Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

3

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

 

Хаг обережно і повільно підійшов ближче до дітей, хвилюючись, що дивлячись на його дивовижну зовнішність, вони злякаються і почнуть кричати. Однак, на його величезне полегшення, замість того, щоб злякатися, діти зустріли його появу з подивом, але без переляку. Вони розглядали його незвичайну зовнішність із цікавістю, без тіні страху.

 

Пару секунд ніхто нічого не говорив, вони просто дивилися один на одного, а потім дівчинка запитала:

– Хто ти такий? Як тебе звати?

 

Хаг подумав, що не приховуватиме свого справжнього імені, раз він уже все одно здався дітям.

– Мене звуть Хаг, я живу в цьому лісі. А ви, напевно, заблукали?

Хаг сказав практично правду: він і ще кілька його родичів здебільшого жили в цьому чарівному лісі, а основна частина його племені жили на занедбаному заводі іграшок. Хоча вони теж приходили в ліс, але більшу частину часу жили на покинутому заводі.

Хаг вирішив, що не буде одразу говорити про інших істот, схожих на нього, адже невідомо, як діти відреагують на таку інформацію. Навряд чи вони щодня зустрічають таких незвичайних персонажів, як він. Хаг намагався зрозуміти реакцію своїх нових знайомих, від когось він чув раніше, що діти мають дивовижну здатність вірити в дивовижі, сприймати їх, як найприродніші речі.

Те, що дорослим може здатися неможливим або нереальним, для дітей частина життя. Вони вірять у казки, фей, добрих чарівників і магію.

 

–  Ти живеш у цьому лісі, правда? – дівчинка радісно повернулася до брата (Хаг вирішив, що вони брат і сестра, бо схожість між ними була дуже сильна).

– Ось бачиш, я ж казала що цей ліс чарівний! – очі дівчинки сяяли від захоплення, так її обрадувала зустріч із казковою істотою.

– Мене звати Енні, а мого брата Алекс – Хаг усміхнувся, все-таки він мав рацію, коли припустив, що вони брат і сестра.

– А ти б міг допомогти нам вибратися звідси, будь ласка, ми справді заблукали – сказав Алекс.

 

Хаг відчував, як серце його наповнилося радістю від прийняття і доброти, які він зустрів у цих дітей. Вони не злякалися його, схоже, вони зможуть подружитися. Це те, про що він так давно мріяв знайти справжніх друзів. Будучи за характером добрим і чуйним, Хаг завжди готовий був прийти на допомогу, і тепер відчував себе справжнім героєм.

–  Звичайно, я обов’язково вам допоможу! Ви дуже скоро опинитеся вдома. А як так вийшло, що ви заблукали, ви гуляли самі, без батьків?

– Ми ніколи не ходимо до лісу самі, ми знаємо, що це небезпечно, а сьогодні з Енні вирушили в магазин, він зовсім недалеко від нашого будинку. Батьки часто нас відпускають. І цього разу якось так вийшло, що ми вже вийшли з магазину і раптом помітили маленьке цуценятко і вирішили з ним погратися. І ось пішли за ним на галявину, а далі заблукали.

Коли пробували повернутися назад тією ж доріжкою, зрозуміли, що опинилися в незнайомому місці… А вдома батьки дуже хвилюються за нас…

– Звісно, потрібно якнайшвидше привести вас додому. Не переживайте, я зроблю це дуже швидко, у мене є помічник.

Хаг дістав зі свого рюкзачка, який завжди носив із собою, чарівну паличку, і провів нею в повітрі. У цей момент перед дітьми з’явилася світна стежка, що веде прямо у напрямку до виходу з лісу.

– Оце так, ти чарівник! – діти із захопленням дивилися на стежку, яку самі б точно не змогли відшукати.

– Давайте ваші руки – запропонував Хаг, і, взявши дітей за руки, швидко покрокував стежкою.

Діти були раді й щасливі: і тому, що нарешті знайшли дорогу додому і скоро зможутьДіти були раді й щасливі: і від того, що нарешті знайшли дорогу додому і скоро зможуть заспокоїти батьків, і від такого незвичайного знайомства. Їм здавалося, що поруч із Хагом час тече по-іншому, вони подолали зворотний шлях до дому набагато швидше.

Дорогою вони засипали Хага безліччю запитань про його здібності, його сім’ю, і про те, коли їм тепер зустрітися, щоб погратися.
Хаг з усмішкою і радістю слухав і відповідав на розпитування, а діти раділи кожному слову, висловлюючи свою радість через гучний сміх.

Хаг довів їх до початку вулиці, на якій знаходився їхній дім, зовсім недалеко від лісу. Прощаючись, діти подякували йому за допомогу й обійняли. Той усміхнувся і сказав, що завжди радий допомогти.
Він обійняв кожного з них, стискаючи їх теплими лапками, і в його серці запалилася іскра радості. Він розумів, що ця зустріч стала початком особливої дружби.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь