думаючи чи варто продовжувати, — бо ти мені подобаєшься, — випалює хлопець і одразу ж шкодує.

— Дурне ти, — відповідає Тен. У Яняна похололо всередині. Тен встає з-за столу і Янян вже думає, що той хоче піти геть, але Тен сідає на коліна перед ним і намагається заглянути Яняну в очі.

— І чого от відразу не сказати. А то накрутився вже мабуть, — каже Тен з такою добротою, що Янян не плаче. Господи, як же він Тена кохає, — я теж тебе люблю, — випалює Тен. Янян аж підскакує. Він дивиться на обличчя Тена, намагаючись зрозуміти чи йому почулося. Той посміхається, як завжди таємниче, лукаво, щиро. Тен бере його за руку і цілує кісточки на пальцях.

— Чуєш? Твій краш тебе кохає у відповідь, Янян ну не тупи, — Тен дивиться йому в очі так само пильно, як раніше очікуючи відповіді від молодшого.

Янян думає, невже це сон. Але ні, перед ним теплий живий Тен, він може його потрогати. Тому він торкається щік Тена, обережно, перевіряючи, чи той існує. Тен у відповідь ластиться, як кіт. Янян чує голос одногрупників, які збираються йти на кухню. І Тен їх теж чує, але не збирається припиняти те, що зараз відбувається.

— Ох, ну вчора ти був посміливіше, — не витримує Тен і встає з колін, і дивиться на Яняна зверху, — добре. Подумай трохи, але не сильно. Нам не потрібні драми. Закінчує говорити Тен, гладить Яняна по голові і йде з кухні. Янян в ступорі.

//

Янян доїдає свій сніданок в тиші, прокручуючи в голові те, що сталося поки Хендері щось доказує Сяоджуну, а Кун намагається зібрати себе до купи і ковтає таблетки від головного болю. Янян не знає, як почуватися? Радіти? Адже Тен не відмовив йому, а навпаки – відповів тим же. Але Янян чомусь трохи боїться того, що буде далі. Янян досі не вірить.

//

Увечері Янян наважується. Він збирає всі свої сили, і приходить до Тена в кімнату. Янян стукає у двері, і Тен дозволяє йому ввійти.

— Прийшов таки, – каже Тен, показуючи на вільне місце на ліжку, де лежить сам. Янян обережно сідає, кладе кота на ліжко і думає з чого почати. Тен починає пестити кота і уважно дивиться на Яняна.

— Те, що було сьогодні вранці, — Яняну ніяково, але який же Тен милий, у своєму обручі, який тримає довгий чуб, щоб той не ліз у очі. Який же Тен красивий, — ти ж не жартував? Якщо що не треба жаліти мене, я справлюся, — Янян вирішує, що кращий захист це напад і намагається з’ясувати наміри Тена.

— Ні, Янян це не жалість. Ти справді мені подобаєшься. Раніше я думав, що це просто дружня любов, але коли ти вчора сказав, що кохаєш мене, щось змінилося. Якби банально це не звучало. Насправді, я ще півночі не спав і думав про це. Спочатку, я вже хотів скинути все на алкоголь і на те, що ми просто довго не бачилися і тебе понесло, але коли ти вранці повторив це, то. Я зрозумів, що відчуваю те саме, хоча напевне не так довго як ти, – Тен виглядає дещо невпевненим і Янян розуміє, що вперше бачить його таким.

Янян не знає, що сказати. З одного боку він відчув полегшення, наче всі його проблеми вирішилися. А з іншого – це несподівано. Янян вирішує, що згорів сарай, гори і хата. І замість відповіді обіймає Тена.

— Поки мене не було ти став таким сентиментальним, — сміється Тен, обіймаючи у відповідь, — я так розумію це ти так приймаєш моє зізнання?

— Так, — відповідає Янян, набравшися сміливості. Ту ніч він проводить у кімнаті Тена, слухаючи його розповіді про Китай і Яняну нарешті спокійно, бо він розуміє, що це не перша ніч разом і Тен поки що нікуди не дінеться.

А Кун, стоячи під кімнатою Тена, хитро посміхається, забирає виграні в парі гроші, поки Хендері з невдоволено закатує очі.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “low low



  1. Все дуже чудово-пречудово!!!Фанфік вийшов дуже милим💞!!! КІНЦІВКА, і деякі моменти у творі мене забавляли і виводили на сміх, особливо коли Янян почав думати про побіг у Німеччину.Лоу лоу – одна з найулюбленіших пісень вейві💔💔💔дуже її люблю, так і як ваш фік.Дякую велике!!!